Forum W oczekiwaniu na testowanie Lipcowe kreseczki ♡
Odpowiedz

Lipcowe kreseczki ♡

Oceń ten wątek:
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 4990 11594

    Wysłany: 9 lipca 2019, 07:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moyeu przykro mi :( ale pamiętaj że jutro będzie lepiej :*

    moyeu lubi tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Niercierpliwa v2.0 Autorytet
    Postów: 1002 2067

    Wysłany: 9 lipca 2019, 07:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja, 21:26

    moyeu lubi tę wiadomość

    12.03.2020 II ♡ - synek 🧒
    towKp2.png
  • Mama_Zuzia Autorytet
    Postów: 2536 3957

    Wysłany: 9 lipca 2019, 08:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane!

    Magduuuulina/ tak mi przykro :( ale kochana nie łamiemy się, masz dwójkę szkrabów, ta słodka mała dziewczynka tez się umości w końcu w Twoim brzuszku!!! :* sciskam mocno i tule

    Ochmanka- cieszę się bardzo, ze owu była!!! 😍

    MonikA- wrzesień jest Wasz! To już tak niedługo i kropek zawita wtedy do Twojego brzuszka!

    Moyeu- przykro mi ze małpiszon przyszedł. Ale to już ostatni, dzisiaj jest pierwszy dzień Twojej ciąży kochana, zapamiętaj ta datę!

    Elfia- transferu nie może zrobić inny lekarz? Może akurat i nie stracicie tego czasu?

    Izape- fajnie ze uiu będziecie mieć na NFZ, to i in vitro to jednak bardzo duże koszta, a szanse będziecie mieć zwiększone jakby nie było!

    Nikodemko- czemu czujesz ze znów to samo? 😪

    Dzień dobry kochane, witam się i zostawiam wiruski z okazji skończonego 32, a rozpoczętego 33 tygodnia ciąży []{}##^^*+=_\|~<>$£¥•!
    Wczoraj miałam tragiczny dzień, myślałam ze już mnie czeka IP bo znowu było zle, ale po paru godzinach się uspokoiło. Z tego wszystkiego się mocno spłakalam. Zamówiłam tez wszystkie rZexzy oprócz koszul które już potrzebuje do szpitala po porodzie. Spakuje torbę i niech czeka. Mnie moje hormony, strach i ta sytuacja tak paraliżują ze odliczam teraz każdy dzień. PrzeloZylam jutrzejsza wizytę z 18 na 15:40 bo się coś zwolniło i oby do jutra. Dzisiaj musimy jechać do usc uznać mała przed porodem bo nie mamy ślubu i już się boje bo tam trzy piętra są, trzymajcie za mnie kciuki żebym dała radę. Nie chce Wam tu tak narzekać, po prostu panicznie boje się ze mała się pcha na świat :( oby do jutrzejszej wizyty. Miłego dnia kochane :*

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2019, 08:07

    Magduullina, Ochmanka, MonikA_89!, moyeu, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 lipca 2019, 08:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moyeu przykro mi ;(

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2019, 08:18

    moyeu lubi tę wiadomość

  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2206 3213

    Wysłany: 9 lipca 2019, 08:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moyeu przykro mi , tule Cię mocno kochana.😘

    Izape fajnie ,że będziecie mieć iui na NFZ. Kciuki.✊

    Magdullina trzymaj się kochana. Udaj się do gina może on coś poradzi na ten Twój długi cykl.😘

    Elifa A transferu nie może w razie czego zrobić inny lekarz ?

    Mama Zuzia kurczę..biedna. Trzymam kciuki oby wszystko było dobrze i ,żebyś się dobrze już czuła i oczywiście za jutrzejszą wizytę.😘

    Ja z tymi wcierkami sama już nie wiem. Zdecydowaliśmy z mężem,że będę używać, ale dalej nie jestem pewna. Generalnie z tego co czytałam w necie to nie spodziewam się spektakularnych efektów, bo niby odrastają włosy puki używasz, a później z powrotem wypadają. A można tego używać max 3 miesiące. Z pozytywnych rzeczy wczoraj zarezerwowalismy hotel w Krakowie i jedziemy na 5 nocy troszkę pozwiedzać i odpocząć. 😊

    Magduullina, Izape_91, Karolina, Ochmanka, MonikA_89!, moyeu, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 9 lipca 2019, 08:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foczko obiboczko szkoda, ze nie mozesz spokoj ie polezec. Badz dobrej mysli. Miesiac spokojnie przeciagniesz. Bylebys nie musiala nigdzie chodzic i nic zalatwiac.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2019, 08:56

    Mama_Zuzia lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 lipca 2019, 08:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati kochana oczywiscie dzis bede dzwonic sie rejestrowac ...
    Super ze zarezerwowane juz 5 nocek odpocznijcie :*

    Pati96 lubi tę wiadomość

  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3726 6113

    Wysłany: 9 lipca 2019, 08:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niercierpliwa v2.0 wrote:
    Moyeu tule mocno
    Dziewczyny na pewno się to milion razu przewinęło ale czym mogę sobie podkoksowac naturalnie owulacje co by ladne jajeczka byly.
    Kochana, koenzym q10, maca, inozytol to chyba takie najważniejsze zupkę poprawiające jakość komoreczek 😊

    Możesz też spróbować 2 x acc przez 5 dni od 5-9 dc

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2019, 09:12

    Niercierpliwa v2.0 lubi tę wiadomość

    Obdnp2.png

    TQckp1.png

    Starania od czerwca 2018
    niskie AMH 😢 (POF)
    ON:
    Morfologia 5%,

    Marzec - CLO - BYŁY OWULACJE 😊
    Leczenie start
    04.04.2019 - Artvimed Kraków
    28.05. Decyzja o AZ
    Maj - lipiec kompletowanie badań
    29.10 przygotowaniem do transferu ☺
    15.11.2019 transfer ❄ 4.1.1. 7dpt i 10 dpt <0,1😢
    03.01.2020 histeroskopia diagnostyczna - mikropolipy w macicy, biopsja endometrium - brak stanu zapalnego. 🎉
    10.02.2020. FET ❄4.1.1
    6dpt II
    7dpt beta 32,77mIU/ml
    10dpt 154,20 mIU/ml
    14 dpt 1153,00 mIU/ml
    25dpt MAMY ❤️
    22.04.2020 prenatalne - dziewczynka 👧
    15.06.2020 prenatalne 100% dziewczynka 👸
    Krwawienie i hospitalizacja, (krwiak)


    Zostań ze mną... ❤️🙏

    Zostały nam ❄❄

    ⚠️MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne
    ⚠️hiperinsulinemia
    💊acard 75, metyle, metforimina
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 9 lipca 2019, 09:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ja przecjodzilam kuracje polroczna. 3 miesizce wcieralam codziennie, potem co drugi i na koncu co trzeci dzien. Mialam baaaardzo duzo odrosnietych wlosow, a te co byly zrobily sie zdrowe itd. No niestety efekt nie trwa wiecznie, ale mysle ze gdyby stospwac potem taka jedna ampulke na miesiac (ona wystarczala mi na jakies 4 razy) to pewnie nie byloby zle.
    Nie jest to tanie, ale rzeczywiscie dziala.
    A i ja jeszcze robilam masaz takim mezo masazerem. To poprawia krazenie ale i wspomaga wchlanianie tych wcierek.


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • SylwiaLu Autorytet
    Postów: 493 421

    Wysłany: 9 lipca 2019, 09:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

    gratulacje dla pozytywów, kciuki dla oczekujących i pocieszacze dla rozczarowanych negatywami :*
    Ja po grudniowym poronieniu wróciłam do starań i mam pytanko:

    wczoraj (m. 7 a 9 dpo) robiłam badania:

    Estradiol 88,0 pg/mL;
    Progesteron 23,28 ng/mL;

    Myślicie, że ten estradiol wyklucza dobrą jakość komórki jajowej? Mieści się co prawda w normie dla fazy środkowo lutealnej, ale często dziewczyny piszą, że ok. 150 pg/ml na pęcherzyk

    22.06.2020 Luiza :*
    XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
    Hashimoto od 2007
    Starania od XII 2015
    jajowody drożne, histeroskopia ok
    Mąż - morfologia 6%
    AMH 8,07; 3 x UIU :(
    X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
    mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne
  • Misiaa Autorytet
    Postów: 2044 3374

    Wysłany: 9 lipca 2019, 09:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane a ja mam inne pytanie : jak załatwiłyście iui na NZF? Normalnie z ginem rozmawiałyście czy w jakieś specjalnej klinice leczenia niepłodności?

    24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB

    Acard, insulina, clexan, luteina, euthyrox

    eiktugpjuxjlxhci.png
  • SylwiaLu Autorytet
    Postów: 493 421

    Wysłany: 9 lipca 2019, 09:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 wrote:
    Magdulina, bardzo mi przykro, że tak to przeżywasz. Nie załamuj się i nie poddawaj! Ściskam Cię mocno!

    Monika, ale super! I co teraz? Kiedy, kiedy? 😀

    Syllwia, czyli potwierdza się teoria, że wystarczy nie myśleć i trochę sobie odpuścić :)

    Co niestety może oznaczać, że nigdy nie zejdę w ciążę, bo za dużo analizuję haha 😜
    (Teraz czekam na historię ciężarówek, które bardzo bardzo chciały, dużo o tym myślały i bez żadnego odpuszczania się udało 😉 )

    Ja dziś zrobiłam pakiet tarczycowy, pierwszy raz zbadałam FT3, bo nikt mi tego wcześniej nie zlecił, a przecież w necie trąbią o tym, by zawsze badać trójkę tarczycową!

    No i jest tak sobie:

    TSH - 1,91 (0,27-4,2)
    FT3 - 3,02 (2,04-4,40) 32.05%
    FT4 - 1,18 (0,93-1,71) 41.53%
    Anty-TPO - 213 (0-34)

    TSH ok, ale ft3 i ft4 na niskim poziomie, a czytałam, że powinny być powyżej 50%...
    Anty-TPO rośnie (było 122 ostatnio), więc stwierdzam, że dieta bezglutenowa nic nie daje :/

    Ja też z Hashimoto. Nie słyszałam nigdy o tym "powyżej 50%", aż muszę u siebie posprawdzać. (jak to liczysz?)
    Mi endo mówiła, że jeżeli w trakcie ciąży tsh jest na dobrym poziomie, to anty tpo nie stanowi zagrożenia, wykluczyła to jako powód poronienia.
    Nie zaszkodziłoby, gdybyś obniżyła tsh poniżej 1. Ja cały czas biorę trochę większą dawkę niż lekarz zaleca i trzymam ok. 0,5.
    Też się zastanawiam nad znaczeniem diety, pierwszy endo powiedział, że anty tpo takie będzie i już. Pierwszy wynik miałam 400, po latach eutyroxu, zeszło do 200, ostatnio 150. Różne diety się przewijały u mnie w międzyczasie i też się zastanawiam czy coś w końcu tu można zadziałać czy nie...

    Maria87 lubi tę wiadomość

    22.06.2020 Luiza :*
    XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
    Hashimoto od 2007
    Starania od XII 2015
    jajowody drożne, histeroskopia ok
    Mąż - morfologia 6%
    AMH 8,07; 3 x UIU :(
    X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
    mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4020 6159

    Wysłany: 9 lipca 2019, 09:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moyeu przykro mi 😢 tule mocno. 😘

    Elfia, mam nadzieje, ze uda się umówić to z innym lekarzem i w lipcu będziesz już ciezaroweczką. Trzymam kciuki! ✊🏻✊🏻

    Zuzia, nie przemęczaj się... ale zrobiłyśmy to samo. Nawet laktator mi dzisiaj przyniesie kurier, bo jakbym urodziła wcześniej to będzie trzeba męczyć cyce 😂 nie panikujmy 😘 tylko spokój... odpoczywaj dużo. Dużo, dużo! ❤️

    A Sasanka to nam się tu pojawia i znika, przepadlas gdzieś, kochana? 😁❤️

    Mama_Zuzia, moyeu lubią tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • Arashe Autorytet
    Postów: 1907 2522

    Wysłany: 9 lipca 2019, 09:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yhh ja dopiero muszę zamówić przewijak i laktator, bo zamierzam odciągnąć, by mieć mleko na wypadek migreny i normalnie brać leki, by nie trwała 3 dni tylko parę h... Bo z dwójką i migrena to ciężko będzie.
    Chociaż czuje, że 40 tygodni raczej ponosze, może dlatego podświadomie z niczym się nie spieszę.

    Moyeu przykro, że przyszła...

    Ochmanka, a Ty ile dpo?

    Ochmanka, moyeu lubią tę wiadomość

    l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2206 3213

    Wysłany: 9 lipca 2019, 09:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Pati ja przecjodzilam kuracje polroczna. 3 miesizce wcieralam codziennie, potem co drugi i na koncu co trzeci dzien. Mialam baaaardzo duzo odrosnietych wlosow, a te co byly zrobily sie zdrowe itd. No niestety efekt nie trwa wiecznie, ale mysle ze gdyby stospwac potem taka jedna ampulke na miesiac (ona wystarczala mi na jakies 4 razy) to pewnie nie byloby zle.
    Nie jest to tanie, ale rzeczywiscie dziala.
    A i ja jeszcze robilam masaz takim mezo masazerem. To poprawia krazenie ale i wspomaga wchlanianie tych wcierek.

    Ja jakieś 3 lata temu też miałam ścierki tylko ,że inne i od trychologa. Trochę się poprawiło , ale wyjechałam za granicę i zaczynało wracać, później jak zaszłam w ciążę i po poronieniu znowu wrócił ten stan i wypadają mi włosy garściami, a ja już prawie w ogóle ich nie mam. Ten dermatolog mówił, że najlepsze by były mezoterapia igłowa, że wstrzykiwal by mi w skore głowy, ale podczas starań o dziecko jest to przeciwskazaniem.

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7108 9897

    Wysłany: 9 lipca 2019, 09:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niercierpliwa v2.0 wrote:
    Moyeu tule mocno
    Dziewczyny na pewno się to milion razu przewinęło ale czym mogę sobie podkoksowac naturalnie owulacje co by ladne jajeczka byly.
    DHEA i q10 :)

    Niercierpliwa v2.0 lubi tę wiadomość

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • szona Autorytet
    Postów: 5545 13041

    Wysłany: 9 lipca 2019, 09:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u gina w ramach tego programu. Potwierdził owu z lewego, ciałko żółte nadal jest, w prawym torbiel ma 14 mm - miała 15 mm w sb, obserwujemy. Macica wporzo, trochę powiększona. Endometrium jak u mnie zawsze - 11 mm.

    SonoHsg będzie lub nie - na pewno musi być potwierdzony brak ureaplasmy. A jednocześnie skoro zaszłam w ciaze to by się wstrzymał z badaniem. Przychylam się do tego, tym bardziej, że to nie jest takie bylejakie badanie. I tak o.

    Pęka mi głowa drugi dzień i nie dam rady funkcjonować. Mogłam zrobić rano test, wiedziałabym czy mogę bez problemu wziąć lek. Eh.

    14 cs po cb. (21 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
  • Niercierpliwa v2.0 Autorytet
    Postów: 1002 2067

    Wysłany: 9 lipca 2019, 10:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja, 21:26

    12.03.2020 II ♡ - synek 🧒
    towKp2.png
  • szona Autorytet
    Postów: 5545 13041

    Wysłany: 9 lipca 2019, 10:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, wracając do domu spotkałam dawną znajomą. Odkąd ją pamietam lubiła popić, pali jak smok, nawet nie kryje się z tym, że żyje po to, żeby utrzymywało ją państwo. Ma dwoje dzieci. Przywitała mnie słowami „ha! Powiększy mi się rodzina! 7 tydzień! A co u ciebie?”

    I niech sobie ma te dzieci, fajnie, nie żałuję jej. Ale może serio trzeba zacząć szaleć, pic, bawić się i zaliczyć w końcu jakaś wpadkę, bo gdy człowiek dba o wszystko i staje na rzęsach to ch. z tego wychodzi.

    syllwia91, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    14 cs po cb. (21 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 lipca 2019, 10:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2019, 21:51

‹‹ 42 43 44 45 46 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego