KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTylko tyle, że betę powtórzyć i w poniedziałek się okaże po wynikach. Nic nie przepisał ani dupka kompletnie nic. Mam wrażenie, że jego rozumowanie to takie : nie wspomagać ewentualnej ciąży, najlepiej poronic. Takie odniosłam wrażenie. I jeszcze pretensje, że 3 cesarkki, że już nie mogę, czemu się nie zabezpieczalam. A skąd ja qurwa miałam wiedzieć, że mam takiego guza!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 11:19
-
Nenusia- a czy dał Ci skierowanie do szpitala? Mówił co dalej? Bo skoro potwierdził rozpoznanie co do obecności guza to teraz chyba trzeba działać i to zdiagnozować, szybko podjąć decyzję co do leczenia/ usuwania operacyjnego. Domyślam się, że czujesz się tym przytłoczona, ale działaj! W takich schorzeniach często czas może być i wrogiem i sprzymierzeńcem.
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nenusia, trzymaj się... Jesteśmy z Tobą :*
nenusia lubi tę wiadomość
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
justyna14 wrote:Co zaproponował jeśli ciąża? Przepisał jakieś leki np proga? Czy to może być tylko torbiel czy to już pewne że jakiś rodzaj guza i teraz Ewa biopsja czy usuwanie?
Jeśli guz jest lity to na pewno nie jest torbielą.
Dziwne, że lekarz nie zaproponowal planu działania poza powtórką bety. Trzymaj się Nenusia i postaraj sie być dobrej myśli.justyna14 lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Nenusia, mi się też cos kojarzy, że hormony mogą przyspieszać rozwój guza, moją znajomą wprowadzili w stan menopauzy właśnie żeby się wolniej rozwijało. Chyba może być tak, że ciąża może przyspieszać rozwój guza i uniemożliwia leczenie gdyby okazało się, że to faktycznie coś poważnego. Pewnie lekarz sam skołowany2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
nick nieaktualnyreset wrote:Nenusia- a czy dał Ci skierowanie do szpitala? Mówił co dalej? Bo skoro potwierdził rozpoznanie co do obecności guza to teraz chyba trzeba działać i to zdiagnozować, szybko podjąć decyzję co do leczenia/ usuwania operacyjnego. Domyślam się, że czujesz się tym przytłoczona, ale działaj! W takich schorzeniach często czas może być i wrogiem i sprzymierzeńcem.
-
nick nieaktualnyNenusia trzymaj sie, choć wiem że to pewnie trudne. Trochę się dziwię że nie dał skierowania choćby do szpitala, do jakiejś poradni. Bo wydaje mi się że trzeba sprawdzić charakter guza bo od tego uzależnione jest na pewno leczenie..ja wiem że masz teraz natłok myśli ale może warto to jeszcze z kimś skonsultować? Tak tylko myślę bo nie znam się kompletnie.
Edit:doczytałam co napisałaś wyżej
Pozostaje czekać niestety...Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 11:27
-
nenusia wrote:Nie dał. Jeżeli ciąża to się usuwa w 2 trymestrze i nic więcej nie wiem. Pytałam o leczenie to powiedział, że musi mieć wyniki bety, żeby zadecydować
Nie jestem lekarzem, więc się tu nie będę wypowiadać, ale kilka rzeczy mi w jego postępowaniu nie gra. Do poniedziałku minie kolejny tydzień...
Nie masz szans podjechać np. do Katowic do jakiejś poradni przyszpitalnej i lekarzy, którzy mają większe doświadczenie z takimi przypadkami?
Bo to i czasu szkoda na czekanie i Twoich nerwów.
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Kurcze nenusia a czy ten lekarz jest jakiś ogarnięty? Czy to po prostu jakiś taki pierwszy lepszy z ośrodka zdrowia na wygwizdowie? Nie chce tu bron Boże nikogo urazić, chodzi mi tylko o to czy jest dobrym specjalistąstarania od IX 2016r.
endometrioza
Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą. -
nick nieaktualny
-
nenusia wrote:Tylko tyle, że betę powtórzyć i w poniedziałek się okaże po wynikach. Nic nie przepisał ani dupka kompletnie nic. Mam wrażenie, że jego rozumowanie to takie : nie wspomagać ewentualnej ciąży, najlepiej poronic. Takie odniosłam wrażenie. I jeszcze pretensje, że 3 cesarkki, że już nie mogę, czemu się nie zabezpieczalam. A skąd ja qurwa miałam wiedzieć, że mam takiego guza!!
-
nick nieaktualnyby7mistake wrote:Kurcze nenusia a czy ten lekarz jest jakiś ogarnięty? Czy to po prostu jakiś taki pierwszy lepszy z ośrodka zdrowia na wygwizdowie? Nie chce tu bron Boże nikogo urazić, chodzi mi tylko o to czy jest dobrym specjalistą
-
Nenusia ju bym poszła na tą betę dzisiaj i w czwartek a w piątek do kontroli, zawsze to 3 dni szybciej i może zdecyduje się na konkretną rozmowę.
-
nick nieaktualnyA jakbyś troszkę naciągnęła rzeczywistość i pojechała do szpitala mówiąc że masz jakieś dziwne bóle, że coś, że lekarz wykrył to co wykrył i teraz nie wiesz z czym ten ból się wiąże to może w szpitalu by się Tobą zajęli?
Rucola, MamaFabianka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny znalazłam jeszcze jednego ginekologa, który prowadził moje dwie ciąże i robił mi cesarki. Wizyta w czwartek o 17.. Jak on mi nie pomoże to już nie wiem...
Siwulec, Achia, by7mistake, blue00, KateHawke, Emiilka, Czrna 81, Lunaris lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nenusia - może wtrącam się bez potrzeby i może chcesz iść schematami proponowanymi przez Twojego lekarza, ale:
a) z tego, co ja się orientuję to są tzw. przyśpieszone schematy szczepienia na WZW B i podaje się to w trzech dawkach w ciągu 21 dni (tak miała moja babcia przed pilną, ale planową operacją);
b) w przypadkach pilnych nikt się WZW nie przejmuje - sama miałam operację dwa lata temu w grudniu po złamaniu ręki, potem mój tata dwie operacje też w ciągu kilku dni od urazu i nikt nie chciał szczepień;
c) zdaje się, że szpital nie ma prawa odmówić Ci przyjęcia z powodu braku szczepień (to do sprawdzenia, ale kiedyś czytałam o tym).
Poza tym diagnostyka takiego guza to nie od razu operacja, więc prawdopodobieństwo zarażenia się WZW B przy biopsji czy innych badaniach jest takie samo jak przy wizycie w gabinecie u gina czy innej zabiegówce w przychodni.
Dlatego reasumując - albo bym pojechała na SOR z informacją, że Cię boli itp. (i wtedy Cię pewnie wciągną na oddział) albo wzięła dziś skierowanie od rodzinnego na cito do poradni przyszpitalnej. Zaznaczam: przyszpitalnej.
Oczywiście bardzo Ci współczuję sytuacji, w jakiej jesteś i tego, z czym musisz się mierzyć. Ale teraz musisz działać i walczyć, zwłaszcza, że masz o co i dla kogo.
edit: doczytałam o ginekologu w czwartek. Nenusia, skoro robił Ci cesarki to rozumiem, że pracuje w szpitalu? Ja bym się uparła, że ma mnie położyć na cito, jeszcze w czwartek.
Betę zrób dziś i jutro lub pojutrze, przecież masz poprzednią, więc przyrost będzie łatwy do policzenia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 11:41
Siwulec, justyna14, Rucola lubią tę wiadomość
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.