Forum W oczekiwaniu na testowanie KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)
Odpowiedz

KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)

Oceń ten wątek:
  • Vivanillka Autorytet
    Postów: 750 1448

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 12:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia zaprosiłam cię do przyjaciółek wyślę na priv

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 12:13

    nenusia lubi tę wiadomość

    3jgx43r8f7ktg11a.png
    klz9uay3wdw0gjek.png
    12.09 - 12cm/ Martynka <3
    20.08-82mm/97%female <3
    10.08 - 63mm człowieka <3
    13.07 - kropuś 23mm i <3
    23.06 - 8mm pęcherzyk
    01.2012 - Żanetka <3
    2010 i 2018 aniołki [*]
  • frezyjciada Autorytet
    Postów: 4363 6731

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 12:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia moja babcia zmarła na raka jajnika i jeśli chodzi o nowotwory to ja jestem bardzo przewrażliwiona na tym punkcie. I niestety czas tu jest najważniejszy.... Każdy dzień zwłoki może oznaczać zmniejszenie szansy na wyjście z tego. Nie chcę Cię straszyć, bo na bank sama jesteś wystraszona wystarczająco. Ale tu trzeba działać, nie czekać, choćbyś miała stanąć na rzęsach i wyjść z siebie i stanąć obok to trzeba DZIAŁAĆ....

    nenusia, Bocianiątko, Yoselyn82, reset lubią tę wiadomość

  • Lucia88 Autorytet
    Postów: 792 794

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 12:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia Trzymam za Ciebie mocno kciuki! Działaj, działaj, a wszystko skończy się dobrze! Nie będę się powtarzać, bo dziewczyny już dobrze poradziły.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 12:16

    nenusia lubi tę wiadomość

    PRZERWA W STARANIACH

    29.05- neurolog
    31.05- psychiatra
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 12:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucia, skoro jesteś ma linii, gdzie Twój test?!

    Bocianiątko, Achia lubią tę wiadomość

  • agulineczka Autorytet
    Postów: 4695 4939

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 12:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wiem, ze teraz sytuacja u Nenusi jest najważniejsza i głupio mi się tak wcinać, ale mam do Was pytanie. Odebrałam dzisiaj resztę swoich badań.


    Kwas foliowy 16,0 więc tu OK
    Ferrytyna 28 (poprzednio 8, więc tez dobrze)
    Homocysteina tylko 4,54

    Czy za niska homocysteina może stanowić problem? Wiem, że najlepiej, gdy jest w przedziale 6-8. Nigdy nie miałam aż takiej niskiej. Od dzisiaj odstawiam witaminy z grupy B.

    Toxoplazmoza IgG i IgM ujemne, więc muszę uważać, ale nie wiem jak odczytać wyniki na wirus różyczki.

    IgG wyszlo 109,0 reaktywny
    IgM 1,16 (>1,0 reaktywny)

    Zgupiałam... Nie wiem czy chorowalam na rożyczkę w przeszłosci, nie pamiętam. Mama też nie jest pewna. Przy pierwszej ciąży też mialam badania i wtedy IgG wyszło dodatnie 125, a IgM 0,69, czyli nieraktywny (poniezej 0,8 nieraktywny, między 0,8-1,0 wynik niejednoznaczny i powyzej 1 reaktywny)

    Marwtię się teraz tym IgM :/

    Synek 2016 ❤
    Córka 2018 ❤
  • Vivanillka Autorytet
    Postów: 750 1448

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 12:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszedł priv nenusia

    nenusia lubi tę wiadomość

    3jgx43r8f7ktg11a.png
    klz9uay3wdw0gjek.png
    12.09 - 12cm/ Martynka <3
    20.08-82mm/97%female <3
    10.08 - 63mm człowieka <3
    13.07 - kropuś 23mm i <3
    23.06 - 8mm pęcherzyk
    01.2012 - Żanetka <3
    2010 i 2018 aniołki [*]
  • justyna14 Autorytet
    Postów: 10321 6171

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 12:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela wrote:
    Flowwer, Justyna14, pamiętam Was z sierpniówek2018. Podczytywałam Wasz wątek, ale zanim dołączyłam, to poroniłam. Mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze :)

    Ja mam wizytę w czwartek i już przeżywam.
    Cieszę się, że znów się udało i oby tym razem skończyło się szczęśliwe. Spokojnej ciąży życzę :) jak masz chęć to zapraszamy czasem do nas na sierpniowymi :) po burzliwych początkach, teraz jest miło i przyjemnie :)

    relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • Lucia88 Autorytet
    Postów: 792 794

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 12:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Lucia, skoro jesteś ma linii, gdzie Twój test?!

    Testu nie ma i nie będzie...
    Tempka spadła i pojawiły się plamienia przed @.
    Najwyraźniej coś źle mi policzyło owu i wczoraj był już minimum 11-12dpo.
    Więc czekam, aż małpa się rozkręci...

    PRZERWA W STARANIACH

    29.05- neurolog
    31.05- psychiatra
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 12:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może już gadam głupoty, ale tak myślę teraz... Chyba nie mogą operacji zrobić (doczytałam w internetach, choć mogę się mylić), bo jeżeli ciąża się potwierdzi i rozwija się prawidłowo to operacje przeprowadzają w 2 trymestrze dopiero i wtedy robią badania histopatologiczne.. Może przez to chce zobaczyć czy beta wzrasta.. Ale czemu nie dał nic na podtrzymanie, może liczy, że poronie

    Jestem skołowana, może już gadam trzy po trzy.
    Zobaczę co mi powie w czwartek

  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 12:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenusia wrote:
    Może już gadam głupoty, ale tak myślę teraz... Chyba nie mogą operacji zrobić (doczytałam w internetach, choć mogę się mylić), bo jeżeli ciąża się potwierdzi i rozwija się prawidłowo to operacje przeprowadzają w 2 trymestrze dopiero i wtedy robią badania histopatologiczne.. Może przez to chce zobaczyć czy beta wzrasta.. Ale czemu nie dał nic na podtrzymanie, może liczy, że poronie

    Jestem skołowana, może już gadam trzy po trzy.
    Zobaczę co mi powie w czwartek

    dlatego Nenusia, jak Ci pisałam poszłabym na betę dzisiaj i w czwartek żeby mieć te 48h między badaniami.

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • reset Autorytet
    Postów: 7206 13029

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 12:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia, czasami w takich sytuacjach rozważa się przerwanie ciąży i przeprowadzenie operacji wcześniej niż w 2 trymestrze. Zapewne lekarz ma w tym momencie na względzie tylko Twoje zdrowie i stąd nie zamierza podtrzymywać ciąży w sposób sztuczny.

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 12:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekaj do czwartku..gdybanie nic nie da, w takich sytuacjach musimy zaufać lekarzom choć szczerze mnie wkurza że same musimy się dopraszać, dopytywać i konsultować u innych bo ktoś wydaje się niekompetentny.i nie mówię tu tylko o Twoim przykładzie ale ogólnie.
    agulineczka niestety ja Ci nie pomogę,a masz jakąś niedługo wizytę żeby zapytać lekarza?

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 12:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    dlatego Nenusia, jak Ci pisałam poszłabym na betę dzisiaj i w czwartek żeby mieć te 48h między badaniami.
    Miałam wczoraj, zrobię jutro i w czwartek. Dziś już nie mam ochoty jechać do miasta, muszę się uspokoić i ochłonąc, zanim dzieci odbiorę..

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 12:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Nenusia, czasami w takich sytuacjach rozważa się przerwanie ciąży i przeprowadzenie operacji wcześniej niż w 2 trymestrze. Zapewne lekarz ma w tym momencie na względzie tylko Twoje zdrowie i stąd nie zamierza podtrzymywać ciąży w sposób sztuczny.
    Już się pogodziłam, że ciąża nie przetrwa. Także czekam do czwartkowej wizyty

  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 12:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenusia wrote:
    Miałam wczoraj, zrobię jutro i w czwartek. Dziś już nie mam ochoty jechać do miasta, muszę się uspokoić i ochłonąc, zanim dzieci odbiorę..


    no tak ! przepraszam, zapomniałam z tego wszystkiego :*

    nenusia lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 12:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczyny koniec smętów.
    Plan taki: jutro i czwartek beta,
    Jutro też wizyta u rodzinnego ( choć do bardziej lekarz od wystawiania l4, ale miałam przyjść z wynikami to pójdę),
    W czwartek wizyta i mam nadzieję, że dobra decyzja lekarza co dalej.
    Ogarniam się powoli..


    A teraz kto miał dziś sikać i wizytować, bo ze stresu aż zapomniałam?

    Lunaris lubi tę wiadomość

  • _Hope_ Autorytet
    Postów: 3381 4989

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 12:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Nenusia, czasami w takich sytuacjach rozważa się przerwanie ciąży i przeprowadzenie operacji wcześniej niż w 2 trymestrze. Zapewne lekarz ma w tym momencie na względzie tylko Twoje zdrowie i stąd nie zamierza podtrzymywać ciąży w sposób sztuczny.
    Tak a dotego nic nie jest w stanie podtrzymać chorej ciąży. Jeśli będzie się prawidłowo rozwijać będzie się też zmieniać plan działania.
    Lekarz nie myśli sercem. Jeśli to nowotwór złośliwy to oczywiście będą ratować Ciebie a nie zarodek. Chociażby ze względu na dzieci które juz masz.

    Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Kingulla Autorytet
    Postów: 2694 2638

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 12:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia jak ja miałam zaśniad to też czekałam dwa tygodnie bo nie byli pewni czy trafili z diagnozą, póki nie rozrósł się tak, że nie było wątpliwości. Teraz nie pozwoliłabym się tak zwodzić, ale mądry Polak po szkodzie.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 12:49

    Sebek - 2010 <3 <3
    Starania od I 2016

    18.08.2016 - zaśniad całkowity:(

    V 2019 IVF - 😭

    III 2020 😭

    Czekam na cud..

    HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu)
  • Kingulla Autorytet
    Postów: 2694 2638

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 12:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucia siknij, to pewnie spadek i plamienia implantacyjne :)

    Sebek - 2010 <3 <3
    Starania od I 2016

    18.08.2016 - zaśniad całkowity:(

    V 2019 IVF - 😭

    III 2020 😭

    Czekam na cud..

    HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu)
  • melba Autorytet
    Postów: 533 127

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 12:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Dziewczyny, wiem, ze teraz sytuacja u Nenusi jest najważniejsza i głupio mi się tak wcinać, ale mam do Was pytanie. Odebrałam dzisiaj resztę swoich badań.


    Kwas foliowy 16,0 więc tu OK
    Ferrytyna 28 (poprzednio 8, więc tez dobrze)
    Homocysteina tylko 4,54

    Czy za niska homocysteina może stanowić problem? Wiem, że najlepiej, gdy jest w przedziale 6-8. Nigdy nie miałam aż takiej niskiej. Od dzisiaj odstawiam witaminy z grupy B.

    Toxoplazmoza IgG i IgM ujemne, więc muszę uważać, ale nie wiem jak odczytać wyniki na wirus różyczki.

    IgG wyszlo 109,0 reaktywny
    IgM 1,16 (>1,0 reaktywny)

    Zgupiałam... Nie wiem czy chorowalam na rożyczkę w przeszłosci, nie pamiętam. Mama też nie jest pewna. Przy pierwszej ciąży też mialam badania i wtedy IgG wyszło dodatnie 125, a IgM 0,69, czyli nieraktywny (poniezej 0,8 nieraktywny, między 0,8-1,0 wynik niejednoznaczny i powyzej 1 reaktywny)

    Marwtię się teraz tym IgM :/

    Ja odebrałam wczoraj swój wynik homocysteiny 4.99 i moja lekarka nie każe mi jeszcze odstawiać. Powiedziała jedynie,że jak skończę 4 miesiąc brania witamin (za tydzień) to mam brać co któryś dzień (ja biorę osobno, więc mam kilka tabletek z grupy b).

    Endometrioza I/II
    Jajowody drożne
    mthfr 128ac, pai, v-leiden
    PCOS, niedoczynność tarczycy
    XII 2015 początek (napro)starań
    Mąż: OAT (przyczyna nieznana)
‹‹ 320 321 322 323 324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego