X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)
Odpowiedz

KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa, a na pewno miałaś wtedy owulacje? U mnie po monitoringach się okazało, że ciało tak reaguje chyba na pik LH i owu jest przy tym drugim skoku
    BTW. Ja mam niewydolność ciałka, najwyższy prog (w ciąży!) 17!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 07:48

• nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie miałam teraz monitoringu ale zawsze miałam owu od 10 do 12 dc. Progesteron mam bez szału ale tez bez tragedii - 13-15 bez leków. Przebadam sobie teraz w piątek, 7-8 dpo

W ogóle przeczytałam teraz, ze to czy ciałko działa prawidłowo można sprawdzić badając progesteron 3 razy podczas fl, ze wynik powinien wynosić przynajmniej 40 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 07:53

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    Nie miałam teraz monitoringu ale zawsze miałam owu od 10 do 12 dc. Progesteron mam bez szału ale tez bez tragedii - 13-15 bez leków. Przebadam sobie teraz w piątek, 7-8 dpo

W ogóle przeczytałam teraz, ze to czy ciałko działa prawidłowo można sprawdzić badając progesteron 3 razy podczas fl, ze wynik powinien wynosić przynajmniej 40 :)
    Ja badałam 3 razy, dzień za dniem w 5dpo, 6dpo i 7 dpo i różne były wkaźniki ale między 12,8 a 11,3 więc bez szału ale w normie.

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateKum wrote:
    Dzień dobry :)
    Iza normalnie szok. Całe szczęście, ze jesteś cała i zdrowa. Ja też kupiłam piekarnik whirpool. Aż się boję

U mnie dzisiaj leje deszcz, ale ciepło. Rano zmierzyłam tempke i dalej utrzymuje się na wysokim poziomie. Chyba mi nic nie pozostaje jak upuścić krew na betę i proga, bo mój organizm chyba sobie ze mnie żartuje. Jeżeli tak ma wyglądać każdy cykl z luteiną to jakaś masakra.

No nic. Miłego dnia Wam życzę. Ja tymczasem zarzucam tapetę i do pracy uciekam :*
    Katekum ja teraz będę miała wstręt do piekarników!!! Mąż będzie cierpiał :p ale całe szczęście że żyjemy !

U mnie dzisiaj owulacja i najgorsze 2 tygodnie przede mną :p

Kochane udanego dnia Wam życzę :*

Malgonia, Czrna 81 lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w nowym tygodniu. Będzie chyba długo.

Mało się udzielałam ostatnio, bo głowę miałam robotą zaprzątniętą, ale wczoraj coś mnie podkusiło nasikać na teściora, bo lekkiego plamienia dostałam i takie coś wyszło.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cee758c365be.jpg

Tzn to już jest na prawidłowym żółtym Bobo, bo musiałam lecieć do apteki, te allegrowe bladziocha pokazały, więc dla pewności tu macie bobka.

Spisałam się z ginem i kazał mi brać luteinę zachomikowaną z zapasów w domu i we wtorek mam się wcisnąć między pacjentkami.

Dziś pojechałam na betę, dodałam proga, homocysteinę i kwas foliowy do pakietu, więc dziś proszę Was bardzo mocno o kciuki.

Dziś lekko mnie brzuch ćmi, mam nadzieję, że Bąbel się wgryza po prostu. Żywej krwi na szczęście nie ma, leciutkie plamienie z resztkami luteiny (mam dopochwową).

I teraz liczby:
    owulacja - 13-14dc,
    test wczorajszy - 26dc,
    @ miała być planowo pewnie we wtorek - 28dc.

Dziewczyny proszę Was tu o jedno z racji tego, że znamy się już szmat czasu. Wy spojrzycie obiektywnie, jeśli beta będzie za nisko, czy cokolwiek będzie za nisko to piszcie mi to. Bez pocieszania, że będzie dobrze. Wiem, że może być różnie.

Moje rozjechane cytokiny najbardziej mnie martwią, bo żadnych kroplówek nie zdążyłam wziąć, a tu taka niespodzianka.
    Napisałam do dr P czy mam teraz jakoś brać kroplówkę czy dopiero 6-8tc, bo wspominał mi o czymś takim.

Byłam wczoraj u M, bo był w pracy i też jest w szoku, że nam się udało, bo <3 było jak na lekarstwo, ale test pokazuje, że coś się zadziało.

Na razie cieszę się z małego sukcesu, że cokolwiek drgnęło. Teraz chcę wierzyć, że to żaden biochem czy pozamaciczna i że w dobrym miejscu się ulokuje Bąbelek.

Aha i jutro lecę do dr W po Clexane i Luteinę jeszcze. Jeśli coś jeszcze warto by było brać to mnie oświećcie, żebym go podpytała, bo w tej chwili nie potrafię trzeźwo myśleć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 08:11

Siwulec, wisienka94, reset, nowa na dzielni, Luna1993, Jeżowa, justyna14, lamka, Minie Black, nenusia, Izape_91, Cabrera, KateKum, Malgonia, 91Ewela09, Morusek, Phnappy, MOJE, KateHawke, Bajkaaa, Lunaris, Flowwer, by7mistake, Cheresta, Meśka, Kaczorka, MaryAnn, Lena21, Czrna 81, Nat90, Bocianiątko, Barbarka1984, blue00, Maja84, -Mamunia-, meggire, moyeu lubią tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w ten deszczowy poranek!

Ktoś nam dziś wysika 2 kreseczki? Ja sie nie ośmielę, zresztą znajome małpowe bóle tak mnie wkurzają, że nawet nie chce myśleć o sobie.

Miłego dnia Wam! I bez przygód (Iza, dobrze że jesteś cała :*)

dqprhdge2q9dik3m.png

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape - ja byłam w ciężkim szoku jak napisałaś o tym piekarniku, normalnie masakra, producent powinien ani jakieś odszkodowanie wypłacić.

Karma!! Mocno trzymam kciuki!

Karma88 lubi tę wiadomość

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma miałam identyczną kreskę 13dpo przy becie 92 ;) :* i to nie był biochem ;)
    zaciskam kciuki za wyniki :) i żeby Maluszek się dobrze wgryzł <3

Luna1993, Karma88 lubią tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę sikać dopiero 29dc czyli w środę bo nigdy tak długiego nie miałam więc jak wcześniej @ nie przyjdzie to dopiero sobie nadzieję będę robić.
    Zobaczcie na mój wykres, czy taki spadek temp zwiastuje @ ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma ż całych sił trzymam kciuki! Jasnością kreski bym się nie przejmowała 12 dpo, miałam jaśniejsza 11 dpo. Beta powie wszystko i jej ładny przyrost :) ból brzucha jest normalny na początku, a plamienie może się zadrapałaś przy aplikacji luteiny?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    Dzień dobry w nowym tygodniu. Będzie chyba długo.

Mało się udzielałam ostatnio, bo głowę miałam robotą zaprzątniętą, ale wczoraj coś mnie podkusiło nasikać na teściora, bo lekkiego plamienia dostałam i takie coś wyszło.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cee758c365be.jpg

Tzn to już jest na prawidłowym żółtym Bobo, bo musiałam lecieć do apteki, te allegrowe bladziocha pokazały, więc dla pewności tu macie bobka.

Spisałam się z ginem i kazał mi brać luteinę zachomikowaną z zapasów w domu i we wtorek mam się wcisnąć między pacjentkami.

Dziś pojechałam na betę, dodałam proga, homocysteinę i kwas foliowy do pakietu, więc dziś proszę Was bardzo mocno o kciuki.

Dziś lekko mnie brzuch ćmi, mam nadzieję, że Bąbel się wgryza po prostu. Żywej krwi na szczęście nie ma, leciutkie plamienie z resztkami luteiny (mam dopochwową).

I teraz liczby:
    owulacja - 13-14dc,
    test wczorajszy - 26dc,
    @ miała być planowo pewnie we wtorek - 28dc.

Dziewczyny proszę Was tu o jedno z racji tego, że znamy się już szmat czasu. Wy spojrzycie obiektywnie, jeśli beta będzie za nisko, czy cokolwiek będzie za nisko to piszcie mi to. Bez pocieszania, że będzie dobrze. Wiem, że może być różnie.

Moje rozjechane cytokiny najbardziej mnie martwią, bo żadnych kroplówek nie zdążyłam wziąć, a tu taka niespodzianka.
    Napisałam do dr P czy mam teraz jakoś brać kroplówkę czy dopiero 6-8tc, bo wspominał mi o czymś takim.

Byłam wczoraj u M, bo był w pracy i też jest w szoku, że nam się udało, bo <3 było jak na lekarstwo, ale test pokazuje, że coś się zadziało.

Na razie cieszę się z małego sukcesu, że cokolwiek drgnęło. Teraz chcę wierzyć, że to żaden biochem czy pozamaciczna i że w dobrym miejscu się ulokuje Bąbelek.

Aha i jutro lecę do dr W po Clexane i Luteinę jeszcze. Jeśli coś jeszcze warto by było brać to mnie oświećcie, żebym go podpytała, bo w tej chwili nie potrafię trzeźwo myśleć.
    Wygląda ładnie ale czekamy na betę :)

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka - jeszcze nie. Dopiero jak kolejna kropka pójdzie w doł to już bym zinterpretowała jako spadek na @

Klamka82 lubi tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma <3 trzymam mocno kciuki o czekam na Twoją betę!
    Też w październiku czekałam na @, bo już były plamienia od 2 dni a tu zaskoczył nas pozytyw.
    Plamienia nie wiadomo od czego były, bo prog wyszedł wtedy ponad 40.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • wisienka94 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny ja zbieram się do laboratorium zrobić kontrolnie estradiol :)
    Jakim cudem ja, która od zawsze bała się pobierania krwi i igieł, mdlejąca po każdym pobraniu, teraz na potęge lata do laboratorium na pobrania zmieniając tylko ręce na pobranie bo są siniaki?!
    Karma88 trzymam mocno kciuki !!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 08:20

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Karma ż całych sił trzymam kciuki! Jasnością kreski bym się nie przejmowała 12 dpo, miałam jaśniejsza 11 dpo. Beta powie wszystko i jej ładny przyrost :) ból brzucha jest normalny na początku, a plamienie może się zadrapałaś przy aplikacji luteiny?

Plamienie miałam koło południa i to mnie zastanowiło, zrobiłam test, skontaktowałam się z ginem i dopiero zaaplikowałam. ;)

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Kargo31 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!!

Karma trzymam mocno kciuki!

Izape dobrze, że Wam się nic nie stało... I z takim myśleniem nie jesteś sama. Ja tez tak mam, że dla mnie ciąża to coś nierealnego. Wśród znajomych same małe dzieci, albo ciąże... mnie to dobija, mój mąż twierdzi, że przesadzam..

Yose duzo zdrowia! No i chyba w większości związków zdarzają się takie wielkie kłótnie raz na jakiś czas. Przetrwacie to, zobaczysz !

Ja miałam nie testować, tylko poczekać na @, ale bije się na razie z myślami...

*starania od marca 2017

*iui x 3 - nieudane
    - I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
    - II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
    - III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.

*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
    - I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
    11dpt- beta88,9, prog16,1
    13dpt- beta218,9, prog14,3
    19dpt -beta 2541, prog 16,6
    26dpt- ❤
    28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
    - II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
    6dpt- beta 0, prog 12,5
    11dpt -beta 0, prog 40,33

*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
    - I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
    - II FET 23.012023 - zarodek 4BB
    5dpt bladzioch
    7dpt negatyw
    10dpt beta 0
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma trzymam mocno kciuki!

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma pięknie zaczęłaś nam tydzień! Gratuluję, ale dla formalności trzymam kciuki za betę!

• wisienka94 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owulak pozytywny!!! I dzień od razu robi się piękniejszy :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f495dbf51b73.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 08:37

MOJE, Lunaris, Luna1993 lubią tę wiadomość

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    Izape - ja byłam w ciężkim szoku jak napisałaś o tym piekarniku, normalnie masakra, producent powinien ani jakieś odszkodowanie wypłacić.

Karma!! Mocno trzymam kciuki!
    Będziemy dzwonić jeszcze bezpośrednio tam do whirlpoola bo to jakaś porażka... Mogło dojść do tragedii...

Karma tak się cieszę ♥️ oby wszystko poszło dobrze ! Trzymam kciuki!!!

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
‹‹ 217 218 219 220 221 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ