LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, przybywam z czerwcowego wątku, w nocy zawitała do mnie @, więc już oficjalnie mogę przejść na lipiec W tym cyklu mam wizytę u nowego gin, który może będzie miał jakiś pomysł na mnie, a nie że mam starać się i czekać... Ładnie proszę o dopisanie mnie na 17.07. Fajna data do testowania, to mogłoby się udaćStarania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
Cześć kochane i ja z czerwcowego wątku też przybywam. Dziś @ mnie nawiedziła. Trochę przyszłam z nadzieją, a trochę z obawą, bo przecież te wszystkie gazy, wzdęcia i bekanie nie biorą się z niczego. Lipiec to miesiąc badań, bo czuję się okropnie. Cokolwiek bym nie zjadła, to coś się dzieje. Taka zmyłka w czerwcowym cyklu. Mam w związku z tym takie przemyślenia, aby obserwować objawy, ale zbytnio się nimi nie sugerować..Nie wiem czy mi wyjdzie, ale lipiec to dla mnie miesiąc wakacji, o ile zdam egzaminy. Chciałabym wypocząć, mniej się stresować, wyjechać. Poproszę o wpisanie mnie na 20.07.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 10:54
To będzie dobry dzień, ale najpierw kawa. -
Witajcie dziewczyny nawy cykl to nowe nadzieje czerwiec to cudowny miesiac na zajscie w ciaze co by w lipcu sie radowac
Mam pytanie do was wszystkich co myslicie o cwiczeniach w ciazy ? Od miesiaca cwicze fitness , troche plywam i jeżdżę na rowerze czy odrazu bede musiala z tego zrezygnowac ?14.07.2014 - Adaś Nasze Szczęście :*
1.09.2019 - termin randki z naszym drugim szczesciem -
Ja właśnie zaczęłam ćwiczenia i umieram od zakwasów Też miałam obawy, zwłaszcza, że trening jest intensywny, ale nie będę odwlekać w nieskończoność, bo a nuż jestem w ciąży... Już mnie dobija takie myślenie, że tego nie, tamtego nie, bo co jak ciąża. Będę się martwić, jak już zajdę. Na pewno pływanie będziesz mogła kontynuować w ciąży, ze zwykłego fitnessu możesz zmienić na jakieś zajęcia dla kobiet w ciąży, gdzie ćwiczenia są odpowiednio dobrane tak by nie zaszkodzić.Starania o drugie dziecko
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
TSH w normie
Diagnoza:
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Zamrożony 3AB -
Pływanie w prawidłowo rozwijającej się ciąży jest nawet wskazanie myśle, ze ogólnie w ciąży można robić dużo rzeczy, jestem wierna fanka bloga mamyginekolog i ona świetnie rozwiewa tam wątpliwości dziewczyn w ciąży tez czytacie jej artykuły? Jak dla mnie są mega ciekawe i to nie tylko dla kobiet w ciąży
-
Ja też często zaglądam. I nawet dołączyłam do narodowego wietrzenia
kubekkawy lubi tę wiadomość
Starania o drugie dziecko
Hormony w normie
TSH w normie
Diagnoza:
Leczenie:
Zamrożony 3AB -
Mozna mnie wpisać na liste testowania na 9.07
Dzisiaj test wyszedł pozytywny i to bardzo. Kreska testowa ciemniejsza od kontrolnej czyli dopiero owulka przede mna. Ale organizm robi mi psikusy, a ja myslalam ze juz mialam -.-
Teraz jestem bardzo chora, maz tez wiec w sumie przytulanie bardziej z koniecznosci niz z wlasnych checi..03.2014 r Aniołek
Syn 2015 ♡
Ponad 2 lata starań -
witam serdecznie grzejcie kołdry dziewczyny bo lipiec już za rogiem
Simons_cat lubi tę wiadomość
-
A mi blada kreska z owulacyjnego jeszcze bardziej zbladła-już jej nie widać
Normalnie owulaki powinny mi wychodzić 11 dc, dzisiaj 10 i jest coraz gorzej. Jeśli jutro temperatura znowu mi podskoczy, to będzie porażka-pewnie cykl mi się rozlegulował Czy to może być od wiesiołka?Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
kubekkawy wrote:a ja muszę do narodowego wietrzenia męża przekonać, bo mu przeszkadza, że śpię nago xD a może pokażę mu te filmiki mamyginekolog? jest to jeszcze gdzieś w sieci?
Co? CO? To jest w ogóle możliwe?! O.O Uważa, że go napastujesz, czy jak?Malinka7 lubi tę wiadomość
Hormony w normie
TSH w normie
Diagnoza:
Leczenie:
Zamrożony 3AB -
Ja też się przyłączyłam do narodowego wietrzenia
kubekkawy dobrze zrozumiałam, że Twój mąż nie jest zadowolony, że śpisz bez majtek? :o
Mój to nawet nie wie o tej akcji u mamyginekolog, a sam czasem mnie namawia na spanie nago. Sam zresztą też często śpi bez gaci -
Patuniek, spokojnie, jeszcze nic nie wiadomo. Może owu się trochę przesunie, a może jutro jednak będzie pozytyw. Na razie nie ma co się martwić, tylko na wszelki wypadek działać
Kurde, no chciałabym grzać kołdrę, ale jak tak dalej pójdzie, to będę grzała, ale swoją gorączką Dzieć mnie zainfekował, oczywiście on już zdrowy, a mnie gardło boli już chyba z tydzień i zamiast lepiej to jest coraz gorzej. A jeszcze po nieudanym makijażowym eksperymencie dostałam zapalenia spojówek No po prostu bomba!Starania o drugie dziecko
Hormony w normie
TSH w normie
Diagnoza:
Leczenie:
Zamrożony 3AB -
Malinka7 wrote:Mój to nawet nie wie o tej akcji u mamyginekolog, a sam czasem mnie namawia na spanie nago. Sam zresztą też często śpi bez gaci
I prawidłowo Nabiał też powinien się wietrzyćMalinka7 lubi tę wiadomość
Hormony w normie
TSH w normie
Diagnoza:
Leczenie:
Zamrożony 3AB