Forum W oczekiwaniu na testowanie KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)
Odpowiedz

KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)

Oceń ten wątek:
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 14:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gin odpisał - mam iść na USG za tydzień. Wolałabym później, ale z tym ginem się nie negocjuje. Czyli muszę uświadomić małżonka przez ten tydzień, żeby w czwartek ze mną pojechał.

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11422

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 14:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika dasz radę :)

    Moje, kłuj i serduszkuj :)

    Amal jeden dzidek na ciążę to w sam raz. Jak byłam w ciąży miałam taki baaardzo realistyczny sen, ze będą bliźniaki i byłam bardzo rozczarowana jak się ocknęłam i doszło do mnie, ze to mi się tylko śniło. A przecież ten jeden kropuś cieszył mnie wystarczająco i całkowicie zaspokajał moje potrzeby :)


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • MOJE Autorytet
    Postów: 1042 658

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 14:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boje się tylko o jedno. W macicy ten gin zauważył 6mm kropkę z płynem. Mówi że to jest w trochę dziwnym miejscu jak na ciążę, ale że on by sprawdził betę przed owitrella. Sprawdzałam betę dzień przed @ to była 1. On mówi że to raczej nic poważnego. Że takie torbielki (jakoś je nazwał) sobie poprostu są i nic nie robią.
    Kurde nie wiem czy czekać z ovi. Żeby pęcherzyki zaś nie przerosly

    7.02.2019 moje dwa Aniołki :(
  • Czrna 81 Autorytet
    Postów: 2898 3333

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 14:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika może i dobrze że tak szybko, zobaczysz że jest o.k. i choć odrobinę odetchniesz. Mąż się pewnie wzruszy,lekko przestraszy,ale Tobie będzie raźniej że nie jesteś ze swoim strachem sama.

    Czarna81
    22 cs.
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11422

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 14:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje, ja bym zrobiła od razu bete a potem zastrzyk. Jak się okaże ze to ciąża to nie serduszkuj. Jeśli lekarz kazał zrobić zastrzyk, to na pewno wie co robi.


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 14:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)
    Tak na szybko z pod samiutkiej Tater pozdrawiam :)

    Nika: gratulacje, bardzo się cieszę...;) ale powiedz M. może będzie Ci troszke lżej z tymi nerwami...

    Ktoś pytał o lekarza z Poznania, ja jestem właśnie u A.Breborowicza (przyjmuje w MedArt), potwierdzam: miły, sympatyczny, zobaczymy jakie będą dalsze efekty.
    Polecana jest również Dr Kubiaczyk-Paluch

    KateHawke, Lunaris lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 15:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal cudowności <3 rośnijcie zdrowo!

    Nika żadne słowa Cię nie uspokoją, więc powiem tylko, że ogromnie się cieszę i wierzę w Twojego kropka :*

    A żeby nigdy więcej żadna z Was nie przejmowała się durna temperatura wklejam mój wykres, kiedy zaszłam w ciążę. Dodam, że wcześniej temp zawsze miałam cudownie wysoko aż do @. Żadnej spadek nic nie znaczy Dipp ;)

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/01ca34d0d385.png

    Lamka ja też mało ogarniam moim ciążowym mózgiem, nie jesteś sama ;) przeczytałam z 10 stron forum i nie pamiętam prawie nic :( mam nadzieję, że wybaczycie

    Siwulec, Dip88 lubią tę wiadomość

  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 15:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna i Lamka najważniejsze że nie zapominacie tutaj zaglądać ;)

    Luna1993, lamka lubią tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 15:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    Luna i Lamka najważniejsze że nie zapominacie tutaj zaglądać ;)
    Szybciej zapomnę emkowi obiad zrobić, niż Was czytać;) :*

    reset, Malgonia, nenusia, Siwulec, Morusek, Lunaris lubią tę wiadomość

  • Sanka Autorytet
    Postów: 973 1507

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 15:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucia88 wrote:
    Sanka, Kingulaa, co oznacza to T na końcu postów? To jakiś protest czy symbol?
    Nic nie znaczy, chciałam coś jeszcze dopisać (piszę na telefonie) i myslalam że coś mi się zawiesiło bo nie pokazuje mi tej migającej kreseczki więc zrezygnowałam i kliknęłam wyślij. A to od nowej linijki się pisało :)

    16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • Karma88 Autorytet
    Postów: 3088 3640

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 15:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOJE wrote:
    Boje się tylko o jedno. W macicy ten gin zauważył 6mm kropkę z płynem. Mówi że to jest w trochę dziwnym miejscu jak na ciążę, ale że on by sprawdził betę przed owitrella. Sprawdzałam betę dzień przed @ to była 1. On mówi że to raczej nic poważnego. Że takie torbielki (jakoś je nazwał) sobie poprostu są i nic nie robią.
    Kurde nie wiem czy czekać z ovi. Żeby pęcherzyki zaś nie przerosly

    A to nie są torbiele Nabotha? Ja lata temu miałam przez gina zdiagnozowane, ale nikt nigdy nie chciał czegokolwiek z nimi robić.

    MOJE lubi tę wiadomość

    Emilka <3

    gg649vvjtg0z1oj0.png

    Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • moyeu Autorytet
    Postów: 1223 1873

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 15:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal, gratulacje Kropka!

    Iza, gratulacje zdanego egzaminu!:D

    Nika, trzymam kciuki, wszystko będzie dobrze, głęboko w to wierzę! :)

    Frelciu, czekam z niecierpliwością na wynik bety i trzymam kciuki! :)

    Achia, trzymam paluchy za betę! :)

    W ogóle mam mnóstwo dobrych przeczuć związanych z kwietniem, będzie tylko lepiej, zielona fala mknie po światłowodach w całej Polsce :D

    29lat 🍍 47cs
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, Hiperinsulinemia, Insulinooporność HOMA IR IV 19 - 4,75 ➡️ VII 19 - 2,7 ➡ X 19 - 2,35 ➡️ II 20 - 1,97🥳🎉👉🏻DIETA!💪🏻
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage 1500xr

    ✔️BRCA-1 i BRCA-2 wynik prawidłowy
    ✔️ Kariotypy prawidłowe
    ✔️Brak premutacji FMR1
    ✔️Zespół antyfosfolipidowy - brak
    ❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota zmutowana

    🥚AMH
    Wrzesień 2020 0,72
    Kwiecień 2021 0,42

    7.06.2020 laparoskopia + drożność - usunięcie potworniaka, jajowody drożne, usunięte ogniska endometriozy (zatoka Douglasa).

    👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie

    Kwiecień 2021 rozpoczęcie procedury IVF, Invimed dr K.
    Protokół długi - gonapeptyl daily, od 2dc menopur
  • Dip88 Autorytet
    Postów: 1513 1033

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 15:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiecuję, że jutro mierze ostatni raz temp. z ciekawości czy skoczy. Szkoda nerwów. Dzięki dziewczyny :)

    Starania o 3 maluszka od 11.2019

    Marzec 2008 Nikodem ❤️
    Grudzień 2018 Alexander ❤️
    Grudzień 2019 Poronienie 6tc 💔
    Kwiecień 2021 Ciąża biochemiczna 💔

    👩🏼 33 lata
    FSH ❗️
    Testosteron ❗️
    LH/FSH ❗️
    Reszta badań ✅

    💊 Stymulacja Clo

    👱🏼‍♂️ 36 lat
    Badanie nasienia ✅

    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • MOJE Autorytet
    Postów: 1042 658

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 15:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 tak dokładnie te. Mówił że z tym się nic nie robi. Chyba że rosną i są gdzieś w dziwnym miejscu

    Karma88 lubi tę wiadomość

    7.02.2019 moje dwa Aniołki :(
  • panan12 Autorytet
    Postów: 3008 546

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 15:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika gratuluję pięknej bety

    f2w3k0s3plke7odf.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 15:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje a może siknij?

  • by7mistake Autorytet
    Postów: 692 730

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 15:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika! <3

    Moje pęcherzyki wzorcowe:)

    U mnie dalej zawieszenie, moje kilkudniowe plamienie ustalo, śluz bieluśki. Ehh niech juz ta wredota przychodzi, bo chciałabym sie zapisać na wizytę. Grrrrrhhhh

    MOJE, -Mamunia- lubią tę wiadomość

    starania od IX 2016r.
    endometrioza
    Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
  • MOJE Autorytet
    Postów: 1042 658

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 15:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lecę na betę. Jak się wyrobię w 20 minut to mi jeszcze zrobią. Ja podejrzewam ta torbiel. Może była niezauważona wcześniej. Bo Endo z 14 po owulce na niecałe 6 spadło, więc ciąża pewnie nie. Zresztą podobno przy ujściu jajnika jest umiejscowione to cos. Podobno nietypowo jak na ciążę.

    Flowwer lubi tę wiadomość

    7.02.2019 moje dwa Aniołki :(
  • MOJE Autorytet
    Postów: 1042 658

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 16:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff ;) udało się. Załatwione. Tylko coś nie odpisuje mi moja lekarka :( boje się że będzie zła , ale co miałam zrobić jak do niej dopiero za 5 dni mam wizytę :( ehhh emek mi mówi że jestem durna że się takimi rzeczami przejmuje. Że to lekarze są dla nas a nie my dla nich.

    7.02.2019 moje dwa Aniołki :(
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 16:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    122.4 mlU/ml
    Przyrost 184.4% z 42.89 2 dni temu.

    Niby przyrost ok, ale ogólnie wynik marniutki.

    W poprzedniej ciązy przyrost z 12 na 14 dpo był 158% na 143mlU/ml.

    Gin jeszcze nie odpisał.
    Gratuluję i nie porównuj z poprzednią ciąża, bo każda jest inna <3

‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego