LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę
-
WIADOMOŚĆ
-
Kubku, nie wkurzaj się z rana, temperatura jest ok Hej, ja też mam dzisiaj 7 dc i od dzisiaj zaczynam operację "BOBO" Chociaż nie wiem, jak to będzie, ciągle czuję się średnio, ostatnio jeszcze mnie pięta zaczęła napierdzielać. To już kurde przegięcie Mam nadzieję, że samo przejdzie i nie będę musiała cisnąć do lekarza...Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
To fakt Chyba, że byłoby jak w tym kawale:
Budzi się mąż.
Zaczyna chodzić po pokoju.
Budzi się żona i pyta się męża:
- Czemu nie idziesz spać?
- Bo seksu mi się chce.
- No to chodź!
- No przecież chodzę!
...a przy chodzeniu boląca pięta przeszkadzaDori1811, Iga66, patuniek86, kubekkawy, Siwulec, golonat lubią tę wiadomość
Starania o drugie dziecko
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
TSH w normie
Diagnoza:
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Zamrożony 3AB -
Można już zacząć odliczanie do lipcowego testowania 3...
Dzisiejsza porcja wirusów: *&&*&-++++()*##/_$$$&-_&&$$$###+&())/*+-+++"Ola_445, m_d_f, patuniek86 lubią tę wiadomość
1 x CP
3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
ANA1 wątpliwe
Mutacja PAI-1
12.2020 IVF ostatnie podejście -
Dziękuję, ja ostatnio z wirusami za pan brat, więc mam nadzieję, że te ciążowe się też przyjmą
Zastanawiam się czy kupować testy owu, bo coś moja wiara w nie ostatnio mocno podupadła A w sumie to i tak wiem, kiedy +/- mam owulację, więc co za różnica...ef36 lubi tę wiadomość
Hormony w normie
TSH w normie
Diagnoza:
Leczenie:
Zamrożony 3AB -
m_d_f wrote:Dziękuję, ja ostatnio z wirusami za pan brat, więc mam nadzieję, że te ciążowe się też przyjmą
Zastanawiam się czy kupować testy owu, bo coś moja wiara w nie ostatnio mocno podupadła A w sumie to i tak wiem, kiedy +/- mam owulację, więc co za różnica...
To calkiem tak jak ja. Cale szczescie juz zdrowieje ale antybiotyki niestety jeszcze biorę.
Co do testów to jak mniej wiecej wiesz to mysle ze niepotrzebne. Tylko regularnie ♡ i mysle ze testy zbedne. W sumie sama nie wiem po co ja kupilam. Tylko soe stresuje w tym cyklu przez nie.03.2014 r Aniołek
Syn 2015 ♡
Ponad 2 lata starań -
Co do testów to ja nie wiem czy kupować owulacyjnych, robię zamówienie w aptece i chyba wezmę, bo mam przeczucie że nie wyjdzie w tym cyklu, tym bardziej przez ten spadek temperatury.
Od rana o tym myślałam, mam zły humor. Przez to miałam stłuczkę. A teraz wróciłam od kosmetyczki - drugi raz w życiu byłam, przed ślubem to trzeba, ale nie moja bajka, nigdy więcej
Ef, twój wirus przypomniał mi o nauce na sobotni egzamin z łamania szyfrów itd.
ef36 lubi tę wiadomość
9 dpo - bHCG 19,82 mIU/ml | 11 dpo - 69,63 mIU/ml | 13 dpo - 170,8 mIU/ml
1cs z Hashimoto, aTPO, ANA2 -
m_d_f wrote:To fakt Chyba, że byłoby jak w tym kawale:
Budzi się mąż.
Zaczyna chodzić po pokoju.
Budzi się żona i pyta się męża:
- Czemu nie idziesz spać?
- Bo seksu mi się chce.
- No to chodź!
- No przecież chodzę!
...a przy chodzeniu boląca pięta przeszkadza
Muszę sprzedać to mężowi hahaTo będzie dobry dzień, ale najpierw kawa. -
Acilya wrote:Co do testów to ja nie wiem czy kupować owulacyjnych, robię zamówienie w aptece i chyba wezmę, bo mam przeczucie że nie wyjdzie w tym cyklu, tym bardziej przez ten spadek temperatury.
Od rana o tym myślałam, mam zły humor. Przez to miałam stłuczkę. A teraz wróciłam od kosmetyczki - drugi raz w życiu byłam, przed ślubem to trzeba, ale nie moja bajka, nigdy więcej
Ef, twój wirus przypomniał mi o nauce na sobotni egzamin z łamania szyfrów itd.
O, kurczę, dobrze, że tylko stłuczka a nie nic poważniejszego Czemu kosmetyczka taka straszna? Miałaś jakieś sadystyczne zabiegi typu regulacja brwi, czy czyszczenie manualne twarzy? Ja po ostatnim takim czyszczeniu, też stwierdziłam w duchu, że chyba poród był już mniej bolesny i że to ostatni raz, kiedy się tak męczę. Zwłaszcza, że efekt i tak nie jest wart tych cierpień
A spadkiem temperatury się nie przejmuj, spadki w pierwszej fazie cyklu są dobre, ponoć tak to ma działać, że w dniu owu jest spadek, bo plemniki lubią jak jest chłodniej
Podjęłam decyzję, że jednak kupię testy owu, bo ten cykl może być trochę zaburzony, a mimo wszystko dają one jakiś pogląd na sytuację Nawet miałam iść do Rossmanna w drodze z przedszkola, ale dzieć stwierdził, że chce "kuuupęęęę", no więc trzeba było pędzić do domuStarania o drugie dziecko
Hormony w normie
TSH w normie
Diagnoza:
Leczenie:
Zamrożony 3AB -
m_d_f wrote:O, kurczę, dobrze, że tylko stłuczka a nie nic poważniejszego Czemu kosmetyczka taka straszna? Miałaś jakieś sadystyczne zabiegi typu regulacja brwi, czy czyszczenie manualne twarzy? Ja po ostatnim takim czyszczeniu, też stwierdziłam w duchu, że chyba poród był już mniej bolesny i że to ostatni raz, kiedy się tak męczę. Zwłaszcza, że efekt i tak nie jest wart tych cierpień
A spadkiem temperatury się nie przejmuj, spadki w pierwszej fazie cyklu są dobre, ponoć tak to ma działać, że w dniu owu jest spadek, bo plemniki lubią jak jest chłodniej
Podjęłam decyzję, że jednak kupię testy owu, bo ten cykl może być trochę zaburzony, a mimo wszystko dają one jakiś pogląd na sytuację Nawet miałam iść do Rossmanna w drodze z przedszkola, ale dzieć stwierdził, że chce "kuuupęęęę", no więc trzeba było pędzić do domu
Regulację też miałam, ale to nie takie straszne, gorsze było leżenie z 1,5h z paskudną muzyką, obniżoną głową i bez możliwości otworzenia oczu Czyli rzęsy. A pazury to sama mogę sobie zrobić9 dpo - bHCG 19,82 mIU/ml | 11 dpo - 69,63 mIU/ml | 13 dpo - 170,8 mIU/ml
1cs z Hashimoto, aTPO, ANA2 -
Sama nie wiem co myslec o moim.cyklu przez ostatnie dni temp spadala a dzis podskoczyla do gory . Boje sie miec nadzieje ze to moze jednak szczesliwy cykl ...14.07.2014 - Adaś Nasze Szczęście :*
1.09.2019 - termin randki z naszym drugim szczesciem -
Acilya, faktycznie Ty już przecież po owu! Spadkiem się nie przejmuj, zwłaszcza, że mierzyłaś wcześniej niż zwykle. Poza tym to wcale nieprawda, że co godzinę rośnie 0,1, bo może urosnąć więcej. Ja tak kiedyś mierzyłam i różnica była prawie 0,2 stopnia, a mierzyłam bez wstawania ani nic, po prostu po pierwszym pomiarze poszłam spać dalej, więc nie powinno mieć to jakiegoś dużego wpływu na kolejny.
W każdym razie najlepiej nie rozkminiać takich temperatur, tylko je ignorować, bo liczą się tylko te zmierzone prawidłowo, o prawidłowym czasie. Więc dzisiejszej temperatury nie było i tego się trzymaj, zobaczysz, jaka będzie jutrzejsza, a na pewno będzie wysoka!
A co do wizyty u kosmetyczki - o, rany, też tego nienawidzę. Pamiętam, jak pierwszy raz kosmetyczka się mnie spytała, czy nie mam klaustrofobii, a ja że nieee, że spoko. To ona mi, bach, nawaliła maseczki na oczy i na usta Myślałam, że się uduszę. Teraz już wiem, że chyba jednak mam lekką formę klaustrofobii
AdasiowaMama, reguła jest taka, że jeśli temperatura nie spada na ani poniżej linii wyższych temperatur to się nie ma czym martwić. I jeśli nie waha za bardzo z dnia na dzień. U Ciebie jest wszystko w normieAcilya lubi tę wiadomość
Hormony w normie
TSH w normie
Diagnoza:
Leczenie:
Zamrożony 3AB -
Patuniek, 5 dpo to chyba na to za wcześnie
Adasiowa, wiem co czujesz, ale dobrze mieć nadzieję Chociaż męczące bardzo. Ale wzrost rzeczywiście masz pięknyOla_445 lubi tę wiadomość
9 dpo - bHCG 19,82 mIU/ml | 11 dpo - 69,63 mIU/ml | 13 dpo - 170,8 mIU/ml
1cs z Hashimoto, aTPO, ANA2