Forum W oczekiwaniu na testowanie Lipcowe kreseczki ♡
Odpowiedz

Lipcowe kreseczki ♡

Oceń ten wątek:
  • szona Autorytet
    Postów: 5578 13080

    Wysłany: 8 lipca 2019, 16:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdulina, coś się zadziało-wcale Twoje przeczucia nie musiały być mylne :/ Nie poddawaj się. Ale ustal z ginem skąd te długaśne cykle :/

    Magduullina lubi tę wiadomość

    14 cs po cb. (21 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7169 10086

    Wysłany: 8 lipca 2019, 16:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostaliśmy się do trzeciego programu IVF z urzędu miasta!!! 😆😆😆

    Karolina, majka91, Pati96, aeiouy, Niercierpliwa v2.0, Mama_Zuzia, Melissa93, moni05, okularnica91, Szczesliwa_mamusia, Judit, Malinaa90, Magduullina, OO83, szona, Izape_91, Nikodemka, agge, eemmiilliiaa, Gosiek1993, Sasanka55, syllwia91, 5ylwian, DzulkaJ, MamaStasia :), Malgonia, Nuch, Misiaa, moyeu, Maria87, Arashe, Irvine90, Ochmanka, nowa na dzielni, buba123, Angelika1313, Beti82, Tele...79, ElfiaKsiężniczka, Meggs, Bara112, Ania_85_, JaSzczurek, Olga_89, Iseko, Madziandzia lubią tę wiadomość

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • aeiouy Autorytet
    Postów: 793 1717

    Wysłany: 8 lipca 2019, 16:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdullinka przykro mi 😢😢😢 bedziesz miala swoja kokosie, juz niedlugo, ja to czuje w kosciach 😚

    Ochmanko jaki ladny prog!

    Moyeu- a kiedy masz miec @? Zaciskam kciuki oby to bylo to!!!✊✊✊

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 16:40

    Magduullina, moyeu, Ochmanka lubią tę wiadomość

    Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
    5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020 (cb)
    12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
    04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
    Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
    10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
    01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane (juz 8 szczepien, czekam na 9.) -> allo mlr 22%
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2207 3214

    Wysłany: 8 lipca 2019, 16:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdullina tule Cię mocno kochana.😘

    Monika to super ,że się dostaliście. 😘

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4021 6159

    Wysłany: 8 lipca 2019, 16:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Dostaliśmy się do trzeciego programu IVF z urzędu miasta!!! 😆😆😆

    Aaaa! 💪🏻💪🏻 Cudnie ❤️

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 lipca 2019, 17:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 23:15

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 lipca 2019, 18:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanko, prog marzenie <3

    MonikA, cudowna wiadomosc, meeega sie ciesze :) :) :) :) :)

    Mama Zuzia, zobaczysz, Skarbie, ze wszystko bedzie idealnie i nie skieruja Cie do zadnego szpitala :*

    Moni, jak sie czujesz?

    Pati, nie znam sie kompletnie na tych substancjach :/

    Moyeu, kciuki mega mocno zacisniete i Ty wiesz za co :) :* Oby Twoje przeczucia co do @ byly mylne :*

    Magduulinka, strasznie mi przykro, ale u Ciebie chyba co cykl testy oszukiwaly :/ Powiedz o wszystkim ginowi, bo to przeciez niemozliwe. Glowa do gory, nie podlamuj sie, bo masz dla kogo zyc i byc radosna :*

    Magduullina, moyeu, MonikA_89!, szona lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 lipca 2019, 18:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judit wrote:
    Syllwia bardzo sie ciesze z dobrego przyrostu :D
    Zdradzaj nam tu czy w tym szczęśliwym cyklu coś nowego wprowadziliście co mogło pomóc?

    Ja wcinam ananasa ale już wiem że w tym cyklu znowu nie wyszło.Okres bedzie w sobote czuję to już dzisiaj.
    Kochana to pierwszy cykl po laparo i mimo że lekarz mówił że pasuje w tym pierwszym cyklu zrobić monitoring ja to olalam, zero mierzenia temperatury, monitoringow, badania progesteronu duphastonu itd poprostu nie myślałam aż tak o tym. Sex z mężem uprawialismy w tym cyklu może z 3 razy bo nie miałam ochoty 🙄

    Judit, Karolina, Maria87, aeiouy, szona, Kittinka83 lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 lipca 2019, 18:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ef, gdzie jestes? :( :* :* :*

    Irvine <3 jak sie czujesz? :*

    Ochmanka lubi tę wiadomość

  • MamaStasia :) Autorytet
    Postów: 1338 2867

    Wysłany: 8 lipca 2019, 18:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie . Na szczęście szyjka długa i zamknięta . Na USG też wszystko dobrze wygląda . Więc pewnie to przez to że łóżeczko podnosiłam do góry .

    Zdjęcia nie mam . Mała już waży 2 400. I wygląda że będzie te CC .

    Później was nadrobię .

    Malinaa90, syllwia91, Sasanka55, OO83, moni05, Magduullina, Karolina, Maria87, Arashe, moyeu, agge, Mama_Zuzia, aeiouy, Gosiek1993, Ochmanka, MonikA_89!, nowa na dzielni, szona, Szczesliwa_mamusia, Tele...79, ElfiaKsiężniczka, Ania_85_, Iseko, Madziandzia lubią tę wiadomość

    Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 lipca 2019, 18:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skromnie bardzo zapytam co zażywać? Teraz zażywam osobno kwas dha kwas foliowy metylowany glucophage witaminy z grupu b można? 7, 6, 12? Koenzym q10 odrzuciłam, witaminę C też

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 8 lipca 2019, 18:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Stasia 2400, wow :) to juz pelnowymiarowe dziecko.

    Monika wspaniala wiadomosc. Kiedy myslisz, ze zaczniecie procedure?


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Misiaa Autorytet
    Postów: 2076 3433

    Wysłany: 8 lipca 2019, 18:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika suuuper!

    Magduulliina bardzo mi przykro ale walcz dalej. Ustal z ginem skąd te długie cykle a doczekasz się maluszka w najmniej spodziewanym momencie :)będzie mega niespodzianka ;)

    Ja w tym cyklu nie testuję bo <3 było tylko raz kiedy był śluz płodny ale nie mam pojęcia kiedy była owulacja więc gdybym w tym cyklu zaskoczyła to by się trafiło jak ślepej kurze ziarno haha
    Sylwia gratuluje ;) jeśli chodzi o witaminy z grupy b to mi w poprzednich ciążach kazali na nie uważać...

    Magduullina, szona lubią tę wiadomość

    24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB

    Acard, insulina, clexan, luteina, euthyrox

    eiktugpjuxjlxhci.png
  • Maria87 Autorytet
    Postów: 2126 3195

    Wysłany: 8 lipca 2019, 18:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdulina, bardzo mi przykro, że tak to przeżywasz. Nie załamuj się i nie poddawaj! Ściskam Cię mocno!

    Monika, ale super! I co teraz? Kiedy, kiedy? 😀

    Syllwia, czyli potwierdza się teoria, że wystarczy nie myśleć i trochę sobie odpuścić :)

    Co niestety może oznaczać, że nigdy nie zejdę w ciążę, bo za dużo analizuję haha 😜
    (Teraz czekam na historię ciężarówek, które bardzo bardzo chciały, dużo o tym myślały i bez żadnego odpuszczania się udało 😉 )

    Ja dziś zrobiłam pakiet tarczycowy, pierwszy raz zbadałam FT3, bo nikt mi tego wcześniej nie zlecił, a przecież w necie trąbią o tym, by zawsze badać trójkę tarczycową!

    No i jest tak sobie:

    TSH - 1,91 (0,27-4,2)
    FT3 - 3,02 (2,04-4,40) 32.05%
    FT4 - 1,18 (0,93-1,71) 41.53%
    Anty-TPO - 213 (0-34)

    TSH ok, ale ft3 i ft4 na niskim poziomie, a czytałam, że powinny być powyżej 50%...
    Anty-TPO rośnie (było 122 ostatnio), więc stwierdzam, że dieta bezglutenowa nic nie daje :/

    syllwia91, Magduullina, Ochmanka lubią tę wiadomość

    Rozpoczęcie procedury IVF po 16-stu cyklach starań naturalnych.

    24.05.2020 - start długi protokół. 21.06.2020 punkcja - pobrano 13 kumulusów, w tym 10 dojrzałych komórek, 6 zapłodniono, 6 zarodków w 3 dobie, 2 x ❄️ - 5.1.1 i 3.2.2

    6.02.2020 - start krótki protokół, stymulacja przerwana (tylko 5 pęcherzyków)

    Macierzyństwo Kraków

    👎 Hashimoto (Euthyrox 88)
    👉 AMH 1,48
    👉 ANA słabo dodatnie
    👎 MTHFR_677C-T hetero, MTHFR_1298A-C hetero, PAI-1 4G homo
    👎 wysoka homocysteina
    👎 anty-TG, anty-TPO
    👍 KIR Bx
    👎 NK 24%
    👍 histeroskopia + scratching + sonoHSG
    👍 Ujemne: p/c przeciwplemnikowe i przeciw antygenom jajnika, antykoagulant toczniowy.

    🧔 całkowita liczba 565 mln (było 355 mln), morfologia 3% (bez zmian), ruch postępowy 48%, ruch całkowity 56%, HBA 94%, fragmentacja DNA 28% (było 32%), USG ok, brak bakterii.

    instagram
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4021 6159

    Wysłany: 8 lipca 2019, 18:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka, dziękuje 😘 wkurzam się, bo coraz mniej mogę robić... i coraz mniej się ruszać 😕 frustruje mnie, ze nie jestem w stanie jednej szafy posprzątać przez pół dnia. Leżę jak kłoda, bo wszystko mnie już boli. Nie umiem usiedzieć w miejscu 😋 a Ty jak kochana? Mam nadzieje, ze odpoczywasz! 😘

    MamaStasia ale super! ❤️ Mały człowiek. Waga książkowa wręcz 😊

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • Arashe Autorytet
    Postów: 1907 2522

    Wysłany: 8 lipca 2019, 18:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika gratulacje! Dołączam się do pytania Malgoni, kiedy start :)

    Mama Stasia cieszę się, że wszystko z dzidzia dobrze i z Tobą :)

    Ochmanka super, że próg się zwiększył :)

    Ochmanka, szona lubią tę wiadomość

    l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 4994 11595

    Wysłany: 8 lipca 2019, 18:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka super że progesteron ładny! Trzymam kciuki żeby za progesteron szła i niespodzianka :)

    Monika89 super że się dostaliście do programu :) teraz musi się udać!

    Magdulina przykro mi, że tym razem się udało, ale dziewczyny mają rację, masz już wspaniała 2 i będzie 3 tylko jak widać wymaga to trochę więcej czasu :)

    Sylwia gratuluję pięknego przyrostu :) proga masz na bank wyższego jak bierzesz dupka tylko on nie wychodzi w badaniu.

    syllwia91, Magduullina, Ochmanka lubią tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • lithium Autorytet
    Postów: 292 271

    Wysłany: 8 lipca 2019, 19:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki, mi został tydzień do @.
    Brzuch daje o sobie znać tak jak przed @, do tego mam mega zaparcia i dużo mlecznego śluzu.
    Dzisiaj moje nastawienie jest na nie. Nie udało się.
    Ale może mi przejdzie.
    Dzisiaj mam cały dzień na nie.
    Eh.
    :(

    ??.03.2020 - na świat przyjdzie nasza druga kruszynka <3
    Nasze pierwsze szczęście:
    04.12.17 - 2620g, 51cm <3
    _________________
    0b182e8fb0c3d04aa70cf68ce999b37e.png
    svchvfxmbzkqadry.png
    5b09j44j7dhkxihf.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 lipca 2019, 19:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziekuje Wam Bardzo za wsparcie ale ja sie nie poddaje poki @ nie ma ,dzis tak mnie zaczal bolec brzuch ze myslalam ze juz krew zobacze a tu nic jutro jak mowilam zapisze sie na wizyte ... Moze naprawde przez chorobe i tyle lekow owulacja byla tak pozno , niewiem co sie dzieje ale napewno cos sie ze mna dzieje... :( juz nawet nie chodzi tutaj o az takie rozczarowanie tylko o to ze beta zaprzeczyla temu co czuje... A @ nadal brak .... Chyba po pracy walne jakies piwo dla odstresowania choc nie wiem czy dobrze zrobie... Przepraszam Was ze tak swiruje :* wybaczcie mi wiem ze kochane moje macie swoje problemy i to niektore wieksze starajac sie o pierwsze malenstwo a ja wam tu tak jojcze :( przepraszam Was :* juz nie bede

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7169 10086

    Wysłany: 8 lipca 2019, 20:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, Wit B6, B12 możesz brać. D3 koniecznie. C też nie musisz odstawiać :)

    Małgonia, Na razie mamy miejsce w klinice. Jeszcze musimy złożyć wniosek do urzędu, ale myślę, że to tylko formalność. Po złożeniu wniosku musimy czekać na UM aż wyda decyzję. Ostatnio czekaliśmy ponad miesiąc! 9.08 mam wizytę u gina + złożenie wniosku, a 13.08 immonologa w tej samej klinice. Mam nadzieję, że jakoś się dogadają i mnie dobrze obstawią lekami przed kolejną procedurą :) Szykuje się mentalnie na wrzesień.

    syllwia91, Malgonia, szona, Arashe, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego