KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa mam cukiernie sprawdzoną "Danusia" jutro albo w środę opanuje (tak myślę).
Będą rolady, zrobię je dwa dni prędzej, myślałam o dewolajach(bo będzie dużo dzieci, a one lubią)i jakaś pieczeń jeszcze. Czerwona kapusta, buraczki, zastanawiam się nad kiszoną kapustą, oczywiście kluski śląskie i białe. Będzie prawie 25 osób... No i jeszcze upieczemy sernik wiedeński no i się zastanawiam co jeszcze upiec (może jabłecznik, makowiec?) plan jakiś mam, ale pytanie czy ogarniemy..
Edit: no i rosółWiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2018, 10:34
-
Bocianiątko wrote:Co do ginów którzy nie rozumieją że chcemy dziecko JUŻ, to nasz rozumie
i m.in. za to go kocham
a jak mi zrobi dziecko będę kochała go po stokroć
miłością czystą i bez zobowiązań
nawet alimenty mu odpuszczę!
Buahahaha amen, muszę się pod tym podpisać.W końcu z jednym forumowym dzieciem już walczy.
Bocianiątko, Rucola lubią tę wiadomość
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
nick nieaktualny
-
Nenusia według mnie jak najbardziej tak.
Reset też dobrze mówi, żeby sterty ciast nie robić (chociaż ja pewnie bym piekła do upadłego) lody to super szybki pomysł.
nenusia lubi tę wiadomość
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Nenusia, dla mnie pycha, za buraczki, rolade i kluski śląskie bym Cię wyściskała! Ale mi smaka zrobiłaś!
Na szczęście moja teściowa przylatuje za 1.5 miesiąca, więc znów będzie mi pyszności gotowaćnenusia lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nenusia wrote:Jak myślicie menu ok?
No i może lody też na deser wcisnę
No pewnieZawsze możesz kupić te serniki na zimno w torebkach i galaretkę do tego z owocami jeśli będziesz chciała jeszcze jakieś ciasto.
A lody świetnie bo to zawsze schodzi.nenusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNenusia, ja na takie imprezy praktycznie zawsze robię filety z kurczaka w sezamie (odgrzewam w piekarniku tylko) , niby praktycznie to samo co schabowe, a wszyscy bardzo chętnie sięgają po nie - ja bym zamiast devilai zrobiła, myślę, że trochę mniej pracy
w ramach sałatek ćwiartki pomidorów w sosie czosnkowym posypane serem (zawsze mi się z wiosna kojarzą).
Pamiętaj - trzeba zrobić i się nie narobić!Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2018, 10:58
-
nick nieaktualnyMinie Black wrote:Nenusia, ja na takie imprezy o rokrocznie zawsze robię filety z kurczaka w sezamie, niby praktycznie to samo co schabowe, a wszyscy bardzo chętnie sięgają po nie - ja bym zamiast devilai zrobiła, myślę, że trochę mniej pracy
w ramach sałatek ćwiartki pomidorów w sosie czosnkowym posypane serem (zawsze mi się z wiosna kojarzą).
Pamiętaj - trzeba zrobić i się nie narobić!
Wiesz my ze Śląska to tak u mnie menu mniej więcej wygląda -
Minie dzięki za komplement - na razie to moje zaległości tłuszczowe poszły pod pępek od powiększonej macicy
mam nadzieję że będę się powiększać stopniowo a nie hurtowo
Ja właśnie myślę nad lodami na dzisiejszy deser- dziecko trochę zasmarkane i boję się że go doprawię. Może w sklepie będzie jakieś dobre ciastko. Najlepiej ta szarlotka
Reset wierzę, że kiedyś się uda spotkać na te lody i ciastko na lajfie -
nick nieaktualnyJakbyś była bliżej to bym Ci coś pomogła, bo uwielbiam gotować!
Lunaris, wiem o czym mówisz, dopiero co się ogarnęłam, że chyba się udało, a brzuch też już mam napompowanyWiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2018, 11:07
-
Kochane uciekam na działeczkę! pogoda nas wzywa
miłego dnia wszystkim!
nenusia, blue00, nowa na dzielni, reset, Rucola, wisienka94, KateHawke lubią tę wiadomość
-
smaka robicie a ja jeszcze śniadania nawet nie jadam
. Muszę się za to zabrać.
Reset - w biegu tylko widziałam zamieszanie z progiem, strasznie dziwna sprawa. Tez jestem wkurzona, ze gin nie dopilnował sprawy, w ogóle zaczyna mi narastać złość na to, za same musimy tylu rzeczy pilnować i się dowiadywać żeby się przybliżyć do celu ;/. To oni są kurna lekarzami, ja rozumiem ze nikt nie wie wszystkiego ale kurde.Synek już z nami ❤️❤️ Kwiecień 20
Marzec 19 - strata, 10 tc
24.07 - || kreseczki 💕
25.07 - beta 22 | prog 12,5
29.07 - beta 296,5!| prog 22
10.08 - serduszko +
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
A w ogóle to już powoli dziękuje za bardzo fajny miesiąc Karolinka
, bardzo miło się siedziało na kwietniowych, ja niż się powoli pakuje do wyjazdu i widzimy się na majowym
(tylko jeszcze skocze poczytać na extesterki
)
reset lubi tę wiadomość
Synek już z nami ❤️❤️ Kwiecień 20
Marzec 19 - strata, 10 tc
24.07 - || kreseczki 💕
25.07 - beta 22 | prog 12,5
29.07 - beta 296,5!| prog 22
10.08 - serduszko +
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Pozdrowienia z dzialeczki, pogoda cudowna
Bocianiątko, nenusia, blue00, Minie Black, reset, Rucola, wisienka94, KateHawke, summer86, Lunaris lubią tę wiadomość
Mój kochany Michałek ❤️❤️❤️
Starania o drugiego maluszka 💕🥰
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Lunaris, kup mu te lody. Mój pediatra całe życie twierdził, że nie choruje się od lodów, a od wirusów i bakterii, więc zrób mu tą przyjemność, bo dzieckiem jest raz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2018, 11:59
Bocianiątko, Rucola, frezyjciada, Lunaris lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Klamka możesz zaznaczyć pozytywa
Bocianiątko, Klamka82 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Reset nie wiem czy Pregnyl jest w aptekach dlatego przepisuja Ovitrelle. Tez mi sie ten prog nie podoba. Ja przy cyklach bez ovu mam na poziomie 4 proga. Taki jak Ty masz to mam zaraz przed @.
Ja uciekam z malym do rodzicow i nie wracam do domu. Niech gad siedzi sam i niech mnie szuka po calym miescie.19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Starania od lipca 2016 r.
Synuś ❤️ 11.2014 r.