X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)
Odpowiedz

KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez czytam to co Bociek ;) i że "Niekiedy przyjmuje się, że dolny zakres normy to 65 U/ml - dzięki temu można wykluczyć sporą część wyników fałszywie dodatnich."
    Dobrze że jutro lekarz:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2018, 17:36

Bocianiątko lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusua, ja cały czas powtarzam: beta i konsultacja u lekarza!!!
    My możemy Cię uspokajać (ja miałam poziom Ca 125: 20,64 U/ml) przy torbieli endometrialnej, ale ja uważam ze lepiej dwa razy coś sprawdzić, niż później żałować, ze się czegoś nie zbadało...

nenusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia po co to napisałaś, teraz się martwię że moje dziecko się przegrzewa od usg :D ;)

Nenusia też szybko patrzyłam co ten wynik oznacza i tak jak dziewczyny piszą, musisz jakoś wytrzymać niestety do wizyty i powtórzyć bete. Nawet sobie nie wyobrażam co musisz przeżywać, ale jesteśmy z Tobą a ja codziennie myślę co u Ciebie

Achia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Czy to, że mój termin to rocznica wprowadzenia stanu wojennego też wpływa jakoś na wyprawkę na porodówkę? Może należy zabrać bryle w typie Jaruzelskiego i rajstopy i biało-czerwone goździki dla pielęgniarek? Ze już nie wspomnę o dowodzie tożsamości, żeby się legitymować co godzinę.
    A może poprostu trzeba się gotować jak na wojnę?
    Nagotować dla męża jak na wojnę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2018, 17:41

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Achia po co to napisałaś, teraz się martwię że moje dziecko się przegrzewa od usg :D ;)

Nenusia też szybko patrzyłam co ten wynik oznacza i tak jak dziewczyny piszą, musisz jakoś wytrzymać niestety do wizyty i powtórzyć bete. Nawet sobie nie wyobrażam co musisz przeżywać, ale jesteśmy z Tobą a ja codziennie myślę co u Ciebie
    Najbardziej zaskakuje mnie fakt -mimo że żyje 30lat na tym świecie -jak dwie osoby potrafią inaczej odczytać tą samą wiadomość..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2018, 17:42

Luna1993 lubi tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Nika trzymamy kciuki i trzymamy się wersji że będzie dobrze <3 jak tylko pogoda się poprawi idziemy na spacer ;) jesteś na zwolnieniu czy jeszcze nie?
    Nie brałam zwolnienia, przynajmniej do lipca trzeba wytrzymać, a wakacje zlecą. Myślę że sie obejdzie do września. Może to mi pomoże zachować resztki zdrowia psychicznego. A spacer chętnie, jak już się wypada - teraz ma być kilka dni deszczowych, ble.

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Skarbie, chyba jednak nie jest aż tak źle :) podwyższony poziom może też świadczyć o endomendzie albo o... CIĄŻY! a taki poziom jeszcze nie jest bardzo wysoki...

Zrób drugą betę i będziemy miały jasność, jeśli rośnie, to... <3

a to na potwierdzenie
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0aa51c1c59f1.png
    dla podpowiedzi zaanaczyłam najciekawsze fragmenty ;)
    Też to wczoraj czytałam, zobaczymy co będzie, jutro ginekolog, a w środę zrobię betę. Niby ta beta w normie, ale się jakoś nie cieszę. Zobaczymy co lekarz powie i jaka beta będzie w środę

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2d194dc496c4.jpg
    To jeszcze uzupełnię info. Doktor trochę i tak mnie nastraszył z tym pęcherzykiem, mam się już zapisywać na dobre badania genetyczne i pappa, bo teraz trzeba wszystko porządnie sprawdzić. Ale póki co jest ładnie i niby mam się tego trzymać. Także tak do końca to spokojna nie jestem, ale i tak jest lepiej.
    Termin na 13.12, ale doktor stwierdził, że przy moich chorobach pewnie wyjdzie wcześniej.
    Strasznie Wam dziękuję za miłe słowa i wsparcie <3
    Rośnij kruszynko zdrowo ❤❤❤

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy startują matury?musisz być w szkole wtedy czy w wybiórcze dni?

• nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia ja piernicze, ale masz sytuacje, zamieszanie na całego! Tak jak wszyscy mówią, lekarz musi się wypowiedzieć, trzymam kciuki żeby Cię uspokoił i się to wszystko wyjaśniło

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    Nenusia ja piernicze, ale masz sytuacje, zamieszanie na całego! Tak jak wszyscy mówią, lekarz musi się wypowiedzieć, trzymam kciuki żeby Cię uspokoił i się to wszystko wyjaśniło
    No... Hardcore na całego przez ostatni tydzień..

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    Nika ale czemu Cię nastraszył ? Bo nie za bardzo rozumiem :/
    Tym że jednak ten pęcherzyk żółtkowy był wcześniej wielki więc i tak może swiadczyć o jakiejś wadzie genetycznej. Dlatego mam się zapisać do najlepszego speca od prenatalnych, zeby wszystko dokładnie sprawdził. Niby po to, że w tej sytuacji dopiero dobre wyniki tego badania powiedzą, ze jest dobrze i nas uspokoją. Teraz cały czas próbuję się zapisać na badanie i ten doktor nie odbiera :(

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dobra wróciłam do domu, trochę otrzepałam się z kurzu, poziom mdłości do prawda osiągnął stan ciążowy, ale odrobina ciąży urojonej jeszcze nikogo nie zabiła. No i oczywiście żeby mi nic nie umknęło i żebym niczego nie pokiełbasiła:

1. mam dwa opakowania omegamed optima fotre. w składzie ma 400 ug kwasu foliowego i 400 ug Actifolinu - aktywnej formy kwasu foliowego (w opisie jest napisane, że własnie ze względu na nieprzyswajanie kwasu foliowego przez kobiety ten jest taki super), rozumiem, ze to że ma w składzie zwykły kwas to nie przeszkadza?
    2. czy jeśli magnez mam z wit b6, ale w takiej znikomej ilości jak to przy preparatach magnezowych to można go brać?
    3. które wit b polecacie? Szczerze jak wpisuję metylowane witaminy b to wyskakują mi różne b compleks ale nie mam pewnosci, ze to akurat są wersje metylowane
    3. Z badań zrobię jutro homocysteinę, kwas foliowy, aptt, czas trombinowy, potrombinowy i d dimlery. Czy coś jeszcze tak na cito powinnam zrobić?
    4. Czy brać acard dziś, czy już po badaniu?
    5. Czy jeśli się okaże, ze jestem w ciaży, a przez 3 tygodnie teraz zamiast tego kwasu foliowego z pkt 1 brałam ovarin o myślicie, że bardzo mogłam zaszkodzić dziecku?

Dziękuje Wam za informacje. Jesteście nieocenione, a jak ktoś się skarży to trudno, jego strata.

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia, ja w interpretacji wyniku nie pomogę, mogę się jedynie modlić za pozytywny finał.

Nika, kawał dzidka już masz :) piękny widok :)

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane :* ja ciągle zaganiania jestem... Dni mi lecą w zastraszającym tempie. Byłam dzisiaj na badaniach 7 dpo i wyniki są takie:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4a6793f45870.png
    Estradiol z zeszłego cyklu z 8 dpo 237 a progesteron 18,10, czyli identycznie jak teraz. Ten progesteron jest ok?

Sanka gratuluję pięknej bety, to będzie silna fasolka :)
    Nika trzymam kciuki za badania, żeby wszystko tym razem było dobrze kochana :* mam nadzieję że chociaż wtedy odetchniesz... Pewnie czeka Cię ciężki czas ale my tu jesteśmy : )

Sanka lubi tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia beta wygląda obiecująco ale pytanie brzmi, czy jest to beta bo ciąża czy ten guz / torbiel tak działa w organizmie. trudna sytuacja, życzę pozytywnych wieści jutro.

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    A kiedy startują matury?musisz być w szkole wtedy czy w wybiórcze dni?
    Ja akurat nie muszę, ale będę, żeby kibicować "moim". Zawsze im miło jak się podejdzie, wypyta, pocieszy albo pochwali ;) Po angielskim zabieram ich na lody. Zaczynają 4ego od polskiego, 7 matma, 8 języki, dalej nie pamiętam. Na ustne będę jeździć po obcych szkołach jako komisja, ale to jest spoko - wolę patrzeć jak się obce dzieciaki stresują niż "moje". Do tej pory czuję się dobrze, czasami trochę mdli, ale nie tak, żeby chorować, więc spokojnie daję radę.
    A Ty do kiedy chcesz pracować?

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Nenusia beta wygląda obiecująco ale pytanie brzmi, czy jest to beta bo ciąża czy ten guz / torbiel tak działa w organizmie. trudna sytuacja, życzę pozytywnych wieści jutro.
    Nie wiem co myśleć.. Kreska na teście cieniała z każdym dniem, ale może to być też ten guz.. Jestem nastawiona bardziej pesymistyczne, wolę się później ucieszyć

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Ja akurat nie muszę, ale będę, żeby kibicować "moim". Zawsze im miło jak się podejdzie, wypyta, pocieszy albo pochwali ;) Po angielskim zabieram ich na lody. Zaczynają 4ego od polskiego, 7 matma, 8 języki, dalej nie pamiętam. Na ustne będę jeździć po obcych szkołach jako komisja, ale to jest spoko - wolę patrzeć jak się obce dzieciaki stresują niż "moje". Do tej pory czuję się dobrze, czasami trochę mdli, ale nie tak, żeby chorować, więc spokojnie daję radę.
    A Ty do kiedy chcesz pracować?
    Ja już jestem na zwolnieniu. Lekarz zapytał to wzięłam. Od dawna mówiłam że jak tylko zajde w ciążę to idę na l4- bardziej się to opłaca finansowo a poza tym ja chodziłam 20min do pracy, powrót też 20min i w pracy gl też stanie. Stwierdziłam że jak mogę-to idę;)

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Cześć kochane :* ja ciągle zaganiania jestem... Dni mi lecą w zastraszającym tempie. Byłam dzisiaj na badaniach 7 dpo i wyniki są takie:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4a6793f45870.png
    Estradiol z zeszłego cyklu z 8 dpo 237 a progesteron 18,10, czyli identycznie jak teraz. Ten progesteron jest ok?

Sanka gratuluję pięknej bety, to będzie silna fasolka :)
    Nika trzymam kciuki za badania, żeby wszystko tym razem było dobrze kochana :* mam nadzieję że chociaż wtedy odetchniesz... Pewnie czeka Cię ciężki czas ale my tu jesteśmy : )
    Piękne wyniki!
    Ja muszę się trzymać tego, że jest lepiej niż 11 dni temu, więc jest szansa, że dalej będzie szło ku lepszemu. Dobrze, że doktor ze mną o wszystkim porozmawiał i mogę sobie to na spokojnie ułozyć w głowie. Teraz przynajmniej jest nadzieja :)

summer86, Lena21 lubią tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
‹‹ 303 304 305 306 307 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ