Forum W oczekiwaniu na testowanie LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę
Odpowiedz

LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę

Oceń ten wątek:
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4165 1090

    Wysłany: 9 lipca 2018, 23:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra i wtedy od tego momentu masz czekać 3mce czy ten okres już się wlicza?

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 lipca 2018, 23:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze to nie wiem. Dopiero w środę mam lekarza. Ale ja liczę ze miesiąc od zabiegu już minął wiec jeszcze dwa

  • Trasti Autorytet
    Postów: 4165 1090

    Wysłany: 9 lipca 2018, 23:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To boli podwojnie tyle zmarnowanego czasu a zanim znow zaskoczy brak mi slow przepraszam za te moje doly kiepsko sobie b radze tym bardziej ze maz mnie obwinia i po czesci ma racje

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 00:49

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • Ola_445 Ekspertka
    Postów: 262 54

    Wysłany: 10 lipca 2018, 06:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za co cie niby mąż obwinia?

    03.2014 r Aniołek
    Syn 2015 ♡
    Ponad 2 lata starań
  • reset Autorytet
    Postów: 7206 13029

    Wysłany: 10 lipca 2018, 07:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko, mówiąc wprost wyniki nie są najlepsze. Gdyby inne parametry przy dużej ilości były średnie, to i tak byłoby z czego wybierać, a tu niestety ilość jest bardzo mała. Ale teraz optymistycznie:
    - ilość może wynikać z małej objętości próbki, a ta może być wynikiem stresu przy badaniach (gdyby M. oddał 4 ml wynik już byłby ciut lepszy, choć nadal w 1 ml ich jest za mało);
    - morfologia i żywotność oraz brak aglutynacji i agregacji to duży plus;
    - mała ilość plemników i podwyższone pH mogą wynikać z infekcji- koniecznie dwie rzeczy: posiew oraz wymazy metodą pcr na tzw. muchę (chyba że już mieliście ostatnio?);
    - ruch poniżej normy, co ostatecznie można ominąć przez iui (ale do iui musi być minimalna liczba dobrych plemników by miało sens, u Was chyba się nie łapiecie póki co- przynajmniej wg mojego gina i wg androloga M., stąd badania i koksujemy plemniki!)

    Ruch nie powala, więc też koniecznie do poprawy. Możesz kupić jakiś gotowy zestaw (ja polecam fertilman zwykły, dziewczyny dają też androvit) i dodatkowo na ruch dobrze robią tabletki z l-karnityna do kupienia w necie albo w sklepie dla koksow;) jak M. chętny do łykania tabletek to możesz te gotowe zestawy wzbogacić np. o koenzym Q10 i omega.

    Ogólnie- mogło być gorzej;) to są wyniki do poprawienia i ponownie do zbadania za 3 miesiące.

    Aha, ja tu wpadłam trochę przypadkiem, ale jakbyś miała pytania to spróbuję Cię tu jakoś namierzyć.



    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 07:07

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Patrycja20 Autorytet
    Postów: 2235 3754

    Wysłany: 10 lipca 2018, 07:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) pięknego dnia i proszę o kciuki wizytuje o 10 :)

    Aga9090, kubekkawy, Ola_445, m_d_f, patuniek86, Malgonia, Iseko lubią tę wiadomość

    Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4711

    Wysłany: 10 lipca 2018, 08:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja - moja imienniczko-kciuki mocno zaciśnięte! :-)

    Patrycja20 lubi tę wiadomość

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Malutka_27 Autorytet
    Postów: 342 476

    Wysłany: 10 lipca 2018, 08:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja20 trzymam mocno kciuki za wizytę ;-)

    Patrycja20 lubi tę wiadomość

    43ktupjymknd3pkp.png

    Nasze szczęście Oliwier 💗 04.03.2019 💗
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 10 lipca 2018, 08:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja kciukam i czekam na wiesci :)

    Patrycja20 lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4165 1090

    Wysłany: 10 lipca 2018, 09:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciukam

    Patrycja20 lubi tę wiadomość

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4165 1090

    Wysłany: 10 lipca 2018, 09:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola -za poronienie za brak dziecka za niezachodzenie

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 lipca 2018, 09:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti twój mąż nie ma racji. Przecież to nie twoja wina. Nie na wszystko mamy wpływ a ty przecież robiłaś co mogłaś

    Aga9090 lubi tę wiadomość

  • Trasti Autorytet
    Postów: 4165 1090

    Wysłany: 10 lipca 2018, 09:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może niecelowa ale chodzi mu że po mojej stronie .. on już taki jest kiepsko sobie radzi ztakimi sytuacjami musi kogoś obwinić

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • Arienkas83 Autorytet
    Postów: 1896 1201

    Wysłany: 10 lipca 2018, 09:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Wczorajsze wyniki:
    Beta 831,4 :D
    Progesteron nisko wyszedł bo 8,49 ale podjechałam do lekarza późno wieczorem i mówił żeby się nie przejmować, jak nie plamię ani nie ma bólu brzucha. To wczesna ciąża 3/4 tydzień. Dostałam duphaston profilaktycznie 2x1 ale generalnie się dziwił po co robiłam progesteron, że wyznacznikiem jest betahcg i jego przyrost oraz usg, a proga mozna robić jak coś się dzieje. Na usg pęcherzyk 0,34 cm :D Jutro mam zrobić powtórkę bety.

    m_d_f, patuniek86, Tosia2323 lubią tę wiadomość

    e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1215 2177

    Wysłany: 10 lipca 2018, 10:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Iseko, mówiąc wprost wyniki nie są najlepsze. Gdyby inne parametry przy dużej ilości były średnie, to i tak byłoby z czego wybierać, a tu niestety ilość jest bardzo mała. Ale teraz optymistycznie:
    - ilość może wynikać z małej objętości próbki, a ta może być wynikiem stresu przy badaniach (gdyby M. oddał 4 ml wynik już byłby ciut lepszy, choć nadal w 1 ml ich jest za mało);
    - morfologia i żywotność oraz brak aglutynacji i agregacji to duży plus;
    - mała ilość plemników i podwyższone pH mogą wynikać z infekcji- koniecznie dwie rzeczy: posiew oraz wymazy metodą pcr na tzw. muchę (chyba że już mieliście ostatnio?);
    - ruch poniżej normy, co ostatecznie można ominąć przez iui (ale do iui musi być minimalna liczba dobrych plemników by miało sens, u Was chyba się nie łapiecie póki co- przynajmniej wg mojego gina i wg androloga M., stąd badania i koksujemy plemniki!)

    Ruch nie powala, więc też koniecznie do poprawy. Możesz kupić jakiś gotowy zestaw (ja polecam fertilman zwykły, dziewczyny dają też androvit) i dodatkowo na ruch dobrze robią tabletki z l-karnityna do kupienia w necie albo w sklepie dla koksow;) jak M. chętny do łykania tabletek to możesz te gotowe zestawy wzbogacić np. o koenzym Q10 i omega.

    Ogólnie- mogło być gorzej;) to są wyniki do poprawienia i ponownie do zbadania za 3 miesiące.

    Aha, ja tu wpadłam trochę przypadkiem, ale jakbyś miała pytania to spróbuję Cię tu jakoś namierzyć.
    Reset, dziękuję Ci pięknie za tak szeroką odpowiedź, tym bardziej że wiem, że raczej już tu nie zaglądasz :*

    Spróbuję Go namówić na posiew, a póki co zaopatrzyłam Go w L-Karnitynę, cynk, selen, wit D i C i jeszcze ma kilka kapsułek Fertility z Veridianu. Niestety ja teraz wyjeżdżam na 2 tyg, więc mogę tylko miec nadzieję, że będzie pamiętał żeby je brać :/

    Objętość faktycznie była mała, ale sam powiedział po wyjściu, że może być mało, bo trochę na podłogę skapnęło, nie trafił biedaczyna ;)

    Dziewczyny, a jak Wasi eMkowie robią badanie to wchodzicie z nimi czy czekacie na zewnątrz? Bo nas się pani w recepcji zapytała czy chcemy pójść razem i mnie trochę zaskoczyła :P

    P.S. Reset jak Twoja toga? Czekam na fotę ;) A jak Twój eMek? dotarł w końcu na badania?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 10:04

    29 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 | NAC |Miovelia - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️MUCHa: ujemne
    ✔️AOA: ujemne
    ✔️ASA: ujemne
    ✔️ANA1, ANA4: ujemne

    👨
    Morfologia 2% - > 4%,
    Liczba 2,6mln - > 20mln,
    ruch postępowy 17% - >22%
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1215 2177

    Wysłany: 10 lipca 2018, 10:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja20 wrote:
    Dzień dobry :) pięknego dnia i proszę o kciuki wizytuje o 10 :)
    Trzymam kciuki :)

    Patrycja20 lubi tę wiadomość

    29 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 | NAC |Miovelia - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️MUCHa: ujemne
    ✔️AOA: ujemne
    ✔️ASA: ujemne
    ✔️ANA1, ANA4: ujemne

    👨
    Morfologia 2% - > 4%,
    Liczba 2,6mln - > 20mln,
    ruch postępowy 17% - >22%
  • by7mistake Autorytet
    Postów: 686 701

    Wysłany: 10 lipca 2018, 11:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patunia, Chasia - piękne bety!

    Patrycja, kciuki :)

    patuniek86, Patrycja20 lubią tę wiadomość

    starania od IX 2016r.
    endometrioza
    Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
  • Chasia Autorytet
    Postów: 654 853

    Wysłany: 10 lipca 2018, 11:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki a ja sie teraz zastanawiam bo endokrynolog powiedziała mi że jak zajde w ciążę to mam od razu do niej przyjsc bo trzeba bedzie zwiększyc dawke letroxu i nie wiem teraz czy juz do niej dzwonic czy poczekac az bede miała potwierdzenie od lekarza?

    w57v3e3kke833iuo.png
    mhsv3e5ex9pdqilm.png
    Starania od sierpnia 2017, Niedoczynność tarczycy
    08.07- są II krechy <3 Nasz mały Oliwierek <3
    Urodzilem sie 22.02.2019 o 20:30 :-*
  • Chasia Autorytet
    Postów: 654 853

    Wysłany: 10 lipca 2018, 11:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    by7mistake wrote:
    Patunia, Chasia - piękne bety!

    Patrycja, kciuki :)
    nie wiem czy ta moja beta troche nie za niska :( ale jutro powtórze i zobaczymy czy przyrost bedzie...

    w57v3e3kke833iuo.png
    mhsv3e5ex9pdqilm.png
    Starania od sierpnia 2017, Niedoczynność tarczycy
    08.07- są II krechy <3 Nasz mały Oliwierek <3
    Urodzilem sie 22.02.2019 o 20:30 :-*
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 lipca 2018, 11:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chasia wrote:
    nie wiem czy ta moja beta troche nie za niska :( ale jutro powtórze i zobaczymy czy przyrost bedzie...
    Ważny przyrost, spokojnie

‹‹ 97 98 99 100 101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego