KWIETNIOWE TESTOWANKO ;) 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyU mnie wsrod znajomych wielka tragedia. Nie chce wchodzic w szczegoly bo to jednak internet, ale powiem Wam ze mlody facet zmarl wskutek nieszczesliwego wypadku. Zostawil zone z trojka dzieci. Najmlodsze ma chyba rok. W piatek idziemy na pogrzeb i szczerze- mimo, ze bylismy tylko dalszymi znajomymi, to bedzie dla mnie strasznie ciezki dzien. Serce chce mi peknac z zalu.
-
nadzieja73 wrote:Ja też mam dwójkę dzieci,to znaczy że zaliczam się do nawiedzonych?.Chyba nie ,zwłaszcza że starania o trzecie maleństwo to naprawdę jest dla mnie droga przez mękę.Kiedyś myślałam że to tak łatwo pójdzie ....szybko spadłam z chmurki marzeń.Dlatego bardzo Was doceniam,waszą walkę i takie samozaparcie. ...Jesteście wielkie i życzę wam wszystkim pięknych fasolek ❤❤❤
Chodziło mi bardziej, że kobiety, które już mają 2-3 dzieci i są w kolejnej ciąży często lubią na fioletowej stronie udowadniać, że wiedzą więcej/lepiej niż dziewczyny, które są w ciąży z pierwszym dzieckiem. I tym samym narzucać swoje zdanie. Niejednokrotnie w dość ostry sposób (taki nie znoszący sprzeciwu).
Oczywiście nie wszystkie, ale zdecydowana większość
Na różowej stronie jednak czuć większe wsparcie. Zwłaszcza ze strony osób z jakimś doświadczeniem
-
nick nieaktualnyKaczorka wrote:Chodziło mi bardziej, że kobiety, które już mają 2-3 dzieci i są w kolejnej ciąży często lubią na fioletowej stronie udowadniać, że wiedzą więcej/lepiej niż dziewczyny, które są w ciąży z pierwszym dzieckiem. I tym samym narzucać swoje zdanie. Niejednokrotnie w dość ostry sposób (taki nie znoszący sprzeciwu).
Na różowej stronie jednak czuć większe wsparcie. Zwłaszcza ze strony osób z jakimś doświadczeniem -
innamorata88 wrote:Sama wiesz jako długodystansowiec, że po tylu niepowodzeniach człowiek dużo łatwiej bierze wszystko na klatę. Jezu jak mi się bliźniaki marzą.
Faktem jest że inaczej po tylu latach bierze się na klate biele vizira to takie normalne. Nawet za bardzo dyskusji nie ma między nami małżonkami co ma być to bedzię....
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Bea_ wrote:Tak, wynik był na cito, bo w zależności od niego odstawiam leki - inaczej niepotrzebnie przedłużałabym cykl.
To było moje czwarte i ostatnie IUI, byłam stymulowana zastrzykami gonadotropiny, podano mi 112 mln plemników, z czego 80% o ruchu postępowym szybkim. W sumie nie wiem, czy ta stymulacja coś daje. Bez niej mam takie same owu, po jednym pęcherzyku. To teraz będzie się musiała gin mocno zastanowić, co zrobić, żeby tych pęcherzyków powstało kilka, gdyż podchodzimy do realizacji planu z IVF.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 14:44
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Kaczorka wrote:Chodziło mi bardziej, że kobiety, które już mają 2-3 dzieci i są w kolejnej ciąży często lubią na fioletowej stronie udowadniać, że wiedzą więcej/lepiej niż dziewczyny, które są w ciąży z pierwszym dzieckiem. I tym samym narzucać swoje zdanie. Niejednokrotnie w dość ostry sposób (taki nie znoszący sprzeciwu).
Na różowej stronie jednak czuć większe wsparcie. Zwłaszcza ze strony osób z jakimś doświadczeniem
Jednego co się nauczyłam to olewać
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Ja melduję bete <0,2.
Kwiecień to zdecydowanie kiepski miesiąc. Tyle negatywów co się już posypało to chyba rekord.👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Dziewczyny ktoś musi w tym miesiącu statystyki podbić z dwiema kreseczkami, bo inaczej tego nie widzę.
A odnośnie mamusiek wszystkowiedzących to nie mam nic więcej do dodania niż to, że podpisuję się wszystkimi kopytami pod Waszymi postami. Kilka moich znajomych tych w realu i tych z internetu niestety robi antyreklamę normalnym mamuśkom.
Kuźwa jakby im się coś w głowach blokowało. Czyli co? Wszystkie z tego wątku zaciążymy i nie przenosimy się na fioletową stronę mocy?KateHawke lubi tę wiadomość
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc 07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Flowwer wrote:Przed IVF zbadaj immunologie
-
Bea_ wrote:Nie miałam, bo nie było wskazania. Poza tym boje się aż tak inwazyjnych metod.
A jak się okaże ze jest endometrioza lub polipowate endometrium jeszcze polip który działa jak wkładka?! Całe IVF płacz później po nie udanych transferach. Czasem warto dogłebnie sprawdzić co tam się dzieje.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualnyFlowwer wrote:Mnie wqu...a taka jedna ( zawsze się taka znajdzie wrona) że jaką depresje przechodziła bo nie mogła zajść w 3 ciążę bo u niej to trwało 3 cykle i śmie pisać mi o swojej depresji i uczyć jak się dzieci robi... brak słów...
Jednego co się nauczyłam to olewaćFlowwer, Karma88, Lena123 lubią tę wiadomość
-
Karolina90 wrote:Ja melduję bete <0,2.
Kwiecień to zdecydowanie kiepski miesiąc. Tyle negatywów co się już posypało to chyba rekord.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Heh, mój mąż zawsze mówi, że trzeba być wyrozumiałym dla matek, bo im się po porodzie priorytety zmieniają i miesza w głowach.
Mam nadzieję, że mi nic się nie zmieni!
I że nie zmienię swojego profilu na fb w profil mojego dziecka. Bo to też mnie razi.
Karolina - tulę! Kurcze, tak czekałam na Twoją betę..
I na II kreseczki u Summer.
Jeszcze nadzieja w pozostałych.
Flowwer - ja liczę na to, że Twój maluch nas zaskoczy a najbardziej Ciebie! I w końcu zaczniesz wierzyć :pFlowwer, Karma88 lubią tę wiadomość
-
Karma88 wrote:Dziewczyny ktoś musi w tym miesiącu statystyki podbić z dwiema kreseczkami, bo inaczej tego nie widzę.
A odnośnie mamusiek wszystkowiedzących to nie mam nic więcej do dodania niż to, że podpisuję się wszystkimi kopytami pod Waszymi postami. Kilka moich znajomych tych w realu i tych z internetu niestety robi antyreklamę normalnym mamuśkom.
Kuźwa jakby im się coś w głowach blokowało. Czyli co? Wszystkie z tego wątku zaciążymy i nie przenosimy się na fioletową stronę mocy?
Provita-Paliga
⛄⛄⛄