Lipcowe kreseczki ♡
-
WIADOMOŚĆ
-
Kittinka83 wrote:Misiaa też miałam dziś podobną refleksję...eh, jakie to były piękne czasy
Szona, jak Ci się Rowy podobają? mam nadzieję, że się dobrze relaksujesz
Dobrej nocki
Znam Rowy dobrze. Byłam kolejny raz u przyjaciół. Kocham morze, kocham las, nie lubię tłoku. Ale plaża od 17 była prawie pusta. OdpoczęłamMalinaa90, Ania_85_, Kittinka83, moni05, Ochmanka, moyeu lubią tę wiadomość
-
Ja jutro mam psychiatrę. Czuję, że to u mnie jakiś głębszy temat.
Btw. Boli mnie lewy jajnik (torbiel jest w prawym), już - standardowo pojawił się śluz (a jestem tuż po okresie). Obawiam się, że ten jajnik (który już kilka razy był problematyczny do znalezienia, a dotykanie go tym plastikowym kijem na usg bolało mnie - i boli zawsze, o ile usg jest tuż przed @) choć jest bardziej aktywny, to ma jakiś problem z wysyłaniem jajek. Mam ogólnie doła. Jak chyba nigdy dotąd. Nie mam ochoty starac się o dziecko, zupełnie.
Ale będę zaglądała regularnie oczywiście, by widzieć jak rośniecie i zachodzicie w kolejne ciaze Ale u mnie nowości żadnych niestety nie będzie. -
Szona bo my we dwie zajdziemy w ciążę jak reszta będzie się przy końcówce kulała i zastanawiała jak tu pokonać kolejny schodek daj znać co powiedział Ci psychiatra...mi już pomóc nie może :p teraz się z tego śmieję ale wcześniej rzeczywiście leki na wyciszenie mi pomagały24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Szoncia mam nadzieję, że lekarz pomoże i będziesz zadowolona z jego pomocy ☺️ i niedługo zaskoczy samo, nawet jako taka niespodzianka 😊
Ja dzisiaj w końcu w kościele dostałam okres więc jestem zadowolona ☺️ zaczynam nowy cykl i stymulację!
Dziewczyny lekarz mi kazał brać clo od 2 dnia cyklu już, a na ulotce piszą żeby od 5( lub 3 jeżeli jest wczesna owulacja. )
A dziewuszki jak brały clo?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2019, 16:42
❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie
Starania od 11.2018 r. z przerwami -
nick nieaktualny
-
Malinaa90 wrote:Szona bardzo dobra decyzja, równowaga psychiczna jest równie ważna jak wyleczenie ureamendy.
Wkurzam się tylko, że nie mogę zbadać samej ureaplasmy, a tylko w pakietach - i kosztuje 190 zł 😤 Jeśli chce samą ureaplasme to z moczu za 40 zł. Ale chyba powinnam nadal pcr(?). W tym programie robią HyCoSy i tam im wystarcza przed stopień czystości pochwy. Zastanawiam się jak sprawdzić najlepiej czy ureagowno dalej jest.
-
DzulkaJ wrote:Szoncia mam nadzieję, że lekarz pomoże i będziesz zadowolona z jego pomocy ☺️ i niedługo zaskoczy samo, nawet jako taka niespodzianka 😊
Ja dzisiaj w końcu w kościele dostałam okres więc jestem zadowolona ☺️ zaczynam nowy cykl i stymulację!
Dziewczyny lekarz mi kazał brać clo od 2 dnia cyklu już, a na ulotce piszą żeby od 5( lub 3 jeżeli jest wczesna owulacja. )
A dziewuszki jak brały clo?
Super, że cykl w końcu się rozpoczął 🙌 Ja clo nigdy nie brałam, wiec nie pomogęDzulkaJ lubi tę wiadomość
-
szona wrote:Wkurzam się tylko, że nie mogę zbadać samej ureaplasmy, a tylko w pakietach - i kosztuje 190 zł 😤 Jeśli chce samą ureaplasme to z moczu za 40 zł. Ale chyba powinnam nadal pcr(?). W tym programie robią HyCoSy i tam im wystarcza przed stopień czystości pochwy. Zastanawiam się jak sprawdzić najlepiej czy ureagowno dalej jest.
-
nick nieaktualny
-
DziulkaJ, ja brałam Clo 2-5 dc
DzulkaJ lubi tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
nick nieaktualny
-
MonikA_89! wrote:DziulkaJ, ja brałam Clo 2-5 dc❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
Dzulka ja tez bym brala jak lekarz kazal. On zna lepiej Twoje potrzeby niz ktos kto pisal ulotke.
Szona ja robilam urea+myko jako jeden pakiet i chlamydie osobno. Juz nie pamietam co dokladnie ile kosztowalo ale chlamydia sama byla dwa razy drozsza niz ta myklo i ureaplazma. Moze poszperaj jeszcze w czelusciach internetu i gdzies znajdziesz.
DzulkaJ, szona lubią tę wiadomość
-
DzulkaJ wrote:Szoncia mam nadzieję, że lekarz pomoże i będziesz zadowolona z jego pomocy ☺️ i niedługo zaskoczy samo, nawet jako taka niespodzianka 😊
A dziewuszki jak brały clo?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2019, 05:21
-
Elf ja właśnie miałam zawsze pozna owulację i wyczytałam, że będę miała teraz wcześniej jak zacznę od 2dc i nie wiem kiedy się jej spodziewać. Na monitoring mam iść ok 11-13 dc, nie będzie za późno?❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
DzulkaJ wrote:Monia a od razu dostałaś dawkę 2 razy dziennie po 1 tabletce? Naczytałam się na starym wątku o clo i dziewuchy miały mniejsza dawkę, a mój mi dał z grubej rury. Mialas jakieś skutki uboczne? Kiedy Ci owulacja przypadała jak zaczynałaś od 2 DC?
Bez clo owulacja była 20-28dc. Na lekach 14-15dc, ale dostawałam ovitrelle na pęknięcie pęcherzyków. Zwykłe był 1-2 pęcherzyki, ale zdarzyło się raz, że były 4 i wszystkie pękły 😉DzulkaJ lubi tę wiadomość
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Ostatnio wam pisałam, ze wyniki męża super, ale wczoraj dopiero je zobaczyłam na własne oczy i juz nie wiem czy jest tak super gdyby któraś mogła zerknąć i sie wypowiedzieć :
Uplynnienie 15 min
Objętość 4ml
Ph 7,5
Konsystencja prawidłowa
Tu wszystko ok
Ruch:
Podtepowy 44%
Niedostępny 4%
Ogółem 48%
Brak ruchu 52%
Trochę sie zmartwilam tym ruchem, bo tak w dolnych granicach wartości referencyjnych
Liczba plemników 192mln
Koncentracja 48 mln/ml
Tutaj jest super
Morfologia 5%
Najbardziej mnie ta morfologia zmartwila, tylko 5%... wyczytałam na innym wątku, ze zdrowy mężczyzna nie przekracza 10%, ale te 5% nie jest za mało? Jeżeli wartości referencyjne zaczynają sie od 4%?
Badania robione pi 3 dniach abstynencji, w klinice -
Mam jakiegoś doła od rana. Wstałam uszykowałam się do pracy i jadę tramwajem, ale czuję się tak, jakbym robiła to wszystko z automatu, jak jakiś robot bez uczuć. Wczoraj się dowiedzieliśmy, że koleżanka urodziła córeczkę. Mąż poszedł na piwo ze świeżo upieczonym tatą, a ja się zastanawiałam czy kiedyś on również będzie miał możliwość zaprosić kolegów na takie piwo... 😢 Czuję, że coś mnie omija, wszyscy w koło zachodzą w ciążę, a my stoimy w miejscu. Jeszcze gdybym wiedziała z czym walczymy, a tu lipa. W dodatku @ mi się spóźnia już kilka dni, temperatura cały czas w dole (36.11 dzisiaj), więc nawet nie mam co testować 😢 Najchętniej wzięłabym urlop i zakopała się pod kołdrą
😭
DzulkaJ wrote:Elf ja właśnie miałam zawsze pozna owulację i wyczytałam, że będę miała teraz wcześniej jak zacznę od 2dc i nie wiem kiedy się jej spodziewać. Na monitoring mam iść ok 11-13 dc, nie będzie za późno?