Forum W oczekiwaniu na testowanie LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę
Odpowiedz

LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę

Oceń ten wątek:
  • monika_85 Autorytet
    Postów: 842 273

    Wysłany: 1 lipca 2018, 18:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat :*
    Trzymam kciuki żeby to było plemienie implantacyjne :)

    kubekkawy, Nat90 lubią tę wiadomość

    Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
    AMH 1,62
    Endometrioza 3 stopień
    8.12 2016 - 1 IUI :( • 2.02 2 IUI :(
    Maj 2020 Angelius ,startujemy z procedurą ivf
  • Reniferra Autorytet
    Postów: 1496 2145

    Wysłany: 1 lipca 2018, 18:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgodnie z obietnicą pokazuję pierwszą fotkę mojego kropka. Pęcherzyk ciążowy ma 2 mm i jest w macicy :).

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6bf96fb2d50f.jpg


    Nat90- oby to było plamienie implantacyjne :)
    Co do bólów podbrzusza, to u mnie ok 7 dnia po owulacji miałam dość silny, jak na okres, ale jakby trochę bardziej szczypiący (dosłownie jakby coś się wgryzało tam). Od tego czasu mam pobolewanie aż do dziś choć jakby coraz mniejsze.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2018, 18:32

    Acilya, Achia, moyeu, Patrycja20, Trasti, Siwulec, Lunaris, ef36, Ulv15, madzi2506, Iga66, Bonda, monika_85, m_d_f, Tosia2323, Malinka7, Nat90, Nadzieja22, JennyXS, patuniek86, blue00, Malutka_27 lubią tę wiadomość

    Maja <3 08.03.2019r.
    l22niei37lacal8c.png

    hchy90bvrfu41uli.png
  • Acilya Autorytet
    Postów: 342 227

    Wysłany: 1 lipca 2018, 18:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moyene, kciuki za monitoring, Monika - za betę, a Nat - za ciążę!
    Kciuki dla wszystkich pozostałych oczywiście też! :)

    Czy tylko ja zaczynam testować tak wcześnie (9/10 dpo)? W sumie tak patrzę na tą moją temperaturę i ona bardziej spada niż rosnąć, także nie mam zbyt dużych nadziei.

    monika_85 lubi tę wiadomość

    9 dpo - bHCG 19,82 mIU/ml | 11 dpo - 69,63 mIU/ml | 13 dpo - 170,8 mIU/ml
    uwo93e3kvtyzyw16.png
    1cs z Hashimoto, aTPO, ANA2
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 1 lipca 2018, 18:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renifera co za piekny pecherzyk :) gratuluje.

    Reniferra lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • moyeu Autorytet
    Postów: 1292 2149

    Wysłany: 1 lipca 2018, 18:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acilya, tutaj testowanie 10 dpo to bym powiedziała że norma ;) a nawet przymus ;)
    Raniferra, cudny widok! <3

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2018, 18:50

    Reniferra lubi tę wiadomość

    29lat 🍍 47cs
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, Hiperinsulinemia, Insulinooporność
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage 1750xr
    ❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota zmutowana
    ❌ Obniżone wolne białko S

    🥚AMH
    Wrzesień 2020 0,72
    Kwiecień 2021 0,42

    7.06.2020 laparoskopia + drożność - usunięcie potworniaka, jajowody drożne, usunięte ogniska endometriozy (zatoka Douglasa).

    👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
    💉IVF💊
    Kwiecień 2021 Invimed Warszawa dr K.
    Kwiecień 21 - długi protokół
    19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
    22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I
    7dpt ⏸ 9dpt 16,11 mIU/ml 11 dpt 36,23 mIU/ml (przyrost 131%) 13 dpt 29,59 mIU/ml - CB 😭
  • Patrycja20 Autorytet
    Postów: 2236 3755

    Wysłany: 1 lipca 2018, 18:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra przyznam, że czekałam na informacje od Ciebie .. pięknie <3

    Reniferra lubi tę wiadomość

    Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4393 1182

    Wysłany: 1 lipca 2018, 18:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renifera gratki

    Reniferra lubi tę wiadomość

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 1 lipca 2018, 18:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renifera super wiesci ;) kiedy kolejna wizyta ?

    Reniferra lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Lunaris Autorytet
    Postów: 5660 9943

    Wysłany: 1 lipca 2018, 19:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra <3 piękny kropeczek :D <3 rośnijcie zdrowo!

    Reniferra lubi tę wiadomość


    age.png

    [/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Ulv15 Autorytet
    Postów: 468 479

    Wysłany: 1 lipca 2018, 19:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra no to wlaśnie też teraz tak mam ale tak juz z mniejsza czestotliwością i mniejszą intensywnością. Mam nadzieję na takie zakończenie jak u Ciebie :) a jak nie, to zaczynam z wiesiołkiem od przyszłego cyklu ;)
    Acilya jak tak dalej pójdzie to też nie wytrzymam do 16dpo tak jak sobie zaplanowałam wcześniej, szczególnie że 4 lipca mam urodziny <3

    Reniferra lubi tę wiadomość

    mhsvqps6gsnsidfx.png

    03/07/2018 - 12dpo - dwie różowe krechy :)
    15 marca - urodziny naszego skarba 💖
  • madzi2506 Autorytet
    Postów: 630 240

    Wysłany: 1 lipca 2018, 19:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renifera śliczna kropeczka <3 rośnijcie zdrowo

    Reniferra lubi tę wiadomość

    r7xztyt.png

    Aniołek [*] 10tc - 01.2016
    Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
    Niedoczynność tarczycy i lekka IO
  • Bonda Autorytet
    Postów: 299 360

    Wysłany: 1 lipca 2018, 19:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra wrote:
    Zgodnie z obietnicą pokazuję pierwszą fotkę mojego kropka. Pęcherzyk ciążowy ma 2 mm i jest w macicy :).

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6bf96fb2d50f.jpg


    Nat90- oby to było plamienie implantacyjne :)
    Co do bólów podbrzusza, to u mnie ok 7 dnia po owulacji miałam dość silny, jak na okres, ale jakby trochę bardziej szczypiący (dosłownie jakby coś się wgryzało tam). Od tego czasu mam pobolewanie aż do dziś choć jakby coraz mniejsze.
    Cudowny kropek <3

    Reniferra lubi tę wiadomość

    f2w3rjjgl4va9bg3.png
  • Reniferra Autorytet
    Postów: 1496 2145

    Wysłany: 1 lipca 2018, 19:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuję dziewczyny <3.
    Siwulec kolejna wizyta tak za ok. tydzień, żeby może już CRL złapać. Choć jak tak patrzę na tą kropkę, to niewiarygodne się wydaje, że przez tydzień tyle urośnie :O.
    Bonda, Ty kiedy wizytujesz?

    Maja <3 08.03.2019r.
    l22niei37lacal8c.png

    hchy90bvrfu41uli.png
  • Bonda Autorytet
    Postów: 299 360

    Wysłany: 1 lipca 2018, 19:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra wrote:
    Bardzo dziękuję dziewczyny <3.
    Siwulec kolejna wizyta tak za ok. tydzień, żeby może już CRL złapać. Choć jak tak patrzę na tą kropkę, to niewiarygodne się wydaje, że przez tydzień tyle urośnie :O.
    Bonda, Ty kiedy wizytujesz?
    W czwartek.W tygodniu zrobię jeszcze proga, a przy okazji może i betę.Na dupku może coś prog urósł (mam nadzieję).
    I tydzień później chyba znowu wizyta, może już coś więcej będzie widać.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2018, 19:35

    f2w3rjjgl4va9bg3.png
  • Reniferra Autorytet
    Postów: 1496 2145

    Wysłany: 1 lipca 2018, 19:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bonda wrote:
    W czwartek.W tygodniu zrobię jeszcze proga, a przy okazji może i betę.Na dupku może coś prog urósł (mam nadzieję).
    I tydzień później chyba znowu wizyta, może już coś więcej będzie widać.
    Jesteśmy prawie ciążowymi bliźniaczkami, więc tym bardziej trzymam kciuki. Daj oczywiście znać tutaj!

    Maja <3 08.03.2019r.
    l22niei37lacal8c.png

    hchy90bvrfu41uli.png
  • aannkka Autorytet
    Postów: 486 561

    Wysłany: 1 lipca 2018, 19:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra gratulacje! :*


    Mnie od dni owulacji codziennie boli brzuch raz miesiączkowo, raz ciągną jajniki... Ciekawe czy coś z tego będzie
    A do okresu jeszcze 7 dni :(

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2018, 19:43

    Reniferra lubi tę wiadomość


    8599ikgnwfmhvhys.png



    • beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

    👶👶
  • POLA203 Znajoma
    Postów: 21 16

    Wysłany: 1 lipca 2018, 19:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reiferra - zazdroszczę :) i cieszę się razem z Tobą.
    Nat - trzymam kciuki.

    Dziewczyny, czy kiedykolwiek testy około 4 dni po terminie @ Wam nie wychodziły? Tzn były negatywne a jednak ciąża była?
    Ogólnie czerwcowy cykl już dzień, dwa przed planowaną @ uważałam za stracony. Testy negatywne, ogólnie czułam że nic z tego.
    4 dni temu miałam mieć @ i nadal NIC. W spodziewanym terminie @ pojawiły się bóle typowo okresowe, dwa dni przerwy - przestało boleć, dziś znów ten ból. Okresu nadal brak, więc zrobiłam dziś test, bo już zgłupiałam - oczywiście negatywny.
    Moje cykle są zawsze 27-29 dniowe. Najdłuższy jaki miałam to 31 dni, i wystąpił ponad 2 lata temu (przejrzałam kalendarzyk). Dziś właśnie mija ten 31 dzień i choć staram się racjonalnie myśleć iż testy powinny już coś wykazać, to pojawiła się u mnie mała nadzieja. Dodam że OWU prawdopodobnie była w terminie 14-16 dpo (wtedy pojawił się śluz i bóle podbrzusza).
    Do dnia wczorajszego jeszcze na luzie czekałam na @ - byłam pewna że przyjdzie, ale dziś zaczęłam się zastanawiać co jest grane.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2018, 19:49

    Reniferra, Nat90, JennyXS lubią tę wiadomość

    13.11.2018 Aniołek-13/14 tydzień 💔
    25.09.2019 Córeczka ❤--42 tydzień
    Starania o rodzeństwo - czas start! 08.2020 🙂
  • POLA203 Znajoma
    Postów: 21 16

    Wysłany: 1 lipca 2018, 19:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aannkka - jeśli takowe objawy we wcześniejszych cyklach już miałaś, to pewnie nie ma się czym martwić. Ja na przykład zawsze około OWU i przed @ mam tzw. bóle okresowe.
    Trzymam kciuki! Obyś za tydzień chwaliła się nam pozytywnym testem :)

    13.11.2018 Aniołek-13/14 tydzień 💔
    25.09.2019 Córeczka ❤--42 tydzień
    Starania o rodzeństwo - czas start! 08.2020 🙂
  • ef36 Autorytet
    Postów: 1502 1654

    Wysłany: 1 lipca 2018, 20:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra, super! już niedługo bicie serca...

    Reniferra lubi tę wiadomość

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
  • Acilya Autorytet
    Postów: 342 227

    Wysłany: 1 lipca 2018, 20:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola, powtórz test rano i zrób betę ;) Znam osobę której testy parę dni po terminie @ nic nie pokazywały a ciąża była.

    A ja niby dopiero 8dpo ale jakoś czuje że nic z tego nie będzie. Ogólnie jakaś zrezygnowana jest, tym bardziej że jutro do pracy po 4 dniach wolnego... Ale na szczęście jutro pracuje z domu

    9 dpo - bHCG 19,82 mIU/ml | 11 dpo - 69,63 mIU/ml | 13 dpo - 170,8 mIU/ml
    uwo93e3kvtyzyw16.png
    1cs z Hashimoto, aTPO, ANA2
‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ