Forum W oczekiwaniu na testowanie KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)
Odpowiedz

KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)

Oceń ten wątek:
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 23 kwietnia 2018, 16:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lameczko czytasz mi w myslach :)
    A jak mam omege med i tam jest kwas foliowy i metylowany i zwykly to mozna czy brac tylko metylowany?


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 kwietnia 2018, 16:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko jak zwykle masz rację :-D

    Nowa bierz 4000-6000iu i staraj się wychodzić na słońce.

    Małgonia z tego co wiem to lepiej sam metyl: ja biorę doctor's Best b complex na zmianę z folianem z solgara.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2018, 16:48

    Bocianiątko, Malgonia lubią tę wiadomość

  • nowa na dzielni Autorytet
    Postów: 3035 3839

    Wysłany: 23 kwietnia 2018, 16:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Kariotypy? Przecież Małgonia już robiła...

    No widzisz, tak to jest jak się nie znasz, ale sobie myślisz że podpowiesz tyle co wiesz, może pomożesz ;). Nawet nazwy kariotypy nie zapamiętałam :)

    Synek już z nami ❤️❤️ Kwiecień 20

    Marzec 19 - strata, 10 tc

    24.07 - || kreseczki 💕
    25.07 - beta 22 | prog 12,5
    29.07 - beta 296,5! <3 | prog 22 <3
    10.08 - serduszko +


    Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 23 kwietnia 2018, 16:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za mutant ze mnie ;) ale mnie troche pocieszylyscie ze nie ma dramatu :)


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5995 7275

    Wysłany: 23 kwietnia 2018, 16:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Wiem, ze to pojscie na latwizne, ale tak w skrocie to co mam zrobic? Lekarza mam na 19 maja dopiero :/
    Jutro zrobie kwas foliowy i homocysteine. Czy wystarczy przejsc na metylowane formy kwasu i witamin czy potrzebne sa foliany?
    Acard brac jedna czy dwie tabletki do wizyty? W domu keszcze doczytam co i jak zeby Was nie zadreczac ale moze cos od razu kupie na miescie jak bede wracac.
    Luzik :) odpowiemy na wszystkie pytania :) w okolicy chyba tylko Rucola nie mutantka :P Przede wszystkim się uspokój bo nic złego się nie dzieje :) sprawdź poziom homocysteiny. Ważne żeby utrzymywać go w przedziale 6-8. Zmień kwas foliowy i wit B na metylowane formy (a to własnie są foliany - ściślej mówiąc metylofoliany ;) ). Acard 75 mg wystarczy :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2018, 16:52

    Rucola lubi tę wiadomość

    laUgp2.png
    3️⃣ IMSI 11.2021: 💙 ❄❄❄❄❄❄ 💙
    ......🔜🍍FET 02.2022:⛄4.1.1 💙❓🙏🍍
    2️⃣ ICSI 2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
    1️⃣ IVF/ICSI 2019/2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
    🧪2x IUI 2018 ❌
    AMH 2.7 - stan zapalny endometrium wyleczony, endometrium prereceptywne, KIR Bx, alloMLR 33,9%
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 kwietnia 2018, 16:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa i tak Cię kochamy :-* ja też tak mam często, ale liczą się chęci.

    nowa na dzielni, Bocianiątko, nenusia lubią tę wiadomość

  • summer86 Autorytet
    Postów: 8570 7935

    Wysłany: 23 kwietnia 2018, 16:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    A ja znalazłam jeszcze tą swoją witaminę D zimową, z tego samego badania co AMH. Poziom witaminy D wyszedł 25, obok było napisane, że zalecany >30. Co myślicie? Łykać jej dużo?

    Nowa na dzielni, ja bym brała 4000 jednostek, ze względu na to że teraz już więcej słońca, a zimą przy takim poziomie to nawet 6000 przez miesiąc lub dwa i po tym czasie ponowne badanie.

    nowa na dzielni lubi tę wiadomość

    3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 23 kwietnia 2018, 16:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez Was kocham. Niech Wam Bozia w dzieciach wynagrodzi :)

    Bocianiątko lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Sanka Autorytet
    Postów: 973 1507

    Wysłany: 23 kwietnia 2018, 17:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika wspaniała wiadomość! <3 tak bardzo się cieszę! :D

    StaraczkaNika lubi tę wiadomość

    16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • justyna14 Autorytet
    Postów: 10321 6171

    Wysłany: 23 kwietnia 2018, 17:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika gratulacje :)

    StaraczkaNika lubi tę wiadomość

    relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 23 kwietnia 2018, 17:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2d194dc496c4.jpg
    To jeszcze uzupełnię info. Doktor trochę i tak mnie nastraszył z tym pęcherzykiem, mam się już zapisywać na dobre badania genetyczne i pappa, bo teraz trzeba wszystko porządnie sprawdzić. Ale póki co jest ładnie i niby mam się tego trzymać. Także tak do końca to spokojna nie jestem, ale i tak jest lepiej.
    Termin na 13.12, ale doktor stwierdził, że przy moich chorobach pewnie wyjdzie wcześniej.
    Strasznie Wam dziękuję za miłe słowa i wsparcie <3

    lamka, Jeżowa, Minie Black, Siwulec, Luna1993, MamaFabianka, Bocianiątko, Achia, Kaczorka, Morusek, Cabrera, KateHawke, nenusia, Czrna 81, Kotowa, Bajkaaa, Lucia88, Malgonia, Angelika83, justyna14, ANkaG, blue00, Karma88, Meśka, malka, Sanka, wisienka94, MaryAnn, Yoselyn82, gilmoregirl, JustynaG, golonat, Anaaa90, Kargo31, Anna Stesia, Emiilka, Lena21, Nat90, by7mistake lubią tę wiadomość

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 kwietnia 2018, 17:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivanillka się na nas skarży na BBF .. 3/4 z nas jest OK, ale przyczepiła się do tej wiadomości ze niby nie ma nic w macicy... Cóż..
    A ja mam ochotę na McDonalda.jak raz zjem to chyba będzie ok co?mąż obiecał pojechać i przywieźć :D

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 kwietnia 2018, 17:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika trzymamy kciuki i trzymamy się wersji że będzie dobrze <3 jak tylko pogoda się poprawi idziemy na spacer ;) jesteś na zwolnieniu czy jeszcze nie?

    StaraczkaNika lubi tę wiadomość

  • MamaFabianka Ekspertka
    Postów: 222 156

    Wysłany: 23 kwietnia 2018, 17:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Vivanillka się na nas skarży na BBF .. 3/4 z nas jest OK, ale przyczepiła się do tej wiadomości ze niby nie ma nic w macicy... Cóż..
    A ja mam ochotę na McDonalda.jak raz zjem to chyba będzie ok co?mąż obiecał pojechać i przywieźć :D
    A jedz. Smacznego :)

    Fabian 06.2014
    Dwa aniołki 02.2017 06.2017 [*]
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 kwietnia 2018, 17:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam do schabowych mizerie... Cała zjadłam sama (z 10 ogórków!), pozmywalam i udaje, że jej nie było. Trudno, mężu dostanie buraki.

    Cabrera, Kotowa, nenusia, blue00, lamka, Sanka, Jeżowa, Emiilka lubią tę wiadomość

  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3165 5685

    Wysłany: 23 kwietnia 2018, 17:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika ale czemu Cię nastraszył ? Bo nie za bardzo rozumiem :/

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Lucia88 Autorytet
    Postów: 792 794

    Wysłany: 23 kwietnia 2018, 17:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Sanka serdecznie gratuluję <3

    Lucia powtarzasz test jutro? Trzymam kciuki :)

    Raczej pojutrze powtórzę, o ile wytrzymam i @ wcześniej nie przyjdzie.

    PRZERWA W STARANIACH

    29.05- neurolog
    31.05- psychiatra
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 kwietnia 2018, 17:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba jest źle....

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b026143f3118.png

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 kwietnia 2018, 17:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Ja zrobiłam do schabowych mizerie... Cała zjadłam sama (z 10 ogórków!), pozmywalam i udaje, że jej nie było. Trudno, mężu dostanie buraki.

    Czyli jak skończę to opakowanie czekoladowych grycanow i wyrzucę pudełko, to tez mogę udawać, ze ich nie bylo ;)??

    Minie Black lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 kwietnia 2018, 17:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normy są takie :
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7d8c12614797.png

‹‹ 302 303 304 305 306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ