Forum W oczekiwaniu na testowanie LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę
Odpowiedz

LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę

Oceń ten wątek:
  • m_d_f Autorytet
    Postów: 1772 764

    Wysłany: 10 lipca 2018, 11:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chasia, ja bym się już wybrała do endo, skoro powiedziała, że od razu to od razu :)

    Starania o drugie dziecko

    HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

    Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

    Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

    Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
  • Patrycja20 Autorytet
    Postów: 2236 3755

    Wysłany: 10 lipca 2018, 11:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za kciuki :) wszystko jest super bombelek ma 4,5 cm :))) i bryka jak szalony ;))

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 11:48

    Siwulec, Iseko, m_d_f, Aga9090, by7mistake, Malgonia, patuniek86, Achia, Reniferra, Nadzieja22, Tosia2323, moyeu, StaraczkaNika lubią tę wiadomość

    Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 10 lipca 2018, 11:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja20 wrote:
    Dziękuje za kciuki :) wszystko jest super bombek ma 4,5 cm :))) i bryka jak szalony ;))

    cudownie <3 <3

    Patrycja20 lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Chasia Autorytet
    Postów: 659 856

    Wysłany: 10 lipca 2018, 11:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja20 wrote:
    Dziękuje za kciuki :) wszystko jest super bombelek ma 4,5 cm :))) i bryka jak szalony ;))
    <3 <3 <3

    Patrycja20 lubi tę wiadomość

    mhsv3e5e743bc1b6.png
    mhsv3e5ewwdsajqn.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 lipca 2018, 11:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja20 wrote:
    Dziękuje za kciuki :) wszystko jest super bombelek ma 4,5 cm :))) i bryka jak szalony ;))
    ❤️

    Patrycja20 lubi tę wiadomość

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 10 lipca 2018, 12:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulcu a jak Wy się miewacie? Spokojniej dziś?

    Patrycja wspaniała wiadomość :)

    Patrycja20 lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4711

    Wysłany: 10 lipca 2018, 12:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja <3
    Chasia-dawkę zwiększa się od razu, więc idź do endo jak najszybciej :-) Będzie dobrze :-)

    Patrycja20 lubi tę wiadomość

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • monika_85 Autorytet
    Postów: 842 273

    Wysłany: 10 lipca 2018, 12:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja świetne wiadomości :) super !!

    Patrycja20 lubi tę wiadomość

    Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
    AMH 1,62
    Endometrioza 3 stopień
    8.12 2016 - 1 IUI :( • 2.02 2 IUI :(
    Maj 2020 Angelius ,startujemy z procedurą ivf
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 10 lipca 2018, 13:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Siwulcu a jak Wy się miewacie? Spokojniej dziś?


    u mnie szaleństwa w pracy ciąg dalszy, ale nie marudzę i grzecznie zapierniczam choć dziś o 12:00 powiedziałam sobie ZWOLNIJ bo brzuchol zaczął dokuczać więc przystopowałam i weszłam na forum :D :D :D

    a jak u Ciebie ? co to za lekkie krwawienie ???

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 13:13

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4711

    Wysłany: 10 lipca 2018, 13:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mdf - rozbiłaś setkę, wygrałaś ciążę :D

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Reniferra Autorytet
    Postów: 1213 1929

    Wysłany: 10 lipca 2018, 13:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja20 wrzucisz fotkę? Super, że wszystko ok <3
    Siwulec teraz trzeba już trochę zwalniać. Kiedy masz wizytę?
    Nenusia jak się czujesz po zabiegu? Wszystko wróciło do normy?
    Gratulacje też dla wszystkich dziewczyn z dodatnimi betami, niech maluszki pięknie rosną :).

    Ja dzisiaj byłam na skraju zaliczenia porcelany w pracy. Na szczęście rzeczywiście drobne posiłki co jakiś czas pomagają.

    Siwulec lubi tę wiadomość

    Maja <3 08.03.2019r.
    l22niei37lacal8c.png

    hchy90bvrfu41uli.png
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 10 lipca 2018, 13:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec to lekkie krwawienie to pierwszy dzień.. no niestety nie ciąży. Ale w czwartek idę do szpitala i tak się pocieszam, ze za 4 tygodnie będę mądrzejsza o wiedzę na temat swojego stanu zdrowia i mam nadzieję, ze następny cykl to już będzie ten.. Ale z racji na podwyższony poziom insuliny awatarka nie oddaje :P

    Ja to bym Cię wysłała na L4 chociaż do ochłodzenia.

    Siwulec lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Gosimaaa Przyjaciółka
    Postów: 92 80

    Wysłany: 10 lipca 2018, 13:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Mam pytanie do dziewczyn którym Się udało :) możecie napisac jaki miałyście śluz w dniach zbliżającego się terminu @ czy jakieś dolegliwości Wam się przydarzyło?
    Obserwuje właśnie u siebie taki śluz dość gesty, grudkowaty (przepraszam za dosłowność) i do tego mam takie bóle podbrzusza od przedwczoraj jakby okresowe i co chwile latam do toalety czy @ nie przyszła No i na siku latam tez co chwila. Powiedzcie proszę jak było u Was?

    12.07 (9 dpo) - hcg 4,72.
    14.07 (11 dpo) - hcg 17,72
    16.07 ( 13 dpo) -hcg 44,38
    18.07 (15 dpo) - hcg 124,97
    22.07 (19 dpo) - hcg 969,09
    27.07 - hcg 6280
  • Reniferra Autorytet
    Postów: 1213 1929

    Wysłany: 10 lipca 2018, 13:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosimaaa wrote:
    Cześć! Mam pytanie do dziewczyn którym Się udało :) możecie napisac jaki miałyście śluz w dniach zbliżającego się terminu @ czy jakieś dolegliwości Wam się przydarzyło?
    Obserwuje właśnie u siebie taki śluz dość gesty, grudkowaty (przepraszam za dosłowność) i do tego mam takie bóle podbrzusza od przedwczoraj jakby okresowe i co chwile latam do toalety czy @ nie przyszła No i na siku latam tez co chwila. Powiedzcie proszę jak było u Was?
    U mnie śluz był na przemian jakby płodny z mlecznym i było go więcej podczas seksu niż normalnie, co od razu dało mi do myślenia. Sikania też więcej od początku doświadczam.

    Maja <3 08.03.2019r.
    l22niei37lacal8c.png

    hchy90bvrfu41uli.png
  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4711

    Wysłany: 10 lipca 2018, 13:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosimaaa - u mnie śluz tuż przed @ był identyczny, jak śluz w ciąży - dużo go było i kremowy. To wina estrogenu, którego poziom tuż przed @ zaczyna rosnąć (tak gdzieś czytałam). I faktycznie - @ przyszła miesiąc temu, pomimo powodzi śluzu, a teraz się udało - ale i śluzu jest bardzo dużo.

    Objawów nie miałam praktycznie żadnych - poza uczuciem rozbicia i tego, że zaraz bedę chora (nota bene - teraz jestem).

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Gosimaaa Przyjaciółka
    Postów: 92 80

    Wysłany: 10 lipca 2018, 14:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to czekam dalej :/ choć już umówiłam się do lekarza ba koniec lipca zeby mi zlecił jakieś badania, dlaczego nie wychodzi

    12.07 (9 dpo) - hcg 4,72.
    14.07 (11 dpo) - hcg 17,72
    16.07 ( 13 dpo) -hcg 44,38
    18.07 (15 dpo) - hcg 124,97
    22.07 (19 dpo) - hcg 969,09
    27.07 - hcg 6280
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 lipca 2018, 14:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra wrote:
    Patrycja20 wrzucisz fotkę? Super, że wszystko ok <3
    Siwulec teraz trzeba już trochę zwalniać. Kiedy masz wizytę?
    Nenusia jak się czujesz po zabiegu? Wszystko wróciło do normy?
    Gratulacje też dla wszystkich dziewczyn z dodatnimi betami, niech maluszki pięknie rosną :).

    Ja dzisiaj byłam na skraju zaliczenia porcelany w pracy. Na szczęście rzeczywiście drobne posiłki co jakiś czas pomagają.
    Dalej mam wielki plaster na brzuchu :) zmieniam opatrunek dość często, goi się coraz lepiej. Fizycznie wracam powoli do sił, psychicznie już jest dużo lepiej, nie wiem czy doczytałas, wczoraj odebrałam wyniki histopatologiczne i dziewczyna na forum rozszyfrowała, że to była torbiel surowicza. Dziękuję, że pytasz a ty jak?

    NA wyniku pisze :
    1) Cystis serosa multilocularis
    2) Hyperaemia regionis oviducti

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 14:21

  • Patrycja20 Autorytet
    Postów: 2236 3755

    Wysłany: 10 lipca 2018, 14:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renifera proszę Cię bardzo tylko nie jest najlepszej jakości niestety :/
    https://zapodaj.net/a2bc95b231b69.jpg.html

    Tosia2323, Gosimaaa, Reniferra, Nadzieja22, patuniek86 lubią tę wiadomość

    Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Patrycja20 Autorytet
    Postów: 2236 3755

    Wysłany: 10 lipca 2018, 14:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie dziewczyny lekarz zlecił mi zrobienie jakiegoś wyniku wyleciało mi z głowy jakiego w związku z podejrzeniem toksoplazmozy .. czy to dziadostwo się jakoś leczy ???

    Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Patrycja20 Autorytet
    Postów: 2236 3755

    Wysłany: 10 lipca 2018, 14:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozecie spojrzeć ? https://zapodaj.net/e28494c357663.jpg.html

    Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
‹‹ 98 99 100 101 102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego