Nie przegap okazji!

Aktywuj abonament Premium w OvuFriend od dziś do 30 listopada a otrzymasz od nas prezent:

Skorzystaj z okazji i wypróbuj nasze nowości - jesteśmy przekonani, że Ci się spodoba! W każdym momencie możesz zrezygnować.

Jesteśmy dla Ciebie i szybko odpowiadamy na każde Twoje pytanie: [email protected]!

Promocja trwa do 30 listopada 2020 roku.

Aktywuj abonament Zamknij
Forum W oczekiwaniu na testowanie LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę
Odpowiedz

LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę

Oceń ten wątek:
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4034 6184

    Wysłany: 25 lipca 2018, 15:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonił do mnie lekarz, że cytologia jest nieprawidłowa. Zalecił kolposkopie...

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4711

    Wysłany: 25 lipca 2018, 15:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Dzwonił do mnie lekarz, że cytologia jest nieprawidłowa. Zalecił kolposkopie...
    Jak nie urok, to przemarsz wojsk... Moni, w takim razie zrób test. I pamiętaj, że nieprawidłowy wynik cytologii to jeszcze nie wyrok :* Trzymam kciuki :*

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • monika_85 Autorytet
    Postów: 842 273

    Wysłany: 25 lipca 2018, 15:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni wiem, że się stresujesz bo takie wiadomości potrafią dobić, zrób jak najszybciej to badanie żebyś mogła spać spokojnie

    Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
    AMH 1,62
    Endometrioza 3 stopień
    8.12 2016 - 1 IUI :( • 2.02 2 IUI :(
    Maj 2020 Angelius ,startujemy z procedurą ivf
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4034 6184

    Wysłany: 25 lipca 2018, 15:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikanego testu nie robię, jutro muszę jechać na betę. Ze stresu "zmarnowałam" ostatni test w domu. Nie wiem jak interpretować wyniki tej cytologii.

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4194 1094

    Wysłany: 25 lipca 2018, 17:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko spokój może nas uratować także postaraj się nie denerwować może to nic takiego

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4034 6184

    Wysłany: 25 lipca 2018, 17:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti wrote:
    Tylko spokój może nas uratować także postaraj się nie denerwować może to nic takiego

    Wiem. Lekarz też mowi:"Nie denerwuj się, ale musisz natychmiast zrobić badania takie, a takie"... Brzmi to bardzo uspokajająco :P

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4194 1094

    Wysłany: 25 lipca 2018, 18:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No fakt lekarze są cudowni ;)

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 25 lipca 2018, 18:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni trzymam kciuki żeby na straszeniu się skończyło, wiadomo ze diagnoza ważna rzecz ale pamiętaj ze żyjemy w XXI wieku i medycyna potrafi dzisiaj duuuuuuzo zdziałać :*

    Aga9090 lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Malinka7 Autorytet
    Postów: 598 461

    Wysłany: 25 lipca 2018, 18:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, a raczej już Dobry wieczór. :)
    Patuniek, Twój kropek jest przepiękny <3

    W ogóle dużo tu dzisiaj pozytywnych rzeczy.
    Trasti, pęcherzyk super. Ja bym działała i dziś i jutro. :) Trzymam kciuki, aby seksy były owocne :)
    Moni, co to za lekarz ze średniowiecza, że każe robić test najwcześniej tydzien po @? Oszalał? Ciekawa jestem która staraczka by tyle wytrzymała? :D

    Siwulec, Patunek, Patrycja - zbieram wiruski w worek! Każda ilość.
    Zaczynam sobie czarować, co by mieć większe nadZieje na ten cykl. Ale to już chyba temat nie na ten wątek, bo testować bede w sierpniu. :P

    patuniek86 lubi tę wiadomość

    3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4034 6184

    Wysłany: 25 lipca 2018, 18:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    moni trzymam kciuki żeby na straszeniu się skończyło, wiadomo ze diagnoza ważna rzecz ale pamiętaj ze żyjemy w XXI wieku i medycyna potrafi dzisiaj duuuuuuzo zdziałać :*

    Dziękuję :* na szczęście zmiany nie są duże, przeanalizowalam oczywiście każdy symbol z wyniku wzdłuż i wszerz :D oby inne badania były ok. Tylko niestety - najbardziej obawialam się tego HPV no i jest... Nie wiem jak to teraz rozumieć.

    Malinka, chodzi mu pewnie o to, że wcześniej testowałam szybko i 3 ciąże biochemiczne niestety. Nie chciał żebym znów była w dołku.

    Robiłam test... Niestety jedna kreska. Nie ma cienia cienia... 2 dni przed @. Robiony przed chwilą. :(:(

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 25 lipca 2018, 18:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni nie znam się niestety na HPV, ale tak sobie myśle ze może lepiej ze jest jedna kreska bo będziesz mogła na spokojnej doprowadzić organizm do ładu i zajść w ciąże w najlepszych dla maleństwa warunkach, zawsze trzeba szukać pozytywów ;)

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4034 6184

    Wysłany: 25 lipca 2018, 18:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    moni nie znam się niestety na HPV, ale tak sobie myśle ze może lepiej ze jest jedna kreska bo będziesz mogła na spokojnej doprowadzić organizm do ładu i zajść w ciąże w najlepszych dla maleństwa warunkach, zawsze trzeba szukać pozytywów ;)

    Dla pewności mam jutro betę, bo lekarz uparcie twierdzi że widział pacjentki, które testowały po @ a testy negatywne, bo w krwi było, w moczu nie. Na szczęście nawet jeśli by się udało to wynik mojego badania w żaden sposób nie zagraża ciąży - LSIL i CINI. :)

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4711

    Wysłany: 25 lipca 2018, 20:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kopiuję z marcowych :-)

    Beta 18394 :-)
    Najpierw (idiotka) się załamałam - taka niska? Przecież podwojenie co 48 godzin, powinnam mieć z 60 000 :-D
    I poczytałam-między 1200-6000 przyrost zwalnia i podwaja się nawet co 96 godzin :-) Oczywiście nie omieszkałam sprawdzić w kalkulatorze ;-) Przyrost co 2 dni i 21 godzin :-) Juuuuhuuuuuuuu! :-D

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 20:21

    Tosia2323, StaraczkaNika, Siwulec, Malinka7, Nadzieja22, Malgonia, moyeu lubią tę wiadomość

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4034 6184

    Wysłany: 25 lipca 2018, 20:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Kopiuję z marcowych :-)

    Beta 18394 :-)
    Najpierw (idiotka) się załamałam - taka niska? Przecież podwojenie co 48 godzin, powinnam mieć z 60 000 :-D
    I poczytałam-między 1200-6000 przyrost zwalnia i podwaja się nawet co 96 godzin :-) Oczywiście nie omieszkałam sprawdzić w kalkulatorze ;-) Przyrost co 2 dni i 21 godzin :-) Juuuuhuuuuuuuu! :-D

    Ale piękna! Gratuluję :) :)

    patuniek86 lubi tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 lipca 2018, 21:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni nie martw się, moja była współlokatorka też musiała mieć robione różne dodatkowe badania bo wyszła jej nieprawidłowa cytologia. Jak z nią mieszkałam czyli no dobre 2 lata temu to było. Okazało się że wszystko ok i jest ok do dzisiaj :) lekarze po prostu muszą to sprawdzic.

  • Iga66 Autorytet
    Postów: 712 615

    Wysłany: 25 lipca 2018, 22:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje pięknych bet i pięknych przyrostów :)

    Ja w tym cyklu odpuszczam chociaż wczoraj sprawdziłam test owu i jest owulka piękna :) aż szkoda :(

    40 lat - 13cs 🥰
    Czekamy na Zuzię 😍❤ 6.01.2020
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4034 6184

    Wysłany: 25 lipca 2018, 22:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Moni nie martw się, moja była współlokatorka też musiała mieć robione różne dodatkowe badania bo wyszła jej nieprawidłowa cytologia. Jak z nią mieszkałam czyli no dobre 2 lata temu to było. Okazało się że wszystko ok i jest ok do dzisiaj :) lekarze po prostu muszą to sprawdzic.

    Martwię się tylko i wyłącznie o to, że jeśli w tym cyklu jakimś cudem zaskoczyło, to czy nie zaszkodzi to malenstwu. Jutro idę na betę. Między innymi ;)
    Właśnie dzięki temu doceniam i wiem, jak ważne są regularne badania. Ostatnia cytologia była pół roku temu (przez wznowienie starań) i było okej, więc wiem, że sprawa jest świeża. :)
    Dziękuję za wsparcie jeszcze raz :*

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4034 6184

    Wysłany: 25 lipca 2018, 22:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga66 wrote:
    Dziewczyny gratuluje pięknych bet i pięknych przyrostów :)

    Ja w tym cyklu odpuszczam chociaż wczoraj sprawdziłam test owu i jest owulka piękna :) aż szkoda :(

    Oj, a czemu to? :) większość moich znajomych jak "odpuszczala" to wtedy jakimś cudem się udawało :) gdyby to było takie łatwe. :) :) odpuścić ;)

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4034 6184

    Wysłany: 26 lipca 2018, 08:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta jutro po 17:00. Reszta dziś. Skandal :D

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • Grzechotka2 Autorytet
    Postów: 712 823

    Wysłany: 26 lipca 2018, 08:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, trzymam kciuki za te badania. Lekarze potrafią zdrowo nastraszyć.

    Ja ostatnio miałam cytologię na NFZ, ale okazało się, że to jakiś tam program i mi się nie należy (chociaż materiał już pobrany). Wkurzyłam się i zrobiłam prywatnie cytologię. Oczywiście okazało się, że tę na NFZ jednak mi zrobili i mam teraz dwa wyniki, że wszystko jest okej :D

    Ja też zostawiam mnóstwo wirusów. I przypominam, że u mnie zaskoczyło w pierwszym cyklu z conceive żelem, więc spróbujcie, nie zaszkodzi a może pomoże?

    Ja mam prenatalne 9 sierpnia. 17 lipca byłam u lekarza na fundusz. Dziecko piękne, wierciło się. Wymiarowo wzorowe. I mówimy i brzuchu per "Tadzio", a co jeśli to jednak "Marysia"? :D (Nie mamy preferencji, ale chętniej bym przygarnęła drugą córkę :P ).

    ef36 lubi tę wiadomość

    l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
‹‹ 144 145 146 147 148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego