LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę
-
WIADOMOŚĆ
-
m_d_f wrote:Owulacja może wystąpić do 3 dni przed skokiem i do 3. dnia wyższych temperatur, więc jak widzisz okienko czasowe jest duże, dlatego nie ma co celować w owu, bo bez monitoringu tego się po prostu nie da wyznaczyć dokładnie. I OF też tego Ci nie wyznaczy, a jego wyliczenia często są kontrowersyjne Ważne, żeby starać się, jak tylko zaczną się dni płodne, a to pokazuje śluz nie temperatura.
A już na wszelkie odczucia typu ból jajników czy podbrzusza najlepiej nie zwracać uwagi. U mnie np. zawsze boli lewy jajnik, nawet jak mam owulacje z prawego9 dpo - bHCG 19,82 mIU/ml | 11 dpo - 69,63 mIU/ml | 13 dpo - 170,8 mIU/ml
1cs z Hashimoto, aTPO, ANA2 -
Acilya, nie, na szczęście nie . Niektóre kobiety po prostu nie mają widocznego śluzu płodnego na zewnątrz, bo on sobie siedzi przy szyjce, albo jest go malutko i trudno go zaobserwować, albo, co chyba jest najczęstsze - ma się po prostu problem z określenie czy to płodny czy nie. Jednak jest dużo ciąż z cykli, gdzie "nie było" śluzu płodnego, więc luz Najlepiej przyjąć, że jak się pojawia śluz - jakikolwiek, ma się uczucie naoliwienia, wilgoci na dole, to że zaczynają się dni płodne. Ale oczywiście warto pogadać z ginem, jeśli w trakcie cyklu nie obserwuje się śluzu płodnego, bo może być coś na rzeczy.Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
Acilya ja w poprzednim cyklu gdy tylko obserwowałam swoje ciało nie zauważyłam żadnego śluzu plodnego więc założyłam że mam cykle bezowulacyjne a tymczasem będąc w tym miesiącu u ginekologa w 18dc okazało się ze owulacja wystąpiła podczas badania ginekologicznego. Także brak śluzu nie zawsze oznacza że owulacji nie było
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 11:46
Nasze szczęście Oliwier 💗 04.03.2019 💗 -
No tak, bo śluz tak jak testy owu nie oznacza z automatu owulacji, tylko pokazuje, że ciało się do niej przygotowuje. Żeby potwierdzić owu, to trzeba patrzeć na temperaturę, a żeby mieć 100% pewności, czy doszło do owu, to trzeba niestety udać się na monitoring cyklu.Starania o drugie dziecko
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
TSH w normie
Diagnoza:
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Zamrożony 3AB -
Malutka_27 wrote:Ciekawe jaki jest koszt takiego monitoringu
Różnie z tym jest - u mnie jeden lekarz za pierwsza wizytę z monitoringiem bierze 100zl a kolejny monitoring 50zl.
Ale ostatnio byłam u gin który wziął za pierwsza 50zl a kolejna gratis bo tylko potwierdzenie że owu była lub nie
Dzwon, pytaj u siebie.
-
Acilya wrote:Dziękuję
A od kiedy widziałaś kreseczkę?
8dpo była taka mikro mikroskopijna -
Ból brzucha rozkręca mi się coraz bardziej w stronę bólu przedokresowego... zaczynam się trochę martwić, mimo ze do @ został jeszcze ponad tydzień
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 12:36
-
Malutka_27 wrote:Siwulec a miałaś jakieś objawy ? ja nie wiem jak wytrzymam do 14stego lipca o ile nie dostanę wcześniej @ ;-(
zimno, dreszcze i zgaga. Tyle pamiętam -
Malgonia wrote:Mój maż w desperacji wczoraj pożarł dwie maxigry (wcześniej próbowaliśmy z takimi małymi dawkami jak pół tabletki) i powiem Ci, że to był strzał w 10!!!
Poza tym, ze nie ma niespodzianek w trakcie, to mówi, ze i odczucia fajniejsze. Tylko to nie działa bez stymulacji. Niech sobie łyknie za za godzinkę czy dwie jak się za niego weźmiesz będzie gotowy w parę chwil
Dzięki! Spróbuję znaleźć.To będzie dobry dzień, ale najpierw kawa. -
Malutka_27 wrote:Ja dostałam od ginekologa na wzmocnienie Luteine od 20dc do 30dc i zastanawiam się czy ból piersi a wręcz takie szczypanie i lekkie bóle jak na @ Nie są spowodowane właśnie ta Luteina. Zaczęły się 2dpo ;-(
Bardzo możliwe, Luteina to progesteron, a progesteron ma wpływ na piersi. Stąd pewnie bóle.Starania o drugie dziecko
Hormony w normie
TSH w normie
Diagnoza:
Leczenie:
Zamrożony 3AB -
Z tymi monitoringami to rożnie bywa. ja nie spotkałam się z ceną niższa niż 100 zł za pojedyncze usg i tak jak pytałam dziewczyn to większość też tak płaci.
A na problemy ze śluzem polecam wiesiołek. naprawdę fajnie działa. Ja też miałam śluz, ale przy wiesiołku jest mi go milion razy łatwiej obserwować -
Malutka od pierwszego dnia cyklu do owulacji.
ja biorę zazwyczaj tego:
https://www.aptekagemini.pl/wiesiolek-oleovitum-x72kap-oleofarm-8-vat.html
po trzy kapsułki na dzień.