KWIETNIOWE TESTOWANKO ;) 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
innamorata88 wrote:DHEAS-S jest siarczanem, jego poziom przy badaniu dhea jest bardziej wiarygodny, bo klasyczne dhea zmienia się w trakcie doby, podobnie jak progesteron.
Dziękuję :*innamorata88 lubi tę wiadomość
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc 07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Schmetterling wrote:Tylko, że to jest komentarz, który nie jest od lekarza naprotechnologa, ale od zwykłej lekarki. Tak na serio, to lekarz naprotechnolog zainteresował się moimi badaniami. Masz jakieś doświadczenia z lekarzem napro?
zubii lubi tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
nick nieaktualnyinnamorata88 wrote:No to lekarka niestety pewnie z tych co się nadają tylko do odbierania porodów TSH przy staraniach powinno mieścić się w zakresie 1-2jednostek.
Powiedziała, że mogłoby być trochę niższe i żeby jeść dużo ryb.
Powiem Wam, że masakrycznie się wpieniłam.
Innamorata, jak "Wasze" nasienie?innamorata88 lubi tę wiadomość
-
Schmetterling wrote:Powiedziała, że mogłoby być trochę niższe i żeby jeść dużo ryb.
Powiem Wam, że masakrycznie się wpieniłam.
Innamorata, jak "Wasze" nasienie?
U nas generalnie bida 0% form prawidłowych po badaniu MSOME i fragmentacja 33%.
Robiliście to drugie badanie?Mikołaj 25.04.2011
-
Dziewczyny czy któraś może mi pomóc? Dzisiaj wyrwało mnie ze snu i myślałam, że to czas na mierzenie temperatury wyszło 35.14 ale okazało się, że było dopiero po 1 w nocy. Ta sama sytuacja o 2:45 a temperatura 37,15. Jak w końcu obudziłam się właściwie do mierzenia (4 rano) to temperatura była 36,88. I teraz zglupiałam i nie wiem co wpisać w wykres Może coś podpowiecie?5 lat starań o pierwszą fasolkę.
05.2016 -poronienie zatrzymane 12 tc
Problem męski -
Psuła wrote:Dziewczyny czy któraś może mi pomóc? Dzisiaj wyrwało mnie ze snu i myślałam, że to czas na mierzenie temperatury wyszło 35.14 ale okazało się, że było dopiero po 1 w nocy. Ta sama sytuacja o 2:45 a temperatura 37,15. Jak w końcu obudziłam się właściwie do mierzenia (4 rano) to temperatura była 36,88. I teraz zglupiałam i nie wiem co wpisać w wykres Może coś podpowiecie?Mikołaj 25.04.2011
-
innamorata88 wrote:Niestety pomiar w dniu dzisiejszym będzie niewiarygodny i tak zaznacz go na wykresie.
Dzięki, w takim razie wpisuje ten ostatni z właściwej godziny, ale bez brania go pod uwagę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2017, 12:55
5 lat starań o pierwszą fasolkę.
05.2016 -poronienie zatrzymane 12 tc
Problem męski -
innamorata88 wrote:Poziom dhea-s przekłada się na jakość komórek jajowych, a niedobór d3 uniemożliwa zagnieżdzenie się kropka.
-
Dziękuje kobietki. Dzwonilam do swojej Pani ginekolog poinformowac ja, kazała przyjść za 10 dni. No i musiałam zapytac czy przez leki które brałam nic sie nie stanie. Poki co moje piersi sa jak cykające bomby, a sutki grr jak tylko sie koszulka otrze to aż mnie wygina.01.02.2014r ur. Kacperuś słoneczko moje ❤
-
Dziewczyny zalamalam sie:( w czw bylam na usg u gina,pecherzyk 19mm,sobota typowy bol owu,tluste krechy na tescie,bylam pewna,ze dzisiaj ginka mi na stowke potwierdzi owu. A tu sidm okazuje,ze plynu nie ma:( obraz jednego jajnika calkiem zamazany(w trakcie owu?zapalenie?) za to na drugim pecherzyk 19mm. I nie wiem teraz czy on jeszcze urosnie i peknie,czy to drugi,czy ten z czwartku i po prostu nie rosnie:/ w czw nie zapytalam z ktorego to jajnika i teraz nie wiem,czy to ten sam,czy drugi
-
Amy333 wrote:Dziewczyny zalamalam sie:( w czw bylam na usg u gina,pecherzyk 19mm,sobota typowy bol owu,tluste krechy na tescie,bylam pewna,ze dzisiaj ginka mi na stowke potwierdzi owu. A tu sidm okazuje,ze plynu nie ma:( obraz jednego jajnika calkiem zamazany(w trakcie owu?zapalenie?) za to na drugim pecherzyk 19mm. I nie wiem teraz czy on jeszcze urosnie i peknie,czy to drugi,czy ten z czwartku i po prostu nie rosnie:/ w czw nie zapytalam z ktorego to jajnika i teraz nie wiem,czy to ten sam,czy drugiMikołaj 25.04.2011
-
innamorata88 wrote:Tulę :* widzę, że też macie problem ze słabą morfologią - robiliście badanie fragmentacji DNA? Który cykl starań? Jakie dalsze plany? Flowwer mega zazdroszczę wyjazdu u mnie to zboczenie zawodowe (italianistyka), ale odbije sobie urlopowym wyjazdem do Rimini w sierpniu.
Dziękuję Kochana. fragmentację robilismy, wyniki są bardzo dobre. dalsze plany? odpuszczam chyba. Troche mnie to kosztowało emocji. HSG w zeszłym miesiącu i czekamy miesiac na badanie nasienia. Dalej nie mam pomysłu -
hura2017 wrote:Dziękuję Kochana. fragmentację robilismy, wyniki są bardzo dobre. dalsze plany? odpuszczam chyba. Troche mnie to kosztowało emocji. HSG w zeszłym miesiącu i czekamy miesiac na badanie nasienia. Dalej nie mam pomysłuMikołaj 25.04.2011
-
Powiedzcie mi, proszę, z jakiego powodu nasienie zostało skierowane do kolejnych badań? My zrobiliśmy seminogram i wyrazy i wyszło dobrze, więc kiedy dopytywałam lekarzy, czy może coś więcej dociekać, mówili, że nie trzeba. A myśleliśmy o wiązaniu hialuronowym i Msome, etc.