Forum W oczekiwaniu na testowanie KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)
Odpowiedz

KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)

Oceń ten wątek:
  • frezyjciada Autorytet
    Postów: 4366 6735

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 13:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika łobuziaro! Zajmij czymś innym głowę bo oszalejesz! Beta jest, przyrost jest, będzie z tego piękny zdrowy Dzidziulek!
    Moje wyniki superanckie! Będzie się działo! Aaaaaaj będzie! :D
    Frelciu! Bądź silna.... jutro będę z Tobą całym serduchem!

  • wisienka94 Autorytet
    Postów: 398 413

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 13:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Staramy się z mężem 9ty cykl. Można dołączyć? Termin testowania to 28.04-12dpo bo i tak jak szalona testuję zawsze od 9dpo :)

    lamka, KateHawke, Siwulec, Flowwer, Lunaris lubią tę wiadomość

    o148qtkffioabai4.png
    rfxgqqmzy991np25.png
  • Melevis Autorytet
    Postów: 1316 4760

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 13:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, koleżanka zrobiła sonie badanie progesteronu i TSH 10dpo - progesteron wyszedł 15,06, jaki powinien być w tej fazie cyklu? (jest w trakcie starań). TSH 2 miesiące temu miała 3,8 teraz po euthyroxie 75 - 0,1 nieciekawie.

    l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • wisienka94 Autorytet
    Postów: 398 413

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 13:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj z waszej listy zrobiłam kilka badań w 4dc. Trochę martwi mnie estradiol bo taki niski i stosunek lh do fsh wynoszący 1.46

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5c828c87b48f.png

    o148qtkffioabai4.png
    rfxgqqmzy991np25.png
  • ANkaG Autorytet
    Postów: 530 548

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 13:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal ślicZny kropek! Ja cały czas myślę co mnie jutro czeka obym tylko zdziwiła aie pozytywnie! Mam stres Ale ale czekam na wasze wizyty i bety! Nika piękna beta a Ty sie nie cieszysz tak do końca ...rozumiem stres związany z przeżyciami Ale uśmiechnij się choc trochę do Waszej fasolki bo na tym etapie jest wszystko ok! Przytulam<3

    xnw43e3klkl3jh24.png
    l22ne6ydne4fhkhd.png
    ANka
    Zuzanka 19.08.2015
    16.01.17 - 03.04.17 Bezzarodkowa ciąża
    19.03 pierwsze || na testach 21.03 beta 27.9 23.03 beta 112 <3 i na usg kropeczka ;)
  • Sanka Autorytet
    Postów: 973 1507

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 14:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika beta jest wspaniała - dziewczyny już wszystko powiedziały, ja Ci życzę teraz tylko szybko upływającego czasu bo chyba tylko serduszko na usg i dobry wynik prenatalnego pozwoli Ci cieszyć się tą ciążą.
    Frelcia - zaciskam mocno kciuki, wierzę w Twojego bąbelka!
    Izape - serdecznie gratuluję zdanego egzaminu!
    Achia trzymam kciuki za betę!
    Amal piękny kropeczek, gratuluję! :)
    Małgoniu, ja też wizytuję 10 :) tylko że u mnie dzisiaj spadek temp do bazowej 36,6 więc ten ostatni wzrost to jednak nie była owu a po prostu przeziębienie :(
    T

    Malgonia lubi tę wiadomość

    16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • wisienka94 Autorytet
    Postów: 398 413

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 14:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal gratuluję! Cudowny widok
    Nika poczytałam trochę wcześniejszych postów i chciałam powiedzieć, że bardzo Ci kibicuję i trzymam mocno kciuki za dzidzie.
    Achia kciukasy za dodatnią betę!
    Melevis progesteron wydaje się ok ale to tsh to nieciekawe

    o148qtkffioabai4.png
    rfxgqqmzy991np25.png
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 14:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis wrote:
    Dziewczyny, koleżanka zrobiła sonie badanie progesteronu i TSH 10dpo - progesteron wyszedł 15,06, jaki powinien być w tej fazie cyklu? (jest w trakcie starań). TSH 2 miesiące temu miała 3,8 teraz po euthyroxie 75 - 0,1 nieciekawie.
    To w nmol czy ng? Jak w nmol to spoko, a jak w ng to nie będzie z tego owulacji

    EDIT: coś źle przeczytałam i myślałam,ze to z początku cyklu. Jak na 10dpo jest spoko, nic tylko za chwilę testować

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2018, 14:40

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Kingulla Autorytet
    Postów: 2694 2638

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 14:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika beta bardzo ładna. Nie ma się do czego przyczepić :) głowa do góry :*

    Frelciu masz jutro moje wszystkie kciuki łącznie z dużymi paluchami u nóg :*

    Amal kropek cudowny :) dobrze pocieszyć oko Twoim szczęściem :)

    U mnie chyba @ powoli odpuszcza. Kolejny raz schemat trójdzielny - @, ovulka, test :P chciałabym już skończyć ciągłe odliczanie.. Może i dobrze, że bedzie ta przymusowa przerwa. Odetchnę, albo odwrotnie, zwariuję przez te oczekiwania na możliwość starań. T

    Sebek - 2010 <3 <3
    Starania od I 2016

    18.08.2016 - zaśniad całkowity:(

    V 2019 IVF - 😭

    III 2020 😭

    Czekam na cud..

    HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu)
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 14:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisienka94 wrote:
    Wczoraj z waszej listy zrobiłam kilka badań w 4dc. Trochę martwi mnie estradiol bo taki niski i stosunek lh do fsh wynoszący 1.46

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5c828c87b48f.png
    No właśnie coś to FSH za nisko. Estradiol też by można podkosować. Może pogadaj z ginem o receptce na esetrofem?

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 14:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis - progesteron super, Nika by narzekała, ja bym była przszczęśliwa gdybym taki miała :) TSH rzeczywiście bardzo niskie. Widać euthyrox silnie na nią zadziałał.

    Wisienka, ja akurat w interpretacji wyników nie jestem biegła, ale witam Cię serdecznie :)

    wisienka94 lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Melevis Autorytet
    Postów: 1316 4760

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 14:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    To w nmol czy ng? Jak w nmol to spoko, a jak w ng to nie będzie z tego owulacji

    W ng. A to nie jest tak, ze progesteron osiąga szczyt w 7-8dpo? I później powoli spada, więc wynik 15 w 10dpo nie jest tragiczny? Wiem tylko, że wynik dwucyfrowy w 7dpo oznacza, ze owulacja najprawdopodniej była, nie wiem jak jest z wynikiem w późniejszym dniu cyklu.

    l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Lucia88 Autorytet
    Postów: 792 794

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 14:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka, Kingulaa, co oznacza to T na końcu postów? To jakiś protest czy symbol?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2018, 14:27

    PRZERWA W STARANIACH

    29.05- neurolog
    31.05- psychiatra
  • KlaudyŚ Autorytet
    Postów: 4286 2472

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 14:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za przyjęcie :)
    Teraz czeka mnie hyba najlepsza faza w całym tym cyklu . Faza serduszkowania. Wydaje mi się ze owulacja była gdzieś wczoraj chyba że to tylko zapowiedź dni płodnych. Zazwyczaj mam ok 11 dc.
    W sobotę mój mąż wyjeżdża na poligon wiec musi to być ona bo cykl na stracenie pójdzie. Ale póki co żyje myślą że dni płodne są w trakcie :*
    Trzymam kciuki i kibicuje każdej z was :*

    p19uskjonvbututx.png

    relgwn15ul8mpggj.png

  • wisienka94 Autorytet
    Postów: 398 413

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 14:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    No właśnie coś to FSH za nisko. Estradiol też by można podkosować. Może pogadaj z ginem o receptce na esetrofem?

    Właśnie zmieniam lekarza bo ten mój to bez wyników badań żadnych od razu przepisał mi CLO. Byłam na nim 4 cykle i niestety się nie udało, więc teraz szukam innego. Wiadomo jak to z nowymi ginami bywa.. Najlepsza i tak moja ginekolog na NFZ-powiedziała, że mam przyjść po 2 latach jak się nie uda :(

    o148qtkffioabai4.png
    rfxgqqmzy991np25.png
  • Amal Autorytet
    Postów: 601 1182

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 14:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Klaudyś Witaj :)

    Moje, mocno kciukam, teraz po Wielkanocy jajka muszą być mocarne :)

    Amal no piękny kropeczek :* Mam nadzieję, ze nie jesteś rozczarowana, ze jest sam jeden :)

    Wiem, że może i grzech tak mówić, tym bardziej, że wiele z Was walczy o swojego kropka dłuuuugo i wiele by dało (spokojnie, na każdą z nas przyjdzie czas, tam na górze wiedzą co robią i kiedy jest najlepszy dla nas czas, nawet jeżeli nam się wydaje, że to już, to nie zawsze tak jest), ale przyznam szczerze, że nawet mi ulżyło że sam jeden :) moja wyjściowa waga-41 kg (standardowa, jem jak słoń, po prostu taka chudzinka ze mnie całe życie) przy 165. wszyscy dookoła podkreślali że bliźniaki byłyby niebezpieczne i dla mnie i dla nich samych, bo za mało miejsca, i najprawdopodobniej jeden rozwijałby się kosztem drugiego, co mogłoby się skończyć albo jakimś niedorozwojem albo poważnymi wadami, i ja miałabym ciężko fizycznie podołać. Także w moim przypadku, lepiej że kropek jest w pojedynkę, mam nadzieję, że nie będzie się nudzić sam w brzuszku :)

    km5smg7yt99xz96j.png
  • Kingulla Autorytet
    Postów: 2694 2638

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 14:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucia to chyba miała być jakaś emotka ale nie nie wyszła. :)

    Sebek - 2010 <3 <3
    Starania od I 2016

    18.08.2016 - zaśniad całkowity:(

    V 2019 IVF - 😭

    III 2020 😭

    Czekam na cud..

    HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu)
  • MOJE Autorytet
    Postów: 1040 656

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 14:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babeczki dziękuję za kciuki. Mam dwa pęcherzyki po 21 mm i jeden 15. Dzwonię do gin po ovitrelle.

    Meśka, KateHawke, StaraczkaNika, nenusia, Siwulec, blue00, Malgonia, Morusek, ANkaG, Karma88, Jeżowa, by7mistake, Barbarka1984, Bajkaaa, lamka, Koteczka82, frezyjciada, innamorata88, Bocianiątko, Lunaris, Diamond92 lubią tę wiadomość

    7.02.2019 moje dwa Aniołki :(
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 14:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOJE wrote:
    Babeczki dziękuję za kciuki. Mam dwa pęcherzyki po 21 mm i jeden 15. Dzwonię do gin po ovitrelle.

    dzwoń i się kłuj :) powodzenia :)

  • Czrna 81 Autorytet
    Postów: 2898 3333

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 14:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal piękny kropuś! :-)

    Moje ładne pęcherzyki,zróbcie z nich użytek ;-)

    Klaudyś chyba nie jesteś taka nowa,skoro już z nami pisałaś na marcu ;-)

    KateHawke, lamka, Bocianiątko, Kargo31 lubią tę wiadomość

    Czarna81
    22 cs.
‹‹ 62 63 64 65 66 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego