Forum W oczekiwaniu na testowanie Lipcowe kreseczki ♡
Odpowiedz

Lipcowe kreseczki ♡

Oceń ten wątek:
  • SylwiaLu Autorytet
    Postów: 501 428

    Wysłany: 24 lipca 2019, 15:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moyeu wrote:
    Ps. Mojego lewego jajnika też prawie nigdy nie widać! Dwa razy musiałam skakać z gołym tyłkiem🍑 żeby się jelitko przesunęło i gin mogła zobaczyć 😂 lewy jajnik jest dodatkowo mniejszy i schowany za macicą, więc znalezienie go to masakra😑

    haha, mam identycznie :D skakać akurat nie musiałam, ale usg jest często wydłużone i trochę bolesne przez poszukiwania lewego jajnika ;)

    moyeu lubi tę wiadomość

    22.06.2020 Luiza :*
    XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
    Hashimoto od 2007
    Starania od XII 2015
    jajowody drożne, histeroskopia ok
    Mąż - morfologia 6%
    AMH 8,07; 3 x UIU :(
    X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
    mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne
  • Irvine90 Autorytet
    Postów: 555 1854

    Wysłany: 24 lipca 2019, 15:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia, ja dzisiaj też nie czuję nic :/ I tak nie wiedziałam, czy to dzidziuś, ale wczoraj cały dzień coś się działo, a dzisiaj nic kompletnie. I też już schiza. :(

    U mnie też lewy jajnik się właśnie chowa :)

    Sasanka :( tak jak dziewczyny piszą, tylko z fb nam nie uciekaj...

    Styczeń 2019 - poronienie zatrzymane (10tc) Aniołek :(

    2cs po poronieniu - II <3

    f2wli09kjb1sa74e.png

    Antoś 25.12.2019 <3 3740 g, 56 cm
  • moyeu Autorytet
    Postów: 1221 1872

    Wysłany: 24 lipca 2019, 16:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które ogarniają cukrowe sprawy, rano mierzyłam cukier na czczo i wyszło 118, teraz zmierzyłam 3h po posiłku i mam 89, czy taki spadek jest ok? Jutro idę na badanka dla endo i mam tam cukier i insulinę. Chyba będę musiała poprosić moją endo o skierowanie na cukier i insulinę po obciążeniu.

    28lat 🍍 43cs
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH (0,72 ng/ml), Hiperinsulinemia, Insulinooporność HOMA IR IV 19 - 4,75 ➡️ VII 19 - 2,7 ➡ X 19 - 2,35 ➡️ II 20 - 1,97🥳🎉👉🏻DIETA!💪🏻
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage 1500xr

    ✔️7.06.2020 laparoskopia + drożność - usunięcie potworniaka, jajowody drożne, usunięte ogniska endometriozy (zatoka Douglasa).

    👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie

    2021 decyzja o IVF Invimed Warszawa ➡️ Czekam na wyniki badań genetycznych (BRCA 1 i BRCA 2, łamliwy chromosom X, kariotypy)
    W międzyczasie koksuję jajka 💪🏻
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11422

    Wysłany: 24 lipca 2019, 16:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irvine ja niby czytalam ze na poczatku tak jest, ze juz czujesz mocno malucha, a potem znow nic.. no ale jednak czlowiek lepuej by sie czul gdyby przeskoczyc ten etap.

    Monika nowy lekarz to zawsze szansa na nowe spojrzenie.

    Moyeu troche wysoki masz ten cukier...


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7723 10930

    Wysłany: 24 lipca 2019, 16:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe wrote:
    Małgonia, musi odpocząc po ruchliwym dniu, albo kopie w drugą stronę, czego jeszcze możesz nie czuć :) Nie stresuj się

    Monika, tylko tym, że przenoszę, albo że mnie odeślą rodzącą do innego miasta, bo nie będzie miejsc xD, a ten miesiac to i tak dla mnie jeszcze kupa czasu :P, Kazdy mówi, że już blisko, ale ja tego nie czuję.
    I kciuki za tego nowego endokrynologa, może rzeczywiście coś odkryje nowego. I za to by ta wredota wreszcie przyszła...

    Moja siostra wczoraj zwolniła brzuch! Proszę go zajmować szybciutko.
    Mówisz, że mogą przenieść do innego miasta? Oby nie! ✊😘 A ten miesiąc tak Ci szybko zleci, że nawet nie zauważysz :)

    Endokrynolog w porządku, ale wolałam poprzedniego. Dała skierowanie na TSH, ft3 i ft4 i jak będzie koło 2 to mam brać letrox 25. Zdziwiła się też, że miałam dawkę 50x5 i 75x2, po której moje TSH wynosiło miesiąc temu 0.12. Od poprzedniego badania odstawiłam leki więc za 2 tyg mam sprawdzić co się dzieje

    Arashe, Ochmanka lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 lipca 2019, 16:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 07:22

    Irvine90, Malgonia, szona, Ania_85_ lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 lipca 2019, 17:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki progesteronu, podpowiedźcię czy są ok.
    Mój wynik 21,01 ( ok 9dpo)
    Normy:
    Faza folikularna: 0,12- 0,54
    Faza lutealna: 1,50- 20,0

    ElfiaKsiężniczka lubi tę wiadomość

  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 24 lipca 2019, 18:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    marczelinka2112 wrote:
    Odebrałam wyniki progesteronu, podpowiedźcię czy są ok.
    Mój wynik 21,01 ( ok 9dpo)
    Normy:
    Faza folikularna: 0,12- 0,54
    Faza lutealna: 1,50- 20,0
    Tak, super :)

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 24 lipca 2019, 18:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marczelinka proga masz ekstra!!

    Arashe super brzuszek😀 ostatnio tak sobie myślałam jak tam Twoje krągłości😉 teraz już widać że ostatnia prosta

    Irvine czekamy niecierpliwie na relację z połówkowych 🤩

    MonikA mi endo też przypisała duże dawki euthyroxu, powiedziala nawet że mogę brać 100 ale byłam rozdrażniona więc wróciłam do 75. Jak zbadałam tsh i spadło z 5,60 na 0,78 ale za to ft4 praktycznie w ogóle nie drgnęło to sobie sama zmieniłam dawki i biorę na zmianę 50/37,5. Za to za radą szczęśliwej wprowadziłam wiecej ryb do diety żeby podkręcić ft4. Muszę skontrolować na początku sierpnia i zobaczymy jak to się ma.
    Także ostatecznie całkiem dobrze wyszłaś na tej wizycie bo tak jak Malgonia napisała: nowy lekarz, nowe spojrzenie😙

    Moyeu jakbym siebie słyszała. Też mam problem ze zmianą diety na zdrowszą. Żre słodkie jak świnia. Złapałam przez to troszkę dodatkowego tluszczyku😖 mam 100 hektarów warzywnika i milion myśli na minutę że to jest zdrowe a tamto to gówno... Tylko to jest trudniejsze niż kiedykolwiek wcześniej. Ale Wasze przykłady będą mnie strzelać po ryju aż się klepki poprzestawiają i wrócę do dawnego stylu życia👍

    Sasanko myślę że efekty Twojego detoxu będą śliczniutkie ❤ też widzę że niemyślenie o owu, temperaturze czy który już dpo pomaga w powrocie do życia. Widzimy się na fb, spotkamy się w Wawie, będzie super! Zbieraj siły bo w 2019 a najdalej w pierwszym kwartale 2020 wszystkie mamy już być w zdrowej ciąży i kropka!
    Buziak😚😚

    Irvine90, Arashe, Ania_85_, moyeu lubią tę wiadomość

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7723 10930

    Wysłany: 24 lipca 2019, 18:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    marczelinka2112 wrote:
    Odebrałam wyniki progesteronu, podpowiedźcię czy są ok.
    Mój wynik 21,01 ( ok 9dpo)
    Normy:
    Faza folikularna: 0,12- 0,54
    Faza lutealna: 1,50- 20,0
    Są super :) piękny prog

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7723 10930

    Wysłany: 24 lipca 2019, 18:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka, ja też jem dużo słodkiego 🐷 Dzisiaj mnie naszło na lody! Zrobiłam sobie do pracy sałatkę i po niej jestem cały czas głodna. Zjadłam obiad, lody i już myślę co wciągnę na kolację.... 🤦

    Jednak muszę pilnować, żeby jeść więcej w pracy, bo jak potem wracam do domu, to rzucam się na wszytko jak wygłodniały 🐺

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 24 lipca 2019, 19:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA tylko że moja koszula na Tobie to by jak z Twojego męża wyglądała. Wiem że to jeszcze nie tragedia bo BMI mam w normie ale sama ze sobą źle się czuje i wiem że dieta batonowo-wafelkowa napewno nie należy do zdrowych i wspomagających płodność.
    Głupie do kwadratu jest to że wchodząc do sklepu po mleko i chleb powtarzam sobie "Baśka nie kupisz dziś batona, nie kupisz i koniec!" i nie zawsze ale często chęć na słodkie wygrywa. Przeważnie wracając z pracy, czyli na wieczór...
    Jeju czemu człowiek nie może być człowiekiem tylko musi się czasem w świnkę zamieniać🤦‍♀️ (A świnie to właściwie wybredni konsumenci są...🙈😳)

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7723 10930

    Wysłany: 24 lipca 2019, 19:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka, ja nie mam dnia, żeby nie zjeść czegoś słodkiego. Staram się jednak jeść domowe słodycze zamiast ze sklepu, ale jak już mnie weźmie na lody to nie ma zmiłuj 😂 Normalnie zachcianki prawie jak ciążowe, tylko ciąży brak 😜
    Polecam na śniadanie owsiankę z kakao i borówkami. Zdrowe (i słodkie) śniadanko 😋

    Ochmanka lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Niercierpliwa v2.0 Autorytet
    Postów: 1180 2200

    Wysłany: 24 lipca 2019, 19:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2020, 21:40

    Malgonia, MonikA_89!, moni05, Ania_85_, Ochmanka lubią tę wiadomość

    12.03.2020 II ♡
    H1rnp1.png
  • margaretta07 Koleżanka
    Postów: 39 5

    Wysłany: 24 lipca 2019, 20:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! U mnie dziwna sprawa bo śluz przezroczysty bardzo ciągnący wystąpił u mnie w niedziele do tego ból jajników, a od wtorku biały lub żółty i ból brzucha jak na @. Możliwe, że owulacja się przesunęła. ❤️ w 8, 11 i 12 dc. 12 dc występował ten śluz. Dzisiaj narzeczony żartował, że może jestem w ciąży bo bardzo wyskoczyły mi żyły na dekolcie i biuście, ale ściągnęłam go na ziemie bo to przecież za wcześnie. Mam nadzieje, że podczas ❤️ coś się zadziało w moim organizmie 😊

  • JaSzczurek Autorytet
    Postów: 2622 2727

    Wysłany: 24 lipca 2019, 21:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, przepraszam, że się do Was nie odniosę, wpadłam tylko napisać, że w piątek o 19.23 się rozpakowałam. Mam synusia. :D 3625g i 50 cm. Jest absolutnie cudowny.

    Kiedyś pytałam czy kupować ciuchy 50-52. Okazuje się, że Tom jest tak maleńki mimo swojej wagi, że wszystkie 56 na nim strasznie wiszą, 50 i 52 są super. :P

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2019, 01:53

    Nikodemka, Angelika1313, MamaStasia :), moni05, agge, DzulkaJ, OO83, Irvine90, Pati96, Kittinka83, Niercierpliwa v2.0, Malgonia, syllwia91, Melissa93, Ania_85_, Ochmanka, Magduullina, moyeu, Ewelina29, Karolina, Olga_89, Malinaa90, buba123, 5ylwian, MonikA_89!, Gosiek1993, szona, Arashe, Beti82, Tele...79, nuśka91, SylwiaLu, Bara112, makowa, Meggs lubią tę wiadomość

    Tom 19/07/19 (42+0) 3625g, 50 cm <3
    Freya 26/02/21 (39+5) 3710g, 49 cm <3
  • Angelika1313 Autorytet
    Postów: 1194 3302

    Wysłany: 24 lipca 2019, 21:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaSzczurek cały czas ostro śledziłam lipcówki i zrobiłam tu wtedy mały spojler 🤭🤭 jeszcze raz wielkie gratulację, piękny synuś 😘😍 dużo zdrówka dla Ciebie i maleństwa <3 nooo cuuudooo 😍😍😍😍

    JaSzczurek lubi tę wiadomość

    Aleksandra 23.06.2020 3090g 51cm 👣❤️

    7bd1324f90.png

    19cs.. 1 cykl po hsg szczęśliwy 💖
    10.10 II
    04.11 : Crl 6,6 mm i jest <3
    14.11 : 1,62 cm szczęścia 😍
    06.12 prenatalne: crl 45,5 mm <3
    07.02 : 287g córeczki ❤
    24.02 : 496g <3
    12.03 : 781g <3
    03.04: 1244g <3
    23.04: 1703g <3
    07.05: 2148g <3
    21.05: 2520g <3
    04.06: 2818g <3
    15.06: 3178g <3

    29.08.2019 HSG oba jajowody drożne
    🌸MTHFR C677T hetero🌸MTHFR A1298C hetero🌸PAI-1 homo🌸Insulinooporność🌸pcos🌸hiperprolaktynemia🌸niedoczynność tarczycy🌸cukrzyca w ciąży.
    💊 Metformina, letrox, acard, heparyna, duphaston, insulina
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 24 lipca 2019, 21:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaSzczurek, myśmy Ci tu już gratulowały jak tylko napisałaś na fiolecie. 😂
    Jest cudowny, niech zdrowo się chowa 😘 dużo zdrówka dla Ciebie i Toma 😊

    JaSzczurek lubi tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 lipca 2019, 21:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agge, Ochmanka, Monika prog może i piękny ale co jak j tak nic nie wychodzi. ☹️ Chociaż w sumie się cieszę że z tym jest ok.

  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 24 lipca 2019, 21:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaSzczurek, jaki śliczny maluszek 😍😍

    JaSzczurek lubi tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
‹‹ 118 119 120 121 122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego