LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę
-
WIADOMOŚĆ
-
Patuniek Ty już po OWU, a ja czekam na @, aby w tym miesiącu-cylku się bardziej "postarać" o potomstwo. Na dziś termin i czuje że będzie, ale sie cos obija. chciałabym już być 5 dni po OWU, wyczekuje tych II kresek A tak to miesiąc czekania.
Co do kosmetyczek, to też nie przepadam. nie żebym była upierdliwa klientka, ale zawsze jest coś co mi się nie podoba. Jak później myślę że zapłaciłam 80zl za paznokcie, które mają "garby" (ewidentnie nie estetycznie wygladaja) To szlak mnie trafia. Mogłabym wymieniać bez końca:)
W tym cyklu chce po raz pierwszy zacząć mierzyć temperaturę. Zobaczymy co z tego wyjdzie. może mobilizuje mnie to do wcześniejszego wstawiania wraz z mężem przed 6.13.11.2018 Aniołek-13/14 tydzień 💔
25.09.2019 Córeczka ❤--42 tydzień
Starania o rodzeństwo - czas start! 08.2020 🙂 -
Iga66 wrote:Mi jakoś dziwnie of wyznaczyło owu na 26.06, chociaż wszystkie objawy są na 27 lub 28 czerwca.
Jaka jest dokładność tego narzędzia ? Jaki czynnik decyduje ?
Nie wiem dokladnie jak to przebiega, czy temperatura wzrasta w momencie pekniecia pecherzyka, przed czy po. Bo jesli przed to moze ovu soe przesuneła o te dwa dni a tempka juz rosła. To sie jakos kupy nie trzyma.
Ale trzymam kciuki zeby sie udało, nie analizuj tak bo zwariujesz jak ja03.2014 r Aniołek
Syn 2015 ♡
Ponad 2 lata starań -
kubekkawy wrote:Pola, przepiękny kotek gdybym nie była kawą, to bym pożyczyła
A ja szczęśliwa, bo umówiona z M na seksy w weekend kupię mu coś na erekcję i będzie spoko, musi być!
Mój maż w desperacji wczoraj pożarł dwie maxigry (wcześniej próbowaliśmy z takimi małymi dawkami jak pół tabletki) i powiem Ci, że to był strzał w 10!!!
Poza tym, ze nie ma niespodzianek w trakcie, to mówi, ze i odczucia fajniejsze. Tylko to nie działa bez stymulacji. Niech sobie łyknie za za godzinkę czy dwie jak się za niego weźmiesz będzie gotowy w parę chwilkubekkawy lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry Iga, rzeczywiście jakoś dziwnie u ciebie to wygląda. Z tego co wiem to owu może być parę dni przed lub po skoku temperatury. Inna sprawa że testy owu pokazują że owu może wystąpić ale dopiero za min 48h.
A u mnie dziś tempka wróciła do góry!
No i dziś biorę ślub ^^Iga66, Malgonia, Siwulec, Ola_445, patuniek86, golonat lubią tę wiadomość
9 dpo - bHCG 19,82 mIU/ml | 11 dpo - 69,63 mIU/ml | 13 dpo - 170,8 mIU/ml
1cs z Hashimoto, aTPO, ANA2 -
Acilya wrote:Dzień dobry Iga, rzeczywiście jakoś dziwnie u ciebie to wygląda. Z tego co wiem to owu może być parę dni przed lub po skoku temperatury. Inna sprawa że testy owu pokazują że owu może wystąpić ale dopiero za min 48h.
No i dziś biorę ślub ^^
Brawo!!! Gratulacje !!! I trzymam kciukiAcilya, m_d_f lubią tę wiadomość
-
Widzę ze lipcowy wątek juz się kręci w pełni
Wiecie co, mój Emek to jest chyba złoty chłopak jesli chodzi o CODZIENNIE ma ochotę, dobrze ze wczoraj mialam jakas infekcję pęcherza to mogłam sobie iść spokojnie spać i chociaż planujemy ze w okolicy owu co dwa dni żeby się armia zregenerowała, to i tak nic nam z tego nie wychodziSiwulec lubi tę wiadomość
starania od IX 2016r.
endometrioza
Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą. -
Tak swoją drogą kiedy zaczynacie testować najszybciej? mega liczę na ten cykl, chociaż u mnie to pewnie i tak nic z tego :(ale nadzieję trzeba mieć!
-
Iga66 wrote:Mi jakoś dziwnie of wyznaczyło owu na 26.06, chociaż wszystkie objawy są na 27 lub 28 czerwca.
Jaka jest dokładność tego narzędzia ? Jaki czynnik decyduje ?
Owulacja może wystąpić do 3 dni przed skokiem i do 3. dnia wyższych temperatur, więc jak widzisz okienko czasowe jest duże, dlatego nie ma co celować w owu, bo bez monitoringu tego się po prostu nie da wyznaczyć dokładnie. I OF też tego Ci nie wyznaczy, a jego wyliczenia często są kontrowersyjne Ważne, żeby starać się, jak tylko zaczną się dni płodne, a to pokazuje śluz nie temperatura.
A już na wszelkie odczucia typu ból jajników czy podbrzusza najlepiej nie zwracać uwagi. U mnie np. zawsze boli lewy jajnik, nawet jak mam owulacje z prawego
Iga66 lubi tę wiadomość
Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
Acilya wrote:Dzień dobry Iga, rzeczywiście jakoś dziwnie u ciebie to wygląda. Z tego co wiem to owu może być parę dni przed lub po skoku temperatury. Inna sprawa że testy owu pokazują że owu może wystąpić ale dopiero za min 48h.
No i dziś biorę ślub ^^
Gratuluję! Życzę szczęścia i morza miłości No i oczywiście, żeby Wam się w małżeństwie "zazieleniło"Starania o drugie dziecko
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
TSH w normie
Diagnoza:
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Zamrożony 3AB -
Ja testuję najwcześniej w terminie @, chyba że będę czuła, że się nie udało, to w ogóle nie testuję, tylko czekam na @.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 11:28
Starania o drugie dziecko
Hormony w normie
TSH w normie
Diagnoza:
Leczenie:
Zamrożony 3AB -
aannkka wrote:Tak swoją drogą kiedy zaczynacie testować najszybciej? mega liczę na ten cykl, chociaż u mnie to pewnie i tak nic z tego :(ale nadzieję trzeba mieć!
zapisana na 8.07
ja w szczęśliwym cyklu sikałam od 3dpo
Acilya Pięknego dnia i całego życia dla Waskubekkawy lubi tę wiadomość
-
aannkka wrote:Tak swoją drogą kiedy zaczynacie testować najszybciej? mega liczę na ten cykl, chociaż u mnie to pewnie i tak nic z tego :(ale nadzieję trzeba mieć!
aannkka lubi tę wiadomość
9 dpo - bHCG 19,82 mIU/ml | 11 dpo - 69,63 mIU/ml | 13 dpo - 170,8 mIU/ml
1cs z Hashimoto, aTPO, ANA2 -
Siwulec wrote:zapisana na 8.07
ja w szczęśliwym cyklu sikałam od 3dpo
Acilya Pięknego dnia i całego życia dla Was
A od kiedy widziałaś kreseczkę?9 dpo - bHCG 19,82 mIU/ml | 11 dpo - 69,63 mIU/ml | 13 dpo - 170,8 mIU/ml
1cs z Hashimoto, aTPO, ANA2