Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Lipcowe staraczki :)
Odpowiedz

Lipcowe staraczki :)

Oceń ten wątek:
  • marta95 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyzia wrote:
    Na pierwsza czekałam 7 lat :D Obym teraz nie musiała tyle czekać. A tak na serio oboje jesteśmy tak wyposzczeni bo mieliśmy zakaz od samego początku, ze nie bedzie problemu z serduszkowaniem :)
    Nie no tyle nie będziesz czekać na pewno.
    Eeeee no to pewnie, nic tylko brać się do roboty :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta95 wrote:
    Hahaha oby! :D
    Agniecha który to twój cykl ? Bo chyba nie doczytałam :)

Zaczęliśmy sie starać miesiąc przed ślubem... W lipcu nasza rocznica... W 3cyklu stymulowanych zaskoczyłam ale szczęście odeszło w 4tyd i 5dniu... Wszystko sie wyczyściło i Kilka dni pózniej dostałam juz okres wiec organizm super Zastartowal od nowa ale lekarz zlecił diagnostykę poronienia wiec czekam do 8.07 na wizytę i wtedy bede cos więcej wiedzieć ;) uff to sie rozglądałam

• Crisperss Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mignona wrote:
    Wiem wiem ;) Jakie szanse u Ciebie tym razem?
    sama nie wiem... wydawało mi się, że będzie owulacja wszech czasów a tu zonk :D może nawet jej w ogóle nie było... okaże się najwcześniej za tydzień. A u Ciebie?

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • marta95 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Zaczęliśmy sie starać miesiąc przed ślubem... W lipcu nasza rocznica... W 3cyklu stymulowanych zaskoczyłam ale szczęście odeszło w 4tyd i 5dniu... Wszystko sie wyczyściło i Kilka dni pózniej dostałam juz okres wiec organizm super Zastartowal od nowa ale lekarz zlecił diagnostykę poronienia wiec czekam do 8.07 na wizytę i wtedy bede cos więcej wiedzieć ;) uff to sie rozglądałam
    Czyli w sumie roczek...no po roku czasu to już chyba muszą zacząć coś diagnozowac. Najważniejsze, że od razu mogliście się starać, chociaż tyle...:)

Tak się zastanawiam czy lekarz wierzy na słowo ze rok starań ? Bo ja w sierpniu też rok, a pod koniec lipca mam wizyte u gin...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta95 wrote:
    Czyli w sumie roczek...no po roku czasu to już chyba muszą zacząć coś diagnozowac. Najważniejsze, że od razu mogliście się starać, chociaż tyle...:)

Tak się zastanawiam czy lekarz wierzy na słowo ze rok starań ? Bo ja w sierpniu też rok, a pod koniec lipca mam wizyte u gin...

Ja znalazłam świetnego gin i ten po zobaczeniu wyników zaczął dalszą diagnozę i odrazu stymulacja i udało sie za 3razm a jak sie dowiedział o poronieniu to odrazu diagnostyka i lecimy dalej, nie marnuje ani miesiąca cały czas cos robi i to w nim lubię. Czuje, że ide do przodu a nie stoję w miejscu

• marta95 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Ja znalazłam świetnego gin i ten po zobaczeniu wyników zaczął dalszą diagnozę i odrazu stymulacja i udało sie za 3razm a jak sie dowiedział o poronieniu to odrazu diagnostyka i lecimy dalej, nie marnuje ani miesiąca cały czas cos robi i to w nim lubię. Czuje, że ide do przodu a nie stoję w miejscu
    To rzeczywiście super lekarz.
    Mnie niestety u każdego co byłam odsylal mnie z kwitkiem...ciężko znaleźć jakiegoś porządnego.
    Teraz idę znowu do innego, zobaczymy czy coś zadziała.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie mieszkasz kochana?

• marta95 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Bełchatów, 50km za Łodzią

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A szukałas na forach??? Ja mojego znalazłam z forum krakowskiego

• marta95 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś coś wpisywalam, ale za wiele nie znalazłam. Chyba ze źle szukałam :P od nowa muszę się tym zająć

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalezienie dobrego lekarza jest bardzo ważne zeby cały czas prowadzić Cię jeden, bo pozna Ciebie i Twój organizm :) a potem w ciazy bedzie Cie fajnie prowadził bo bedzie wszystko wiedział ;) mój jest ginekolog, położnik, endokrynolog ;) i mam w ten sposób wszystko w jednym i nie muszę biegać z badaniami od jednego do drugiego ;D

• marta95 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie chciałabym wszystko w jednym..bo ostatnio tsh wyszło mi 3,31...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To faktycznie przydało by sie wszystko w jednym ;/ szukaj dobrze jestem pewna ze znajdziesz

• marta95 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam taka nadzieję ze się uda:)

• Czincja Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcc tak monitoring i pergnyl. Tamten cykl był bez wspomagania ale we wcześniejszym był pregnyl. Tylko wtedy nie było nic na owulację.

6 CS pierwszy z clo i pregnyl
    30.03.2017 - Aleksander ❤️
    13.01.2015 - Anastazja ♡
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyzia nie wierzę :-( tak mi przykro.

Wiecie co, zaczynam się strasznie bać tego, że jak w końcu się uda to poronie :-(
    Mam wrażenie, że ostatnio dużo takich złych wieści :-(

• asiaa1987 Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia tak to ostatnio jakaś plaga :/

Sama teraz 1 czerwca poroniłam w 5/6 tyg.. ale na szczęście mogliśmy się od razu starać :)

31.08.2017 Moja kochana córeczka przyszła na świat
    3330 gram 54 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie dziewczyny, wiem że wbijam się w temat nie na temat ;) ale muszę się Was poradzić. Otóż ogarnęłam sprawę szyjki (ja na serio myślałam, że Wy ją oglądacie w dosłownym tego słowa znaczeniu :D) i moje spostrzeżenia są następujące: ok. 6-7 dzień po ow., szyjka na głucho zamknięta, wokół śluz o wyglądzie i konsystencji 30% śmietany z biedronki :p tylko bardziej przezroczysty. Nie za dużo, ale ponieważ jestem wetem od duzych zwierząt i bliżej mi do badania krowy niż człowieka, to moje badanie nie należało to nazbyt subtelnych, po nim wypływ był obfitszy :D
    Czy to normalne dla tej fazy cyklu? Jak to powinno u ludzia wyglądać?

• Czincja Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No faktycznie czarny humor u was dzisiaj:) ja ja jakoś nie mam czasu ostatnio na of w dzień. Ale dobrym bo nie myślę o TYM he he.:)

6 CS pierwszy z clo i pregnyl
    30.03.2017 - Aleksander ❤️
    13.01.2015 - Anastazja ♡
  • Olcc. Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czincja wrote:
    Olcc tak monitoring i pergnyl. Tamten cykl był bez wspomagania ale we wcześniejszym był pregnyl. Tylko wtedy nie było nic na owulację.

W takim razie jesteśmy w takiej samej sytuacji :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 20:21

7 cs szczęśliwy
    f2w33e3kfq66sy2y.png
‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ