Forum W oczekiwaniu na testowanie LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę
Odpowiedz

LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę

Oceń ten wątek:
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11422

    Wysłany: 26 czerwca 2018, 09:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola generalnie nie masz jakiś długich cykli, więc jeśli maż jest chętny to od końca @ seksy co drugi dzień. Od gdzieś 11 dnia możesz robić testy owulacyjne. Przy codziennych seksach ciężko jest obserwować śluz i go oceniać, ale jak Ci się pojawi taka druga ciemna kreska na owulaku to sekst tego dnia i jeszcze następne dwa dla pewności. Będziesz tak obstawiona plemnikami, że już bardziej się nie da (za częsty seks to też nie zawsze dobry pomysł). no i będziemy trzymać kciuki, żeby się udało :)

    Dori1811 lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Olga_89 Autorytet
    Postów: 1151 2429

    Wysłany: 26 czerwca 2018, 10:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, tez testuję w lipcu :) jestem po clo i ovitrelle, czas mi sie niemiłosiernie dłuży :) proszę mnie wpisać na 7.07 :) pozdrawiam dziewczyny i życzę samych pozytywnych testów! :)

    m_d_f lubi tę wiadomość

    8p3oskjozzzi1rdx.png
    Udzial w badaniach lkinicznych, Kriobank Bialystok-IVF
    AMH 8.62
    lekko Policystyczne jajniki
    07.03. 19 transfer 5 dniowego kropka 4AA
    mamy jeszcze:❄️❄️❄️
    15.03.19 8dpt beta 0
    Crio 05.04.19 4AA
    9dpt--> beta 178 😍 prog 15.53... 11dpt--> beta 389 😊 18dpt-->beta 8630 😄
    05.05--> serce wali jak dzwon :) <3 mamy 11mm :)
    07.07.19--> znamy plec :) chlopczyk! Gabrys <3
  • POLA203 Znajoma
    Postów: 21 16

    Wysłany: 26 czerwca 2018, 10:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melgonia, dokładnie taki plan na kolejny cykl muszę przyjąć :) W końcu kiedyś musi się udać :)

    Malgonia lubi tę wiadomość

    13.11.2018 Aniołek-13/14 tydzień 💔
    25.09.2019 Córeczka ❤--42 tydzień
    Starania o rodzeństwo - czas start! 08.2020 🙂
  • m_d_f Autorytet
    Postów: 1772 764

    Wysłany: 26 czerwca 2018, 10:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola, do gina umawiaj się kiedy chcesz, bo i tak na podstawie jednorazowego USG lekarz nie będzie w stanie określić czy i kiedy była owulacja. Na tej pierwszej wizycie i tak najważniejsze będą badania jakie Ci zleci, i o ile w ogóle jakieś zleci.

    Starania o drugie dziecko

    HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

    Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

    Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

    Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
  • Kargo31 Autorytet
    Postów: 1545 1086

    Wysłany: 26 czerwca 2018, 10:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola możesz się udac na monitoring do gina. Pierwszy przy takich cyklach najlepiej koło 9-11 dc - lekarz sprawdza czy rośnie pęcherzyk i jakiej grubości jest endo. Potem dwa dni później, żeby zobaczyć czy pęcherzyk rośnie poprawnie i jak z endo. Potem po owulacji, żeby zobaczyć czy pęcherzyk pękł. u mnie badania prolaktyny + monitoringi pokazały że nasze pierwsze sykle starań były z gór skazane na porażkę, bo owu nie było albo była bardzo słaba.

    *50 cs o pierwszego Maluszka (start marzec 2017)
    *iui x 3 :(
    - I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
    - II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
    - III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
  • m_d_f Autorytet
    Postów: 1772 764

    Wysłany: 26 czerwca 2018, 10:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acilya wrote:
    A ja nie wiem czy nie mam infekcji przez te nasze intensywne starania... Chyba kupię dziś jakiś probiotyk.


    Acilya, ale masz skok! Wygląda to super ;)

    Starania o drugie dziecko

    HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

    Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

    Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

    Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
  • m_d_f Autorytet
    Postów: 1772 764

    Wysłany: 26 czerwca 2018, 10:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kargo, co znaczy, że owulacja była słaba? I to było widać na USG?

    Starania o drugie dziecko

    HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

    Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

    Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

    Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
  • Kargo31 Autorytet
    Postów: 1545 1086

    Wysłany: 26 czerwca 2018, 10:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    m_d_f wrote:
    Kargo, co znaczy, że owulacja była słaba? I to było widać na USG?

    tzn, że pęcherzyk rósł np tylko do 15 mm i taki pękał. A to jest za mało. komórka wtedy pewnie nie jest wystarczająco dojrzała. tylko ja miałam wysoka prolaktynę, ona czasem nawet blokuje owu. Tak naprawdę jedynym potwierdzeniem wartościowej owulacji jest ciąża ;)

    *50 cs o pierwszego Maluszka (start marzec 2017)
    *iui x 3 :(
    - I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
    - II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
    - III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
  • Acilya Autorytet
    Postów: 342 227

    Wysłany: 26 czerwca 2018, 11:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    m_d_f wrote:
    Acilya, ale masz skok! Wygląda to super ;)
    Własnie wiem, jestem super zadowolona bo myślałam że będzie bez owu :D Od lutego to taki pierwszy mój ładny wykres, marzec-maj nawet nie wiem czy miałam owu, także to chyba taki mój prezent na 1 cykl starań :) A czy się przydał to zobaczymy za tydzień :D

    9 dpo - bHCG 19,82 mIU/ml | 11 dpo - 69,63 mIU/ml | 13 dpo - 170,8 mIU/ml
    uwo93e3kvtyzyw16.png
    1cs z Hashimoto, aTPO, ANA2
  • m_d_f Autorytet
    Postów: 1772 764

    Wysłany: 26 czerwca 2018, 11:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kargo31 wrote:
    tzn, że pęcherzyk rósł np tylko do 15 mm i taki pękał. A to jest za mało. komórka wtedy pewnie nie jest wystarczająco dojrzała. tylko ja miałam wysoka prolaktynę, ona czasem nawet blokuje owu. Tak naprawdę jedynym potwierdzeniem wartościowej owulacji jest ciąża ;)


    O, kurczę, nie wiedziałam, że w ogóle jest możliwe, żeby taki mały pęcherzyk pęknął o.O

    Starania o drugie dziecko

    HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

    Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

    Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

    Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
  • Kargo31 Autorytet
    Postów: 1545 1086

    Wysłany: 26 czerwca 2018, 11:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej pękł, bo był płyn w zatoce itp. Nie mówię, że to jakaś norma, ale na pewno tak się zdarzyło, dwa cykle miałam takie dziwne, że pękał taki mały. Mam nadzieję, że się nie powtórzy :P
    Mam nadzieję, że te w tym cyklu tez popękają :P

    *50 cs o pierwszego Maluszka (start marzec 2017)
    *iui x 3 :(
    - I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
    - II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
    - III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
  • m_d_f Autorytet
    Postów: 1772 764

    Wysłany: 26 czerwca 2018, 12:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A badałaś może w tych cyklach progesteron? Jestem ciekawa, jaki w takim przypadku ma poziom. Czy to w ogóle ma wpływ na wysokość proga.

    Starania o drugie dziecko

    HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

    Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

    Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

    Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
  • Kargo31 Autorytet
    Postów: 1545 1086

    Wysłany: 26 czerwca 2018, 13:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    m_d_f w tamtych akurat nie. Badałam już jak owu wróciła i pęcherzyki rosły po około 20-24 mm.

    *50 cs o pierwszego Maluszka (start marzec 2017)
    *iui x 3 :(
    - I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
    - II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
    - III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
  • POLA203 Znajoma
    Postów: 21 16

    Wysłany: 26 czerwca 2018, 14:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kargo31 wrote:
    Pola możesz się udac na monitoring do gina. Pierwszy przy takich cyklach najlepiej koło 9-11 dc - lekarz sprawdza czy rośnie pęcherzyk i jakiej grubości jest endo. Potem dwa dni później, żeby zobaczyć czy pęcherzyk rośnie poprawnie i jak z endo. Potem po owulacji, żeby zobaczyć czy pęcherzyk pękł. u mnie badania prolaktyny + monitoringi pokazały że nasze pierwsze sykle starań były z gór skazane na porażkę, bo owu nie było albo była bardzo słaba.

    Czyli ogólnie w okresie owulacji, 3 wizyty u gina?

    W lipcu planujemy wakacje, i ciężko może z tym być. O ile przed OWU mogę pójść na wizytę, to już w trakcie i po (jeśli OWU wystąpi po 13-15 dniach od @) będzie to niemożliwe. Więc w lipcu chyba nie mam co planować takich ruchów...

    13.11.2018 Aniołek-13/14 tydzień 💔
    25.09.2019 Córeczka ❤--42 tydzień
    Starania o rodzeństwo - czas start! 08.2020 🙂
  • moyeu Autorytet
    Postów: 1222 1872

    Wysłany: 26 czerwca 2018, 14:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulcu witam szanowną Gospodynię na lipcowym wątku :) widzę że natrzaskane 14 stron a jeszcze się czerwiec nie skończył więc i ja się pokażę :) wpisz mnie proszę na 28 lipca :) @ jeszcze nie ma, testy pokazują cienie, czekam na wynik bety, ale co by się nie działo, wolę mieć zaklepane miejsce u Ciebie :)

    Siwulec lubi tę wiadomość

    29lat 🍍 44cs
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, Hiperinsulinemia, Insulinooporność HOMA IR IV 19 - 4,75 ➡️ VII 19 - 2,7 ➡ X 19 - 2,35 ➡️ II 20 - 1,97🥳🎉👉🏻DIETA!💪🏻
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage 1500xr

    ✔️BRCA-1 i BRCA-2 wynik prawidłowy
    ✔️ Kariotypy prawidłowe
    ✔️Brak premutacji FMR1

    🥚AMH
    Wrzesień 2020 0,72
    Kwiecień 2021 0,42

    DO ZBADANIA
    💉Mutacje związane z krzepliwością,
    💉Zespół antyfosfolipidowy

    7.06.2020 laparoskopia + drożność - usunięcie potworniaka, jajowody drożne, usunięte ogniska endometriozy (zatoka Douglasa).

    👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie

    2021 decyzja o IVF Invimed Warszawa ➡️ Czekam na wyniki badań genetycznych (BRCA 1 i BRCA 2, łamliwy chromosom X, kariotypy)
    W międzyczasie koksuję jajka 💪🏻
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11422

    Wysłany: 26 czerwca 2018, 14:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moyeu a ja co widzę Twój nick to czekam na wieści :P


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 26 czerwca 2018, 14:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moyeu wrote:
    Siwulcu witam szanowną Gospodynię na lipcowym wątku :) widzę że natrzaskane 14 stron a jeszcze się czerwiec nie skończył więc i ja się pokażę :) wpisz mnie proszę na 28 lipca :) @ jeszcze nie ma, testy pokazują cienie, czekam na wynik bety, ale co by się nie działo, wolę mieć zaklepane miejsce u Ciebie :)


    egoistycznie wpisałam, żeby mogła jak najszybciej postawić pierwsze <3 :D :D :D

    patuniek86, Malgonia, m_d_f lubią tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Kargo31 Autorytet
    Postów: 1545 1086

    Wysłany: 26 czerwca 2018, 14:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola tak, 3 lub 4 wizyty u gina, w sumie robi samo usg. U mnie to krótkie wizyty max 10 min. Ja mam owu zazwyczaj 13-15 dzień więc mam monitoringi 10dc, 12dc i 16dc. tak w przybliżeniu, bo to oczywiście zależy jak wypada weekend, itp. W tym cyklu np mam dwa razy: byłam w 11dc i idę dziś, czyli w 15dc, bo tak mi akurat pasowało. Warto pójść w paru cyklach, bo można wyłapać kilka nieprawidłowości z owulacją.

    *50 cs o pierwszego Maluszka (start marzec 2017)
    *iui x 3 :(
    - I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
    - II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
    - III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
  • Acilya Autorytet
    Postów: 342 227

    Wysłany: 26 czerwca 2018, 15:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moyeu wrote:
    Siwulcu witam szanowną Gospodynię na lipcowym wątku :) widzę że natrzaskane 14 stron a jeszcze się czerwiec nie skończył więc i ja się pokażę :) wpisz mnie proszę na 28 lipca :) @ jeszcze nie ma, testy pokazują cienie, czekam na wynik bety, ale co by się nie działo, wolę mieć zaklepane miejsce u Ciebie :)
    Ojej, trzymam kciuki za betę!

    9 dpo - bHCG 19,82 mIU/ml | 11 dpo - 69,63 mIU/ml | 13 dpo - 170,8 mIU/ml
    uwo93e3kvtyzyw16.png
    1cs z Hashimoto, aTPO, ANA2
  • valetta94 Autorytet
    Postów: 934 1411

    Wysłany: 26 czerwca 2018, 17:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Możecie mnie wpisać na 22 lipca na testowanie, 3 cykl starań. 1 ciąża biochemiczna, a w 2 cyklu za wysoka prolaktyna.. Oby lipiec był szczęśliwy a hormony nie buzowały. Trzymam za wszystkie kciuki! :)

    m_d_f lubi tę wiadomość

    w5wq9vvj6y6gc1um.png
‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego