KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTez czytam to co Bociek i że "Niekiedy przyjmuje się, że dolny zakres normy to 65 U/ml - dzięki temu można wykluczyć sporą część wyników fałszywie dodatnich."
Dobrze że jutro lekarz:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2018, 17:36
Bocianiątko lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNenusua, ja cały czas powtarzam: beta i konsultacja u lekarza!!!
My możemy Cię uspokajać (ja miałam poziom Ca 125: 20,64 U/ml) przy torbieli endometrialnej, ale ja uważam ze lepiej dwa razy coś sprawdzić, niż później żałować, ze się czegoś nie zbadało...nenusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAchia po co to napisałaś, teraz się martwię że moje dziecko się przegrzewa od usg
Nenusia też szybko patrzyłam co ten wynik oznacza i tak jak dziewczyny piszą, musisz jakoś wytrzymać niestety do wizyty i powtórzyć bete. Nawet sobie nie wyobrażam co musisz przeżywać, ale jesteśmy z Tobą a ja codziennie myślę co u CiebieAchia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyStaraczkaNika wrote:Czy to, że mój termin to rocznica wprowadzenia stanu wojennego też wpływa jakoś na wyprawkę na porodówkę? Może należy zabrać bryle w typie Jaruzelskiego i rajstopy i biało-czerwone goździki dla pielęgniarek? Ze już nie wspomnę o dowodzie tożsamości, żeby się legitymować co godzinę.
A może poprostu trzeba się gotować jak na wojnę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2018, 17:41
StaraczkaNika lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLuna1993 wrote:Achia po co to napisałaś, teraz się martwię że moje dziecko się przegrzewa od usg
Nenusia też szybko patrzyłam co ten wynik oznacza i tak jak dziewczyny piszą, musisz jakoś wytrzymać niestety do wizyty i powtórzyć bete. Nawet sobie nie wyobrażam co musisz przeżywać, ale jesteśmy z Tobą a ja codziennie myślę co u CiebieWiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2018, 17:42
Luna1993 lubi tę wiadomość
-
Achia wrote:Nika trzymamy kciuki i trzymamy się wersji że będzie dobrze jak tylko pogoda się poprawi idziemy na spacer jesteś na zwolnieniu czy jeszcze nie?
-
nick nieaktualnyBocianiątko wrote:Skarbie, chyba jednak nie jest aż tak źle podwyższony poziom może też świadczyć o endomendzie albo o... CIĄŻY! a taki poziom jeszcze nie jest bardzo wysoki...
Zrób drugą betę i będziemy miały jasność, jeśli rośnie, to...
a to na potwierdzenie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0aa51c1c59f1.png
dla podpowiedzi zaanaczyłam najciekawsze fragmenty -
nick nieaktualnyStaraczkaNika wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2d194dc496c4.jpg
To jeszcze uzupełnię info. Doktor trochę i tak mnie nastraszył z tym pęcherzykiem, mam się już zapisywać na dobre badania genetyczne i pappa, bo teraz trzeba wszystko porządnie sprawdzić. Ale póki co jest ładnie i niby mam się tego trzymać. Także tak do końca to spokojna nie jestem, ale i tak jest lepiej.
Termin na 13.12, ale doktor stwierdził, że przy moich chorobach pewnie wyjdzie wcześniej.
Strasznie Wam dziękuję za miłe słowa i wsparcie -
nick nieaktualny
-
Nenusia ja piernicze, ale masz sytuacje, zamieszanie na całego! Tak jak wszyscy mówią, lekarz musi się wypowiedzieć, trzymam kciuki żeby Cię uspokoił i się to wszystko wyjaśniło2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
nick nieaktualnynowa na dzielni wrote:Nenusia ja piernicze, ale masz sytuacje, zamieszanie na całego! Tak jak wszyscy mówią, lekarz musi się wypowiedzieć, trzymam kciuki żeby Cię uspokoił i się to wszystko wyjaśniło
-
Siwulec wrote:Nika ale czemu Cię nastraszył ? Bo nie za bardzo rozumiem
-
no dobra wróciłam do domu, trochę otrzepałam się z kurzu, poziom mdłości do prawda osiągnął stan ciążowy, ale odrobina ciąży urojonej jeszcze nikogo nie zabiła. No i oczywiście żeby mi nic nie umknęło i żebym niczego nie pokiełbasiła:
1. mam dwa opakowania omegamed optima fotre. w składzie ma 400 ug kwasu foliowego i 400 ug Actifolinu - aktywnej formy kwasu foliowego (w opisie jest napisane, że własnie ze względu na nieprzyswajanie kwasu foliowego przez kobiety ten jest taki super), rozumiem, ze to że ma w składzie zwykły kwas to nie przeszkadza?
2. czy jeśli magnez mam z wit b6, ale w takiej znikomej ilości jak to przy preparatach magnezowych to można go brać?
3. które wit b polecacie? Szczerze jak wpisuję metylowane witaminy b to wyskakują mi różne b compleks ale nie mam pewnosci, ze to akurat są wersje metylowane
3. Z badań zrobię jutro homocysteinę, kwas foliowy, aptt, czas trombinowy, potrombinowy i d dimlery. Czy coś jeszcze tak na cito powinnam zrobić?
4. Czy brać acard dziś, czy już po badaniu?
5. Czy jeśli się okaże, ze jestem w ciaży, a przez 3 tygodnie teraz zamiast tego kwasu foliowego z pkt 1 brałam ovarin o myślicie, że bardzo mogłam zaszkodzić dziecku?
Dziękuje Wam za informacje. Jesteście nieocenione, a jak ktoś się skarży to trudno, jego strata.
-
Cześć kochane :* ja ciągle zaganiania jestem... Dni mi lecą w zastraszającym tempie. Byłam dzisiaj na badaniach 7 dpo i wyniki są takie:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4a6793f45870.png
Estradiol z zeszłego cyklu z 8 dpo 237 a progesteron 18,10, czyli identycznie jak teraz. Ten progesteron jest ok?
Sanka gratuluję pięknej bety, to będzie silna fasolka
Nika trzymam kciuki za badania, żeby wszystko tym razem było dobrze kochana :* mam nadzieję że chociaż wtedy odetchniesz... Pewnie czeka Cię ciężki czas ale my tu jesteśmy : )Sanka lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Achia wrote:A kiedy startują matury?musisz być w szkole wtedy czy w wybiórcze dni?
A Ty do kiedy chcesz pracować? -
nick nieaktualnyjustyna14 wrote:Nenusia beta wygląda obiecująco ale pytanie brzmi, czy jest to beta bo ciąża czy ten guz / torbiel tak działa w organizmie. trudna sytuacja, życzę pozytywnych wieści jutro.
-
nick nieaktualnyStaraczkaNika wrote:Ja akurat nie muszę, ale będę, żeby kibicować "moim". Zawsze im miło jak się podejdzie, wypyta, pocieszy albo pochwali Po angielskim zabieram ich na lody. Zaczynają 4ego od polskiego, 7 matma, 8 języki, dalej nie pamiętam. Na ustne będę jeździć po obcych szkołach jako komisja, ale to jest spoko - wolę patrzeć jak się obce dzieciaki stresują niż "moje". Do tej pory czuję się dobrze, czasami trochę mdli, ale nie tak, żeby chorować, więc spokojnie daję radę.
A Ty do kiedy chcesz pracować?StaraczkaNika lubi tę wiadomość
-
Izape_91 wrote:Cześć kochane :* ja ciągle zaganiania jestem... Dni mi lecą w zastraszającym tempie. Byłam dzisiaj na badaniach 7 dpo i wyniki są takie:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4a6793f45870.png
Estradiol z zeszłego cyklu z 8 dpo 237 a progesteron 18,10, czyli identycznie jak teraz. Ten progesteron jest ok?
Sanka gratuluję pięknej bety, to będzie silna fasolka
Nika trzymam kciuki za badania, żeby wszystko tym razem było dobrze kochana :* mam nadzieję że chociaż wtedy odetchniesz... Pewnie czeka Cię ciężki czas ale my tu jesteśmy : )
Ja muszę się trzymać tego, że jest lepiej niż 11 dni temu, więc jest szansa, że dalej będzie szło ku lepszemu. Dobrze, że doktor ze mną o wszystkim porozmawiał i mogę sobie to na spokojnie ułozyć w głowie. Teraz przynajmniej jest nadziejasummer86, Lena21 lubią tę wiadomość