KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć
Ja wprawdzie nie testuję w kwietniu, tylko w czerwcu (o ile gin pozwoli wrócić do starań), ale trochę Was podczytuje dla sportu i w sumie tak chamsko się nie odezwać, a tylko zaglądać
Trzymam za Was wszystkie kciuki i postaram się też odzywaćMalgonia, reset, Lunaris, Siwulec, Morusek, StaraczkaNika, Cabrera, KateHawke, lamka, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Nenusia Kciuki -za wizytę i za Twoje zdrowie, już nie będę Ci pisać co bym zrobiła na Twoim miejscu lub co powinnaś zrobić bo chyba już wyczerpany na maxa zapas wszystkich rad. Trzymaj się dzielnie :*
-
Nadzieja22 wrote:Cześć
Ja wprawdzie nie testuję w kwietniu, tylko w czerwcu (o ile gin pozwoli wrócić do starań), ale trochę Was podczytuje dla sportu i w sumie tak chamsko się nie odezwać, a tylko zaglądać
Trzymam za Was wszystkie kciuki i postaram się też odzywać
very chamsko
Witaj siadaj i opowiadajKlamka82, Bocianiątko, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiecie, póki co jestem ciągle przekonana, że kreski nie są "moje" tylko ovi i przychodzi taki moment, że wstaje i mam ochotę (za przeproszeniem) się zrzygac. I cały mój racjonalizm szlag trafia.
Chyba jednak się strulam McD, wczoraj rewolucje żołądkowe, a dzisiaj rzyganko i gorączka.
Byłam dzisiaj upuscić krwi. Wiem, że będzie hcg, ale wtedy jutro hematolog da mi heparyne refundowana. Hcg nic mi nie powie, to upuściłam też na proga. Zobaczymy, najwyższy w mojej historii był 17. W ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 15:13
Klamka82, reset lubią tę wiadomość
-
Minie Black wrote:
Byłam dzisiaj upuscić krwi. Wiem, że będzie hcg, ale wtedy jutro hematolog da mi heparyne refundowana.
-
nick nieaktualny
-
Siwulec wrote:very chamsko
Witaj siadaj i opowiadaj
Pozwolę sobie skopiować z czerwcowek:
Krótko o mnie: jestem po 3 poronieniach, w trakcie badań i póki co wyszło MTHFR 667 homozygota, dodatnie ANA 1 oraz coś z insuliną. Czekam na wyniki ANA 2 i 3 oraz na nasze kariotypy.
Jestem tuż po pierwszej @ po poronieniu i grzecznie czekam na wyniki badań oraz kolejną wizytę u gina w połowie maja. -
A ja mam takie pytanie : dziewczyny ktora z was leciala na teneryfe po ktorej stronie siadalyscie? czy ktoras z was leciala ze miala zachod slonca? Bo zastanawiam sie ktora strone mam wybrac.Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Minie Black wrote:Chyba jednak się strulam McD, wczoraj rewolucje żołądkowe, a dzisiaj rzyganko i gorączka.
Połowa naszych ex testerek była chora, z gorączką (Lamuś, tak?), z grypą żołądkową (Ewela91?), więc to lepiej wróży niż nawet te dwie kreski, które mogą być po Ovi.
A Freżyjcada o której ma prenatalne?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 15:42
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnyreset wrote:Połowa naszych ex testerek była chora, z gorączką (Lamuś, tak?), z grypą żołądkową (Ewela?), więc to lepiej wróży niż nawet te dwie kreski, które mogą być po Ovi.
Edit. 3 dpo to za późno, przecież niektóre z nas, np. Ja w tym cyklu, sikają już wcześniejWiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 15:43
Karma88, Malgonia, reset, lamka, nenusia, Nat90, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Minie Black wrote:Ja nie wiem, mam wrażenie, że przez te ostatnie dni, emocje, nadzieję nadaje się do psychiatryka. Może to niezły biznes by był? Hostel psychiatryczny w oczekiwaniu na testowanie. Wiecie, przychodzisz z duszą na ramieniu w 3 dpo, płacisz, dostajesz niezłe prochy i bach! budzisz się 12 dpo!
Sanka, może się przebranżowisz z psychiatrii dziecięcej na psychiatrię starających się i ciężarnych?
Malgonia wrote:Ja ciągle liczę na tą bezobjawową ciążę. W sumie to szkoda by było zmarnować taki ładny progesteron
To tak jak ja! W cyklu bez stymulacji to miałam tyyyyyyle objawów, a teraz nic... Nawet cycki, mimo dupka 2 x 1, nie bolą!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 15:44
Karma88, Minie Black, Sanka lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
reset wrote:To tak jak ja! W cyklu bez stymulacji to miałam tyyyyyyle objawów, a teraz nic... Nawet cycki, mimo dupka 2 x 1, nie bolą!
Ano, ja mam nawet pierwszy ładny wykres w swoim życiu. no nic pozostaje mi nadzieja, ze te kujnięcie , to były właśnie TE na które czekałam -
nick nieaktualnyReset tak ja miałam gorączkę
Minie daj znać jak dostaniesz wyniki.
Nenusia ja się nie odzywam w temacie, bo nic więcej nie dodam do dyskusji, ale wiedz, że Cię wspieram i trzymam kciuki, żeby to cholerstwo było łagodne.
Nadzieja22 no hej życzę Ci rychłej ciąży, która ukoi smutek po poronieniach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 15:57
nenusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej, mam małe pytanko, wizytę mam 8.05ale mam niewykorzystane skierowanie na USG w luxmedzie.czy pójście jutro to bardzo głupi pomysł?wiem że nadal jest wcześnie, na serduszko jeszcze też (jutro będzie z miesiączki 5t6d) ale może zobaczę czy tam wszystko się dobrze rozwija?jak myślicie?
-
lamka wrote:Reset tak ja miałam gorączkę
Czasem ta moja pamięć mnie przeraża
lamka lubi tę wiadomość
nick nieaktualnyCiesz się, ja mam takie dziury, że dzisiaj jak się umówiłam z koleżanką, to musiałam wracać do domu z przystanku, bo:
a) zapomniałam wcześniej zrobić zastrzyk,
b) nie wzięłam staników, które dla niej przerobiłam na karmniki,
c) zapomniałam obrączki
Ostatecznie zrobiłam zastrzyk i wzięłam staniki, ale obrączki i tak nie założyłam.
I się spóźniłam oczywiście. -
Nenusia trzymam kciuki żeby to wszystko się dobrze skończyło. Dużo siły życzę Kochana!
Reset tak właśnie też kojarzę,że sporej części dziewczyn "coś się dzieje" we wczesnej ciąży. Gorączki, zatrucia, grypy, katary... dlatego ja moje zapalenie zatok akurat 3dpo w tamtym cykli tak mnie ucieszyło, a tu jednak jestem wyjątkiem potwierdzającym regułęWiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 16:13
nenusia lubi tę wiadomość
*starania od marca 2017
*iui x 3 - nieudane
- I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
- II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
- III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
- I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
11dpt- beta88,9, prog16,1
13dpt- beta218,9, prog14,3
19dpt -beta 2541, prog 16,6
26dpt- ❤
28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
- II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
6dpt- beta 0, prog 12,5
11dpt -beta 0, prog 40,33
*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
- I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
- II FET 23.012023 - zarodek 4BB
5dpt bladzioch
7dpt negatyw
10dpt beta 0 -
Lamuś, na pocieszenie zdradzę Ci (i całemu internetowi) moją wielką tajemnicę. Mam dziury w pamięci i nerwicę natręctw (Sanka, masz materiał do leczenia w razie czego:P), jeśli chodzi o prostownicę. Milion razy wracałam się do domu, żeby sprawdzić, czy wyłączyłam. Jak mieszkałam z rodzicami, ZAWSZE dzwoniłam (jakieś 5 minut po wyjściu z domu) telefonem, żeby ktoś z domowników szedł do mnie do pokoju sprawdzić. By nie oszaleć wtedy, gdy wychodziliśmy wszyscy albo gdy mieszkałam sama znalazłam patent - robiłam telefonem zdjęcie wyłączonej prostownicy. dy nachodziły mnie wątpliwości, nie musiałam cofać się do domu, tylko bach - otwierałam zdjęcie, potem szczegóły, by upewnić się, że to aktualna data i już mogłam o moim świrze zapomnieć. Co lepsze, to a) nigdy nie miałam tak z żelazkiem/ gazem czy czymkolwiek innym, b) nigdy tej prostownicy nie zapomniałam wyłączyć.
Kargo31 wrote:Reset tak właśnie też kojarzę,że sporej części dziewczyn "coś się dzieje" we wczesnej ciąży. Gorączki, zatrucia, grypy, katary... dlatego ja moje zapalenie zatok akurat 3dpo w tamtym cykli tak mnie ucieszyło, a tu jednak jestem wyjątkiem potwierdzającym regułę
Nie pocieszasz, bo czuję się dziś całkiem zdrowo. Wczoraj mnie brzuch bolał z przeżarcia ciastkami na imieninach szefa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 16:20
lamka lubi tę wiadomość
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.