KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Achia wrote:Przepraszam że tak dopytuje dziś ale zastanawiam się nad wizytą u ginekologa- czy równo tydz po terminie @ będzie ok? Czy może jeszcze za wcześnie? Oczywiście serduszka się nie spodziewam ale te kłucia dzisiaj tak mnie do myślenia zmusiły :p
Mi lekarz powiedzial ze na pierwsza wizyte przyjsc w 5+0, zeby potwierdzic ciaze wewnatrzmaciczna. Kolejna w 7+0, zeby potwierdzic bicie serduszka.
Dziewczyny zmartwilam sie tym krwiaczkiem. Jeszcze oczywiscie poczytalam na necie, ech, stara i glupiaSynek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Minie Black wrote:... To nie jest dobry pomysł, ale ja bym wzięła. Wiem, niepoprawna jestem!
No kurde... nie kuś!
Laski, niech któraś mi powie stanowcze: NIE BIERZ!
p.s. Łudzę się jednak, że mi gin jutro przyklaśnie
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Jak znam siebie to pewnie też bym wzięła, choć nie miałam nigdy do czynienia z tymi specyfikami i w ogóle moich rad nie słuchaj. Ale patrząc na ilość tabletek które łykam, to pewnie bym się nie powstrzymała. Aż sama sobie się dziwię, że nie brałam luteiny w zeszłym miesiącu. Ale ja już mam taki popaprany niecierpliwy charakter.
Achnia jeśli nie daje Ci to spokoju to czasem lepiej jest iść, żeby się uspokoić. Kłucia są normalne. Przyzwyczaisz się do nich i jak znikną to zaczniesz się martwić, ze nie kuje.
Agulineczka, a jesteś na zwolnieniu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 14:58
-
Przyznam się Wam, co pomyślałam jak mi zostały dwie tabletki duphastonu po wywoływaniu:
"Fajnie, że są... przydadzą się na kiedyś, bo jak będę mieć podejrzenie, że jestem w
ciąży to sobie proga podkoksuje na zaś".
No nie jestem normalna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 14:59
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnyMinie nie wiedziałam, albo nie doczytałam jeśli kiedyś pisałaś o swojej pracy, wiesz, jestem tu nowa;) nie zazdroszczę, byłoby mi ciężko bez moich włosów i dziwnych butów. Już i tak cierpię, że w wysoka temp muszę ręce zakrywac jak idę ma praktyki. Czas na zakupy i jakieś dobre przewiewne koszule
Lamka ja też czekam z zakupami na brzuszek, bo myślę, że teraz się nie opłaca, choć ledwo już spodnie dopinam. Tzn dopne , ale nie sądzę żeby maluchowi było wygodnie
Dziękuję za komplementy, aż się czerwienie
Ps.Reset ja też jestem taka nienormalna, więc Ci nic nie powiem nie wiem co się może złego stać po tych lekachWiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 15:03
-
nick nieaktualny
-
Anulka1023 wrote:Dziewczyny wyszlo mi beta hcg 7.78! Ja to interpretowac? Mega wczesna ciaza?
a może jakieś Dzień dobry?
Zadziwiające się, że przy pozytywnej becie pierwsze co robi nowa osoba to szuka info na forum, a nie u lekarza...
Bocianiątko, frezyjciada lubią tę wiadomość
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
nick nieaktualnyLuna1993 wrote:Minie nie wiedziałam, albo nie doczytałam jeśli kiedyś pisałaś o swojej pracy, wiesz, jestem tu nowa;) nie zazdroszczę, byłoby mi ciężko bez moich włosów i dziwnych butów. Już i tak cierpię, że w wysoka temp muszę ręce zakrywac jak idę ma praktyki. Czas na zakupy i jakieś dobre przewiewne koszule
Lamka ja też czekam z zakupami na brzuszek, bo myślę, że teraz się nie opłaca, choć ledwo już spodnie dopinam. Tzn dopne , ale nie sądzę żeby maluchowi było wygodnie
Dziękuję za komplementy, aż się czerwienie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny zobaczę jak się będę czuła-umowilan się na dwa terminy, jak coś to jeden zwolnie znając mojego męża każe pójść na ten wcześniej- niby tylko o dwa ale zawsze.
Agulineczka - gdyby ten krwiaczek był groźny to mimo wszystko lekarz by coś zalecił chyba. Spokojnie. Będzie dobrze:) -
nick nieaktualny
-
Luna1993 wrote:Ps.Reset ja też jestem taka nienormalna, więc Ci nic nie powiem nie wiem co się może złego stać po tych lekach
No właśnie zakładam, że wiele nie ryzykuję. Bo co? Estrofem podkoksuje mi endo, a Clo może pomóc pęcherzykom. Jedyne co, to pytanie, czy nie brać Ovi na pęknięcie, ale wtedy jak wziąc Ovi bez zdradzania się co do stymulacji... Żeby nie było, że wyhoduję jajka na Clo i potem z tego się torbiel zrobi?
Choć jeśli już miałam własne owulacje to jednak pękało jajko zawsze samo.
Lamka, Luna zakupy spokojnie możecie robić oprócz spodni
bo z nimi różnie bywa, każdej w innym tempie brzuszek rośnie.
Ale ja np kupowałam sukienkę na święta w literę A. Cały czas pasuje.
też muszę się wybrać na zakupy a od dziś do 15 kwietnia hm ma -20%Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 15:49
-
Anulka1023 wrote:Wybaczcie, że się nie przedstawiłam, ale jestem w szoku i poprostu chcialam się dopytać. Przepraszam za kłopot.
Więc to może być wczesna ciąża, powtórz bete za 48 h👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Reset ja bym pewnie sama z siebie nie wzięła lekarstwa, ale to tylko dlatego, że jakby potem w cyklu działo się coś "dziwnego" to bym cały czas zwalała na to i na swoją głupotę i pewnie plułabym sobie w brodę, że to był błąd bla bla bla... ale to mówi osoba, która przełożyła sobie leczenie infekcji intymnej na "po owulacji", żeby nie stracić cyklu... no i w sumie z sukcesem, bo w tym cyklu zaszłam, no ale głupie to było.👧córeczka 2018
👦synek 2020
9.09⏸️
11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914
27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
2.10 mamy dwa serduszka ❤️❤️ -
Anulka1023 wrote:Wybaczcie, że się nie przedstawiłam, ale jestem w szoku i poprostu chcialam się dopytać. Przepraszam za kłopot.
Może być ciąża, może nie. Masz pewnie normy przy wyniku, trudno wyrokować. Są laby, gdzie do 25 to wynik mieszczacy się w granicach błędu.
Mnie ciekawi co innego - jesteś nowa, logujesz się na OF i akurat trafiasz na nasz wątek. Jakbym była nowa to pewnie bym szukała takiego dotyczącego HCG, a nie wpadłabym z tym pytaniem w sam środek dyskusji o butach, meblach i hybrydach.
Jeżowa wrote:Reset ja bym pewnie sama z siebie nie wzięła lekarstwa, ale to tylko dlatego, że jakby potem w cyklu działo się coś "dziwnego" to bym cały czas zwalała na to i na swoją głupotę i pewnie plułabym sobie w brodę, że to był błąd bla bla bla... ale to mówi osoba, która przełożyła sobie leczenie infekcji intymnej na "po owulacji", żeby nie stracić cyklu... no i w sumie z sukcesem, bo w tym cyklu zaszłam, no ale głupie to było.
No mnie właśnie żal tych cykli... I jeszcze mam takie poczucie, że gorzej niż 99 dniowy cykl bez owulacji to być nie może
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 15:09
olik321, nenusia, Karolina90 lubią tę wiadomość
nick nieaktualnyreset wrote:No właśnie zakładam, że wiele nie ryzykuję. Bo co? Estrofem podkoksuje mi endo, a Clo może pomóc pęcherzykom. Jedyne co, to pytanie, czy nie brać Ovi na pęknięcie, ale wtedy jak wziąc Ovi bez zdradzania się co do stymulacji... Żeby nie było, że wyhoduję jajka na Clo i potem z tego się torbiel zrobi?
Choć jeśli już miałam własne owulacje to jednak pękało jajko zawsze samo.nenusia, reset lubią tę wiadomość
-
Minie Black wrote:Powiedz mu, że byłaś u konkurencji, bo on się obija i zgubilas receptę na ovi
Mam też wizję, że wbiję się w najlepsze ciuchy, na tyłek naciągnę seksi majtki i go oczaruję i wtedy zrobi dla mnie wszystko - łącznie ze zgodą na stymulację
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 15:11
Yoselyn82, nenusia, Luna1993, Malgonia, Minie Black, lamka, Mala90, Emiilka lubią tę wiadomość
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.