Forum W oczekiwaniu na testowanie LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę
Odpowiedz

LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę

Oceń ten wątek:
  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4711

    Wysłany: 26 lipca 2018, 15:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)

    Dzisiaj czuję się fatalnie. Boli mnie głowa i mi się w niej kręci, ale to nic. Najgorzej z żołądkiem i jelitami.
    Jak tylko coś przełknę natychmiast tak potwornie zaczyna mnie boleć żołądek, że nie mogę się ruszyć ani odetchnąć. Mija po kilku minutach niejedzenia. A po godzinie zaczyna boleć brzuch, bo jelita wariują :( I biegunka :(
    Mam wizytę o 17, zapytam lekarza, co mogę brać :(

    Poproszę go też o informację, czy powinnam się zgłosić do kardiologa - kiedy siedzę zaczyna mi czasami walić serce. Ciśnienie ok, tylko tętno wysokie. Czasami w trakcie zwykłego spaceru nagle tętno skacze nawet do 160-180 uderzeń zupełnie bez powodu. Kiedy miała 17 lat, zdiagnozowano u mnie wypadanie płatka zastawki mitralnej. Może to to...

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4033 6184

    Wysłany: 26 lipca 2018, 15:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Hej Dziewczyny :)

    Dzisiaj czuję się fatalnie. Boli mnie głowa i mi się w niej kręci, ale to nic. Najgorzej z żołądkiem i jelitami.
    Jak tylko coś przełknę natychmiast tak potwornie zaczyna mnie boleć żołądek, że nie mogę się ruszyć ani odetchnąć. Mija po kilku minutach niejedzenia. A po godzinie zaczyna boleć brzuch, bo jelita wariują :( I biegunka :(
    Mam wizytę o 17, zapytam lekarza, co mogę brać :(

    Poproszę go też o informację, czy powinnam się zgłosić do kardiologa - kiedy siedzę zaczyna mi czasami walić serce. Ciśnienie ok, tylko tętno wysokie. Czasami w trakcie zwykłego spaceru nagle tętno skacze nawet do 160-180 uderzeń zupełnie bez powodu. Kiedy miała 17 lat, zdiagnozowano u mnie wypadanie płatka zastawki mitralnej. Może to to...

    Lekarzem nie jestem, ale wypadanie płatka zastawki mitralnej ma baaaardzo duży odsetek ludzi (ja tez) i w skrajnych przypadkach daje jakiekolwiek objawy.
    W ciąży krew krąży szybciej, więcej się jej pompuje i tętno rośnie strasznie. Plus upały i ciężkie powietrze... Masakra. To samo miałam w ciąży z moją córką :) ale podpytaj jeszcze lekarza.

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4711

    Wysłany: 26 lipca 2018, 15:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiem, że to ma odsetek ;) Mając lat 17 miałam podobne objawy, ale też często mdlałam ;) EEG, EKG, Holter, echo serca ;) Stwierdzili, że to wynik wypadania płatka. Potem się uspokoiło i cisza. A teraz znowu serce wali bez powodu. Wolałabym jednak już nie tracić przytomności ;)

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4033 6184

    Wysłany: 26 lipca 2018, 15:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    A wiem, że to ma odsetek ;) Mając lat 17 miałam podobne objawy, ale też często mdlałam ;) EEG, EKG, Holter, echo serca ;) Stwierdzili, że to wynik wypadania płatka. Potem się uspokoiło i cisza. A teraz znowu serce wali bez powodu. Wolałabym jednak już nie tracić przytomności ;)

    Dokładnie to samo! Oczywiście, każdy przypadek jest inny i jasne, że powinnaś powtórzyć badania :) wszystko będzie dobrze :*

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4193 1094

    Wysłany: 26 lipca 2018, 16:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jak polaktyna jest ok to powinno się ją zrobić także z obciążeniem?

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 lipca 2018, 17:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek myślę że warto skonsultować się z kardiologiem. Ciąża to wyjątkowy okres i ciężko przewidzieć jak zachowa się nasz organizm, a z sercm nie ma żartów.ja nawet z astmą muszą co miesiąc chodzić na kontrole.
    Także zdecydowanie warto to sprawdzic , żeby móc spokojnie cieszyć się ciążą :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 17:39

  • Malinka7 Autorytet
    Postów: 598 461

    Wysłany: 26 lipca 2018, 19:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek, miałam taką sytuacje wczoraj. Siedziałam w pracy, zupełnie nic nie robiąc, nagle serce mi tak zaczęło walić, że szok, do tego zaczęło robić mi się słabo, ale na szczęście nie zemdlalam. Pierwszy raz mi się cos takiego zdarzyło, zeby przy zadnych emocjach serce zaczęło cos takiego wyprawiac. Ale mysle, że to ta pogoda tak wpływa. Nawet dziś słyszałam w TV, że jest ostrzeżenie dla ludzi, którzy mają problemy z sercem. Pogoda nie sprzyja.

    Trasti, ja mimo że prolaktyne podstawową mialam na dobrym poziomie, to dostałam skierowanie na prolaktyne z obciążeniem. Podobno wielu lekarzy już od tego odchodzi i raczej nie powinno się badać tej po obciążeniu, a mimo to dwóch ginekologow u ktorych bylam zgodnie stwierdzili, ze to badanie jest potrzebne, jak również zbijanie tej prolaktyny. U mnie dodatkowo zaobserwowalam wycieki z piersi. A to dodatkowy sygnał, że coś jest nie tak z prolaktyna.

    3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 lipca 2018, 20:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek sprawdź poziom potasu i magnezu. Ja w ciąży miałam identycznie, przebadali mnie od a do z i okazało się, że moje dolegliwości kardiologiczne związane są z dużymi niedoborami wyżej wymienionych. Jeśli jesteś z Wawy to w IMID jest poradnia kardiologiczna dla kobiet w ciąży, super kardiolodzy tam przyjmują. No i pamiętaj, że w ciąży serce musi pracować na baaaaaardzo zwiększonych obrotach, powiększa się ilość przepływającej krwi stąd też zawirowania ciśnieniowe

    Edit: na pocieszenie powiem, że w drugiej ciąży zdarzyło mi się zemdleć tylko dwa razy, natomiast w pierwszej dwa razy na miesiąc to było mało :D przeszło dopiero ok 6msc, ale nadal często robiło mi się słabo.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 20:32

  • ef36 Autorytet
    Postów: 1491 1652

    Wysłany: 26 lipca 2018, 23:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    ef, wiem, ze każdy patrzy na to inaczej, ale gdyby to były moje blastki, to nawet przy wadzie kariotypowej bym im szansę dała. Bo jednak szansa na to, ze któraś będzie dobra przy takiej ilości jest duża i ja bym jej nie zmarnowała.

    Wyrokowanie o wadach genetycznych u Ciebie na podstawie poronień to trochę jak wróżenie z fusów. Mam nadzieję, ze jak zrobicie badania to się uspokoisz :)

    Dzięki Malgonia, oby tak było że to tylko wróżenie z fusów... Rozmawiałam dziś z moim ginekolog która twierdzi, że taki błąd jest raczej przypadkowy i nie powinien się już powtarzać. Ale zobaczymy co czss pokaże.
    Aaaaa, i oczywiście że dam szansę moim ❄ ... tylko.najpierw muszę dojść do siebie.

    Malgonia lubi tę wiadomość

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1

    Zespoł Asherma, najwyższy czas zapomnieć o dziecku i zacząć żyć normalnie.
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5021 11624

    Wysłany: 26 lipca 2018, 23:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti- ja mam podstawowa w normie, a po obciążeniu jakie 70 razy większą więc badanie możesz zrobić jak nąjbardziek!


    Ja miałam kupić test ale okazało się że wycofano je z mojego sklepu:(

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4033 6184

    Wysłany: 27 lipca 2018, 06:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam się w lipcu nie uda :( dzisiaj umieram z powodu bólów @, chociaż jeszcze nie dostałam. Już straciłam nadzieję na tą betę...

    Ewa89 lubi tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4193 1094

    Wysłany: 27 lipca 2018, 08:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A trzeba mieć skierowanie? Czym ta prolaktyna jest obiążana?

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 27 lipca 2018, 08:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza SKANDAL !!! Co to za sklep ??? strzel focha i idz do konkurencji :)

    dobrego dnia dla wszystkich <3

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4193 1094

    Wysłany: 27 lipca 2018, 08:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro jade do wawy ktos może mi wytłumaczyć jak działa ten uber? Zainstalowałam aplikacje jestem na dworcu w wawie i co dalej

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5021 11624

    Wysłany: 27 lipca 2018, 09:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    Iza SKANDAL !!! Co to za sklep ??? strzel focha i idz do konkurencji :)

    dobrego dnia dla wszystkich <3
    No właśnie nie wiem, stały zawsze w tym samym miejscu obok prezerwatyw, a teraz ich nie było. Obeszlam pół sklepu. I nic.

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Ola_445 Ekspertka
    Postów: 262 54

    Wysłany: 27 lipca 2018, 09:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti -musisz miec chyba ta karte przypisaną do konta. Mozesz zrobic tez przejazd gotowkowy. Wybierasz skąd do kad jedziesz, pokazuje ci widelki cenowe ile to bedzie kosztowalo. Zamawiasz i sciąga ci kierowce ktory jest najblizej ciebie. Bedziesz nawet widziała na mapce jak jedzie :D Pozniej to ci juz kierowca wytlumaczy, za duzo nie trzeba robic.

    03.2014 r Aniołek
    Syn 2015 ♡
    Ponad 2 lata starań
  • Ola_445 Ekspertka
    Postów: 262 54

    Wysłany: 27 lipca 2018, 09:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam sie martwic lekkim plamieniem w 20dc? (Wczoraj, dzisiaj nic juz sie nie dzieje)
    Dodam ze mialam taki a'la płodny rozciagliwy, przezroczysty sluz zabarwiony krwią. Trwalo to moze 2-3 godziny ale malo widoczne na wkladce. Zauwazylam to bardziej podczas badania szyjki.
    Dzisiaj nic sie nie dzieje tylko bol jak na okres. Dodam ze mialam tez takie plamienie w 11dc. Ale to podejrzewalam ze po prostu przed owulacją. Te temperatury u mnie tez tak swiruja w tym cyklu ze wlasciwie cykl na straty (tak mi sie wydawało)

    03.2014 r Aniołek
    Syn 2015 ♡
    Ponad 2 lata starań
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4193 1094

    Wysłany: 27 lipca 2018, 10:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam przedwczoraj takie
    Plamienie jednorazowe nie wiem
    Od
    Owu? Jak spr czy była owu poza monitoringiem? Co zbadać?

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 lipca 2018, 12:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja . Gratuluję nowych lokatorów . Tym co nie udało się w tym miesiącu tulę.
    Byłam ostatnio u ginki i dostaliśmy zielone światło !!! Będziemy lada moment mogli starać się o drugiego dzidziusia :)

    Siwulec, Nadzieja22, patuniek86 lubią tę wiadomość

  • monika_85 Autorytet
    Postów: 842 273

    Wysłany: 27 lipca 2018, 13:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się, w środę robiłam bete i proga , beta <0,1 A próg 0,6 ng/ml.
    Dzisiaj zrobiłam test przed chwilą i taki wynik :

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7a27e4b61eaf.jpg

    Byłam na becie dzisiaj i czekam na wynik chociaż jestem pewna że będzie negatywny. Skąd może się brać ten pozytywny wynik testu? Kreska wyszła w przepisowym czasie.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2018, 13:15

    Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
    AMH 1,62
    Endometrioza 3 stopień
    8.12 2016 - 1 IUI :( • 2.02 2 IUI :(
    Maj 2020 Angelius ,startujemy z procedurą ivf
‹‹ 146 147 148 149 150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego