LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę
-
WIADOMOŚĆ
-
Dori1811 wrote:Ja dzisiaj byłam na monitoringu z wynikami hormonów jest ciałko żółte Wiec jajeczko ładnie pękło, wyniki badań bardzo dobre, Wiec teraz muszę czekać, aż mój ksieciunio się zbierze na badania No chyba, ze.... po tym miesiącu okażą się niepotrzebne Acilya mam nadzieje, ze nie będziesz tu długo gościć starasz się o pierwsze maleństwo?
Staracie się jak my od grudnia który cykl starań? i jak dajecie radę z niepowodzeniami ciągłymi? Ja czasami łapię strasznego doła, że tyle to trwa. -
Ania95 wrote:Staracie się jak my od grudnia który cykl starań? i jak dajecie radę z niepowodzeniami ciągłymi? Ja czasami łapię strasznego doła, że tyle to trwa.
Jakoś dajemy radę, ja narazie nie miałam jakiegoś powaznego kryzysu, dopiero w tym cyklu zaczęłam sprawdzać czy wszystko jest okej. Wydaje mi się ze mam w miarę spokojna głowę dlatego, ze mój narzeczony prowadzi firmę w drugiej połowie Polski i nie zawsze zgrywalismy się na owulacje ale.... szczerze mówiąc jak zaczynaliśmy to myśleliśmy ze sprawnie to pójdzie a tu jednak nie mam nadzieje ze uda mi się zajść w ciąże w tym roku, tak sobie mówie i chhba dzięki temu nie wariuje przy każdym okresie -
Dori1811 wrote:Ja dzisiaj byłam na monitoringu z wynikami hormonów jest ciałko żółte Wiec jajeczko ładnie pękło, wyniki badań bardzo dobre, Wiec teraz muszę czekać, aż mój ksieciunio się zbierze na badania No chyba, ze.... po tym miesiącu okażą się niepotrzebne Acilya mam nadzieje, ze nie będziesz tu długo gościć starasz się o pierwsze maleństwo?
Tak, pierwsze9 dpo - bHCG 19,82 mIU/ml | 11 dpo - 69,63 mIU/ml | 13 dpo - 170,8 mIU/ml
1cs z Hashimoto, aTPO, ANA2 -
A więc zaczęło się... wielkie, lipcowe owulowanie Powodzenia dziewczyny! Oby wszystkie owulaki były zwiastunami pięknych, tłustych kresek na testach ciążowych
Jestem ciekawa, jak to będzie u mnie w tym cyklu przez to głupie przeziębienie. Czy będzie w ogóle owu, czy się przesunie, czy jednak przyjdzie o czasie... Póki co dopiero 4 dc, owu w poprzednim cyklu miałam wyjątkowo wcześnie, bo już 10 dc, normalnie mam 11 dc - a przynajmniej tak mi się wydaje. Więc jeszcze mam ok. tygodnia.Simons_cat lubi tę wiadomość
Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
mdf ja w zeszłym miesiącu chorowałam do owulacji. też myślałam co to będzie, ale owulka była, estradiol ładny, progesteron jak na mnie też, jedno co to przyszła wcześniej o jakieś dwa dni niż zwykle.
-
Dori1811 wrote:Jakoś dajemy radę, ja narazie nie miałam jakiegoś powaznego kryzysu, dopiero w tym cyklu zaczęłam sprawdzać czy wszystko jest okej. Wydaje mi się ze mam w miarę spokojna głowę dlatego, ze mój narzeczony prowadzi firmę w drugiej połowie Polski i nie zawsze zgrywalismy się na owulacje ale.... szczerze mówiąc jak zaczynaliśmy to myśleliśmy ze sprawnie to pójdzie a tu jednak nie mam nadzieje ze uda mi się zajść w ciąże w tym roku, tak sobie mówie i chhba dzięki temu nie wariuje przy każdym okresie
Ja zaczęłam wariować już po 2 nieudanym cyklu najpierw sama porobiłam badania, a później mąż zrobił, żebyśmy wiedzieli jak sprawy się mają teraz już trochę lepiej jak wiem, że wszystko ok, ale i tak czasem najdzie mnie kryzysowy dzień -
Malgonia wrote:MaBi tak patrze na Twoj wykres.. no plamienie czy nawet krwawienie nie zawsze znaczy, ze sie nie udalo. Moze jednak warto zrobic test?
U mnie niestety plamienie zawsze poprzedza @ . Kiedys to nawet plamilam już tydzień przed @. Od kiedy biorę Duphaston po owu plamienie skrocilo się do 4 dni -
MaBi, a ile trwa u Ciebie faza lutealna?Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
Kurcze dzisiaj zrobiłam kolejny monitoring i z mojego pęcherzyka 14,9mm zrobiło się 14mm ...
Musiałam zrobić usg u innego lekarza i jestem wkurzona na to wszystko
Mam nadzieje że to błąd lekarza.
Pasek owu ma nasycenie 60-70%, a wczoraj było blado wiec coś jednak się dzieje.
Niezależnie od wszystkiego od jutra zaczynam miłe starania, chociaż tyle dobrego mam z całej syt ❤️ -
Malgonia wrote:MaBi i przy 16 dnoowej FL dostajesz progesteron? Co z nim jest nie tak? Taka dluga druga faza to marzenie.
Po inseminacji w Bocianie w Warszawie zazwyczaj dają Duphaston na drugą fazę, chyba mają taką zasadę. Ale jak widać u mnie mało skutecznaWiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 20:24
-
Ania95 wrote:Staracie się jak my od grudnia który cykl starań? i jak dajecie radę z niepowodzeniami ciągłymi? Ja czasami łapię strasznego doła, że tyle to trwa.
Witaj koleżanko testująca tak jak ja nie łapiemy żadnego doła żadna z nas to jest zakazane !!!14.07.2014 - Adaś Nasze Szczęście :*
1.09.2019 - termin randki z naszym drugim szczesciem -
m_d_f wrote:A więc zaczęło się... wielkie, lipcowe owulowanie Powodzenia dziewczyny! Oby wszystkie owulaki były zwiastunami pięknych, tłustych kresek na testach ciążowych
Jestem ciekawa, jak to będzie u mnie w tym cyklu przez to głupie przeziębienie. Czy będzie w ogóle owu, czy się przesunie, czy jednak przyjdzie o czasie... Póki co dopiero 4 dc, owu w poprzednim cyklu miałam wyjątkowo wcześnie, bo już 10 dc, normalnie mam 11 dc - a przynajmniej tak mi się wydaje. Więc jeszcze mam ok. tygodnia.
Ja już po owu . Testować powinnam w zasadzie 6 lipca . Ale coś czuje podświadomie że to nie ten cykl niestety ... Ale wakacyjnie napewno weźmiemy sie do roboty14.07.2014 - Adaś Nasze Szczęście :*
1.09.2019 - termin randki z naszym drugim szczesciem