Forum W oczekiwaniu na testowanie KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)
Odpowiedz

KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 10:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela wrote:
    Normalnie Was pokochałam!!! Dzięki Dziewczyny, naprawdę łatwiej mi było wejść. Jest mały ktoś, 3,8 mm i bije mu serduszko.
    Gratulacje! Masz zdjęcie?:)

    Daniela lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 10:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela super, mam nadzieję, że zaczynasz dowierzać!

    Co do wyników HIV, toxo i innych, to miałam mieć w ciągu 5 dni i też odbiór osobisty, a wszystkie miałam na diagnostyce on-line tego samego dnia. :-D polecam założenie konta.

    Siwulec, Daniela lubią tę wiadomość

  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5280 6744

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 10:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela wrote:
    Normalnie Was pokochałam!!! Dzięki Dziewczyny, naprawdę łatwiej mi było wejść. Jest mały ktoś, 3,8 mm i bije mu serduszko.
    <3 <3 <3 my Ciebie też :) :*

    Daniela lubi tę wiadomość

    laUgp2.png
    po 45 cs - 4-6 miesięcy sztucznej menopauzy, potem antyki - na wyciszenie adenomiozy przed crio.
    ❄️ 8.3 ❄️ 6.3 - na zimowisku <3 <3
    ET 9.2 - 01.08.2019 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    maj 2019 - histeroskopia - stan zapalny endometrium, adenomioza
    marzec 2019 - dieta bg i bm, zmiana leków i supli - bez efektu
    maj 2018 - laparoskopia - skoagulowane drobne mięśniaki
    czerwiec 2018 - immunosupresja bez efektu
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny, wrogi śluz
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 10:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    A czy ja mogę poprosić o chwile ?
    Owulak wczoraj już wyszedł negatywny, ale dwa dni był pozytyw. To mój pierwszy cykl z owulakami dlatego chciałam poprosić o zerknięcie na testy bo dzień ovu chyba Ok ale czy to ze pozytywny test był przez dwa dni to dobrze ?

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e1d5a457576d.jpg
    Na moje oko owu powinna być 16 dc, u mnie w takim odstępie zawsze jest

    PKP :D <3

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 10:34

    Siwulec, lamka lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 10:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również badania robiłam w diagnostyce,wyniki przesyłają bezpośrednio do gin.

  • Cabrera Autorytet
    Postów: 2768 4268

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 10:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec, jak dla mnie 16 dc to pozytyw :)

    A PKP też mnie na łopatki rozłożyło, pamiętam to zdjęcie ;)

    Siwulec lubi tę wiadomość

    34bwflw14mwhusd2.png

    ijpbwn15df1560eh.png


    * endometrioza III (2 x laparoskopia), jajowody drożne
    ** NK 15%, V (R2) hetero, MTHFR i PAI-1 homo, ANA i ASA +/-, ACA+, cytokiny nie w porządku, Kir BX
    *** M. --> OK
  • Cabrera Autorytet
    Postów: 2768 4268

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 10:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela, gratulacje :) już serduszko :)

    Daniela lubi tę wiadomość

    34bwflw14mwhusd2.png

    ijpbwn15df1560eh.png


    * endometrioza III (2 x laparoskopia), jajowody drożne
    ** NK 15%, V (R2) hetero, MTHFR i PAI-1 homo, ANA i ASA +/-, ACA+, cytokiny nie w porządku, Kir BX
    *** M. --> OK
  • Lunaris Autorytet
    Postów: 5543 9760

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 10:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela pięknie <3 :) gratulacje!

    Siwulec owu wychodzi na 16DC u niektórych dziewczyn na wykresach widziałam już takie "przedpozytywy" ale zdecydowanie masz potwierdzenie jak narasta do 16DC. Mierzysz temp?

    Daniela lubi tę wiadomość


    age.png

    [/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 10:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuje :)

    czyli jak pierwszy dzień wychodzi pozytyw to bzykać aż wyssam z eMka wszystkich żołnierzy?

    ja w tym pociągu to sama z siebie się śmiałam całą drogę :D

    reset, Karma88 lubią tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 10:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    dziękuje :)

    czyli jak pierwszy dzień wychodzi pozytyw to bzykać aż wyssam z eMka wszystkich żołnierzy?

    ja w tym pociągu to sama z siebie się śmiałam całą drogę :D
    Moim zdaniem pozytyw był już w 15 dc i wg mojej teorii {bynajmniej u mnie} owu jest kolejnego dnia! Więc bzykać 15, 15, 17 dc

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 10:47

    Siwulec lubi tę wiadomość

  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 10:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Daniela pięknie <3 :) gratulacje!

    Siwulec owu wychodzi na 16DC u niektórych dziewczyn na wykresach widziałam już takie "przedpozytywy" ale zdecydowanie masz potwierdzenie jak narasta do 16DC. Mierzysz temp?

    właśnie zaczęłam rozmowy z Gertrudą że musimy zacząć się głaskać z rana, czekam aż mi termometr przyjdzie i zaczynam mierzyć

    nenusia, Cabrera, Lunaris, Nadzieja22, Morusek, Czrna 81 lubią tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 10:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Moim zdaniem pozytyw był już w 15 dc i wg mojej teorii {bynajmniej u mnie} owu jest kolejnego dnia!


    to w maju Was zamęczę swoimi testami :D

    Minie Black lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Cabrera Autorytet
    Postów: 2768 4268

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 10:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się do czegoś Wam przyznam: umówiłam się w końcu na jutro na odbiór wyniku histopatologicznego... raptem po dwóch miesiącach od laparoskopii ;)
    Mam nadzieję oczywiście, że to tylko formalność, ale mały stresik zawsze jest...

    34bwflw14mwhusd2.png

    ijpbwn15df1560eh.png


    * endometrioza III (2 x laparoskopia), jajowody drożne
    ** NK 15%, V (R2) hetero, MTHFR i PAI-1 homo, ANA i ASA +/-, ACA+, cytokiny nie w porządku, Kir BX
    *** M. --> OK
  • reset Autorytet
    Postów: 7206 13029

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 10:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    i resecik - dzięki za porady. Wszystko delikatnie powoli przekażę. Kurna czułam po kościach że kiepsko tam wyjdzie z tymi wynikami. Teraz najgorsze połączenie - moja wygasające jajniki + jego leniwe plemniki, wymagające podkoksowania kilka miesięcy. Trzeba będzie też to invitro rozważyć jak emocje opadną.

    Nie ma sprawy!
    Ja bym zrobiła MUCHę (po okresie) i Twoje AMH razem z FSH i Inhibina B w 3 dc. Będziesz mieć w razie czego potwierdzenie, na ile szybko musisz działać.

    Nasz androlog twierdzi, że morfologia ma mniejsze znaczenie, trzeba podkoksowywać inne parametry (i jego zdaniem te inne są dużo podatniejsze niż morfologia). A na ruch duże dawki L - Karnityny - możesz ją nawet kupić w gumach do zucia, poza tym pisałaś, że M. coś trenuje, więc niech idzie do sklepu dla sportowców i potraktuje to jak element budowania formy :)

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • _Hope_ Autorytet
    Postów: 3381 4989

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 10:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    A czy ja mogę poprosić o chwile ?
    Owulak wczoraj już wyszedł negatywny, ale dwa dni był pozytyw. To mój pierwszy cykl z owulakami dlatego chciałam poprosić o zerknięcie na testy bo dzień ovu chyba Ok ale czy to ze pozytywny test był przez dwa dni to dobrze ?

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e1d5a457576d.jpg
    To normalne. Liczy się pierwszy pozytyw :)

    Siwulec lubi tę wiadomość

    Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 10:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    To normalne. Liczy się pierwszy pozytyw :)


    A pozytyw był 14 czy 15 dpo ?

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 10:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wg mnie 15 i 16 to pozytywy, czyli owu wychodzi prawdopodownie 16.

    Minie Black, MamaFabianka, Lunaris, Siwulec lubią tę wiadomość

  • Lunaris Autorytet
    Postów: 5543 9760

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 11:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tak liczę jak Lamka- 15 pierwszy pozytyw czyli owu w ciągu 24h.


    age.png

    [/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 11:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Wam bardzo <3 <3 <3 :* :* :*

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • by7mistake Autorytet
    Postów: 686 701

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 11:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela, super wiadomość!

    Ja tym razem sikam na owulaki zamiast na testy. Wiem ze nie ma sensu w tym cyklu testować, wiec sobie chociaż hobbistycznie posikuje. chyba liczę na jakiś cud ze owulak wykryje mi ciążę. Niech ktoś mnie palnie!:)

    Daniela lubi tę wiadomość

    starania od IX 2016r.
    endometrioza
    Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
‹‹ 352 353 354 355 356 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego