KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Minie to lekarz pewnie zobaczy czy został czy się wchlonął, nie martw się na zapas !
Dobra, macie mnie. Chciałam się pochwalić stołkiem ale dzięki Wam może go szybciej skończę
Minie on ma bardzo ciemne drewno, było kilka warstw farby zdzieranej. I na tym zdjęciu jest jedną warstwa bejcy kokosowejWiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 14:09
Siwulec, Minie Black, reset, Emiilka lubią tę wiadomość
*starania od marca 2017
*iui x 3 - nieudane
- I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
- II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
- III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
- I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
11dpt- beta88,9, prog16,1
13dpt- beta218,9, prog14,3
19dpt -beta 2541, prog 16,6
26dpt- ❤
28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
- II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
6dpt- beta 0, prog 12,5
11dpt -beta 0, prog 40,33
*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
- I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
- II FET 23.012023 - zarodek 4BB
5dpt bladzioch
7dpt negatyw
10dpt beta 0 -
Dzięki :*
Ja wole luźniejszy styl, a na sportowo to juz uwielbiam. Szpilki i sukienki to nie moja bajka, jak muszę je włożyć to chora jestem . Jednak z racji mojego wieku to już powinnam raczej zmieniać styl na bardziej kobiecy, jak to mój mąż ostatnio mi powiedział
-
nick nieaktualnyFrezyjciada przyjmę każdy dodatkowy mm
Jestem hipokrytką i też zamowilam nowe buty tak na pocieszenie. A mogłam coś dziecku kupić :p tyle że młodej to az się wszystko z szaf wysypuje .
Kargo ! Ale mi ochoty narobiłaś na kalafiora! O matko muszę lecieć do sklepu
Reset mój ciążowy mózg nie ogarnia wszystkich informacji, a kiedy masz wizytę u gina?Kargo31 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySiwulec wrote:Dzięki :*
Ja wole luźniejszy styl, a na sportowo to juz uwielbiam. Szpilki i sukienki to nie moja bajka, jak muszę je włożyć to chora jestem . Jednak z racji mojego wieku to już powinnam raczej zmieniać styl na bardziej kobiecy, jak to mój mąż ostatnio mi powiedział
Powiedz jeszcze, że też Ci zabrania rudych włosówSiwulec lubi tę wiadomość
-
reset
żeby zdiagnozować PCOS musisz mieć 2 z 3
1/ zaburzenia miesiączkowania/brak owulacji
2/ objawy hiperandrogenizmu
3/ wielotorbielowate jajniki
Ja miałam 1 i 3. Bez dupka cykle po kilkadziesiąt dni. Z dupkiem okres był, ale cykle bezowu zazwyczaj.
Chyba jest tak, że PCO = sam jajnik policystyczny (czyli koraliki), a PCOS ("s" od syndome) to już zespół - czyli jak masz 2 z 3 powyższych rzeczy.
Ale - ogólnie ja czytałam o PCOS to tutaj chyba jest podobnie jak zespół jelita drażliwego - trochę niewiadomo skąd to się bierze i niewiadomo jak z tym walczyć co lekarz to inna opinia
staramy się już ponad 2 lata - udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane -
nick nieaktualny
-
Siwulec i Minie to Wasi mężowie są przeciwieństwami mojego - bo mój to by mnie najchętniej widział w trampkach i bluzach z kapturem, koniecznie bez makijażu i najlepiej w związanych włosach... jego definicja bycia sexy a ja właśnie jestem bardzo dziewczęca w swoim stylu ubierania się no i lubię makijaż.
-
Kargo super stołek i super buty, ja jedynie wolę na cienkiej szpilce
Minie Black, Siwulec - to mój mąż totalnie odwrotnie. Najbardziej lubi mnie w adidasach, obcisłych dżinsach i białym T-shircie ale mój mąż jest czasem dziwny
Reset ja jestem kiepska w tych hormonach nie ogarniam za bardzo.
Luna jeszcze zdążysz kupić coś i dziecku mama też musi pięknie wyglądać
Luna1993 lubi tę wiadomość
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Minie Black wrote:Czy mój mąż nie jest przypadkiem też Twoim mężem?
Powiedz jeszcze, że też Ci zabrania rudych włosów
hahahahaha raz miałam rudo-podobne ale mi samej też się nie podobało
to jak mamy tego samego męża to będziemy mieć wspólne dzieciMalgonia, lamka, Minie Black, nenusia, Emiilka, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
Właśnie był u mnie Pan Kurier i zabrał przesyłkę na testDNA. Ale się cieszę Oby mi uśmiech nie zniknął jak wyniki będą
Takie szybkie pytanko, czy któraś z Was miała wynik szybciej niż po tych 14 dniach roboczych?
-
nick nieaktualnyJa miałam kiedyś piękny miedziany kolor
I NASZ Mąż stwierdził, że matce to już nie przystoi taki rudyWiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 15:42
Jeżowa, lamka, Kargo31, Malgonia, Siwulec, Morusek, nenusia, Phnappy, moyeu, Luna1993, blue00, KateKum, Emiilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMalgonia wrote:Właśnie był u mnie Pan Kurier i zabrał przesyłkę na testDNA. Ale się cieszę Oby mi uśmiech nie zniknął jak wyniki będą
Takie szybkie pytanko, czy któraś z Was miała wynik szybciej niż po tych 14 dniach roboczych?Malgonia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyReakcja mojego męża, jak mu powiedziałam, że musiałabym sobie trochę ciuchów kupić na wiosnę, cytat.
"Ale z ubraniami to może poczekaj jak brzuszek urośnie to i tak w nic się nie zmieścisz" No niestety Kochane, zakupy odkładam na sierpień hahaha.
Kargo co do mojego samopoczucia to już jojczałam na ex-testerkach, że jest kiepsko. Dzisiaj mam migrenę i mdłości standardowo od 9 do 19. Do tego moja suczka ma pierwszą cieczkę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 14:25
Jeżowa, reset, Minie Black lubią tę wiadomość
-
Minie piękny kolor włosów miałaś! nie widzę zgrzytu pomiędzy nim a macierzyństwem
Minie Black lubi tę wiadomość
-
Phnappy - z tych objawów przez Ciebie wymienionych to bym miała PCOS. Ale w sumie kij z diagnozą, niech mi wróci owulacja i normalne cykle
Luna- wizytę u starego gina mam jutro. U nowego - jak M. zrobi wszystkie badania, a badania zrobi najwcześniej w przyszłym tygodniu. Ale to stary wyczaił potencjalny problem z cukrem, więc niech pierwszy się wypowie.
Kargo - stołek genialny! Buty w sumie jak u mnie - albo płasko albo szpilki.Kargo31 lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnylamka wrote:Reakcja mojego męża, jak mu powiedziałam, że musiałabym sobie trochę ciuchów kupić na wiosnę, cytat.
"Ale z ubraniami to może poczekaj jak brzuszek urośnie to i tak w nic się nie zmieścisz" No niestety Kochane, zakupy odkładam na sierpień hahaha.
Edit. I pamiętaj, że Ty w ciąży już jesteś, to możesz wydawać już kasę, a nie kisić na badania!Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 14:26
Malgonia, lamka, nenusia, blue00, Emiilka, Bocianiątko, Bajkaaa lubią tę wiadomość
-
Haniu twój post uderzył bezpośrednio we mnie. Tak mój mąż wyjechał i nie rozumiem dlaczego z tego powodu mam chodzić na jakąś terapię? Ogarnij się dziewczyno! Nic nie rozumiesz z tego co my Ci tu piszemy i chcemy przekazać! Odejdź z tego forum, bo nie znasz nas i nie wiesz przez co przeszlysmy. Naucz się doceniać to co masz a nie wytykać innym różne rzeczy!
Bocianiątko, Bajkaaa lubią tę wiadomość
-
Hania34 wrote:To jalo gospodyni mnie zablokuj. Tak jestem pusta bo wam wytknęłam hipokryzję. Nie napisałam że nie zasługuje tylko że dziwnym
Jest że taka osoba nie miała problemu a młode dbajace o siebie osoby mają. Akurat mam czas bo mam urlop a wy macie w sobie tyle żółci może stąd karma
Jesli idziesz kogos odwiedzic a on wyrzuca Cie z domu mowiac ze nie chce z Toba rozmawiac to drzesz sie na niego i mowisz zeby Cie wyrzucil sila czy zachowujesz odrobine godnosci i wychodzisz?
Troche honoru Hania. Pomyslalas o tym ze czesc dziewczyn jest tutaj w ciazy, wiekszosc dlugo sie starala i sa na tym forum nie po to zeby sie denerwowac i nie daj Boze zaszkodzic maluchom tylko po to zeby otrzymac wsparcie...
Jesli sama tak bardzo chcesz byc mama to prosze Cie, idz do watkow gdzie Cie rozumieja a nam po prostu daj spokoj.
*nie wywoluje Cie do odpowiedzi, nie musisz sie do tego odnosic.
Mimo wszystko trzymam kciuki zeby Ci sie udalo bo jesli brak drugiej ciazy powoduje u Ciebie tak skrajne emocje z ktorymi nie potrafisz sobie poradzic to jest mi Ciebie i Twoich bliskich zwyczajnie po ludzku zal.Bajkaaa lubi tę wiadomość
7 cs,
Grudzien 2017 - poronienie 6tc
Euthyrox 50