KWIETNIOWE TESTOWANKO ;) 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Flowwer wrote:Zazwyczaj sie bada estradiol, LH i progesteron w dniu IUI czy naturalny pik i dojrzałość pęcherzyków współgra.
Niektore mają dojrzałe przybpecherzyku 18 a drugie przy 25. Nawet przy IVF sie sprawdza estradiol.
Flowwer ja niestety też nie miałam tego badane przed IUI, z tymże u mnie już chyba czasu nie było, bo miałam mieć 3 monitoringi a skonczyło się na jednym, bo pęcherzyki już duże.
Zaraz wchodzę.. ech. -
summer86 wrote:Flowwer ja niestety też nie miałam tego badane przed IUI, z tymże u mnie już chyba czasu nie było, bo miałam mieć 3 monitoringi a skonczyło się na jednym, bo pęcherzyki już duże.
Zaraz wchodzę.. ech.
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
staraczka1111 wrote:Flowwer kiedy idziesz na pierwszy przegląd pęcherzy?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2017, 18:19
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
summer86 wrote:Flowwer ja niestety też nie miałam tego badane przed IUI, z tymże u mnie już chyba czasu nie było, bo miałam mieć 3 monitoringi a skonczyło się na jednym, bo pęcherzyki już duże.
Zaraz wchodzę.. ech. -
staraczka1111 wrote:Ja też nie mialam ani razu przed IUI tych badań. Summer powodzenia
-
staraczka1111 wrote:Ja też nie mialam ani razu przed IUI tych badań. Summer powodzenia
Musi się teraz ktoreś udać !!!!
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Ja już po. Jakoś mieszane uczucia mam, myślałam, że to większa filozofia. Przywieźliśmy nasienie, po 45 minutach było już spreparowane a sama inseminacja trwała jakieś 4 minuty, później leżenie 15 minut.
Wychodzi na to, że najwięcej zachodu było z oddaniem nasienia, mąż się mega tym stresuje, przed badaniem nasienia było to samo.
Plus jest taki, że dogadałam się z tym lekarzem, że gdyby mój gin czasem nie miał miejsca lub był na urlopie, to w nagłych wypadkach mogę pisać i zrobi mi monitoring na przykład.
Co do estradiolu i LH, przy kolejnym podejściu chyba zbadam na własną rękę..staraczka1111, Agniechaaaa lubią tę wiadomość
-
bazylkove wrote:Dzięki Flowwer
Czyli 79,2 ng/ml jest ok czy jest sens powtarzać badanie?
A ile na aromku miałaś pecherzyków?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2017, 19:03
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
summer86 wrote:Ja już po. Jakoś mieszane uczucia mam, myślałam, że to większa filozofia. Przywieźliśmy nasienie, po 45 minutach było już spreparowane a sama inseminacja trwała jakieś 4 minuty, później leżenie 15 minut.
Wychodzi na to, że najwięcej zachodu było z oddaniem nasienia, mąż się mega tym stresuje, przed badaniem nasienia było to samo.
Plus jest taki, że dogadałam się z tym lekarzem, że gdyby mój gin czasem nie miał miejsca lub był na urlopie, to w nagłych wypadkach mogę pisać i zrobi mi monitoring na przykład.
Co do estradiolu i LH, przy kolejnym podejściu chyba zbadam na własną rękę..
Jakiej wielkości pecherzyki dziś były?
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Flowwer, nawet nie chce mi się tego pisać, ale przed inseminacją nawet nie zrobiono mi powtórnego USG Będę o tym rozmawiać z moim lekarzem w kolejnym cyklu.
Uroki mieszkania na prowincji, ale nie damy rady ogarnąć dojazdów do kliniki przy mojej i męża pracy. Myśle, że musimy to zostawić na IVF. -
Flowwer wrote:Na moje oko świadczy o 2-3 ciałkach żółtych raczej pod koniec tygodnia beta ♡♡♡ bo czuję fasolkę
A ile na aromku miałaś pecherzyków?
Właśnie nie wiem ile, bo nie byłam u gina na monitoringu. Pierwszy raz w ogóle badałam ten progesteron dlatego nie mam żadnego punktu odniesienia7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok -
summer86 wrote:Flowwer, nawet nie chce mi się tego pisać, ale przed inseminacją nawet nie zrobiono mi powtórnego USG Będę o tym rozmawiać z moim lekarzem w kolejnym cyklu.
Uroki mieszkania na prowincji, ale nie damy rady ogarnąć dojazdów do kliniki przy mojej i męża pracy. Myśle, że musimy to zostawić na IVF.
Ja nie neguje dziewczyn tylko lekarzy konowałów ktorzy lecą z tym hurtowo bo łatwa kasa.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
bazylkove wrote:Właśnie nie wiem ile, bo nie byłam u gina na monitoringu. Pierwszy raz w ogóle badałam ten progesteron dlatego nie mam żadnego punktu odniesienia
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Ewi28 wrote:Dziewczyny dzis mam 8 dc i jakies plamienia mialam.pierwszy raz takie.wkładkę musiałam założyć.okres skończył mi sie 6 dc.jajniki i kręgosłup boli tez...nie możliwe ze to owu bo nie mam tak wcześnie.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Flowwer, jedyny plus jest taki, że już wiem jak to wygląda i jeśli będą kolejne podejścia to stres będzie mniejszy.
Jeśli lekarz będzie proponował kolejną IUI to powiem, że albo robimy to porządnie tak jak w klinikach albo szkoda czasu i kasy.Flowwer lubi tę wiadomość
-
Flowwer wrote:Ja bym po głowie dała takiemu dr że aromek podany bez monitoringu !!! Ale progesteron masz wypasiony więc duże szanse na fasolkę !!
Hehe właśnie mam zamiar zmienić lekarza, bo ten już mam wrażenie przestał się angażować.
Pozostaje czekać na testowanie, ech jeszcze 10 dni czekania...7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok -
summer86 wrote:Flowwer, jedyny plus jest taki, że już wiem jak to wygląda i jeśli będą kolejne podejścia to stres będzie mniejszy.
Jeśli lekarz będzie proponował kolejną IUI to powiem, że albo robimy to porządnie tak jak w klinikach albo szkoda czasu i kasy.Kaczorka lubi tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄