KWIETNIOWE TESTOWANKO ;) 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
MamaLaury wrote:Dziękuje za rady, Tsh w porządku - badałam . Witaminę D mogę kupić , jeszcze nie zażywałam.
MamaLaury lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualnyA ja z moim synkiem właśnie przyjęliśmy TRZY porody
Nasza kotka się okociła, no i że synek już zmęczony bo o 6 wstaję do przedszkola, to póki co nie wiemy jak się dalsza sytuacja rozwija.
Tak z innej beczki.Maja84, Agniechaaaa, Flowwer, Bocianiątko, Sarna84 lubią tę wiadomość
-
Meśka wrote:U mnie wlasnie zaczelo sie plamienie i bol jak na @. Chyba ide sie napic i przerzuce sie na grupe AA
Ale do AA juz zajrzalam,hehe;-)Flowwer lubi tę wiadomość
-
A ja tak nie bardzo wiem, co mam pisać... Ciągle coś. Wczoraj byłam u ginki z wynikami badań i przy okazji spojrzała na moje usg z monitoringu z kwietniowego cyklu. Okazało się, że to co mi facet robiący monitoring nazwał ciałkiem żółtym wcale nim nie było. Był to wchłaniający się, malejący pęcherzyk. Ginka mi pokazała jak wyglądają ciałka żółte i faktycznie to nawet odrobiny nie przypominało. Zwłaszcza, że pamiętam jak ten gin od monitoringu się motał z tym moim jajnikiem. Mam mieszane uczucia, ale wydaje mi się, że moja gin ma rację. Nawet mój progesteron to mówił, bo szału nie było. Kazała mi zbadać nasienie eMka i jak wyniki będą ok mam przyjść i da mi clo. Mam jednak wielką nadzieję, że to było jednorazowe, że ten majowy cykl będzie z owu.
Flowwer lubi tę wiadomość
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml
-
Maja84 wrote:A ja tak nie bardzo wiem, co mam pisać... Ciągle coś. Wczoraj byłam u ginki z wynikami badań i przy okazji spojrzała na moje usg z monitoringu z kwietniowego cyklu. Okazało się, że to co mi facet robiący monitoring nazwał ciałkiem żółtym wcale nim nie było. Był to wchłaniający się, malejący pęcherzyk. Ginka mi pokazała jak wyglądają ciałka żółte i faktycznie to nawet odrobiny nie przypominało. Zwłaszcza, że pamiętam jak ten gin od monitoringu się motał z tym moim jajnikiem. Mam mieszane uczucia, ale wydaje mi się, że moja gin ma rację. Nawet mój progesteron to mówił, bo szału nie było. Kazała mi zbadać nasienie eMka i jak wyniki będą ok mam przyjść i da mi clo. Mam jednak wielką nadzieję, że to było jednorazowe, że ten majowy cykl będzie z owu.
Mam taka samą nadzieje odnosnie mojego cyklu majowego. W kwietniu tez ciałka zoltego u mnie nie bylo i boje sie ze to nie jednorazowa sytuacja:/ -
MamaLaury wrote:Wiem ,ze to nie ten wątek ale zastanawiam się co konfliktem serologicznym i poronieniem które mnie czeka. Zapomniałam o nim wspomnieć lekarzowi i teraz się martwię czy nie powinnam dostać zastrzyku. W poprzedniej ciąży po porodzie zastrzyk dostałam. Czy któraś z was cis na ten temat wie może?
Od stycznia są nowe rekomendacje co do podawania immunoglobuliny po poronieniu. Jeśli poronienie jest samoistnie przed 12 tc nie podają immunoglobuliny. Immunoglobulina jest podawana teraz tylko przy poronieniu powyżej 12 tc, a przed 12 tc tylko jeśli kobieta dostaje leki na wywołanie poronienia lub miała zabieg łyżeczkowania. Tak mi powiedział lekarz w szpitalu gdzie zgłosiłem się z poronieniem w toku w 7 tc.
Po porodzie i poronieniu w 12 tc dostałam immunoglobulinę.MamaLaury lubi tę wiadomość
-
Amy333 wrote:Mam taka samą nadzieje odnosnie mojego cyklu majowego. W kwietniu tez ciałka zoltego u mnie nie bylo i boje sie ze to nie jednorazowa sytuacja:/
No to Amy zdrówko! za nasze pęcherzykiFlowwer, Bocianiątko, Amy333, Sarna84 lubią tę wiadomość
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml
-
Maja84 wrote:No to Amy zdrówko! za nasze pęcherzyki
Maja84 lubi tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualny
-
-Monika- wrote:Mąż kaszle jak oszalały, pewnie z majowego tez nic nie wyjdzie
zubii lubi tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualnyA ja odkryłam nowy objaw (tylko czy to Bałwan???) ucisk na szyjkę macicy, jak by mi ktos tam przy ujściu położył cięższą piłeczkę jak to Ty Bałwanku to sie nie krępuj rozgość sie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2017, 22:49
Flowwer, Maja84, Bocianiątko, staraczka1111, Zielona1911, Sarna84, innamorata88, zubii, Barbarka1984 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFlowwer wrote:Obyś się myliła daj mu wit c
Jest i czwarty kotek i tak własnie się na nich przyglądałam jak się przytula do nich i mi się szkoda zrobiło -
Agniechaaaa wrote:A ja odkryłam nowy objaw (tylko czy to Bałwan???) ucisk na szyjkę macicy, jak by mi ktos tam przy ujściu położył cięższą piłeczkę jak to Ty Bałwanku to sie nie krępuj rozgość sie
Agniechaaaa, Maja84 lubią tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAgniechaaaa wrote:A ja odkryłam nowy objaw (tylko czy to Bałwan???) ucisk na szyjkę macicy, jak by mi ktos tam przy ujściu położył cięższą piłeczkę jak to Ty Bałwanku to sie nie krępuj rozgość sie
bedziesz majóweczkączy testujesz w kwietniu?zubii lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Flowwer wrote:Ja dziś pierwszą porcję pochów zjadłam i lece z tym koksem ....
Dawaj kopa jajcom a co! Niech tam działają leniwce!Flowwer lubi tę wiadomość
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml
-
Maja84 wrote:Dawaj kopa jajcom a co! Niech tam działają leniwce!
Maja84 lubi tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Agniechaaaa wrote:A ja odkryłam nowy objaw (tylko czy to Bałwan???) ucisk na szyjkę macicy, jak by mi ktos tam przy ujściu położył cięższą piłeczkę jak to Ty Bałwanku to sie nie krępuj rozgość sie
Lubię czytać jak piszesz o swoim Bałwanku
Piję właśnie Wasze zdrówko! Niech Bałwanek zdrowo rośnie i się zadomawiaAgniechaaaa lubi tę wiadomość
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml