Forum W oczekiwaniu na testowanie LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę
Odpowiedz

LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę

Oceń ten wątek:
  • Lili90 Autorytet
    Postów: 627 818

    Wysłany: 30 czerwca 2018, 19:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzi to vhyba zależy od tego kiedy ostatnio miałaś basane tsh mi lekarz powiedział że częściej niż 4-6 tyg nie ma sensu robić. Ja po poronieniu w szpitalu przed zabiegiem miałam robione tsh a na wizyte 4 tyg po zabiegu miałam mieć zrobiony cały pakiet tarczycowy.

    qdkk3e5en7a2pn4l.png
  • m_d_f Autorytet
    Postów: 1772 764

    Wysłany: 30 czerwca 2018, 19:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka_27 wrote:
    Może źle się wyraziłam. Podczas badania w lewym jajnika był pecherzyk 28mm i pękł. Dostałam zdjęcie jajnika przed i po peknieciu. To że wędruje jajowodem nie powiedział...
    Przepraszam ale jestem tu nowa ;-(


    Wow, to nie wiedziałam, że coś takiego jest możliwe. Fajna sprawa! I nie masz za co przepraszać, po prostu byłam ciekawa, bo pierwszy raz o takiej sytuacji słyszę :)

    Starania o drugie dziecko

    HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

    Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

    Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

    Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4315 1151

    Wysłany: 30 czerwca 2018, 19:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna osoba w 10tyg:(,. Co jest z tym 10 tyg że on tak cholernie pechowy?

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • Malutka_27 Autorytet
    Postów: 342 476

    Wysłany: 30 czerwca 2018, 19:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    m_d_f wrote:
    Wow, to nie wiedziałam, że coś takiego jest możliwe. Fajna sprawa! I nie masz za co przepraszać, po prostu byłam ciekawa, bo pierwszy raz o takiej sytuacji słyszę :)
    Dopiero się wszystkiego uczę na nowo, bo zawsze zakladalam ze zajscie w ciąże to taka łatwa i przyjemna sprawa ;-)

    :-) ;-)

    m_d_f lubi tę wiadomość

    43ktupjymknd3pkp.png

    Nasze szczęście Oliwier 💗 04.03.2019 💗
  • madzi2506 Autorytet
    Postów: 630 240

    Wysłany: 30 czerwca 2018, 20:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Madzi to vhyba zależy od tego kiedy ostatnio miałaś basane tsh mi lekarz powiedział że częściej niż 4-6 tyg nie ma sensu robić. Ja po poronieniu w szpitalu przed zabiegiem miałam robione tsh a na wizyte 4 tyg po zabiegu miałam mieć zrobiony cały pakiet tarczycowy.

    Badalam już jakiś czas temu więc chciałam zrobić aktualne. Tylko tak się zastanawiam czy ten wynik TSH nie będzie zaburzony przez niedawną ciążę. Chociaż dzisiaj mija 5 tyg od zabiegu .

    r7xztyt.png

    Aniołek [*] 10tc - 01.2016
    Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
    Niedoczynność tarczycy i lekka IO
  • kubekkawy Ekspertka
    Postów: 232 84

    Wysłany: 30 czerwca 2018, 20:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie migrenowo, ale podczytuję :) jutro już lipiec.. yey :D

    To będzie dobry dzień, ale najpierw kawa.
  • Patrycja20 Autorytet
    Postów: 2236 3755

    Wysłany: 30 czerwca 2018, 20:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez będę Was czytać i trzymać dalej kciuki :*
    Siwulec jako gospodarz mam nadzieje, ze pozwolisz tu zaglądać :)
    Bardzo duzo tu nowych dziewczyn :)

    Siwulec lubi tę wiadomość

    Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 czerwca 2018, 20:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec pozwolisz że będę Was podglądać :)
    Uśmiałam się widząc dzień bezpiecznego kierowcy i Melevis obok :D
    Powodzenia dziewczyny!:)
    Reset- test przyszykowany???:)

    Siwulec, kubekkawy lubią tę wiadomość

  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 30 czerwca 2018, 20:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie tylko pozwolę, zachęcam wręcz abyście pomogły mi rozsiewać wirusy przez cały miesiąc ;) zaczynamy już za 3h :D

    Patrycja20, Achia, kubekkawy, Emiilka, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4315 1151

    Wysłany: 30 czerwca 2018, 21:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec a jak tam u ciebie jakieś nowości? Jak się czujesz?

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • Bajkaaa Autorytet
    Postów: 4685 6046

    Wysłany: 30 czerwca 2018, 21:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta ja ostatnio nie ogarniam forum ale co jakiś czas będę was podczytywac :)

    I życzę wam by w lipiec okazał się tym szczęśliwym miesiącem :)

    Siwulec, Malgonia lubią tę wiadomość

    bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 30 czerwca 2018, 21:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti wrote:
    Siwulec a jak tam u ciebie jakieś nowości? Jak się czujesz?

    nie ma żadnych nowości, ale to chyba dobrze. Czuje się różnie, ale nie narzekam i grzecznie czekam na środową wizytę u doktorka. Około wtorku już pewnie będę świrować...

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4315 1151

    Wysłany: 30 czerwca 2018, 21:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A miałas juz serduszko? Przepraszam pewnie pisałaś ale już sie zakręciłam, bo dawno cie na czerwcowym nie widziałam.
    Może jako gospodyni przyniesiesz mi szczęście? Sypnij wiruskami na mnie :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2018, 21:37

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4315 1151

    Wysłany: 30 czerwca 2018, 21:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka a jak tam zosia? Dalej grzecznie w brzuszku siedzi? Dalej w szpitalu? Nie siedzę już na ex/testerksch bo się troszkę nie na miejscu czuję więc nie jestem na bieżąco

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • reset Autorytet
    Postów: 7223 13037

    Wysłany: 30 czerwca 2018, 21:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Reset- test przyszykowany???:)

    Ech, zapisywałam się na testowanie w czerwcu, na początku tego cyklu, w którym owulacja była w 3 dc ;) więc od tamtej pory zdążyłam już zaliczyć @, a teraz raczej cykl bezowulacyjny (co w poniedziałek potwierdzi progesteron).
    Pewnie wiec w lipcu testować w ogóle nie będę :/

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4315 1151

    Wysłany: 30 czerwca 2018, 21:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset przykro mi :(

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • monika_85 Autorytet
    Postów: 842 273

    Wysłany: 30 czerwca 2018, 21:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się na lipcowym wątku :)

    Siwulec zapisz mnie proszę na 2 lipca na testowanie bo wtedy powtarzam bete i proga. Moje dzisiejsze wyniki nie są zbyt optymistyczne, ale cuda się zdarzają.
    Cudownie jest czuć się trochę w ciazy :(

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2018, 21:55

    kubekkawy lubi tę wiadomość

    Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
    AMH 1,62
    Endometrioza 3 stopień
    8.12 2016 - 1 IUI :( • 2.02 2 IUI :(
    Maj 2020 Angelius ,startujemy z procedurą ivf
  • Bajkaaa Autorytet
    Postów: 4685 6046

    Wysłany: 30 czerwca 2018, 21:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti wrote:
    Bajka a jak tam zosia? Dalej grzecznie w brzuszku siedzi? Dalej w szpitalu? Nie siedzę już na ex/testerksch bo się troszkę nie na miejscu czuję więc nie jestem na bieżąco
    Dziękuję że pytasz, tak ja dalej w szpitalu i ani myślę wychodzić :) córeczka grzecznie siedzi w brzuchu także odchaczam dalej dni, zostało 14 do kluczowego 34tc i wtedy już dużo spokojniejsza będę :)

    Trasti lubi tę wiadomość

    bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 30 czerwca 2018, 22:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika dmucham i chucham na ten Twój progesteron <3 no i betkę <3 niechaj się pną wysoko w górę

    Trasti widziałam serduszko 20 czerwca

    monika_85 lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 czerwca 2018, 22:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja w tym nowym wątku. Testować raczej nie będę ale mam nadzieję że po wizycie (23 lipca) dostaniemy zielone światełko do staran. Co bardzo na to licze.

‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego