Lipcowe kreseczki ♡
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Lekarka mi odpisala,ze mam zaczac brac zastrzyki... oczywiscie nie powiedzialam,ze juz 2 dni biore. Jezeli ta ciaza sie utrzyma to bedzie to tylko Wasza zasluga! Dziekuje :* gdyby nie Wy to bym czekala do dzisiaj na wynik a wtedy mogloby byc po wszystkim...
moyeu, Mama_Zuzia, Ochmanka, szona, Malgonia, moni05, Ania_85_, Pati96, MonikA_89!, Malinaa90, agge, Madziandzia lubią tę wiadomość
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
nick nieaktualny
-
5ylwian wielkie kciuki! A co do wbijania to póki co wydaje mi się, że najlepsze miejsce, w którym nigdy nie mam siniaków i łatwo się wbija, jest dokładnie na wysokości: jak przyłożysz dwa palce do pępka tak, że pępek jest pod paznokciem tego palca niżej, to wbijasz tam, gdzie jest główne zgięcie palca wyżej . Pewnie u każdego inaczej ale u mnie tam jest miejsce idealne, lekko nad pępkiem
Foto instruktażowe
5ylwian, Ochmanka, Madziandzia lubią tę wiadomość
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Syllwia- ja z samym endo mam słabe doświadczenia, jestem na takiej dawce przepisanej od diabetologa który ma również specjalizacje internisty i właśnie endokrynologa. Ale to jest lekarz który jest generalnie członkiem różnych stowarzyszeń i w Irlandii i w Stanach i w UK i jego leczenie ogólnie nie jest tak zachowawcze jak właśnie większości lekarzy w Polsce. Gdybys była z Krk to bym Ci go poleciła bo facet ma kolejki na trzy miesiące na przód i cała moja rodzina z powodzeniem się u niego leczy.
-
nick nieaktualnynowa na dzielni wrote:5ylwian wielkie kciuki! A co do wbijania to póki co wydaje mi się, że najlepsze miejsce, w którym nigdy nie mam siniaków i łatwo się wbija, jest dokładnie na wysokości: jak przyłożysz dwa palce do pępka tak, że pępek jest pod paznokciem tego palca niżej, to wbijasz tam, gdzie jest główne zgięcie palca wyżej . Pewnie u każdego inaczej ale u mnie tam jest miejsce idealne, lekko nad pępkiem
Foto instruktażowe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 13:16
nowa na dzielni lubi tę wiadomość
-
a widzisz, czyli u każdego trzeba znaleźć swoje . Mi tutaj igła wchodzi jak w masło a winnych muszę cisnąć ;P
syllwia91 lubi tę wiadomość
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
nowa na dzielni wrote:5ylwian wielkie kciuki! A co do wbijania to póki co wydaje mi się, że najlepsze miejsce, w którym nigdy nie mam siniaków i łatwo się wbija, jest dokładnie na wysokości: jak przyłożysz dwa palce do pępka tak, że pępek jest pod paznokciem tego palca niżej, to wbijasz tam, gdzie jest główne zgięcie palca wyżej . Pewnie u każdego inaczej ale u mnie tam jest miejsce idealne, lekko nad pępkiem
Foto instruktażowe
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
nick nieaktualnyJa robilam zastzyki na skorze blizej biodra. Siniakow nie mialam. A jak na brzuchu,to zawsze mialam mikro siniaczka. Robiłam je pod koniec 1 ciazy,takze tez ciezko bylo mi zebrac fald skory. Teraz nie wiem co moj doktor wymysli,bo dostalam uczulenie na heparynę i nie moge nic co ma ja w skladzie. W kazdym razie polecam miejsce blizej biodra.
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Ja robilam zastzyki na skorze blizej biodra. Siniakow nie mialam. A jak na brzuchu,to zawsze mialam mikro siniaczka. Robiłam je pod koniec 1 ciazy,takze tez ciezko bylo mi zebrac fald skory. Teraz nie wiem co moj doktor wymysli,bo dostalam uczulenie na heparynę i nie moge nic co ma ja w skladzie. W kazdym razie polecam miejsce blizej biodra.
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
Szczesliwa_mamusia wrote:Ja robilam zastzyki na skorze blizej biodra. Siniakow nie mialam. A jak na brzuchu,to zawsze mialam mikro siniaczka. Robiłam je pod koniec 1 ciazy,takze tez ciezko bylo mi zebrac fald skory. Teraz nie wiem co moj doktor wymysli,bo dostalam uczulenie na heparynę i nie moge nic co ma ja w skladzie. W kazdym razie polecam miejsce blizej biodra.
A Ty masz jakąś mutację, skoro były wskazania do heparyny?
Zbieram te wyniki i zastanawiam się co jeszcze zbadać, żeby wiedzieć na czym stoję i jakie leki muszę dołączać w różnych etapach ciąży 🤔
-
To mnie tu rzeczywiscie mniej boli, ale za to siniaki mam zawsze, za to dalej od pempka jest mi latwiej zlapac faldek (mam tam jednak mbiek tluszczylu) i tu zdarza sie ze bardziej boli, ale slady mniejsze.
Ja tam kuje caly brzuch, ale teraz staram sie wyzej niz pempek. Pewnie im wiekszy bede miec brzuch tym bardziej na boczki bede szla -
nick nieaktualnyszona wrote:A Ty masz jakąś mutację, skoro były wskazania do heparyny?
Zbieram te wyniki i zastanawiam się co jeszcze zbadać, żeby wiedzieć na czym stoję i jakie leki muszę dołączać w różnych etapach ciąży 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 14:15
szona, Malinaa90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny5ylwian wrote:A nie trzeba robic blizej pepka?te 5cm? To musi byc tylko prawa i lewa strona czy dol/gora tez?
-
Nikodemka, jak u Ciebie? Jest wynik bety?
5ylwian, juhuuuWiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 14:54
5ylwian lubi tę wiadomość
-
5ylwian przeogromnie się cieszę!!!❤ niech Kropek rośnie w siłę!
Nikodemka bidulko, dobrze że już nie krwawisz! Czekam niecierpliwie na betę ale czuję że jest dobrze 🤗
Nowa zawalisty instruktarz😜👌
Kurde jakie denerwujące jest nie mieć zasięgu w tym lesie i nie móc sprawdzić jak sytuacja na forum...5ylwian lubi tę wiadomość