X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę
Odpowiedz

LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę

Oceń ten wątek:
  • Ola_445 Ekspertka
    Postów: 262 54

    Wysłany: 2 lipca 2018, 07:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta koniecznie!
    Piękny początek tygodnia ;)

    Acilya lubi tę wiadomość

    03.2014 r Aniołek
    Syn 2015 ♡
    Ponad 2 lata starań
  • Patrycja20 Autorytet
    Postów: 2236 3755

    Wysłany: 2 lipca 2018, 07:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) kciuki za bety, teściory i wizyty !
    Ja proszę o kciuki wizytuje o 16 :)

    Malgonia, kubekkawy, Reniferra, Morelowanowa lubią tę wiadomość

    Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3166 5686

    Wysłany: 2 lipca 2018, 07:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

    Pola i Acilya ściskam kciuki za betę

    Patrycja ściskam za wizytę :D :D no i oczywiście czekam na zdjęcie ;)

    a ja witam się w 9 tc i z tej okazji przesyłam wiruski

    &*^%$#~~*&^&*&%^$%&&*%#^#&%$$^%*&#%*#^*#%*(%$*%$*(&%#$(%#*(#$*#$^*#&%#(%$(#$(#%&(&%#(#&%$&%#$&%$(#&%#&%*^$*^%$*~%~*~^(~%~%&~%^()^*)*%^)*)$*^#%#*%$)*%$)*#^%)%$*%^)$*%^$)%$)#%*)%*$)$*^)$%)#%#(&%#(&$($%(#%#(%#)%#()#$%(#)#)%#%%$(&%)#%#)#$^$#%*#&#%(#^(%#&%#(^)%)#*)%$)#

    Patrycja20, moyeu, Malgonia, Malutka_27, POLA203, Reniferra, Morelowanowa lubią tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4712

    Wysłany: 2 lipca 2018, 07:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po dłuższej przerwie i przed kolejna dłuższą przerwą ;-)

    Acilya, piękna kresunia :-)
    Trzymam kciuki za wszystkie wizyty, bety, progi i wszystko, czego nie wymieniłam :-)

    W piątek miałam 5 rocznicę znajomości z mężem (a poznaliśmy się tak, że jest co świętować), w weekend byliśmy pod namiotem - nie miałam czasu zaglądać :-)
    Jutro wylatuję do SE na 3 dni, więc zajrzę ponownie dopiero w piątek-ale w weekend znowu wyjazd pod namiot :-)
    Więc z góry przepraszam za swoją nieobecność :-) Za to w poniedziałek/wtorek będę testować ;-)

    Na tę chwilę według ofjest 6 dpo, nie mam żadnych objawów. Nic. Nawet cycek nie zaboli. Śpię, ale to dla mnie norma, nie objaw ;-) Zobaczymy :-)

    JennyXS, kubekkawy lubią tę wiadomość

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • m_d_f Autorytet
    Postów: 1772 766

    Wysłany: 2 lipca 2018, 08:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejciu, lipiec zaczął się fantastycznie! Oby tendencja się utrzymała ;)


    Acilya, jest krecha! Super :D


    Pola, ściskam kciuki z całych sił, żeby wredna małpa nie spóźniała się na daremno ;)

    Acilya, POLA203 lubią tę wiadomość

    Starania o drugie dziecko

    HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

    Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

    Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

    Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
  • Acilya Autorytet
    Postów: 342 227

    Wysłany: 2 lipca 2018, 08:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patunia, ja m.in. dlatego skreśliłam już czerwiec, że nie miałam żadnych objawów - tzn. tylko takie, które i tak miewam przed @, jak pobolewanie brzucha czy ból piersi ;)

    Patrycja, będą kciuki o 16!

    Cczekam na betę Moniki, swoją też zrobiłam, wyniki będą 17-18 :)

    Patrycja20, monika_85 lubią tę wiadomość

    9 dpo - bHCG 19,82 mIU/ml | 11 dpo - 69,63 mIU/ml | 13 dpo - 170,8 mIU/ml
    uwo93e3kvtyzyw16.png
    1cs z Hashimoto, aTPO, ANA2
  • monika_85 Autorytet
    Postów: 842 273

    Wysłany: 2 lipca 2018, 08:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acilya kochana piękny bladzioch :)
    Trzymam.kciuki za bete !!!

    Ja już po badaniu, wyniki popołudniu.
    Na teście bladzioch megaaaa, nie łudze się nawet :(

    JennyXS lubi tę wiadomość

    Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
    AMH 1,62
    Endometrioza 3 stopień
    8.12 2016 - 1 IUI :( • 2.02 2 IUI :(
    Maj 2020 Angelius ,startujemy z procedurą ivf
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4403 1194

    Wysłany: 2 lipca 2018, 08:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki dziewczyny

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • Dori1811 Autorytet
    Postów: 418 516

    Wysłany: 2 lipca 2018, 08:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acilya pięknie zaczynasz miesiąc ! Gratki :)
    Monika_85 ten blady pasek nie wziął się z gwizd, zobaczysz ze wszystko wyjdzie dobrze :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 08:46

    Acilya, monika_85 lubią tę wiadomość

    Synek 💙
    img

    Problem męski: morfologia 1%
    2 lata starań,Udany cykl po HSG <3
  • Acilya Autorytet
    Postów: 342 227

    Wysłany: 2 lipca 2018, 08:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny!
    Monika, nie trać nadziei, poczekaj na wyniki ;)

    monika_85 lubi tę wiadomość

    9 dpo - bHCG 19,82 mIU/ml | 11 dpo - 69,63 mIU/ml | 13 dpo - 170,8 mIU/ml
    uwo93e3kvtyzyw16.png
    1cs z Hashimoto, aTPO, ANA2
  • misiak17 Ekspertka
    Postów: 231 219

    Wysłany: 2 lipca 2018, 08:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Nie zapisywalam się na lipiec bo nie liczyłam na to że się uda. Dziś zrobiłam test. Widzicie coś? Na żywo widzę cień cienia (albo mi się wydaje). Zerkniecie?
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/603c73072e81.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4569830b5208.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b1048ca4354f.jpg

    JennyXS, patuniek86, Ania95, StaraczkaNika lubią tę wiadomość


    Usunięcie mięśniaka
    3 aniołki + 1cp
    Jeszcze będzie dobrze, musi być :)
    30.08 - 1 IUI ☹
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 lipca 2018, 09:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiak,jest cień :)

  • JennyXS Autorytet
    Postów: 436 333

    Wysłany: 2 lipca 2018, 09:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiak jest cień ❤ też widzę

    200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • Ola_445 Ekspertka
    Postów: 262 54

    Wysłany: 2 lipca 2018, 09:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na trzecim zdjeciu widać cień :)

    03.2014 r Aniołek
    Syn 2015 ♡
    Ponad 2 lata starań
  • Ola_445 Ekspertka
    Postów: 262 54

    Wysłany: 2 lipca 2018, 09:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiak - a jesteś przed terminem czy dzisiaj termin lub po?

    03.2014 r Aniołek
    Syn 2015 ♡
    Ponad 2 lata starań
  • monika_85 Autorytet
    Postów: 842 273

    Wysłany: 2 lipca 2018, 09:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jesteście :*

    Misiak jest bladzioch :)

    Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
    AMH 1,62
    Endometrioza 3 stopień
    8.12 2016 - 1 IUI :( • 2.02 2 IUI :(
    Maj 2020 Angelius ,startujemy z procedurą ivf
  • misiak17 Ekspertka
    Postów: 231 219

    Wysłany: 2 lipca 2018, 09:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem przed. Dziś jakiś 10 dpo. Za 3 tyg Mam mieć laparoskopie i histeroskopie.


    Usunięcie mięśniaka
    3 aniołki + 1cp
    Jeszcze będzie dobrze, musi być :)
    30.08 - 1 IUI ☹
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7500 11428

    Wysłany: 2 lipca 2018, 09:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acylia kciuki za bete.

    Misiek, jak na 10dpo to kreseczka przyzwoita :)

    Monika mysle, ze przy becie 4 gdyby ciaza sie utrzymac nie chciala to dzis by juz nic nie bylo. Mam nadzieje, ze wszystko sie u Ciebie dobrze skonczy :)

    Acilya lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Malutka_27 Autorytet
    Postów: 382 478

    Wysłany: 2 lipca 2018, 09:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiak17 ja też widzę cień ;-)
    Patrycja 20 trzymam kciuki za wizytę! ;-)
    Acilya fan znać jak Twoja beta ! Trzymam kciuki ;-)

    Patrycja20, Acilya lubią tę wiadomość

    43ktupjymknd3pkp.png

    Nasze szczęście Oliwier 💗 04.03.2019 💗
  • m_d_f Autorytet
    Postów: 1772 766

    Wysłany: 2 lipca 2018, 09:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja chyba jestem ślepa, bo ja nic nie widzę :( Ale to nic nie znaczy i tak 10 dpo to za wcześnie na testy - ja tego się trzymam. Powtórz pojutrze, jeśli rzeczywiście cień cienia, to za dwa dni powinien być już coś więcej widać :)

    aannkka lubi tę wiadomość

    Starania o drugie dziecko

    HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

    Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

    Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

    Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
‹‹ 26 27 28 29 30 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ