LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurcze, ja generalnie owu powinnam mieć 24-tego, ale grubo wydaje mi się, że była 20-tego. Od 3 dni mam bóle podbrzusza raz okresowe raz rozpieranie. Dziś doszedł ból piersi
Okres za 9 dni więc za szybko na objawy miesiączki chyba że sobie wmawiam te dolegliwości (cykle 32-dniowe)
-
Anka, ja zwykle mam ból piersi ok. 7 dni przed @, a parę razy (w tym ten cykl) zdarzyło się już od owu. Także nie ma co sobie wmawiać, bo różnie organizm działa9 dpo - bHCG 19,82 mIU/ml | 11 dpo - 69,63 mIU/ml | 13 dpo - 170,8 mIU/ml
1cs z Hashimoto, aTPO, ANA2 -
MaBi tak mi przykro. Głowa do góry pamiętaj że kolejny cykl to kolejna szansa do wykorzystania.
Aannkka to jesteśmy w podobnej sytuacji ja miałam owulacji 25tego i tego jestem w 100% pewna a też mam takie odczucia jak Ty, ból piersi i bóle jak na @. Tylko że ja biorę jeszcze Luteine na wzmocnienie i obawiam się że to może być od tego lub sobie wmawiam. Trzymam za Ciebie mocno kciuki !
Nasze szczęście Oliwier 💗 04.03.2019 💗 -
Hej wszystkim, jestem tu bardzo świeża i dopiero zaczęłam przygodę z pomiarem temperatur, ale staramy sie jakieś 6 miesiecy póki co.Na początku przez 3 miesiące było na luzie, ale przyznam się Wam że powoli zaczęłam się martwić czy wszystko jest ze mną ok. Szczególnie że zawsze myślałam że zachodzenie w ciążę to jest raz dwa jak się jest między 20 a 30 rokiem życia a okazyje sie ze nawet o wpadke nie jest tak łatwo
Prosiłabym o wpisanie na testowanie na 7 lipcaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 16:49
-
MaBi wrote:Ja oficjalnie proszę o wykreślenie wczoraj wieczorem przyszła @ .... Już nie mam sił.
MaBi nie załamuj się, w końcu się uda a wtedy będziesz tak przeszczęśliwa. Próbowałaś może łykać olej z Wiesiołka? -
Ulv15 wrote:Hej wszystkim, jestem tu bardzo świeża i dopiero zaczęłam przygodę z pomiarem temperatur, ale staramy sie jakieś 6 miesiecy póki co.Na początku przez 3 miesiące było na luzie, ale przyznam się Wam że powoli zaczęłam się martwić czy wszystko jest ze mną ok. Szczególnie że zawsze myślałam że zachodzenie w ciążę to jest raz dwa jak się jest między 20 a 30 rokiem życia a okazyje sie ze nawet o wpadke nie jest tak łatwo
Prosiłabym o wpisanie na testowanie na 7 lipca
Jeśli się nie uda, czego oczywiście nie życzę, to zrób sobie w 2-5dc podstawowe badanie hormonów, będziesz mieć przynajmniej jakis punkt odniesienia:)
starania od IX 2016r.
endometrioza
Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą. -
Malutka_27 wrote:MaBi tak mi przykro. Głowa do góry pamiętaj że kolejny cykl to kolejna szansa do wykorzystania.
Aannkka to jesteśmy w podobnej sytuacji ja miałam owulacji 25tego i tego jestem w 100% pewna a też mam takie odczucia jak Ty, ból piersi i bóle jak na @. Tylko że ja biorę jeszcze Luteine na wzmocnienie i obawiam się że to może być od tego lub sobie wmawiam. Trzymam za Ciebie mocno kciuki !
No ja właśnie nie wiem czy sobie wmawiam czy nie, ale ten ból daje o sobie co chwilę znać jeny tak bym chciała już wiedzieć... Zrobię chyba pierwszy teścik w środę za Ciebie również mocno mocno trzymam kciuki!! -
Melduje że owu była i to 27/28.06 - potwierdzone dzisiaj monitoringiem
Dostałam dupka i mam czekac z testem do spodziewanej @ - 10.07
Pierwsza cześć cyklu byłam nawet całkiem opanowana - tylko 2 monitoringi, 5testow owu ... nie to co w poprzednim cyklu , Hihi
Ale jak tu przeżyć tą drugą cześć )
-
Ten czas oczekiwania jest najgorszy ! ;-( aannkka w takim razie czekamy na wieści w środę ja mogę najwcześniej testować w środę 9tego lipca, wtedy będzie 14 dni od owulacji ale pewnie nie wytrzymam i zrobię wcześniej
kubeczkukawy dziękuję Kotek to kolorowanka, którą chrześniaczce drukowałam
MaBi jesteśmy z Tobą :* trzymam kciuki za II kreski w kolejnym cyklu
kubekkawy lubi tę wiadomość
13.11.2018 Aniołek-13/14 tydzień 💔
25.09.2019 Córeczka ❤--42 tydzień
Starania o rodzeństwo - czas start! 08.2020 🙂 -
Ulv15 wrote:MaBi nie załamuj się, w końcu się uda a wtedy będziesz tak przeszczęśliwa. Próbowałaś może łykać olej z Wiesiołka?
Kochana łykam od pół roku , w tym cyklu pierwszy raz od roku pojawił się u mnie śluz płodny, IUI była na pękającym pęcherzyku. Nie wiem co poszło nie tak . -
MaBi wrote:Kochana łykam od pół roku , w tym cyklu pierwszy raz od roku pojawił się u mnie śluz płodny, IUI była na pękającym pęcherzyku. Nie wiem co poszło nie tak .
MaBi, przykro mi Tulę mocno, nie poddawaj się!
Ulv15, cześć i powodzenia
Iga66 - faza lutealna to straszna bijacz
Właśnie strzeliłam sobie test owulacyjny i jest ledwo widoczna testowa kreska, chyba w tym cyklu owu przyjdzie lekko spóźniona. Ale nic to, najważniejsze, żeby w ogóle przyszła.Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
Ja korzystam z domowe laboratorium kupuje na necie w aptece internetowej za 15zl 7 testów - chyba tam jest najtaniej.
Te z Allegro kupiłam raz z 50szt i lipa...
Testy z DL zawsze dobrze wskazywały owu potwierdzała monitoringiem usg, w tym czasie te z Allegro nic nie pokazały
-
Malutka_27 wrote:M_d_f mi ani razu nie wyszedł test owulacyjny pozytywny mimo że owulacja się odbyła ;-/ podobno są jakieś dobre testy owulacyjny z allegro ja korzystałam z kupionych w aptece
I taki apteczny się nie sprawdził? To jest ciekawe... A robiłaś raz dziennie? Bo może masz wyjątkowo krótki pik i LH szybko Ci spada po nim, wtedy można próbować testować dwa razy dziennie, żeby go wyłapać.
Ja korzystam z DL i niby jest ok, chociaż też wychodzą różne kwiatki, bo np. mi testy wychodzą pozytywne do tygodnia po owu. A według badań z krwi poziom LH wcale nie jest jakiś wysokie wtedy. Aha, i nie wiem oczywiście czy to reguła, ale we wcześniejszym cyklu po piku (i to takim konkretnym, gdzie poziom LH był wystrzelony w kosmos), do owu doszło nie wcześniej niż po 36 h. Co mnie bardzo zdziwiło, bo zawsze zakładałam, że owu mam 24 h po pozytywie.Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
Malutka_27 wrote:Czasem tak jest że im bardziej się czegoś pragnie tym trudniej się to osiąga... MaBi nie poddawaj się! I nawet nie mów że przestaniesz się starać. My kobiety jesteśmy silne więc pierś do przodu i kolejny cykl jest Wasz !!!
Przestałam być silna. Ta @ zupelnie mnie zalamala. Miało się udać, miało być pięknie, a dupson jak zawsze . To nasz 20 cyl starań. Zaraz bedzie 2 lata od zabiegu. A ja mam dość...