Forum W oczekiwaniu na testowanie KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)
Odpowiedz

KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)

Oceń ten wątek:
  • malka Autorytet
    Postów: 2366 4686

    Wysłany: 23 kwietnia 2018, 16:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika! Bardzo się cieszę! Teraz się uspokój i odpocznij :) życzę Ci, żeby teraz już wszystkie wizyty przynosiły tylko pozytywne wieści! Ściskam!

    StaraczkaNika lubi tę wiadomość

    5b09trd8ji0unw2g.png

    34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 kwietnia 2018, 16:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika wspaniałe wieści!!!!!

    StaraczkaNika lubi tę wiadomość

  • summer86 Autorytet
    Postów: 8569 7932

    Wysłany: 23 kwietnia 2018, 16:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika nawet nie wiesz jak się cieszę! Samych takich dobrych informacji życzę Ci przez najbliższych 8 miesięcy, niech maluszek zdrowo rośnie <3

    StaraczkaNika lubi tę wiadomość

    3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 23 kwietnia 2018, 16:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszly mi wyniki mutacji, ale nie moge ich otworzyc na telefonie :/


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 kwietnia 2018, 16:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Przyszly mi wyniki mutacji, ale nie moge ich otworzyc na telefonie :/
    Też miałam problem, ale po którymś razie zaskoczyło! Albo otwieranie bezpośrednio z linka, albo pobranie (chyba to 1)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2018, 16:22

  • _Hope_ Autorytet
    Postów: 3381 4989

    Wysłany: 23 kwietnia 2018, 16:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika <3
    Moja 7 cm torbiel wchlonela się po 30 tc ;)

    StaraczkaNika lubi tę wiadomość

    Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • nowa na dzielni Autorytet
    Postów: 3035 3839

    Wysłany: 23 kwietnia 2018, 16:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudnie Nikuś! Teraz na spokojnie, wszystko jest OK :)

    StaraczkaNika lubi tę wiadomość

    Synek już z nami ❤️❤️ Kwiecień 20

    Marzec 19 - strata, 10 tc

    24.07 - || kreseczki 💕
    25.07 - beta 22 | prog 12,5
    29.07 - beta 296,5! <3 | prog 22 <3
    10.08 - serduszko +


    Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 23 kwietnia 2018, 16:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znów nam się potwierdza, że poniedziałek to bardzo dobry dzień dla staraczek :)

    Flowwer, Anaaa90, StaraczkaNika, KateHawke lubią tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12949

    Wysłany: 23 kwietnia 2018, 16:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka gratuluję! Teraz spokojnie czekamy na serduszko.
    Nika aż mam uśmiech od ucha do ucha i uwierz w maluszka który walczy dla mamy i taty.

    StaraczkaNika, Sanka lubią tę wiadomość

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Anaaa90 Autorytet
    Postów: 1476 1121

    Wysłany: 23 kwietnia 2018, 16:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika super wiadomości <3

    StaraczkaNika lubi tę wiadomość


    2nn33e3kuc9837dy.png
    Aniołek - 7 mcż [*]
    MTHFR 1298A-C - homo, PAI - 1 4G - Homo
    Pozytywna beta 30.11 - 198
    18.12 - mamy <3
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 23 kwietnia 2018, 16:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mthfr i pai jest nieprawidlowy. Jeszcze nic mi to nie mowi, ale za dobrze by bylo gdyby bylo bez jakiegos syfu


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 kwietnia 2018, 16:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    No i mthfr i pai jest nieprawidlowy. Jeszcze nic mi to nie mowi, ale za dobrze by bylo gdyby bylo bez jakiegos syfu
    Który mthfr? I jakie układy homo czy hetero?

    Bocianiątko lubi tę wiadomość

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 23 kwietnia 2018, 16:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co myślicie?

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5353549ccd1a.png


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5740 7043

    Wysłany: 23 kwietnia 2018, 16:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgonia, nie jest źle :) same układy hetero :) trzeba pilnować homocysteiny i parametrów krzepnięcia, brać metyle i acard a w razie potrzeby heparynę w ciąży (zależnie od wyników badań krzepnięcia)...

    Rucola lubi tę wiadomość

    laUgp2.png
    3️⃣ IMSI Gameta 2021 - długi protokół:🍍🍍24 komórki - 17 zarodków🍍🍍💫❔🔮🧫✳️💚🍀
    2️⃣ ICSI OviKlinika 2021 - krótki protokół z antagonistą: 10 komórek - 1 blastka ❌
    * CRIO 3.2.3 z 7 doby - 01.04.2021 :(
    1️⃣ ICSI/IVF nOvum 2019 - krótki protokół z antagonistą: 7 komórek - 3 trzydniowce❌
    * CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    💉 Diphereline: Luty 2020- Sierpień 2020 💉
    * ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    🧪IUI - 19.11.2018 :(
    🧪IUI - 24.10.2018 :(
    AMH 2.7 - stan zapalny endometrium wyleczony, endometrium prereceptywne, KIR Bx, alloMLR 33,9%
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
  • nowa na dzielni Autorytet
    Postów: 3035 3839

    Wysłany: 23 kwietnia 2018, 16:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę tak - dużo osób mówi, że te mutacje o kant tyłka rozbić, ale według mnie jeżeli wyszło ich kilka + masz na koncie poronienie, to trzeba pogłębić badania o... tutaj już nie pomogę bo nawet nazwy nie pamiętam. Ale to może być jakiś tam problem

    Synek już z nami ❤️❤️ Kwiecień 20

    Marzec 19 - strata, 10 tc

    24.07 - || kreseczki 💕
    25.07 - beta 22 | prog 12,5
    29.07 - beta 296,5! <3 | prog 22 <3
    10.08 - serduszko +


    Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 kwietnia 2018, 16:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgonia masz identyczne mutacje jak ja. Musisz mieć metylowane formy folianu i witamin z grupy B i acard (ja biorę 150mg na noc). Co do Pai to mi dziewczyny mówiły, żeby się nie przejmować, jeśli wyniki antyfosfolipidowego są w normie.

    Przyszły mi wyniki morfo, moczu i glukozy.
    Morfologia idealna (chyba pierwszy raz), w moczu pH 8 (podwyższone), ale ja nie jem teraz w ogóle mięsa, więc się nie przejmuję. Glukoza 90,6 więc tak w miarę, ale bez szału.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2018, 16:42

    Malgonia, Czrna 81 lubią tę wiadomość

  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5740 7043

    Wysłany: 23 kwietnia 2018, 16:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    Ja myślę tak - dużo osób mówi, że te mutacje o kant tyłka rozbić, ale według mnie jeżeli wyszło ich kilka + masz na koncie poronienie, to trzeba pogłębić badania o... tutaj już nie pomogę bo nawet nazwy nie pamiętam. Ale to może być jakiś tam problem
    Kariotypy? Przecież Małgonia już robiła...

    laUgp2.png
    3️⃣ IMSI Gameta 2021 - długi protokół:🍍🍍24 komórki - 17 zarodków🍍🍍💫❔🔮🧫✳️💚🍀
    2️⃣ ICSI OviKlinika 2021 - krótki protokół z antagonistą: 10 komórek - 1 blastka ❌
    * CRIO 3.2.3 z 7 doby - 01.04.2021 :(
    1️⃣ ICSI/IVF nOvum 2019 - krótki protokół z antagonistą: 7 komórek - 3 trzydniowce❌
    * CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    💉 Diphereline: Luty 2020- Sierpień 2020 💉
    * ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    🧪IUI - 19.11.2018 :(
    🧪IUI - 24.10.2018 :(
    AMH 2.7 - stan zapalny endometrium wyleczony, endometrium prereceptywne, KIR Bx, alloMLR 33,9%
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 23 kwietnia 2018, 16:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, ze to pojscie na latwizne, ale tak w skrocie to co mam zrobic? Lekarza mam na 19 maja dopiero :/
    Jutro zrobie kwas foliowy i homocysteine. Czy wystarczy przejsc na metylowane formy kwasu i witamin czy potrzebne sa foliany?
    Acard brac jedna czy dwie tabletki do wizyty? W domu keszcze doczytam co i jak zeby Was nie zadreczac ale moze cos od razu kupie na miescie jak bede wracac.


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nowa na dzielni Autorytet
    Postów: 3035 3839

    Wysłany: 23 kwietnia 2018, 16:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znalazłam jeszcze tą swoją witaminę D zimową, z tego samego badania co AMH. Poziom witaminy D wyszedł 25, obok było napisane, że zalecany >30. Co myślicie? Łykać jej dużo?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2018, 16:44

    summer86 lubi tę wiadomość

    Synek już z nami ❤️❤️ Kwiecień 20

    Marzec 19 - strata, 10 tc

    24.07 - || kreseczki 💕
    25.07 - beta 22 | prog 12,5
    29.07 - beta 296,5! <3 | prog 22 <3
    10.08 - serduszko +


    Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5740 7043

    Wysłany: 23 kwietnia 2018, 16:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Małgonia masz identyczne mutacje jak ja. Musisz mieć metylowane formy folianu i witamin z grupy B i acard (ja biorę 150mg na noc). Co do Pai to mi dziewczyny mówiły, żeby się nie przejmować, jeśli wyniki antyfosfolipidowego są w normie.

    Przyszły mi wyniki morfo, moczu i glukozy.
    Morfologia idealna (chyba pierwszy raz), w moczu pH 8 (podwyższone), ale ja nie jem teraz w ogóle mięsa, więc się nie przejmuję. Glukoza 90,6 więc tak w miarę, ale bez szału.
    Nie tyle zespołu antyfosfolipidowego (choć to też) ale też parametry krzepnięcia: aptt, d-dimery muszą być ok.

    laUgp2.png
    3️⃣ IMSI Gameta 2021 - długi protokół:🍍🍍24 komórki - 17 zarodków🍍🍍💫❔🔮🧫✳️💚🍀
    2️⃣ ICSI OviKlinika 2021 - krótki protokół z antagonistą: 10 komórek - 1 blastka ❌
    * CRIO 3.2.3 z 7 doby - 01.04.2021 :(
    1️⃣ ICSI/IVF nOvum 2019 - krótki protokół z antagonistą: 7 komórek - 3 trzydniowce❌
    * CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    💉 Diphereline: Luty 2020- Sierpień 2020 💉
    * ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    🧪IUI - 19.11.2018 :(
    🧪IUI - 24.10.2018 :(
    AMH 2.7 - stan zapalny endometrium wyleczony, endometrium prereceptywne, KIR Bx, alloMLR 33,9%
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
‹‹ 301 302 303 304 305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ