KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Moje: Dorze ze rodzice a nie teściowie moja nawet jak nie wpada, to i tak zdąży zauważyć i skomentować ze mamy "nieład z tyłu działki" ... Nawiasem mówiąc dom jest w budowie i akurat robi się ocieplenie wiec są wyrozstawiane rusztowania, palety, i styropian. No, ale jak to teściowa
Dziewczyny, dobrego dnia! Trzymam kciuki za wszystkie dobre wieści nie dam rady wymienić wszystkich was, bo tyle dzisiaj wizytuje, betuje, czeka na telefon:)
Mnie dziś w nocy obudził bol brzucha i @. Czy piątek to nie cudowny dzień na 1 dzień ciąży? nawet do jamy nie idę, bo nic mnie nie zaskoczyło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2018, 09:37
starania od IX 2016r.
endometrioza
Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą. -
Kochane wybaczcie, ale kto co dziś ma bo kciuki zaciskam tylko za co konkretnie?Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
Jedna_z_Wielu wrote:Kochane wybaczcie, ale kto co dziś ma bo kciuki zaciskam tylko za co konkretnie?
O ile moja pamięć nie zawodzi, to:
Lamka, Anka i Lunaris- wizyty.
Yos- telefon z ośrodka.
Frelcia- beta po transferze.Lunaris, nenusia, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
reset to identycznie jak w krzywej w ciąży masz już doświadczenie to teraz dorobimy Ci ciążę :*
Amal ale dziad! aż mi się g...no w d..zagotowało! O ja... znając mój charakter wrednej małpy to bym mu za parę dni powiedziała że usunęłam i czy jest zadowolony wrrr... bez dobrych przeprosin bym dziadowi nie podarowała! Pamiętaj że masz nas :* i dzidzusia :*
Uciekam na wizytę! dam znać w międzyczasieWiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2018, 09:46
reset, nenusia, Morusek, Paulina_2603 lubią tę wiadomość
-
reset wrote:O ile moja pamięć nie zawodzi, to:
Lamka, Anka i Lunaris- wizyty.
Yos- telefon z ośrodka.
Frelcia- beta po transferze.
Dziękuję :*
Trochę mam głowę zajętą czym innym, pierwszy raz mój cykl trwa 32 dni, więc to nowość dla mnie.Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
nick nieaktualnyReset jesteś dzielna babka, dasz radę ale pamiętam krzywą w ciąży, to był koszmar, zasłabłam wtedy, a na badanie pojechałam sama. Nie zazdroszczę
Amal nie wiem co Ci powiedzieć... Ja bym mu dała w pysk... Spróbuj się aż tak nie denerwować ze względu na maluszka. Wiem, łatwo się mówi. Nie wyobrażam sobie nawet co czujesz -
Luna, wiadomo, że dam radę. Chciałam sobie tylko ponarzekać, a Wy przynajmniej wiecie jakie to paskudne! Mój Mąż nie rozumiał, czemu narzekam przed badaniem, skoro lubię słodycze
Za to na korytarzu spotkałam mojego immunologa, kazał mi się umówić kontrolnie, bo cyt. myślałem o Pani
Z innych rzeczy: patrzyłam na kartkę z wydrukiem z systemu, gdzie było skierowanie na badania i tak dane typu imię i nazwisko, PESEL i wiek. I sobie uświadomiłam, że od jutra już mi nikt nie wpisze 31 lat. Kiedy to minęło! Ja w ogóle nie czuję się jakbym miała tyle lat! :o
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2018, 10:11
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Amal ja bym mu tego nie podarowała... Jak tak można powiedzieć... Masz możliwość wyjechania gdzieś na weekend? rodzina, znajomi? Odpoczęłabyś chociaż trochę... Jesteśmy tu dla Ciebie, pamiętaj!*starania od marca 2017
*iui x 3 - nieudane
- I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
- II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
- III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
- I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
11dpt- beta88,9, prog16,1
13dpt- beta218,9, prog14,3
19dpt -beta 2541, prog 16,6
26dpt- ❤
28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
- II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
6dpt- beta 0, prog 12,5
11dpt -beta 0, prog 40,33
*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
- I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
- II FET 23.012023 - zarodek 4BB
5dpt bladzioch
7dpt negatyw
10dpt beta 0 -
Amal, rzadko mam tak, że nie wiem,co powiedzieć...
Może faktycznie urwij się gdzieś na weekend jakbyś miała taką możliwość?
nick nieaktualny
-
Amal, nie dziwie się że Cię zdenerwował. To ciężki czas dla Was obojga. Mam nadzieję, ze on tak nie myśli.
Ja dziś czekam na paczkę z testDNA, mam nadzieję, że nie będę musiała robić nadgodzin czekając na kuriera -
Amal nie wiem co bym zrobiła Twojemu eMkowi, ale pewnie miał by przerąbane kilka dobrych dni. Co za dupek!
Reset trzymaj się tam, ja w przyszłym tyg idę na krzywą, ale poproszę eMka by poszedł ze mną.
Frelcia, Yos, trzymam kciuki
Za Lamcie i Lunaris oczywiście też
P.S. zamówiłam dziś lampy do łazienki i cieszę się jak głupia, bo żadne mi się nie podobały w rozsądnych cenach a tu masz Ci losWiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2018, 10:24
Malgonia lubi tę wiadomość
-
Olik, rozumiem Twoja radość, bo ja chyba dojrzałam do zakupu szafki do łazienki po 4.5 roku mieszkania
Chyba sobie kupię szafkę na urodziny
szafki też intensywnie poszukuje, ale ceny zwalają mnie z nóg...
znalazłam z Elite w rozsądnej cenie ( niestety potrzebuje z blatem, bo umywalka nadblatowa) i chyba też zamówię
Łudziłam się, że stolarz zrobi mi tanio ale zawołała ponad 1,5 tys.. -
Olik,szafki z MDF pod blat jeszcze nie mam ze względu na ceny właśnie. Ale tam idealnie wpasowały mi się takie metalowe przyborniki z Ikea po 40 zł i wszyscy twierdzą, że to tak przełamuje styl mojej łazienki, że są przekonani, że to był mój celowy wybór
Teraz kupuje taki słupek łazienkowy, będzie stał za ścianą i będzie niewidoczny, ale będzie miał wbudowany kosz na brudną bieliznę!
haha u mnie przełamywać styl całego mieszkania będą wiszące żarówki
Tylko do łazienki zamawiam oświetlenie, bo chce by była w miarę skończona.
Do salonu najpierw karnisze i zasłony a na jesień może oświetlenie
Tyle kasy idzie na mieszkanie, że szok.
-
Amal masakra, straszne słowa, chociaż wiem że ludzie dużo ludzi jest debilami podczas kłótni i trzaska takimi tekstami . My akurat jesteśmy typami którzy nawet podczas największej kłótni ważą słowa, ale wiem że wielu ludzi potrafi naprawdę najgorsze rzeczy wtedy powiedzieć na złość, wcale tak nie myśląc. Ja osobiście tego nie rozumiem, jeszcze bardziej nie rozumiem jak to można potem tłumaczyć złością, ale tak już niektórzy mają .
Co do mebli to my lubimy klasyczny styl i oczywiście nasze oczy zawsze zawieszały się na meblach z litego drewna , ale ceny są takie że w końcu pozamawialiśmy jakieś odpowiedniki. Lubię w ogóle styl kolonialny, źle się czuje w nowoczesnych wnętrzachRucola, Anna Stesia lubią tę wiadomość
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Oj, pamiętam jak zaczynaliśmy się wykańczać, to nie wyobrażałam sobie, ze wprowadzę się nim nie będzie skończone... to bym chyba jeszcze z 5 lat z mamusią mieszkała. u nas jeszcze problem jest ze zrobieniem. lampa do sypialni kupiona rok temu i dalej leży, bo nie ma komu zamontować, to samo z półeczka na kosmetyki w łazience itp. Ale planujemy zrobić choć jeden balkon w tym roku. Oby nie skończyło się tak, ze kupimy deski i będą leżały