Lipcowe kreseczki ♡
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny! Sprawdzałam wyniki już przy stole weselnym i nie ruszyłam talerza póki nie zobaczyłam czy jest ok:) od razu humor imprezowy się zrobił owu na 99% była w 25dc ale to duużo lepiej niż w 36...
Dziękuję Wam za pamięć! Bardzo wiele to dla mnie znaczy❤ też liczę na niespodziankę 😁
MonikA super wiadomość! Do trzech razy sztuka. Teraz już nie ma innej opcji fighterko🤗
Magdullina Ślicznotko nie smuć się😙 będziesz miała trzecie dzieciątko, może poprostu dla Ciebie jest pisana ciąża kompletnie z zaskoczenia. Przytulaski:*
Elfia współczuję ciężkiej @😞 macie już mniej więcej ustalony termin transferu?
Sasanka też bym przyjęła małą kitkę😉 jak samopoczucie?
Nasze Testerki kochane mooocno trzymam kciuki✊✊
Lipiec OGNIAAAA!!
Izape❤🤩 Twoja psychofanka pieje z zachwytu😛😛
Mamusie życzę dobrego samopoczucia, głębokich oddechow i lekkich brzuszków! A! No i odwiedzin porcelany tylko od jednej strony😋😚
My mieliśmy dziś wolne, najpierw byłam zaszczepić Gapcia od wścieklizny, potem pojechaliśmy do Ikei a na obiad zjedliśmy pyszną rybkę. Jutro już praca😒 no i odbieram autko od mechanika. Buziaczki😚😚Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 21:26
MonikA_89!, Malgonia, szona, Karolina, aeiouy, Magduullina, Tele...79, Angelika1313, Ania_85_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Monia wrzesień to idealny miesiąc na przygarniecie kropka ♥️ ja bym chciała chociaż podejść do IUI we wrześniu. Jak się nie uda we wrześniu, to może spróbojemy max 4razy, a po nowym roku może w okolicach marca spróbujemy podejść do IVF... Chcialabym poczuć że mam realna szansę na ciążę... Póki co to jest jakiś Matrix.Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Izape ja mam podobny plan . Jesienią IUI, max 3-4 razy. Jak się nie uda to znowu zaczniemy myśleć i IVF ale póki co eM koksuje plemniki, ja jestem na diecie na przyjazny śluz i próbujemy zrobić wiosenne dziecko.
Magdullina przykro mi, nie ma nic gorszego niż oszukujący cień2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Izape_91 wrote:Monia wrzesień to idealny miesiąc na przygarniecie kropka ♥️ ja bym chciała chociaż podejść do IUI we wrześniu. Jak się nie uda we wrześniu, to może spróbojemy max 4razy, a po nowym roku może w okolicach marca spróbujemy podejść do IVF... Chcialabym poczuć że mam realna szansę na ciążę... Póki co to jest jakiś Matrix.
szona lubi tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
nowa na dzielni wrote:Izape ja mam podobny plan . Jesienią IUI, max 3-4 razy. Jak się nie uda to znowu zaczniemy myśleć i IVF ale póki co eM koksuje plemniki, ja jestem na diecie na przyjazny śluz i próbujemy zrobić wiosenne dziecko.
/
Nowa ja już nic nie dokupuje od operacji... Non stop coś koksowalam, nic to nie dawało więc przestałam. Teraz tylko to co muszę, czyli Bromek, meta i euthyrox. Emkowi kupiłam salfazin,ale nie mam serca go tak męczyć. Dawniej mu dawałam calva garść witamin do roboty.. Ciekawe co nowy lekarz powie w czwartek. Msm zamiar zrobić kilka badan w tym miesiącu, bo od laparoskopii nic nie badalam, ale ze mija 3 cykl to czas najwyższy wrócić....
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
MonikA_89! wrote:Kochana, na pewno chcesz iui? Skuteczność jest niewiele większa niż przy naturalnych staraniach, a jeśli jest jakiś inny problem niż wrogi śluz czy lekko obniżone parametry nasienia, to IUI może być nieskuteczna. Oczywiście zrób jak uważasz, ale za cenę 3-4 IUI masz już IVF o znacznie wyższej skuteczności. Wielu lekarzy odradza iui, bo generuje niepotrzebne koszty, a wielu parom i tak nie pomaga zajść ciążę. Jeśli jednak zdecydujecie się na iui to ja bym przed tym cyklem zrobiła hsg, żeby się upewnić czy jajowody są nadal drożne.
Monika u mnie nie ma problemu z jajowodami, miałam HSG w 2017 roku(drozne) i teraz podczas laparoskopii też wyszło że drozne, a IUI będziemy robić na NFZ, więc kosztuje mnie to tyle co paliwo czyli ok. 150 zł także spróbujemy, może się uda. Będę wiedziała w czwartek, czy w ogóle coś z tego będzie. U mnie tak naprawdę niewiadomo gdzie leży problem więc może po laparoskopi iui da radę w 4-5cykluStarania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Izape_91 wrote:Monika u mnie nie ma problemu z jajowodami, miałam HSG w 2017 roku(drozne) i teraz podczas laparoskopii też wyszło że drozne, a IUI będziemy robić na NFZ, więc kosztuje mnie to tyle co paliwo czyli ok. 150 zł także spróbujemy, może się uda. Będę wiedziała w czwartek, czy w ogóle coś z tego będzie. U mnie tak naprawdę niewiadomo gdzie leży problem więc może po laparoskopi iui da radę w 4-5cyklu
Jak Wam się udało załatwić, że nie płacicie? Ja sobie ostatnio uświadomiłam, że tą moją ostatnią cb miałam potwierdzoną betą, więc jakby nie patrzeć już mam 2 poronienia za sobą i jeden transfer, gdzie beta nie ruszyła. Może musiałabym sobie też zacząć załatwiać jakieś rzeczy na NFZ 🤔szona, Arashe lubią tę wiadomość
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
nick nieaktualnyOchmanko kochana dziekuje :* mam nadzieje ze wkoncu sie uda ... Zwlaszcza ze jakos nadal wierze... Mialam chwile slabosci po odebraniu wynikow , jeszcze jakas migrene pieronska mam od 3 dni i ten bol brzucha ... Nic nie gdybam trzeba isc do gina i tyle bo cykle zaczynaja sie mi rozjezdzac... No nic Wszystkie jestescie wspaniale i dodajecie takiej sily ze szok...jak to nie to to niech tem @ juz bedzie.... Dobranoc
szona lubi tę wiadomość
-
lithium wrote:Kobietki, mi został tydzień do @.
Brzuch daje o sobie znać tak jak przed @, do tego mam mega zaparcia i dużo mlecznego śluzu.
Dzisiaj moje nastawienie jest na nie. Nie udało się.
Ale może mi przejdzie.
Dzisiaj mam cały dzień na nie.
Eh.
Niestety takie emocje wracają jak bumerang. Ja dziś po pracy padłam na 3 h i spałam jak zabita. Uśpił mnie chyba deszcz. Trzymam kciuki, żeby jutro było lepiej!
-
Izape - w takim razie mamy podobny plan Ja od lipca zaczynam przygode z Clo, a jesli nie uda sie po nim, to ruszamy z inseminacja jesienia. Bedziemy starac sie na nfz. Wiem, ze skutecznosc jest mala, ale z drugiej strony przy naszym problemie z uplynnieniem nasienia moze byc kluczem do sukcesu.
Powiem Wam, ze przeraza mnie to wszystko... Zaczynajac starania nie wiedzialam, ze istnieje w ogole cos takiego jak iui, a in vitro wydawalo mi sie jakas bajka. Nie spodziewalam sie, ze dojde do momentu, w ktorym zaczne to rozwazac. Ciesze sie, ze ogarnelam sie psychicznie i z miesiaca na miesiac nie jest coraz gorzej, ale z drugiej strony, kiedy pomysle sobie, ze tyle juz zrobilismy, a nadal stoimy w miejscu przechodza mnie dreszcze...
Zakladam, ze znowu sie nie udalo, w cyklu, w ktorym mialam tak wielkie nadzieje po tej histeroskopii. Strasznie mnie to boli. -
Magdullina, koniecznie marsz do lekarza. Zadbaj o swoje zdrowie fiZyczna i psychiczne. I koniecznie powiedz lekarzowi o tych pozytywnych testach mimo braku ciąży.
Sylwia ❤❤❤❤❤❤
Monika, super ze tak szybko!
Ochmanko, super prog, ciąże utrzyma 😉 Ja mam jeszcze w poniedziałek przyszły usg piersi i będę dzwonić do kliniki żeby ustalić u nich usg i wizytę u dr. Także jeszcze dluuuuuga droga przed nami....
Lithium, dopóki nie ma @ jest nadzieja ! ✊
Ochmanka, syllwia91, Magduullina lubią tę wiadomość
-
Właśnie wyczytałam , ze mój lekarz z kliniki cały sierpień idzie na urlop, a tak bardzo liczyłam wtedy na transfer bo mam dwa tygodnie urlopu 😢 wiem, ze jemu też się należy, ale do sierpnia mam zarezerwowane zarodki tylko, a jak dr nie będzie to nnie wiem jak to przedłużyć...
-
Dziewczyny u mnie, tak jak się spodziewałam, z rana zawitała @ 😟30 lat 🍍 starania od II 2018
🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
❌AMH
IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻
👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
💉IVF💊
IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭
💉IMMUNOLOGIA🦠
IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
❌TEST IMK
❌TEST CBA
❓ANA 3
✅P/c przeciwplemnikowe
❓KIR
❓HLA-C
Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻 -
ElfiaKsiężniczka wrote:Właśnie wyczytałam , ze mój lekarz z kliniki cały sierpień idzie na urlop, a tak bardzo liczyłam wtedy na transfer bo mam dwa tygodnie urlopu 😢 wiem, ze jemu też się należy, ale do sierpnia mam zarezerwowane zarodki tylko, a jak dr nie będzie to nnie wiem jak to przedłużyć...
😭
moyeu wrote:Dziewczyny u mnie, tak jak się spodziewałam, z rana zawitała @ 😟
moyeu lubi tę wiadomość
😭
Moyeu tak mi przykro chcialabym Ci cos madrego napisac, ale nie wiem co
Elfia idz do innego. Leczenie leczeniem, ale z tego co czytalam to przynajmniej w Wawie lekarze "dyzurni" robia transfery. Wszne zeby Cie przygotowal. Moze jeszcze jakas wizyta na koniec lipca?moyeu lubi tę wiadomość
-
MonikA_89! wrote:Nie możesz do innego lekarza pójść w zastępstwie, a potem wrócić do swojego?
-
Malgonia wrote:Moyeu tak mi przykro chcialabym Ci cos madrego napisac, ale nie wiem co
Elfia idz do innego. Leczenie leczeniem, ale z tego co czytalam to przynajmniej w Wawie lekarze "dyzurni" robia transfery. Wszne zeby Cie przygotowal. Moze jeszcze jakas wizyta na koniec lipca?
Będę próbować, zadzwonię dzisiaj i spróbuję się umówić, mam juz wyniki chlamydii i jest ujemna, uff, jeszcze tylko cytologia i biocenoza, którą pewnie będę musiała powtórzyć, bo złe zrobili badanie 😕 -
moyeu wrote:Dziewczyny u mnie, tak jak się spodziewałam, z rana zawitała @ 😟
😞 kurde no!moyeu lubi tę wiadomość