X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)
Odpowiedz

KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)

Oceń ten wątek:
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisienka94 wrote:
    Owulak pozytywny!!! I dzień od razu robi się piękniejszy :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f495dbf51b73.jpg
    U mnie wczoraj też więc życzę nam owocnego bzykanka :D

wisienka94 lubi tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma kciuki :) takie niespodzianki lubimy :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane, dziś rano wróciliśmy. Było super, zresetowalam się na wsi :)
    Robię kawę i idę nadrobić Was, kciuki za dwie kreski, za bety i za wizyty :)
    Miłego dnia, choć tak pochmurny..

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kargo31 wrote:
    Hej Dziewczyny!!

Karma trzymam mocno kciuki!

Izape dobrze, że Wam się nic nie stało... I z takim myśleniem nie jesteś sama. Ja tez tak mam, że dla mnie ciąża to coś nierealnego. Wśród znajomych same małe dzieci, albo ciąże... mnie to dobija, mój mąż twierdzi, że przesadzam..

Yose duzo zdrowia! No i chyba w większości związków zdarzają się takie wielkie kłótnie raz na jakiś czas. Przetrwacie to, zobaczysz !

Ja miałam nie testować, tylko poczekać na @, ale bije się na razie z myślami...
    Mój tak samo próbuje mnie sprowadzić na ziemię.... ale też widzę że niby jest twardy ale czuje to samo co ja.. i nie pozwala mi się rozklejać. Za dwa tygodnie powtarzamy badanie nasienia więc może coś drgnie...

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma trzymam kciuki :)

Iza mojej cioci tak płyta indukcyjna strzeliła. Nie pamietam jakiej firmy. Ja mam większość sprzętu z whirpool i trochę mnie zmartwiłaś, bo do tej pory jestem zadowolona z tego sprzętu.
    Teraz jeszcze muszę pralkę kupić i też się zastanawiałam na whirpool.

Kuźwa tak leje, że nie chce mi się z samochodu wysiadać

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • Kargo31 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Mój tak samo próbuje mnie sprowadzić na ziemię.... ale też widzę że niby jest twardy ale czuje to samo co ja.. i nie pozwala mi się rozklejać. Za dwa tygodnie powtarzamy badanie nasienia więc może coś drgnie...

u nas większość jego najlepszych kumpli oczekuje dziecka, albo aktualnie chodzą z wózkami. Jedziemy za jakiś czas do znajomych, którzy się spodziewają dziecka, więc może go cos bardziej tknie, ale chyba tez się łamie. na powtórne badania poszedł bez zająknięcia. wyszły dobre, więc trochę obrósł w piórka, no ale z drugiej strony przeszedł na zdrowsza dietę. sama nie wiem co o tym myśleć.

Trzymam kciuki za Wasze wyniki! a poprzednie były bardzo złe? Przepraszam, ale nie pamiętam...

*starania od marca 2017

*iui x 3 - nieudane
    - I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
    - II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
    - III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.

*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
    - I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
    11dpt- beta88,9, prog16,1
    13dpt- beta218,9, prog14,3
    19dpt -beta 2541, prog 16,6
    26dpt- ❤
    28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
    - II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
    6dpt- beta 0, prog 12,5
    11dpt -beta 0, prog 40,33

*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
    - I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
    - II FET 23.012023 - zarodek 4BB
    5dpt bladzioch
    7dpt negatyw
    10dpt beta 0
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krama, piękna kreska. Trzymam kciuki za pozytywne info z labu :)

Izape, mojej szefowej spadły kiedyś drzwiczki od piekarnika na nogę. Wiem, ze dostali jakiś najbardziej wypasiony piekarnik od firmy plus zapłacili jej koszty leczenia i rehabilitacji. Czy coś więcej to nie wiem.

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już nadrobiłam, ale nie wiele pamiętam więc przepraszam jeżeli kogoś pominełam.
    Iza masakra z tym piekarnikiem. Dobrze, że nic się tobie nie stało.
    Karma kciuki za bete,
    KateKum kciuki za bete!!
    Yos zdrowia!

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, apropo agd. Mój tato jest w branży od x lat (jako inżynier produktu, więc wiedzę ma dość sporą) , w zasadzie od zawsze. Kiedyś mastercook, teraz bosh. Od zawsze mówił, że m. In. Whirlpool dużo produktów ma "mieszanych" , tzn topowe modele były częściowo robione w innych fabrykach, jak bosh i tak na prawdę to jest "składak" z własnym designem

Iza co do reklamacji pewnie będą próbowali się wykpic, że coś Ci wcześniej spadło na szybę i ją uszkodziło, a tylko temperatura się do tego dolozyla, nie daj się! W internetach pełno takich akcji http://di.pl/topic/6535-eksploduj%C4%85cy-piekarnik/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 09:08

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma <3

U mnie piękny ovulak :) aż szkoda ze jeszcze cykl przerwy mamy ;)

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • golonat Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/083d351acf144.jpg.html jest...? :)

Ika83, Lunaris lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    golonat wrote:
    https://zapodaj.net/083d351acf144.jpg.html jest...? :)
    Jak malowana :)
    Ale widzę, że to już 16 dpo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 09:11

golonat lubi tę wiadomość

• golonat Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby tak, ja tam nie do końca wierzę w te wyliczenia ovufriendowe. Test o czułości 25

• reset Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma – gratulacje po cichutku…Teraz trzymamy kciuki za betę!

Iza – z piekarnikiem współczuję, bo to naprawdę mogło skończyć się tragicznie. Mój M. też będzie powtarzał badania, ciekawa jestem, czy suplementacja coś pomogła, bo zmiana trybu życia w zimie mu jeszcze jako tako wychodziła, a teraz znów zapomina. Jasne, przyjemniej się pali papieroski przy +23 stopniach niż przy -6…

Z innych tematów – dziewczyny, czy możliwe jest, że któryś z leków, które zaczęłam brać (clo, estrofem lub bromergon) zatrzymują mi wodę w organizmie? Od piątku mam wrażenie, że brzuch mi wystaje jak w 5 m-cu ciąży, na wadze 1,5 kg więcej, a w zjedzonych kaloriach nie ma to uzasadnienia.

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • MOJE Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma czekam na betę i trzymam kciuki ;)

Owocnych sexow skoro owulaki takie zacne.

A u mnie lipa :( 5 dni do @ i brązowe plamienia :( przerabiałam to w ostatnim cyklu jak była potwierdzona owulka i wysoki progesteron :( teraz jak na mnie prog jest kosmiczny. Skąd do cholery te brązowe plamienia przed okresem :( ehhhh :( nie kumam tego mojego organizmu :(

7.02.2019 NASZE dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu :(
    👰 36 LAT
    AMH 17.11 (1.05-55)
    AMH (2021 rok) 25.2
    ANGELIUS- zabieg jajniki i reszta u mnie ok.

🧑37 LAT
    Nasienie słabe 09.2021
    Liczba plemników 12 mln :( ( norma od 39 mln)
    Morfologia 2%
    Lepkość za duża
    Starania o dzieciątko od 9 lat 😔😔😔

Nasienie 03.2022 😰😰😰
    Liczba 6,9
    Morfologia 2%
    09.2023
    Za mała ilość żeby zrobić morfologię 😭
    07.12.2023 zabieg żylaków powrózka nasiennego 🙏
    CZEKAMY NA CIEBIE MALUSZKU ❤️❤️
  • summer86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wydaje mi się, że z tego zestawu to CLO może tak działać, bo zanim zaczęłam brać to czytałam, że niektóre dziewczyny po tym tyją lub zatrzymuje się im woda w organizmie. U mnie działał na odwrót - w trakcie brania miałam odrzut od jedzenia, włącznie z porannymi mdłościami.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kwestii badań nasienia, to u nas na ich poprawę złożyło się kilka kwestii: wyleczona ureaplasma, profertil i delikatna zmiana stylu życia (właściwie M. całkowicie zrezygnował z alkoholu, który spożywał w sumie raczej okazjonalnie ;)

Ale powiem Wam, że złe wyniki musiały mu to mocno w psychice siedzieć...po ich odebraniu i konsultacji z Andrologiem wrócił mi do domu inny człowiek ;)
    I seksy są częstsze, do tej pory tak się przejmował swoją armią, że sam wyliczał odpowiednie dni abstynencji i czekał na owulkę ;)
    Zapewne pomogła mu tez rozmowa z Andrologiem :) w sumie to ciesze się, że mnie tam nie było, pewnie pogadali sobie jak facet z facetem ;)

Tylko teraz ja mam gorszy czas, bo czuję, że "odpowiedzialność" za brak rezultatów jest po mojej stronie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 09:37

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma ❤️
    Trzymam kciuki <3

I trzymam kciuki za wszystkie owulki oby za 2 tyg był urodzaj pozytywów :)

Minie Black, Malgonia, Karma88 lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • reset Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer - faktycznie! Jak teraz wrzuciłam w google hasło "clo a tycie" to masa jest takich wpisów jak mój. A ponieważ wiem jak cholerne kilogramy ciężko jest zgubić to chyba od dziś zacznę jakieś uprawianie sportu... Jakiś spacerotrucht czy coś.

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Pięknego dnia Wszystkim życzę (nawet jesli pada).

Golonat ciche gratki... :)

Karma KCIUKI za betę :D!

Iza aż mnie dreszcze przeszły... pierwszy raz słyszę żeby coś takiego się stało. Nie popuszczaj im! To musiała być jakaś wada produktu a mogło się skończyć fatalnie :(

golonat lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
‹‹ 218 219 220 221 222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ