Forum W oczekiwaniu na testowanie KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)
Odpowiedz

KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet
    Postów: 10321 6171

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 11:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenusia wrote:
    Tylko tyle, że betę powtórzyć i w poniedziałek się okaże po wynikach. Nic nie przepisał ani dupka kompletnie nic. Mam wrażenie, że jego rozumowanie to takie : nie wspomagać ewentualnej ciąży, najlepiej poronic. Takie odniosłam wrażenie. I jeszcze pretensje, że 3 cesarkki, że już nie mogę, czemu się nie zabezpieczalam. A skąd ja qurwa miałam wiedzieć, że mam takiego guza!!
    Raczej nie chodziło mu o guza tylko że 4 cesarka może być niebezpieczna. O tym że masz guza wiedzieć nie moglas, wróżka nie jesteś przecież. Kurcze dziwnie ten lekarz Cię zostawił, w sumie bez niczego, bo betę to i sama byś zrobiła bez zalecenia. Ja chyba ppszukalabym jeszcze kogoś innego i wymusiła jakieś konkrety bo są dwie ewentualności i powinni Ci powiedzieć co jeśli ciąża i co jeśli nie ma.ciazy a nie tak zostawić na tydzień i zobaczymy.

    relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 11:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    by7mistake wrote:
    Kurcze nenusia a czy ten lekarz jest jakiś ogarnięty? Czy to po prostu jakiś taki pierwszy lepszy z ośrodka zdrowia na wygwizdowie? Nie chce tu bron Boże nikogo urazić, chodzi mi tylko o to czy jest dobrym specjalistą
    Lekarza prywatnego mam na 10 maja

  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 11:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia ju bym poszła na tą betę dzisiaj i w czwartek a w piątek do kontroli, zawsze to 3 dni szybciej i może zdecyduje się na konkretną rozmowę.

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 11:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakbyś troszkę naciągnęła rzeczywistość i pojechała do szpitala mówiąc że masz jakieś dziwne bóle, że coś, że lekarz wykrył to co wykrył i teraz nie wiesz z czym ten ból się wiąże to może w szpitalu by się Tobą zajęli?

    Rucola, MamaFabianka lubią tę wiadomość

  • frezyjciada Autorytet
    Postów: 4363 6731

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 11:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia kurde, ja bym poszukala innego lekarza choćby i 100km dalej, ale żeby był dobry i szybko się mną zajął. Tutaj czas to ważna rzecz jest.... U mnie na zadupiu też i prywatnie trzeba w ch***czekać

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 11:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny znalazłam jeszcze jednego ginekologa, który prowadził moje dwie ciąże i robił mi cesarki. Wizyta w czwartek o 17.. Jak on mi nie pomoże to już nie wiem...

    Siwulec, Achia, by7mistake, blue00, KateHawke, Emiilka, Czrna 81, Lunaris lubią tę wiadomość

  • justyna14 Autorytet
    Postów: 10321 6171

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 11:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, może tak jak Achia pisze, tylko wtedy na pewno Cię przyjmą na oddział i trzeba liczyć się z tym, że możesz tam na trochę zostać. A ten guz gdzie dokładnie jest umiejscowiony, mówili?

    relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 11:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia, rób betę jutro i pojutrze. W piątek jedz na IP, bo później jest majówka i wiesz sama jak to będzie

  • reset Autorytet
    Postów: 7206 13029

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 11:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia - może wtrącam się bez potrzeby i może chcesz iść schematami proponowanymi przez Twojego lekarza, ale:
    a) z tego, co ja się orientuję to są tzw. przyśpieszone schematy szczepienia na WZW B i podaje się to w trzech dawkach w ciągu 21 dni (tak miała moja babcia przed pilną, ale planową operacją);
    b) w przypadkach pilnych nikt się WZW nie przejmuje - sama miałam operację dwa lata temu w grudniu po złamaniu ręki, potem mój tata dwie operacje też w ciągu kilku dni od urazu i nikt nie chciał szczepień;
    c) zdaje się, że szpital nie ma prawa odmówić Ci przyjęcia z powodu braku szczepień (to do sprawdzenia, ale kiedyś czytałam o tym).

    Poza tym diagnostyka takiego guza to nie od razu operacja, więc prawdopodobieństwo zarażenia się WZW B przy biopsji czy innych badaniach jest takie samo jak przy wizycie w gabinecie u gina czy innej zabiegówce w przychodni.

    Dlatego reasumując - albo bym pojechała na SOR z informacją, że Cię boli itp. (i wtedy Cię pewnie wciągną na oddział) albo wzięła dziś skierowanie od rodzinnego na cito do poradni przyszpitalnej. Zaznaczam: przyszpitalnej.

    Oczywiście bardzo Ci współczuję sytuacji, w jakiej jesteś i tego, z czym musisz się mierzyć. Ale teraz musisz działać i walczyć, zwłaszcza, że masz o co i dla kogo.

    edit: doczytałam o ginekologu w czwartek. Nenusia, skoro robił Ci cesarki to rozumiem, że pracuje w szpitalu? Ja bym się uparła, że ma mnie położyć na cito, jeszcze w czwartek.
    Betę zrób dziś i jutro lub pojutrze, przecież masz poprzednią, więc przyrost będzie łatwy do policzenia.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 11:41

    Siwulec, justyna14, Rucola lubią tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • justyna14 Autorytet
    Postów: 10321 6171

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 11:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy powinnaś @ dostać?

    relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • Kingulla Autorytet
    Postów: 2694 2638

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 11:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia jedz do tego lekarza ktorego masz prywatnie 10 maja, wbij sie w kolejke i powiedz mu jaka jest sytuacja. Może przyjmie Cie od reki. Trzymam za Ciebie kciuki.

    nowa na dzielni lubi tę wiadomość

    Sebek - 2010 <3 <3
    Starania od I 2016

    18.08.2016 - zaśniad całkowity:(

    V 2019 IVF - 😭

    III 2020 😭

    Czekam na cud..

    HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 11:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla wrote:
    Nenusia jedz do tego lekarza ktorego masz prywatnie 10 maja, wbij sie w kolejke i powiedz mu jaka jest sytuacja. Może przyjmie Cie od reki. Trzymam za Ciebie kciuki.
    Ten na 10 maja przyjmuje co dwa tygodnie w czwartki, a 3 Maja jest święto i go nie ma

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 11:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    A kiedy powinnaś @ dostać?
    Cykle 28-33 dziś 32dc

  • reset Autorytet
    Postów: 7206 13029

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 11:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenusia wrote:
    Ten na 10 maja przyjmuje co dwa tygodnie w czwartki, a 3 Maja jest święto i go nie ma

    No i sama widzisz jak to będzie wyglądać... Pójdziesz w poniedziałek na kontrolę, nawet jak Ci da skierowanie do lekarza to potem przez majówkę nic nie załatwisz.
    Z troski, bo za dużo się już na tego typu przypadki w bliskim otoczeniu napatrzyłam, proszę Cię, byś działała.

    justyna14, Rucola, Czrna 81 lubią tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 11:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Nenusia - może wtrącam się bez potrzeby i może chcesz iść schematami proponowanymi przez Twojego lekarza, ale:
    a) z tego, co ja się orientuję to są tzw. przyśpieszone schematy szczepienia na WZW B i podaje się to w trzech dawkach w ciągu 21 dni (tak miała moja babcia przed pilną, ale planową operacją);
    b) w przypadkach pilnych nikt się WZW nie przejmuje - sama miałam operację dwa lata temu w grudniu po złamaniu ręki, potem mój tata dwie operacje też w ciągu kilku dni od urazu i nikt nie chciał szczepień;
    c) zdaje się, że szpital nie ma prawa odmówić Ci przyjęcia z powodu braku szczepień (to do sprawdzenia, ale kiedyś czytałam o tym).

    Poza tym diagnostyka takiego guza to nie od razu operacja, więc prawdopodobieństwo zarażenia się WZW B przy biopsji czy innych badaniach jest takie samo jak przy wizycie w gabinecie u gina czy innej zabiegówce w przychodni.

    Dlatego reasumując - albo bym pojechała na SOR z informacją, że Cię boli itp. (i wtedy Cię pewnie wciągną na oddział) albo wzięła dziś skierowanie od rodzinnego na cito do poradni przyszpitalnej. Zaznaczam: przyszpitalnej.

    Oczywiście bardzo Ci współczuję sytuacji, w jakiej jesteś i tego, z czym musisz się mierzyć. Ale teraz musisz działać i walczyć, zwłaszcza, że masz o co i dla kogo.

    edit: doczytałam o ginekologu w czwartek. Nenusia, skoro robił Ci cesarki to rozumiem, że pracuje w szpitalu? Ja bym się uparła, że ma mnie położyć na cito, jeszcze w czwartek.
    Betę zrób dziś i jutro lub pojutrze, przecież masz poprzednią, więc przyrost będzie łatwy do policzenia.
    Tak w Bytomiu na Batorego i z tego co wiem to w Angeliusie w Katowicach (tam mi robił prenatalne) to jest chyba jedyny lekarz do którego mam zaufanie

  • Kingulla Autorytet
    Postów: 2694 2638

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 11:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam abrazje i nie potrzebowalam szczepien. Tak to kazda kobieta powinna miec przed porodem.

    Szkoda ze tego lekarza nie ma wczesniej. To idz jeszcze do tegp co piszesz i zmus go do dzialania.

    Sebek - 2010 <3 <3
    Starania od I 2016

    18.08.2016 - zaśniad całkowity:(

    V 2019 IVF - 😭

    III 2020 😭

    Czekam na cud..

    HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu)
  • reset Autorytet
    Postów: 7206 13029

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 11:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu jeszcze masz o tym przyśpieszonym schemacie szczepienia (źródło wiarygodne, bo to strona Państwowego Zakładu Higieny).
    http://szczepienia.pzh.gov.pl/szczepionki/wzw-b/

    I zobacz - jak byś miała iść tym przyśpieszonym trybem, to szczepienie już powinnaś mieć podane, bo stosuje się to w trybie 0- 7 dzień później - 21 dni później. Czy ktoś Cię już zaczął szczepić czy tylko mówią, że bez szczepienia to szpital niet?

    Przy czym ja, będąc naprawdę zwolennikiem szczepień, uważam, że tu akurat ryzyko jest niewspółmiernie małe do zysków z szybkiej diagnozy.
    A w ogóle to pytanie, czy przed cesarkami Cię nie szczepili?


    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 11:46

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 11:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Tu jeszcze masz o tym przyśpieszonym schemacie szczepienia (źródło wiarygodne, bo to strona Państwowego Zakładu Higieny).
    http://szczepienia.pzh.gov.pl/szczepionki/wzw-b/

    I zobacz - jak byś miała iść tym przyśpieszonym trybem, to szczepienie już powinnaś mieć podane, bo stosuje się to w trybie 0- 7 dzień później - 21 dni później. Czy ktoś Cię już zaczął szczepić czy tylko mówią, że bez szczepienia to szpital niet?
    Nie jestem lekarzem, rodzinny dał skierowanie na anten hbs, wczoraj robiłam, a jutro do niego idę z wynikami.. Nie szczepili, bo wynik był ujemny.
    Teraz też jest ujemny.

    Dziewczyny zrozumcie mnie syn ma 13 maja komunie i muszę na niej być przez to nie chce lecieć do szpitala.. Qurwa nie wiem co już robić, muszę ochlonac, bo siedzę i rycze

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 11:50

  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5280 6744

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 11:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, że będę niemiła: wolisz być na komunii syna, czy żeby syn miał mamę? Nie wiemy co to jest i trzeba to jak najszybciej sprawdzić i leczyć!

    nenusia, Anna Stesia, Karma88, justyna14, MamaFabianka, Morusek, Emiilka lubią tę wiadomość

    laUgp2.png
    po 45 cs - 4-6 miesięcy sztucznej menopauzy, potem antyki - na wyciszenie adenomiozy przed crio.
    ❄️ 8.3 ❄️ 6.3 - na zimowisku <3 <3
    ET 9.2 - 01.08.2019 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    maj 2019 - histeroskopia - stan zapalny endometrium, adenomioza
    marzec 2019 - dieta bg i bm, zmiana leków i supli - bez efektu
    maj 2018 - laparoskopia - skoagulowane drobne mięśniaki
    czerwiec 2018 - immunosupresja bez efektu
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny, wrogi śluz
‹‹ 318 319 320 321 322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego