Forum W oczekiwaniu na testowanie Lipcowe kreseczki ♡
Odpowiedz

Lipcowe kreseczki ♡

Oceń ten wątek:
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5439 8365

    Wysłany: 1 sierpnia 2019, 09:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona, dzieki za rade. Mielismy zamiar wywiesic ogloszenie, chyba wykorzystamy patent, o ktorym mowisz.
    My czekamy na odbior mieszkania, do tego czasu mieszkamy u rodzicow, u ktorych sa 3 koty (bez Lucka 2 :( ), 2 psy i swinka morska... Mielismy jeszcze koze :D Przeprowadzamy sie do bloku i nie wyobrazam sobie jak bedziemy bez nich zyc. Uwazam, ze zwierzeta, to naprawde jedna z najlepszych terapii. Lucek byl dla mnie zaspokojeniem instynktu macierzynskiego, bo byl taki „dzidziusiowy”. Dawal sie nosic na rekach, calowac w brzuch... I wlasnie dlatego, ze byl taki delikatny obawiam sie, ze nie przetrwal na wolnosci :( Zawsze krecil sie tylko w okolicy w domu i wracal jak go wolalismy, cos musialo mu sie stac.
    Przykro mi strasznie, bo duzo z mama poswiecilysmy, zeby go wyratowac. Kiedy go przygarnelysmy, to zalatwial sie pod siebie, byl chory i nieoswojony... z takiego stanu stal sie najkochanszym kotem swiata.
    Zobaczcie 😭
    1c0c0e7a9299.jpg

    Magduullina, moyeu, MonikA_89!, Madziandzia, szona, Ania_85_, Pati96 lubią tę wiadomość

    ckaiugpj74w9mwp5.png
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa.
    13.07.19- beta:42,1, prog: 27,8 ❤️
    15.07.19 - beta: 131,0 ❤️
    17.07.19 - beta: 316,0 ❤️
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6011 5801

    Wysłany: 1 sierpnia 2019, 10:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka- bardzo podobny do mojego Kawcia,ktory zaginal. Tez go wyciagnelismy z choroby. On wpadl ppd jakis samochod,jak byl malutki. Kolezanka go znalazla,ale nie mogla sie nim zaopiekowac,bo wyjezdzala za granice,wiec go wzielam. Sikal pod siebie,grozila mu amputacja ogona. Mial przetracone bioderko. Ale wyszedl z tego. Jedynie troche kulal. Tez byl taki milus. Straszny piechczoch. Zaginal jak bylam w 1 ciazy. Mysle,ze poszedl gdzies dalej. Mogly go psy dopasc. A on szybko nie biegal przez to bioderko. Za to teraz przylazi do nas taka przybleda. Parszywek go nazywam,bo to chyba najbrzydszy kot na swiecie. Ale dokarmiamy go. Ale oswajac go nie chce. Raz oswoilam takiego dzikusa. Wzielam do donu,zaczelam dbac,jezdzic po lekarzach. To sie okazalo,ze ma ostra bialeczke i musoialam uspic. Takze 2lata z nami zyl. Teraz do tego przybledy wole sie nie przyzywczajac. Domarmiam go i tylw. Poza tym w ciazy,to balabym sie go dotknac.

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5439 8365

    Wysłany: 1 sierpnia 2019, 10:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia - czyli podobna historia do mojej. Nasz tez za szybko nie biegal i obstawiamy psa... Obeszlismy wszystkie okoliczne domy, wiec nikt go nigdzie nie zamknal. Strasznie to przykre. Wyleczysz, oswoisz, pokochasz i nagle ginie.
    Moja mama mowi, ze Lucek poczul sie niepotrzebny jak dowiedzial sie, ze bede miala dzidziusia ;)

    ckaiugpj74w9mwp5.png
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa.
    13.07.19- beta:42,1, prog: 27,8 ❤️
    15.07.19 - beta: 131,0 ❤️
    17.07.19 - beta: 316,0 ❤️
  • Irvine90 Autorytet
    Postów: 550 1845

    Wysłany: 1 sierpnia 2019, 11:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia wrote:
    Mój mąż tak samo 😊 rzekomo nie lubił kotów a efekt jest taki, że mamy kotkę już od 3 lat i to jest jego oczko w głowie, całuje ją i nosi na rękach. Ale miłość jest odwzajemniona, bo ona też częściej wybiera jego niż mnie :D
    Od razu mi się skojarzył obrazek, który gdzieś kiedyś zobaczyłam:

    69ac46b2f79e.png

    😂

    moni05, moyeu, szona, MonikA_89!, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    Styczeń 2019 - poronienie zatrzymane (10tc) Aniołek :(

    2cs po poronieniu - II <3

    f2wli09kjb1sa74e.png

    Antoś 25.12.2019 <3 3740 g, 56 cm
  • moyeu Autorytet
    Postów: 1129 1598

    Wysłany: 1 sierpnia 2019, 11:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    A z wynikami krwi - z tym panelem krzepliwości - iść do hematologa? Ginekologa? Kogo? :/ ponawiam pytanie - czy może ktoś stad wie, czy te parametry krzepnięcia są Ok?
    Szona, ten fibrynogen masz ewidentnie poniżej normy. Google mówi że obniżony fibrynogen wskazuje na problemy z krzepliwością, ale raczej w stronę zbyt wolnego krzepnięcia krwi. Aptt i pt masz w normie, ale nie umiem Ci powiedzieć więcej. Ja mam w dolnych granicach albo poniżej normy i wynik wyszedł mi już trzeci raz taki, więc napisałam do mojej internistki w medicoverze liczę że zleci mi więcej badań w tym kierunku i ewentualnie skieruje do hematologa. Narazie jest na urlopie ale jak mi odpisze to się odezwę, może Ci to pomoże.

    szona lubi tę wiadomość

    28lat 🍍 33cs
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Hiperinsulinemia, Insulinooporność HOMA IR IV 19 - 4,75 ➡️ VII 19 - 2,7 ➡ X 19 - 2,35 ➡️ II 20 - 1,97🥳🎉👉🏻DIETA!💪🏻
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage XR1500

    ❗️Potworniak na lewym jajniku
    🔜powtorka badań nasienia
    🔜7.06.2020 laparoskopia + drożność

    👦🏻On: oligosp., morfologia 4% ➡ IVF ???🤦🏼‍♀️
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1196 1127

    Wysłany: 1 sierpnia 2019, 12:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chodzcie na sierpien :)

    Angelika1313 lubi tę wiadomość

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR 5,17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie, ACA-ujemne,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni, APS-ujemny,kariotypy-prawidłowe, HSG-jajowody drożne, MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny, histeroskopia-OK, biopsja endometrium-OK
  • Angelika1313 Autorytet
    Postów: 1177 3184

    Wysłany: 1 sierpnia 2019, 12:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    Dziewczyny chodzcie na sierpien :)

    Jestem za chodźcie wszystkie :* ciezko nadrabiać dwa jednocześnie 😅 Elfia dziękujemy za przejęcie wątku lipcowego :*

    szona lubi tę wiadomość

    7bd1324f90.png

    19cs.. 1 cykl po hsg szczęśliwy 💖
    10.10 II
    04.11 : Crl 6,6 mm i jest <3
    14.11 : 1,62 cm szczęścia 😍
    06.12 prenatalne: crl 45,5 mm <3
    07.02 : 287g córeczki ❤
    24.02 : 496g <3
    12.03 : 781g <3
    03.04: 1244g <3
    23.04: 1703g <3
    07.05: 2148g <3
    21.05: 2520g <3
    04.06:

    29.08.2019 HSG oba jajowody drożne
    🌸MTHFR C677T hetero🌸MTHFR A1298C hetero🌸PAI-1 homo🌸Insulinooporność🌸pcos🌸hiperprolaktynemia🌸niedoczynność tarczycy🌸cukrzyca w ciąży.
    💊 Metformina, letrox, acard, heparyna, duphaston, insulina
  • szona Autorytet
    Postów: 5154 12116

    Wysłany: 1 sierpnia 2019, 12:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moyeu wrote:
    Szona, ten fibrynogen masz ewidentnie poniżej normy. Google mówi że obniżony fibrynogen wskazuje na problemy z krzepliwością, ale raczej w stronę zbyt wolnego krzepnięcia krwi. Aptt i pt masz w normie, ale nie umiem Ci powiedzieć więcej. Ja mam w dolnych granicach albo poniżej normy i wynik wyszedł mi już trzeci raz taki, więc napisałam do mojej internistki w medicoverze liczę że zleci mi więcej badań w tym kierunku i ewentualnie skieruje do hematologa. Narazie jest na urlopie ale jak mi odpisze to się odezwę, może Ci to pomoże.

    Dziękuję!

    moyeu lubi tę wiadomość

    10 cs po cb.
    Dzieciaku, dlaczego upór masz po matce...

    ▪️Lh, Fsh, Estradiol, Prolaktyna, Progesteron, Testosteron ✔️
    ▪️Mycoplasma, Chlamydia, Ureaplasma ✔️
    ▪️HBs, antyHCV, różyczka, toxo, VDRL, antyHBc, cytomegalia - ✔️
    ▪️P/c p. kardiolipinie IgG/IgM - ✔️
    ▪️P/c p. beta-2 glikoproteinie-1 IgG/IgM - ✔️
    ▪️Antykoagulant toczniowy - ✔️
    ▪️Kariotypy - ✔️
    ▪️białko C i S - ✔️
    ▪️ASA i AOA - ✔️
    ▪️sonoHSG - 10.2019r. - oba jajowody drożne - ✔️
    ▪️helicobacter pylori - ❓
    🔺Homocysteina: ok. 7
    🔺AMH - 2,83
    🔺TSH: 1,3
    🔺ft4: 1,07 (0,7-1,48)
    🔺aTPO: 5,16 (0,00-5,61)
    🔺aTG 1,58 (0,00-4,11)
    🔺żelazo 137 (50-170)
    🔺glukoza 88, insulina 3,7, homa IR - 0,8
    ✖️MTHFR C677T - homo
    ✖️PAI-1 4G/5G - hetero
    ✖️Torbiel 14 mm - endometrioza?

    🚀 morfologia - 4%->11%->28%
    /ruch/ilość/koncentracja - ok

    Maj: ANA4
    Czerwiec: subpopulacje limfocytów
  • Miska _a Autorytet
    Postów: 343 341

    Wysłany: 1 sierpnia 2019, 23:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Koty uwielbiam, mój M się ich boi 😂 Ale uwielbia psy, wszelkie. W sumie mamy usposobienia podobne do tych zwierząt - ja kot, muszę mieć swój bufor bezpieczeństwa i granice prywatności, nie mam potrzeby okazywać ciagle uczuć ;p a mój mąż cieszy się ze wszystkiego, przytula, ma zazwyczaj dobry humor, jest bardzo otwarty, trochę naiwny. Nie wiem jak my się w sumie dogadujemy 😅

    Nikodemko, a ja myślę, że Lucek wroci ✊

    Dotarł do mnie wynik tsh. W cyklu ciążowym - gdy już młody był zagniezdzony, tsh wyszło mi 1,45. Najpiękniejsze ever. Zawsze miałam 2,0-2,2. A teraz mam 2,59 :/ Czy te piec sekund ciazy mogło na to wpłynąć? Mam jeszcze tsh zrobione z początku lipca - w ramach tego programu. Ale nie mam jeszcze wyników ;)

    Generalnie to nic z tym robić póki co nie będę. Jeden z bialistockich gin-endo z Artemidy stwierdził, ze tsh zmienia się w ciągu dnia, jeśli jest mniejsze niż 3 trzeba to olac. Zobaczę co mi powie gin z tego programu. Dziś temperatura już podskoczyła, więc możliwe, że już po owulacji. Jeśli potwierdzi to śluz, to odliczam 7 dni i wio na krew.

    Niestety jest we mnie przeświadczenie, ze robię te badania, postępuje zgodnie z jakimś tam planem, ale i tak póki co nic z tego nie będzie. Nie wiem z czego to wynika.

    A z wynikami krwi - z tym panelem krzepliwości - iść do hematologa? Ginekologa? Kogo? :/ ponawiam pytanie - czy może ktoś stad wie, czy te parametry krzepnięcia są Ok?

    Pięknego dnia i nieustająco trzymam za Was kciuki moje Siostry Z Całej Polski ;*
    Też czekam na wyniki z programu idziemy w piątek, boję się i jestem ciekawa...

    Wrzesień 2018-ciąża biochemiczna,
    niedoczynność tarczycy-Letrox50
    hiperprolaktynemia(dostinex) wyrownana-tsh-1,2,prolaktyna-11,
    -badanie nasienia uległo poprawie(profertil)
    -Hyfosy - 27grudnia 2019 drozne!
    -Ureaplasma... - pokonana!!!!! :)
    15.01.20-betahcg 247,56 🐻progesteron 39,70
    17.01.20-beta 626,7
    29.01.20-❣️😘

    Walczę o cud:)
‹‹ 145 146 147 148 149
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.