Forum W oczekiwaniu na testowanie KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)
Odpowiedz

KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 11:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny.. gratuluję Nikuś ciazy❤
    Achia trzymam kciuki za bete. Który to Twój dpo?

    Ja jutro idę potajemnie na bete. Nie mam siły się dłużej zastanawiać. Praktycznie od wczoraj wylałam wiadro łez z bezsilności. Mój optymizm zniknął po informacji że reszta zarodków przestała się rozwijać. Jeśli wcześniej wydawało się komuś że podchodzę do ivf bez pokory to przez ten tydzień dostałam baty jak nigdy w życiu. I chce wierzyć w tego Maluszka w środku i czuje niestety że dobrze nie będzie. Chciałabym żeby moja intuicja chociaż raz się pomyliła.

  • Anna Stesia Autorytet
    Postów: 3865 5191

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 11:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, przyrost naprawdę super!! Wierzę, że tym razem groszek zadomowi się na całe 9 miesięcy!

    Frelciu, kochana, wiem, że masz teraz trudny, jeśli nie najtrudniejszy okres przed sobą. Dobrze, że się zdecydowałaś na betę, to będzie ile dpt? 9? Nie wiem, czy będzie miarodajna, ale chyba nasza Flowwer podobnie betowała. Mam nadzieję, że jutrzejszy wynik bety osuszy Twoje łzy!

    Nenusia, z tym TSH nie ma co demonizować, ważniejsze jest ft4. U mnie TSH na początku ciąży wynosiło prawie 4, a jeszcze niecały miesiąc wcześniej prawie 8. I jak na razie wszystko jest ok.

    Frelcia lubi tę wiadomość

    PVkxp2.png
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 11:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Nika, jak byłam się za Was modlić w Wielki Piątek to wychodząc czułam, ze zdarzy się cud. I wiem, że to jest właśnie ten Twój cud i Frelci zaszytej w jamie.
    Wiem, że łatwiej powiedzieć niż zrobić, ale na pewno wszystko będzie dobrze :)

    no a ja kochane odebrałam wyniki

    TSH - 2,4 (trochę lipa bo poprzednio było 2,55 więc coś niewiele ruszyło)

    Estradiol 59,1 pg/mm (norma 12,5-166) - nie pamiętam dokładnie, ale miesiac temu miałam podobny, może ciut wyższy nawet :/ niby nie ma dramatu, ale chyba wyższy nieco byłby lepszy

    Ale...

    LH - 6,05
    FSH - 6,78

    nie pamiętam dokładnie jakie były miesiąc temu, sprawdzę w domu, ale stosunek miałam 0,58, więc teraz jest suuuuuuper :)

    może branie tych 24 tabletek dziennie ma jednak jakiś sens :))))))
    ładne wyniki! TSH minimalnie spadło, czyli idzie ku lepszemu, estradiol bardzo ładny, stosunek LH do FSH idealny a do tego oba wysoko - ja bym się nie zdziwiła, jakby Ci się w tym cyklu ze 2 jajka wyhodowały.

    A suple są kluczem - tak mi się przyśniło niedawno - im więcej tym lepiej ;)

    Malgonia lubi tę wiadomość

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 11:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Wróciłam do niego po poprzednich badaniach, gdzie okazało się, ze na jodzie i selenie spadł tylko ciutkę, więc nie jakoś długo bo było to nieco ponad 3 tygodnie temu.
    A dawkę mam 25 więc nie jakąś szaloną :P


    brałam 25 przez miesiąc i TSH spadło z 3,9 na 3,5 więc też szału nie było, teraz łykam 50 i mam nadzieję że spadnie. Tobie pewnie też lekarz zwiększy dawkę ;)

    Malgonia lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • bondzik007 Autorytet
    Postów: 1356 980

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 11:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia czasem i nas kobiety intuicja zawodzi.. wiem że czasem trudno wierzyć gdy wszystko idzies źle, gdy od dłuższego czasu nie wychodzi. Ale co nam pozostaje jeśli właśnie nie WIARA? Trzymam kciuki Kochana. Za Ciebie, za Twoją wiarę i tego małego Bąbelka <3

    Frelcia lubi tę wiadomość

    12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

    [*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

    Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

    [*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

    MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 12:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia nie za szybko na betę ? nie chciałabym żebyś się niepotrzebnie rozczarowała jeśli jeszcze jutro nic nie wyjdzie :/
    ale obojętnie jaką decyzje podejmiesz to jestem z Tobą, ściskam Cię mocno i wierzę w Groszka <3

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 12:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    10 idę do gina i zobaczymy co mi powie. Mam taką cichutką nadzieję, ze jakieś jajko zobaczy na usg :) jeszcze Donga po @ zaczynam brać i wierzę, ze będzie dobrze. Jak nie teraz to w maju na urlopie na pewno :)(choć wiele supli nie lubi słońca więc wolałabym zajść już teraz :P )
    Niechaj tylko @ się skończy szybciej niż miesiąc temu, bo plamienia mnie męczyły prawie do "owulacji".

    Nikusia <3

    Siwulec, no oby owulka była po wynikach TSH to może od razu jeszcze się do roboty zabierzecie :)

    Siwulec lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 12:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    Frelcia nie za szybko na betę ? nie chciałabym żebyś się niepotrzebnie rozczarowała jeśli jeszcze jutro nic nie wyjdzie :/
    ale obojętnie jaką decyzje podejmiesz to jestem z Tobą, ściskam Cię mocno i wierzę w Groszka <3

    Nie.. 8dpt już będzie wystarczająco.. żeby wiedzieć.

    Siwulec lubi tę wiadomość

  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 10083 10883

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 12:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec beta z blastki w 8dpt musi wyjść ciążowa.

    Moze byc niska, wysoka, w sam raz ale musi wyjsc jesli jest ciaza! :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2018, 12:12

    Siwulec, Flowwer lubią tę wiadomość

    Mój kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Starania o drugiego maluszka 💕🥰

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Czrna 81 Autorytet
    Postów: 2898 3333

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 12:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia przeżywasz teraz jedne z najtrudniejszych dni w swoim życiu... A my możemy jedynie Cię wesprzeć dobrym słowem i modlitwą. Trzymaj się kochana. Będziemy jutro przy Tobie. I oby twoja intuicja bardzo się pomyliła.

    Frelcia lubi tę wiadomość

    Czarna81
    22 cs.
  • Lena21 Autorytet
    Postów: 2198 6389

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 12:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia trzymamy kciuki i wszystko co się da !

    Bobisia, Frelcia lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 12:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia w zeszły poniedziałek dostałam zastrzyk ovitrelle więc w sumie to dosyć wcześnie poszłam na tą betę jak tak myślę. Dostałam małpiego rozumu jak zobaczylam cień na teście. Teraz nadal go widzę ale mój mąż już nie :p no nic. Zobaczymy

    A za Twojego okruszka i wynik trzymam mocno kciuki!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2018, 12:24

    Frelcia lubi tę wiadomość

  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 12:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia to w takim razie zaciskam już dzisiaj jeszcze mocniej niż dotychczas :*

    Malgonia 10 kwietnia hihihi może lepiej nie zachodzić tego dnia ;) albo i może dobrze byłoby zajść, może jakieś profity od Jarka byś dostała ;)

    Frelcia, Minie Black, Czrna 81 lubią tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 12:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czrna 81 wrote:
    Nika przyrost lepiej niż dobry! :-) Powiesz dziś mężowi?
    Nie. Nie mogę pozbyć się złych przeczuć. Może jeśli uda mi się wypracować tryb życia z tą myślą bez totalnej paniki.
    Ciągle czekam na odpowiedź gina. Ale może on poprostu przyjął wynik do wiadomości, a odpisze dopiero później. Chciałabym, żeby mi zaproponował jakiś termin usg :(

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Kaczorka Autorytet
    Postów: 6535 9454

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 12:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika - tak ja pisała Summer - jeśli beta w 14dpo wynosi około 100 to jest bardzo dobrze. Więc pomimo przykrych doświadczeń spróbuj choć trochę uwierzyć w tego malucha.
    Często, po pierwszej utraconej ciąży, druga przebiega prawidłowo :)

    Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Bajkaaa Autorytet
    Postów: 4679 6042

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 12:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można?

    Nika ja wiem ze ten przyrost cię nie uspokoił i nie uspokoi cię nawet wizyta u lekarza, wiem bo sama tak miałam ja pragnelam cieszyć się ciąża ale na około mówiłam wszystkim ze różnie może być bo przecież różne sytuacje są w życiu, ja ci nie powiem nie stresuj się to źle wpływa na dziecko... Bo jak można się nie stresować? Fakt jest taki że niestety teraz potrzeba czasu by zobaczyć że tym razem jest dobrze i mam nadzieję że nie zalame cię mówiąc że pewnie dopiero po usg w okolicach 10-11 tyg gdy zobaczysz zdrowe dziecko będziesz mogła się trochę cieszyć bo dopiero do ciebie dotrze że to się dzieje naprawdę.
    Aha o tak ta wizyta będzie najwięcej nerwów cię kosztować.
    Co do informacji męża o ciąży, to twoja decyzja, ja nie chciałam tego dźwigać sama, mój mąż też się bał tylko poprostu raźniej było mi że mogliśmy bać się razem.

    bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Bajkaaa Autorytet
    Postów: 4679 6042

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 12:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha wybaczcie że tak może pesymistyczne to zabrzmiało, nie taki wydźwięk miała mieć ta wiadomość :)



    Frelcia nie zazdroszczę stresu ale myślami jestem z tobą i wierzę że jutro będzie piękny dzień gdy beta będzie u ciebie piękna ciążowa :)

    KateHawke, TaPaT lubią tę wiadomość

    bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Karma88 Autorytet
    Postów: 3088 3640

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 12:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esperanza Mia wrote:
    Gratulacje dziewczyny zielonych kropek <3
    Mi się testować nie chce bo znam wynik, odstawię proga i tyle na tym.
    Dziś powtarzam NK i ANA trzymajcie kciuki bo aż boję się wyników.

    Esperanza zaciśnięte mocno. :*

    Ja tam wiem, że w tym cyklu nie ma szans na cokolwiek przy tych marnych dwóch serduchach w cyklu. :D

    Nika mam nadzieję, że będzie ok teraz wszystko i mam nadzieję, że jakoś nad tym stresem zapanujesz.

    Emilka <3

    gg649vvjtg0z1oj0.png

    Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 12:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia będę trzymać kciuki u rąk i nóg za Was <3

  • Kargo31 Autorytet
    Postów: 1545 1086

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 12:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika Trzymam za Was dalej kciuki! Głęboko wierzę w to, że z Okruszkiem będzie dobrze!

    Frelcia Kochana! jestem z Tobą! cały czas.

    *44 cs o pierwszego Maluszka (start marzec 2017)
    *iui x 1
‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego