Forum W oczekiwaniu na testowanie LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę
Odpowiedz

LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 lipca 2018, 14:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja20 wrote:
    A właśnie dziewczyny lekarz zlecił mi zrobienie jakiegoś wyniku wyleciało mi z głowy jakiego w związku z podejrzeniem toksoplazmozy .. czy to dziadostwo się jakoś leczy ???
    To jest podstawowe badanie w ciąży toksoplazma igg i igm :)
    IgG (+); IgM (–) - przebyte w przeszłości zakażenie (wyjątek – bardzo wysokie stężenie IgG, należy sprawdzić awidność przeciwciał

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 14:49

  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 10 lipca 2018, 14:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia tzn że na rocznice jest szansa że wyjdziesz ? :) avatarek zostaw, niech Ci wirusuje bo jak widać coś tam działa skoro była piekna owulacja ;)

    Renifera wizyta 30 lipca, musze do tego czasu ogarnąć kredyt na mieszkanie i mam nadzieje że się wyrobię bo oczywiście zaczynają się lekkie schody...

    Reniferra lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Reniferra Autorytet
    Postów: 1193 1918

    Wysłany: 10 lipca 2018, 15:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja20- taki wynik świadczy o przebytej toksoplazmozie w przeszłości (prawdopodobnie o infekcji w ogóle nie wiedziałaś lub miałaś objawy zwykłego przeziębienia) i oznacza, że w ciąży nie masz się czego bać. Ja niestety mam oba ujemne, co oznacza, że muszę bardzo uważać i prawdopodobnie powtarzać wyniki co trymestr. p.s. fotka mało wyraźna, ale widać to co trza! <3

    Siwulec to rzeczywiście masz gorący okres teraz ;).

    Nenusia taki wynik histpatu jest bardzo dobry= brak nowotworu złośliwego, więc świetnie :). U mnie się rozkręcają mdłości, zmęczenie i czasem brzuchol pobolewa, ale ogólnie jest ok :). Dzięki.

    Aga9090 lubi tę wiadomość

    Maja <3 08.03.2019r.
    l22niei37lacal8c.png
  • Patrycja20 Autorytet
    Postów: 2235 3754

    Wysłany: 10 lipca 2018, 15:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renifera dziękuje uspokoiłaś mnie .. ale bardzo mi przykro, ze Ty borykasz się z tym dziadostwem ..
    aaaa mój gin dziś powiedział, ze pokusiłby się by powiedzieć kto siedzi w brzuchu ale poczeka aż wrócę z prenatalnych abym nie miała pretensji hihihi :)) a ja mam przeczucie, że to chłopaczurek :))

    Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Reniferra Autorytet
    Postów: 1193 1918

    Wysłany: 10 lipca 2018, 15:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja20 wrote:
    Renifera dziękuje uspokoiłaś mnie .. ale bardzo mi przykro, ze Ty borykasz się z tym dziadostwem ..
    aaaa mój gin dziś powiedział, ze pokusiłby się by powiedzieć kto siedzi w brzuchu ale poczeka aż wrócę z prenatalnych abym nie miała pretensji hihihi :)) a ja mam przeczucie, że to chłopaczurek :))
    Ohoho to pewnie chłopczurek rzeczywiście, skoro coś zauważył, to raczej jest to dyndające i rzucające się w oczy :P.
    Ja ogólnie nie wiem jak się uchowałam od tej tokso. Większość ludzi sobie to przechodzi bezwiednie, ale spoko.. po prostu trzeba przestrzegać zasad higieny- myć warzywa, nie jeść surowego mięsa, nie głaskać obcych kotów. Nie jest to takie złe :)

    Maja <3 08.03.2019r.
    l22niei37lacal8c.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 lipca 2018, 15:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra ja też mam oba ujemne i tez musze uważać...

  • Reniferra Autorytet
    Postów: 1193 1918

    Wysłany: 10 lipca 2018, 15:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Reniferra ja też mam oba ujemne i tez musze uważać...
    Wychodzę z założenia, że skoro do tej pory się tak łatwo nie zaraziłyśmy, to czemu akurat teraz byśmy miały to złapać? :)

    Maja <3 08.03.2019r.
    l22niei37lacal8c.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 lipca 2018, 15:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra wrote:
    Wychodzę z założenia, że skoro do tej pory się tak łatwo nie zaraziłyśmy, to czemu akurat teraz byśmy miały to złapać? :)
    No właśnie też tak sądzę, skoro ja 3 ciąże z tym dałam radę, to i teraz też dam :)

    Reniferra lubi tę wiadomość

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 10 lipca 2018, 15:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulcu wszystko wskazuje na to, ze wyjdę w środę. Z tego co czytałam to spędza się tam dwie noce, trzeciego dnia ma się krzywą cukrową i insulinową i potem wraca co domku wiec może nawet już w sobotę koło południa będę wolnym człowiekiem i będę mogła zjeść czekoladę (wyczytałam, ze przed tymi badaniami nie powinno się jeść cukru, owoców, pić soków itp), a jednak @ wymaga czekolady :P

    Siwulec lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Patrycja20 Autorytet
    Postów: 2235 3754

    Wysłany: 10 lipca 2018, 15:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renifera chyba tak do tego moje przeczucie :D wczoraj stałam w lidlu i zastanawiałam się czy wziąć różowe czy niebieskie czapeczki :) koniec końców nie wzięłam wcale :D

    Pewnie, ze dacie radę dziewczynki :*

    Reniferra, Aga9090 lubią tę wiadomość

    Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Arienkas83 Autorytet
    Postów: 1896 1201

    Wysłany: 10 lipca 2018, 15:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosimaaa wrote:
    Cześć! Mam pytanie do dziewczyn którym Się udało :) możecie napisac jaki miałyście śluz w dniach zbliżającego się terminu @ czy jakieś dolegliwości Wam się przydarzyło?
    Obserwuje właśnie u siebie taki śluz dość gesty, grudkowaty (przepraszam za dosłowność) i do tego mam takie bóle podbrzusza od przedwczoraj jakby okresowe i co chwile latam do toalety czy @ nie przyszła No i na siku latam tez co chwila. Powiedzcie proszę jak było u Was?

    Ja teraz miałam taki mleczny, białawo-żółtawy. W dniach spodziewanego okresu było go jakby mniej, ale wyciągałam też takiego gluta zółtego jakby płodnego. Sorki za dosłowność :P Teraz mam mniej więcej tydzień po terminie @ i jest bardziej wodnisty, jak woda z mąką i białawy.
    Objawy - ból piersi po zdjęciu stanika ale też nie za każdym razem, senność, zbiera mnie czasem na wymioty, zwłaszcza rano.

    e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4167 1090

    Wysłany: 10 lipca 2018, 15:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno dasz. Dziewczyny wy sie zabezpieczałyście w tym 1cyklu p serduszkowaiu, tosia?

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 lipca 2018, 16:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti chodzi Ci o 1 cykl po poronieniu?

  • Trasti Autorytet
    Postów: 4167 1090

    Wysłany: 10 lipca 2018, 16:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak o ten teraz

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • Iga66 Autorytet
    Postów: 712 615

    Wysłany: 10 lipca 2018, 16:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje drogie eksperci zerknijcie czy cos z tego moze jeszcze byc : 11dpo, 3h po czasie :(
    Linia testowa jest bardzo cienka i jasna
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/12769278c5ca.jpg

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 16:28

    40 lat - 13cs 🥰
    Czekamy na Zuzię 😍❤ 6.01.2020
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 10 lipca 2018, 16:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia ale czy Ty masz zawsze takie cykle jak teraz 24 dni ? Bo ciagle się zastanawiam czy to aby na pewno @ ;). No i ciesze się ze rocznice spędzicie razem <3

    Trasti my się zabezpieczaliśmy do czasu aż lekarz pozwolił działać ;)

    Patrycja kiedy masz prenatalne ?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 16:32

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 lipca 2018, 16:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana 3 h po czasie to się testów nie sprawdza :) max do 20 - 30 minut i do kosza, bo później wychodzą evapy.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 16:33

  • Trasti Autorytet
    Postów: 4167 1090

    Wysłany: 10 lipca 2018, 16:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja serduszkowałam bez i teraz się martwie bo zakładałam że owu nie będzie a na gumy mam alergię:/ to ja siwulec pytałam nie tosia

    Siwulec lubi tę wiadomość

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 10 lipca 2018, 16:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga to wyglada niestety na evap gdyż kresunia jest strasznie cienka a na testy nie patrzymy 3h po obsikaniu, 11dpo to jeszcze jest szansa, mi w poprzedniej ciąży kreska wyszła dopiero 13dpo :) trzymam kciuki

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4167 1090

    Wysłany: 10 lipca 2018, 16:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś tam majaczy ale jak mówi aga niemiarodajny ten wynik

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego