KWIETNIOWE TESTOWANKO ;) 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Bocianiątko wrote:Flowwer, rzeczywiscie nasza baza wiedzy:) powiedz mi Kochana czy estradiol tez w 3dc tak jak lh i fsh? Czy w okolicach owu?
Mam jeszcze pytanie, bo jestem kompletnie zielona w temacie... chcemy pierwszy raz zrobić badanie nasienia, mąż powiedział ze woli w domu i zawieźć do kliniki. O czym musimy pamiętać? Wiem tylko ze 3 dni abstynencji... I w czym właściwie najlepiej? W takim pudełeczku jak na mocz ? Przepraszam za te naiwne pytania ale to dla nas nowość
Bocianiątko, zadzwoń najlepiej do laboratorium/kliniki, w której zamierzacie robić badanie. U nas zgodzili się na dostarczenie nasienia w jałowym pojemniczku (taki jak na mocz), pod warunkiem że dowieziemy je w 30 minut od momentu oddania i będziemy starać się utrzymać je w temperaturze ciała. Zalecają 3-5 dni abstynencji, u nas były wtedy 4.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2017, 19:47
-
Bocianiątko wrote:Flowwer, rzeczywiscie nasza baza wiedzy:) powiedz mi Kochana czy estradiol tez w 3dc tak jak lh i fsh? Czy w okolicach owu?
Mam jeszcze pytanie, bo jestem kompletnie zielona w temacie... chcemy pierwszy raz zrobić badanie nasienia, mąż powiedział ze woli w domu i zawieźć do kliniki. O czym musimy pamiętać? Wiem tylko ze 3 dni abstynencji... I w czym właściwie najlepiej? W takim pudełeczku jak na mocz ? Przepraszam za te naiwne pytania ale to dla nas nowość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Nata25, polecam wątki o inseminacji w dziale "Starając się z pomocą medyczną".
Z tego co się orientuję, większosć tutaj korzysta z AIH.Flowwer lubi tę wiadomość
-
Nata25 wrote:Witam jestem tu nowa mam pytanie czy któraś z Pań podchodziła do AID ??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2017, 20:33
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualny
-
Nata25 wrote:Dziękuję za pomoc ... Staram się poszukać kogoś kto ma taki sam problem ...
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Ann89 wrote:Minely juz 24godz od podania pregnylu a mnie zamiast kluc jajnik z prawej strony gdzie byl 18mm pecherzyk to kluje mnie ten z lewej, gdzie byl 15mm pecherzyk :p
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyW ogole, mialam Wam wczesniej napisac- wsrod znajomych mam pare ktora wiele lat starala sie o dziecko. Ze wzgledu na to ze sa zapalonymi katolikami to nie zdecydowali sie na in vitro. Adopcji sie tez nie podjeli. W zeszlym tygodniu urodzila bliznieta. Kobieta w wieku 42 lat. Naturalnie zaszla w ciaze.. po 20 latach..
bertha lubi tę wiadomość
-
Ann89 wrote:W ogole, mialam Wam wczesniej napisac- wsrod znajomych mam pare ktora wiele lat starala sie o dziecko. Ze wzgledu na to ze sa zapalonymi katolikami to nie zdecydowali sie na in vitro. Adopcji sie tez nie podjeli. W zeszlym tygodniu urodzila bliznieta. Kobieta w wieku 42 lat. Naturalnie zaszla w ciaze.. po 20 latach..
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnya ja przez tą zmianę czasu cąłkowicie pogubiłam się z temperaturą, bo mierzyłam o 6, a teraz teoretycznie żeby to mialo sens musiałabym mierzyc o 7, a tu kurcze wtedy wychodzę do pracy trochę mi to zepsuje obraz wykresu :(bo musze mierzyć teraz godzinę wcześniej ;p
-
Ann89 wrote:Flowwer, tego juz nie wiem. To doslownie tylko znajomi wiec nigdy nie dopytywalam skoro sami nie wspominali. Ale szczerze mowiac, mysle ze po tylu latach i w tym wieku to juz sobie darowali stymulacje..
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Izape91 wrote:a ja przez tą zmianę czasu cąłkowicie pogubiłam się z temperaturą, bo mierzyłam o 6, a teraz teoretycznie żeby to mialo sens musiałabym mierzyc o 7, a tu kurcze wtedy wychodzę do pracy trochę mi to zepsuje obraz wykresu :(bo musze mierzyć teraz godzinę wcześniej ;p
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ann89 wrote:W dalekiej rodzinie mam przypadek gdzie kobieta nie potrafi donosic ciazy za kazdym razem kiedy ma byc dziewczynka. Tylko synow nie porania..
Ale nie mam pojecia jak nazwac ta przypadlosc. Nigdy o tym nie slyszalam..
Biedna..
A tamta katolicka para równie dobrze mogła finalnie podejść do ivf tylko nie chce o tym mówić zeby nie psuć wizerunku dobrego katolika zreszta mało osób dzieli sie tym ze walczy z niepłodnością i jak z nią walczy..https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
2xiui, 3xivf (2 zarodki) -
nick nieaktualnyMasz racje Bertha, tak naprawde tylko oni znaja prawde. Mozliwe ze to wersja oficjalna. Ale ja z natury wierze ludziom
Pozostaje wiec przy mysli, ze do konca trzeba byc pelnym nadziei
A z tamta dziewczyna to faktycznie przykro. Pochodzi z malej wioski gdzie panuje zasciankowosc. Jej wlasna matka do tej pory mowi, ze te niedonoszone ciaze to kara za to ze corka do kosciola nie chodzi. Zostawie bez komentarza..