Forum W oczekiwaniu na testowanie KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)
Odpowiedz

KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)

Oceń ten wątek:
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 9 kwietnia 2018, 14:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Czy mój mąż nie jest przypadkiem też Twoim mężem?
    Powiedz jeszcze, że też Ci zabrania rudych włosów


    hahahahaha raz miałam rudo-podobne ale mi samej też się nie podobało :D
    to jak mamy tego samego męża to będziemy mieć wspólne dzieci :D :D :D

    Malgonia, lamka, Minie Black, nenusia, Emiilka, Czrna 81 lubią tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 9 kwietnia 2018, 14:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie był u mnie Pan Kurier i zabrał przesyłkę na testDNA. Ale się cieszę :) Oby mi uśmiech nie zniknął jak wyniki będą :/
    Takie szybkie pytanko, czy któraś z Was miała wynik szybciej niż po tych 14 dniach roboczych?


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 kwietnia 2018, 14:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam kiedyś piękny miedziany kolor
    I NASZ Mąż stwierdził, że matce to już nie przystoi taki rudy :(

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 15:42

    Jeżowa, lamka, Kargo31, Malgonia, Siwulec, Morusek, nenusia, Phnappy, moyeu, Luna1993, blue00, KateKum, Emiilka lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 kwietnia 2018, 14:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Właśnie był u mnie Pan Kurier i zabrał przesyłkę na testDNA. Ale się cieszę :) Oby mi uśmiech nie zniknął jak wyniki będą :/
    Takie szybkie pytanko, czy któraś z Was miała wynik szybciej niż po tych 14 dniach roboczych?
    11 dzień roboczy :)

    Malgonia lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 kwietnia 2018, 14:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reakcja mojego męża, jak mu powiedziałam, że musiałabym sobie trochę ciuchów kupić na wiosnę, cytat.
    "Ale z ubraniami to może poczekaj jak brzuszek urośnie to i tak w nic się nie zmieścisz" :-D No niestety Kochane, zakupy odkładam na sierpień hahaha.

    Kargo co do mojego samopoczucia to już jojczałam na ex-testerkach, że jest kiepsko. Dzisiaj mam migrenę i mdłości standardowo od 9 do 19. Do tego moja suczka ma pierwszą cieczkę.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 14:25

    Jeżowa, reset, Minie Black lubią tę wiadomość

  • Jeżowa Autorytet
    Postów: 3175 8800

    Wysłany: 9 kwietnia 2018, 14:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie piękny kolor włosów miałaś! nie widzę zgrzytu pomiędzy nim a macierzyństwem :D

    Minie Black lubi tę wiadomość

    eUncp2.png
    8Vdcp1.png
  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 9 kwietnia 2018, 14:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy - z tych objawów przez Ciebie wymienionych to bym miała PCOS. Ale w sumie kij z diagnozą, niech mi wróci owulacja i normalne cykle :)

    Luna- wizytę u starego gina mam jutro. U nowego - jak M. zrobi wszystkie badania, a badania zrobi najwcześniej w przyszłym tygodniu. Ale to stary wyczaił potencjalny problem z cukrem, więc niech pierwszy się wypowie.

    Kargo - stołek genialny! Buty w sumie jak u mnie - albo płasko albo szpilki.

    Kargo31 lubi tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 kwietnia 2018, 14:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Reakcja mojego męża, jak mu powiedziałam, że musiałabym sobie trochę ciuchów kupić na wiosnę, cytat.
    "Ale z ubraniami to może poczekaj jak brzuszek urośnie to i tak w nic się nie zmieścisz" :-D No niestety Kochane, zakupy odkładam na sierpień hahaha.
    Pamiętaj też, że sierpniu wiosenne ubrania to w promocyjnych cenach będą :D dobrze chłop kombinuje :D

    Edit. I pamiętaj, że Ty w ciąży już jesteś, to możesz wydawać już kasę, a nie kisić na badania!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 14:26

    Malgonia, lamka, nenusia, blue00, Emiilka, Bocianiątko, Bajkaaa lubią tę wiadomość

  • Anaaa90 Autorytet
    Postów: 1476 1121

    Wysłany: 9 kwietnia 2018, 14:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haniu twój post uderzył bezpośrednio we mnie. Tak mój mąż wyjechał i nie rozumiem dlaczego z tego powodu mam chodzić na jakąś terapię? Ogarnij się dziewczyno! Nic nie rozumiesz z tego co my Ci tu piszemy i chcemy przekazać! Odejdź z tego forum, bo nie znasz nas i nie wiesz przez co przeszlysmy. Naucz się doceniać to co masz a nie wytykać innym różne rzeczy!

    Bocianiątko, Bajkaaa lubią tę wiadomość


    2nn33e3kuc9837dy.png
    Aniołek - 7 mcż [*]
    MTHFR 1298A-C - homo, PAI - 1 4G - Homo
    Pozytywna beta 30.11 - 198
    18.12 - mamy <3
  • Mala90 Przyjaciółka
    Postów: 91 115

    Wysłany: 9 kwietnia 2018, 14:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania34 wrote:
    To jalo gospodyni mnie zablokuj. Tak jestem pusta bo wam wytknęłam hipokryzję. Nie napisałam że nie zasługuje tylko że dziwnym
    Jest że taka osoba nie miała problemu a młode dbajace o siebie osoby mają. Akurat mam czas bo mam urlop a wy macie w sobie tyle żółci może stąd karma

    Jesli idziesz kogos odwiedzic a on wyrzuca Cie z domu mowiac ze nie chce z Toba rozmawiac to drzesz sie na niego i mowisz zeby Cie wyrzucil sila czy zachowujesz odrobine godnosci i wychodzisz?
    Troche honoru Hania. Pomyslalas o tym ze czesc dziewczyn jest tutaj w ciazy, wiekszosc dlugo sie starala i sa na tym forum nie po to zeby sie denerwowac i nie daj Boze zaszkodzic maluchom tylko po to zeby otrzymac wsparcie...

    Jesli sama tak bardzo chcesz byc mama to prosze Cie, idz do watkow gdzie Cie rozumieja a nam po prostu daj spokoj.
    *nie wywoluje Cie do odpowiedzi, nie musisz sie do tego odnosic.

    Mimo wszystko trzymam kciuki zeby Ci sie udalo bo jesli brak drugiej ciazy powoduje u Ciebie tak skrajne emocje z ktorymi nie potrafisz sobie poradzic to jest mi Ciebie i Twoich bliskich zwyczajnie po ludzku zal.

    Bajkaaa lubi tę wiadomość

    7 cs,
    Grudzien 2017 - poronienie 6tc
    Euthyrox 50
  • Karolina90 Autorytet
    Postów: 3189 3011

    Wysłany: 9 kwietnia 2018, 14:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Właśnie był u mnie Pan Kurier i zabrał przesyłkę na testDNA. Ale się cieszę :) Oby mi uśmiech nie zniknął jak wyniki będą :/
    Takie szybkie pytanko, czy któraś z Was miała wynik szybciej niż po tych 14 dniach roboczych?

    ja miałam w 10 dniu ;)

    relgpx9idcwsnjby.png

    starania od I 2016
    M: morfo 1%
    Ja: rozjechane androgeny; mutacje PAI - 1 oraz V (R2) - (acard 75 mg); anemia, hiperinsulinemia (meta 1000);
    immuno - ok
    VII 2018 - histeroskopia - ok
    X 2018 - laparo + HSG - ok
    wrzesień 2020 - ICSI
    18.09.2020- punkcja
    23.09.2020 - transfer ET 5.1.1
    Mamy 4 ❄️
    7dpt - beta 83.4, progesteron <60ng/l
    9 dpt - beta 218
    12dpt - beta 1104
    22dpt - <3
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 9 kwietnia 2018, 14:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie z taką buźką to w każdym kolorze będzie Ci pięknie <3

    Lamko współczuję mdłości, ogarnęłaś to L4 ? może to znak że teraz czas dla Ciebie tzn. leniuchowanie i marudzenie do grudnia :*

    Malgonia trzymam kciuki za szybkie wyniki DNA :) będzie dobrze <3

    Anaa proszę nie przejmuj się, ta osoba nie jest tego warta :*

    Anaaa90 lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 9 kwietnia 2018, 14:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy gartulacje kochana :) rozbilas bank :D

    Phnappy lubi tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 9 kwietnia 2018, 14:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze egocentrycznie Wam powiem, że właśnie rozważam, czy aby jutro jakoś nie namówić mojego gina do spróbowania z Clo (dla wyjaśnienia - on nie chciał zaczynać od Letrozolu). Jutro będzie 4 dc, więc teoretycznie na stymulację jeszcze nie za późno, zwłaszcza przy moich długich cyklach.
    Z jednej strony wiem, że może prolaktyna i cukier po unormowaniu by tą owulację odblokowały, ale z drugiej strony tak tylko siedzieć i czekać?

    (p.s. w sumie jak będę siedzieć i czekać, bez robienia badań i stymulacji, to mi zostanie kasa na przehulanie... hybrydy, ciuszki :D)

    lamka, Siwulec, nenusia, Emiilka, Czrna 81, KateHawke lubią tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 kwietnia 2018, 14:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset co tam hybrydy, weź zaszalej i zacznij dom budować, ot, taki kaprysik ;-)
    A co do Twojej strategii to jestem za.

    Siwulec jestem na zwolnieniu cały czas i myślę, że jest trochę tak jak mówisz. Tamten rok był dla mnie bardzo pracowity, nawet w pewnym momencie miałam somatyczne objawy stresu i przepracowania, więc może muszę dać sobie na wstrzymanie.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 14:40

    Siwulec, reset lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 kwietnia 2018, 14:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też jeździł za granicę przez 10 lat!! Dopiero od roku pracuje na miejscu, na kopalni. Ale szczerze to czułam się lepiej jak jeździł. Teraz to tylko ciągły stres czy wyjedzie z dołu

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 kwietnia 2018, 14:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, jeszcze wakacje są niedługo :D
    A tak na serio, osobiście nie lubię czekać i chce wszystko na teraz, więc ja bym szła w clo!.... Chociaż ta hybryda jednak kusząca.....

    Siwulec, reset, Emiilka lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 kwietnia 2018, 14:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie to zobacz moje czerwone włosy :D
    Emek zachwycony :p

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 15:45

    nenusia, Minie Black, Achia, Meśka, Siwulec, Jeżowa, Malgonia, Morusek, Yoselyn82, Karma88, blue00, Anaaa90, Phnappy, lamka, KateKum, Sanka, Kargo31, Izape_91 lubią tę wiadomość

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 9 kwietnia 2018, 14:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, za odpowiedzi. W końcu ja na koniec miesiąca planuję być w ciąży, więc same wiedzie :P

    Reseciku wiem, ze przypadek przypadkowi nierówny, ale moja przyjaciółka ma policystyczne jajniki. Za każdym razem jak zabierała się za ciążę, to z wyprzedzeniem, bo wiadomo, ze starania będą długo trwały. I w obu przypadkach zaskoczyła za pierwszym razem. Ja wierzę, ze jak już lekarz będzie wiedział z czym walczy, to na pewno sobie z tym poradzi :)

    reset lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 kwietnia 2018, 14:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 cudny kolor!!!

‹‹ 132 133 134 135 136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego