KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Siemanko wróciłam!! wybaczcie, ale nie nadrobię wszystkiego
Wypoczęliśmy, naładowaliśmy akumulatory na długo i pomału wracamy do rzeczywistości
Szybki update z mojej dzisiejszej wizyty u gina: pękły co najmniej dwa pęcherzyki, był widoczny płyn w obu jajnikach serduszkowane było, także teraz tylko czekamy czy coś z tego będzie. Plan działania jest taki, że emka wysyłamy na rozszerzone badania nasienia, fragmentację DNA oraz test HBA. Decyzję co dalej podejmiemy w zależności od wyników, jeśli będzie trzeba to suple, a jak nie to startujemy z IVF po wakacjach. I mi się ten plan podoba uff miało być krótko, a wyszło jak zwykle.
Lecę wstawić trzecią pralkę, buziaki :* :* :*Karma88, Luna1993, Izape_91, StaraczkaNika, Kingulla, reset, Czrna 81, Yoselyn82, Bajkaaa, Morusek, KateHawke, blue00, Bocianiątko, Emiilka, Meśka, Lunaris, Cabrera, MaryAnn, ANkaG lubią tę wiadomość
7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok -
Minie a mi się wydaje że jednak spółdzielczy w moim mieście jest dobrym pracodawcą i w końcu będę miała pracę blisko mieszkania! Odpada mi koszt ok 6 tysięcy rocznie za dojazdy, nie muszę mówić że to fajne wakacje albo i dwie wyprawy także spróbuję. Do odważnych świat należy:)
Mamunia ciesze się mimo wszystko. Z ta komorniczka tak myślałam, że to by było za fajne gdyby się udało. Praca w banku w moim zawodzie to też prestiż. Będę mogła odłożyć cokolwiek napewno, a nie żyć od 1 do 1. W końcu pracujemy po to żeby zarabiać. Długo czekałam na ten dzień. Same wiecie. Spróbuję swoich sił. Do kancelarii zawsze mogę wrocic- tak mi powiedział dziś szef.
Moje miasto jest specyficzne - na dobrą pracę bez znajomości nie ma co liczyć, a w kancelarii trochę się gotuje już, bo czuję że nie mam ochoty się tam rozwijać. Może akurat to polubie? To tylko praca i kolejne doświadczenie! Myślę że to moja szansa i muszę ją wykorzystać.Malgonia, Czrna 81, Bajkaaa lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
nick nieaktualnybazylkove wrote:Siemanko wróciłam!! wybaczcie, ale nie nadrobię wszystkiego
Wypoczęliśmy, naładowaliśmy akumulatory na długo i pomału wracamy do rzeczywistości
Szybki update z mojej dzisiejszej wizyty u gina: pękły co najmniej dwa pęcherzyki, był widoczny płyn w obu jajnikach serduszkowane było, także teraz tylko czekamy czy coś z tego będzie. Plan działania jest taki, że emka wysyłamy na rozszerzone badania nasienia, fragmentację DNA oraz test HBA. Decyzję co dalej podejmiemy w zależności od wyników, jeśli będzie trzeba to suple, a jak nie to startujemy z IVF po wakacjach. I mi się ten plan podoba uff miało być krótko, a wyszło jak zwykle.
Lecę wstawić trzecią pralkę, buziaki :* :* :* -
Frezycjiada cudowne wiadomości! Niech już nie taki mały bąbel rośnie zdrowo:) !
Bazylkove trzymam kciuki za owocne starannnka!!
Ps. Może i ja nie zmienię pracy bo koniec kwietnia mnie zaskoczy? Kto wie!
Wisienka94 ładne wyniki estradiol super ! U mnie był próg 18,90 a estradiol 267 w tym cyklu.wisienka94, bazylkove lubią tę wiadomość
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
nick nieaktualny
-
Achia wrote:Trzymam kciuki!:)widzę że celujecie w bliźniaki )
Kochana marzę chociaż o jednym :* a Ty jak się czujesz? opowiadaj
Zapomniałam jeszcze dodać, że dziś dowiedziałam się o mojej najbliższej przyjaciółce, że jest w 7. tygodniu ciąży. Totalna wpadka, turbo zaskoczenie bo właśnie kupili mieszkanie i wzięli duży kredyt, a tu taka niespodziewajka
Jaki ten świat jest dziwny, tutaj wpadka, a my się bujamy już trzeci rok heh...7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
Lamka tymbardziej że nie wiem tak naprawdę ile potrwają jeszcze nasze starania, a nie chce tego uzależniać od siebie... To dopiero niecałe dwa lata walki... Jestem dobrej myśli. Może wszystko się teraz nam ułoży? Skupie się na pracy a nie na narzekaniu na nią?
Może to jest mój rok? Po tych 2,5 roku masakry głupia jestem że się tak ciesze przedwcześnie. Tymbardziej po tych pytaniach tego faceta... Ale jakoś tak mi fajnie że ktoś uwierzył w moje mozliwosci i docenił wykształcenie., Bo niestety obecna praca mi podcięła skrzydła i wiarę w siebie.
Pewnie za tydzień będę jojczyc że jednak nie jest tak kolorowo także szykujcie się !nenusia, lamka, Emiilka lubią tę wiadomość
Powiem Wam w tajemnicy że mój mąż kiedy złożył wypowiedzenie w pracy i już poszedł podpisywać nową umowę jednakże pracodawca go zrobił w bambuko bo umowa wyglądała inaczej niż się umawiali no i emek isię rozmyślił - pisałam mu później cofnięcie wypowiedzenia. Na szczęście go przyjęli z otwartymi rękami ale potem z niego śmialiśmy... A jego kierownik się śmiał że pracuje w firmie 40 lat i nigdy nie podpisywał nikomu takiego papieru:) no mój emek taki właśnie jest. Także może i mnie to czeka ? Z płaczem jeszcze wrócę do mojego buraczkami nr 1 ♥️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 18:46
nick nieaktualnybazylkove wrote:Kochana marzę chociaż o jednym :* a Ty jak się czujesz? opowiadaj
Zapomniałam jeszcze dodać, że dziś dowiedziałam się o mojej najbliższej przyjaciółce, że jest w 7. tygodniu ciąży. Totalna wpadka, turbo zaskoczenie bo właśnie kupili mieszkanie i wzięli duży kredyt, a tu taka niespodziewajka
Jaki ten świat jest dziwny, tutaj wpadka, a my się bujamy już trzeci rok heh...
Ja czuję się dobrze w sumie objawów brak,czasem coś zakłuje, jedynie dziś w pewnm momencie zrobiło mi się słabo i mega niedobrze ale obyło się bez wymiotów. zobaczymy co będzie dalej
w trakcie naszych starań mój przyjaciel też wpadł ze swoją dziewczyną i bał mi się nawet o tym powiedzieć. dowiedziałam się krótko przed rozwiązaniem- także doskonale znam ten dziwny świat..ale wierzę że każdej z nas się uda w końcu -
Nenusia dopiero doczytałam, nie wyobrażam sobie co teraz czujesz, ale zgadzam się z dziewczynami - biegiem do szpitala niech Cię zdiagnozują, nie ma co czekać do maja!
nenusia lubi tę wiadomość
7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
nick nieaktualny
-
Bazylkove niespodziewajka to by była gdyby się nie seksili a byłaby ciąża oo to wtedy tak!
Zawsze jak się nie chce to jest. Dlatego muszę zniechciec!bazylkove lubi tę wiadomość
Iza, mój obecny szef opowiadał mi na rozmowie o tym jak niecierpi kobiecych włosów i że musiał sobie sprawić osobną łazienką bo nie dawał rady psychicznie z 1 łazienką i córkami. Byłam pewna, że to czubek. Ale miło się zaskoczyłam - to czubek, ale nieszkodliwy A ja to się nie zdziwię, jak za chwilę się zadomowisz w nowen pracy i bach, zmiana planów No i jesteśmy z Ciebie dumne - masz tyle zalet, że już nawet "wiek rozrodczy" im nie przeszkadzał!
Nenusia, no całkiem nie wiem, co Ci napisać. Dobrze wiesz, że to może być zupełnie nieszkodliwe i że im szybciej zbadasz, tym szybciej się z gadem rozprawisz. Siły Ci życzę - musisz ją w sobie znaleźć dla tej rudej diabliczki i 2 blond aniołeczków. Tulę
bazylkove fajnie, że już jesteś! Wrzuć jakąś fotkę, żebyśmy sobie mogły pomarzyć. Super plan, obyś mogła o nim zapomnieć... 2 pęcherzyki, no, no
frezyjciada gratuluję zdrowego synka! To już drugi do kolekcji, nie? Tylko nie daj sobie wmówić, że ciuszki będzie miał po starszym i nie trzeba kupować! Ciuszki TRZEBA kupować, bo to jest takie super!
I prywata - boli mnie wszystko, brzuch, głowa, krzyż. Od przedwczoraj mnie mdli, dziś cały dzień czuję się jak za dawnych studenckich lat po dużej imprezie w akademiku. Kilka razy już biegłam do łazienki, ale nie dało rady sobie ulżyć. Ale psychicznie to jest najwspanialsze i cieszę się, że człowieczek wysyła mi sygnały i wyraźnie nie chce dopuścić, żebym o nim zapomniała. Ciekawe za ile dni przestanę się zachwycać.
Dla potomnych - herbatka z imbiru na mdłości to ściema!
Achia, nenusia, bazylkove, Bajkaaa, lamka, Nat90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bazylku welcome back ❤ Teraz wypoczęta i naładowana, będziesz miała więcej sił do walki.
Iza cieszę się razem z Tobą! Zresztą dobrze wiesz że od dawna Ci kibicuję, byś uwolniła się od buraczanego szefa Mam nadzieję że nowa praca będzie mniej stresująca i może akurat zaskoczy kiedy się nieco wyluzujesz. Od kiedy masz zacząć? W starej pracy obowiązuje Cię dwutygodniowy czas wypowiedzenia?
Nenusia kochana, chyba wszystko zostało już powiedziane. Jeśli lekarz wyśle Cię do szpitala, to zapewne do czasu Komunii będziesz już po badaniach w domu. A jak w tej sytuacji odnajduje się twój mąż?Czarna81
22 cs. -
nick nieaktualnyCzrna 81 wrote:Bazylku welcome back ❤ Teraz wypoczęta i naładowana, będziesz miała więcej sił do walki.
Iza cieszę się razem z Tobą! Zresztą dobrze wiesz że od dawna Ci kibicuję, byś uwolniła się od buraczanego szefa Mam nadzieję że nowa praca będzie mniej stresująca i może akurat zaskoczy kiedy się nieco wyluzujesz. Od kiedy masz zacząć? W starej pracy obowiązuje Cię dwutygodniowy czas wypowiedzenia?
Nenusia kochana, chyba wszystko zostało już powiedziane. Jeśli lekarz wyśle Cię do szpitala, to zapewne do czasu Komunii będziesz już po badaniach w domu. A jak w tej sytuacji odnajduje się twój mąż?Czrna 81, Kingulla, Emiilka, Sanka, Lucia88 lubią tę wiadomość
-
Jestem już po wizycie Pobrał mi cytologię bo poprzednią mam już starą, zbadał "palcowo" i wszystko ok i pięknie rozpulchnione. Zbadał dopochwowo i szyjka ładna i długa, łożysko pięknie rozwinięte, nie ma nic niepokojącego na jajnikach po laparo. No i potem usg było Dżej-Dżej ślicznie się rusza i faluje wszystkie wymiary prawidłowe, rączki, nóżki, brzuszek prawidłowo się rozwijają. Nooo i oczywiście stwierdził "gdzie mi się tu gapicie!", nóżki skrzyżowane i rozkrok totalnie zasłonięty płci dalej nie znam - chyba chce żebym niespodziankę miała:D kurde ale dałabym się pokroić że to chłopaczek ciekawe czy mam rację
Yoselyn82, Czrna 81, Achia, Morusek, bazylkove, ANkaG, blue00, Emiilka, Bocianiątko, Flowwer, Lucia88, Cabrera, MaryAnn, Karma88 lubią tę wiadomość