Forum W oczekiwaniu na testowanie KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)
Odpowiedz

KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)

Oceń ten wątek:
  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 10021 10841

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 13:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    Tak, jestem lekarzem ale dopiero stażystą który z resztą chce się później specjalizować w psychiatrii dziecięcej. Więc o ginekologii mam pojęcie bardzo ogólne, tyle co ze studiów.

    a na jakim oddziale masz teraz staz? podoba sie tobie ten zawod? mam kolezanke ktora jest obecnie na 2 roku studiow i mowi ze ciezko.


    Nenusia twoje zdrowie jest najwazniejsze!! masz dla kogo zyc, masz dzieci, meza wiec tak jak pisaly dziewczyny dzialaj i nie daj sie splawic! skoro to rosnie dalej to nie zwlekaj! i szybko do lekarza!

    Mój kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Starania o drugiego maluszka 💕🥰

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 14:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka, poszperałam w internecie i znalazłam lekarza-onkologa w Bytomiu nazywa się Anna Bilska-Janosik. Umówiłam się na wizytę w piątek na 15:30.
    Edit :z czwartkowej wizyty chyba zrezygnuje bo to ginekolog-poloznik

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 14:03

    Yoselyn82, Siwulec, reset, Achia, Sanka, Anna Stesia, Bajkaaa, Flowwer, Czrna 81 lubią tę wiadomość

  • reset Autorytet
    Postów: 7206 13029

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 14:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia, ja się obawiam, że nawet ginekolog - onkolog po samym usg Ci nic nie powie bez hist- patu. Jasne, idź, ale może równolegle już sobie umów termin na przyjęcie w szpitalu, zwłaszcza że masz już do niego skierowanie...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 14:04

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 14:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Nenusia, ja się obawiam, że nawet ginekolog - onkolog po samym usg Ci nic nie powie bez hist- patu. Jasne, idź, ale może równolegle już sobie umów termin na przyjęcie w szpitalu, zwłaszcza że masz już do niego skierowanie...
    Wyczytałam to o tej lekarce :

    Pracuję w Klinice Ginekologii, Położnictwa i Ginekologii Onkologicznej Śląskiego Uniwersytetu Medycznego - Szpitalu Specjalistycznym nr 2 w Bytomiu oraz w Centrum Medycznym Antrum w Bytomiu.
    Posiadam specjalizację z zakresu ginekologii i położnictwa oraz specjalizację z zakresu ginekologii onkologicznej. W listopadzie 2017 r. dołączyłam do wąskiego grona andrologów klinicznych, uzyskując stosowny Certyfikat Polskiego Towarzystwa Andrologicznego.

    Ze względu na różnorodne powody odbywania wizyt, faktyczne godziny ich rozpoczęcia mogą ulegać drobnym zmianom, stąd proszę o wyrozumiałość. mniej
    Specjalizacje
    Położnictwo i ginekologia
    Ginekologia onkologiczna
    Ukończone szkoły
    Uniwersytet Jagielloński Collegium Medicum, Wydział Lekarski
    Studium Doktoranckie Śląskiego Uniwersytetu Medycznego w Katowicach, Wydział Lekarski z Oddziałem Lekarsko-Dentystycznym w Zabrzu

    Staże
    Szpital Uniwesytecki w Krakowie

    Meśka lubi tę wiadomość

  • Meśka Autorytet
    Postów: 1542 1917

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 14:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia nie udzialam się bo nic więcej mądrego nie wniosę do dyskusji ale wiedz, że bardzo mi przykro że takie coś Cie spotkało i tyle nerwów musisz teraz przechodzić. Jako mama doskonale Cie rozumiem, że chcesz być z synem na Komunii bo dla dzieci robi się wszystko i zawsze siebie stawia się na końcu w kolejce a ich dobro jest najważniejsze ale w tej sytuacji TY jesteś tu najważniejsza.
    Trzymam mocno kciuki za Ciebie i za Twoja diagnozę :*

    Czrna 81 lubi tę wiadomość

    19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 14:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka wrote:
    Nenusia nie udzialam się bo nic więcej mądrego nie wniosę do dyskusji ale wiedz, że bardzo mi przykro że takie coś Cie spotkało i tyle nerwów musisz teraz przechodzić. Jako mama doskonale Cie rozumiem, że chcesz być z synem na Komunii bo dla dzieci robi się wszystko i zawsze siebie stawia się na końcu w kolejce a ich dobro jest najważniejsze ale w tej sytuacji TY jesteś tu najważniejsza.
    Trzymam mocno kciuki za Ciebie i za Twoja diagnozę :*
    Dziękuję za miłe słowa

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 14:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset myślę, że po wizycie u niej jakby co to do szpitala od razu mnie wyśle bez kolejki (tak mi się wydaje)

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 14:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia mocno zaciskam kciuki za Ciebie i mam nadzieję, ze wreszcie coś się ruszy w Twojej sytuacji.

    nenusia lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • reset Autorytet
    Postów: 7206 13029

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 14:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenusia wrote:
    Reset myślę, że po wizycie u niej jakby co to do szpitala od razu mnie wyśle bez kolejki (tak mi się wydaje)

    Ok, tylko żebyś się tam nie migała od tego szpitala ;) Bo jak słowo daję, któraś z nas wsiądzie w auto i Cię osobiście zawiezie! Teraz priorytetem jest diagnoza.

    nenusia, Karma88, Bocianiątko, Morusek, blue00, KateHawke lubią tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Cabrera Autorytet
    Postów: 2768 4268

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 14:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, "especially" for You :)

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/23c73f90c92b.png

    reset, Malgonia, Lunaris lubią tę wiadomość

    34bwflw14mwhusd2.png

    ijpbwn15df1560eh.png


    * endometrioza III (2 x laparoskopia), jajowody drożne
    ** NK 15%, V (R2) hetero, MTHFR i PAI-1 homo, ANA i ASA +/-, ACA+, cytokiny nie w porządku, Kir BX
    *** M. --> OK
  • reset Autorytet
    Postów: 7206 13029

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 14:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:
    Reset, "especially" for You :)

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/23c73f90c92b.png

    Lov ju! :*
    Idę sobie zatem spokojnie wkręcać ciążę :D Zwłaszcza, że nie mam tych objawów, które miewałam dawniej w cyklach nieciążowych, więc a contrario teraz powinnam w tej ciąży już zdecydowanie być!


    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 14:36

    Cabrera lubi tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Nadzieja22 Autorytet
    Postów: 2410 3875

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 14:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Ja wprawdzie nie testuję w kwietniu, tylko w czerwcu (o ile gin pozwoli wrócić do starań), ale trochę Was podczytuje dla sportu i w sumie tak chamsko się nie odezwać, a tylko zaglądać ;)
    Trzymam za Was wszystkie kciuki i postaram się też odzywać :)

    Malgonia, reset, Lunaris, Siwulec, Morusek, StaraczkaNika, Cabrera, KateHawke, lamka, Anna Stesia lubią tę wiadomość

    HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Lunaris Autorytet
    Postów: 5526 9742

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 14:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia Kciuki -za wizytę i za Twoje zdrowie, już nie będę Ci pisać co bym zrobiła na Twoim miejscu lub co powinnaś zrobić bo chyba już wyczerpany na maxa zapas wszystkich rad. Trzymaj się dzielnie :*


    age.png

    [/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 14:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Cześć :)
    Ja wprawdzie nie testuję w kwietniu, tylko w czerwcu (o ile gin pozwoli wrócić do starań), ale trochę Was podczytuje dla sportu i w sumie tak chamsko się nie odezwać, a tylko zaglądać ;)
    Trzymam za Was wszystkie kciuki i postaram się też odzywać :)


    very chamsko ;)
    Witaj :D siadaj i opowiadaj ;)

    Klamka82, Bocianiątko, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 15:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, póki co jestem ciągle przekonana, że kreski nie są "moje" tylko ovi i przychodzi taki moment, że wstaje i mam ochotę (za przeproszeniem) się zrzygac. I cały mój racjonalizm szlag trafia.
    Chyba jednak się strulam McD, wczoraj rewolucje żołądkowe, a dzisiaj rzyganko i gorączka.

    Byłam dzisiaj upuscić krwi. Wiem, że będzie hcg, ale wtedy jutro hematolog da mi heparyne refundowana. Hcg nic mi nie powie, to upuściłam też na proga. Zobaczymy, najwyższy w mojej historii był 17. W ciąży.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 15:13

    Klamka82, reset lubią tę wiadomość

  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 15:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:

    Byłam dzisiaj upuscić krwi. Wiem, że będzie hcg, ale wtedy jutro hematolog da mi heparyne refundowana.


    <3 <3 :D

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 15:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    <3 <3 :D
    Spokojnie, po ovi :)

  • Nadzieja22 Autorytet
    Postów: 2410 3875

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 15:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    very chamsko ;)
    Witaj :D siadaj i opowiadaj ;)
    No wiem :P Dlatego się odzywam, żeby sumienie mieć choć trochę czyste :D

    Pozwolę sobie skopiować z czerwcowek:

    Krótko o mnie: jestem po 3 poronieniach, w trakcie badań i póki co wyszło MTHFR 667 homozygota, dodatnie ANA 1 oraz coś z insuliną. Czekam na wyniki ANA 2 i 3 oraz na nasze kariotypy.

    Jestem tuż po pierwszej @ po poronieniu i grzecznie czekam na wyniki badań oraz kolejną wizytę u gina w połowie maja.

    HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 10021 10841

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 15:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam takie pytanie : dziewczyny ktora z was leciala na teneryfe po ktorej stronie siadalyscie? czy ktoras z was leciala ze miala zachod slonca? Bo zastanawiam sie ktora strone mam wybrac.

    Mój kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Starania o drugiego maluszka 💕🥰

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • reset Autorytet
    Postów: 7206 13029

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 15:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Chyba jednak się strulam McD, wczoraj rewolucje żołądkowe, a dzisiaj rzyganko i gorączka.

    Połowa naszych ex testerek była chora, z gorączką (Lamuś, tak?), z grypą żołądkową (Ewela91?), więc to lepiej wróży niż nawet te dwie kreski, które mogą być po Ovi.


    A Freżyjcada o której ma prenatalne?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 15:42

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
‹‹ 322 323 324 325 326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego