X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę
Odpowiedz

LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę

Oceń ten wątek:
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ja miałam bóle brzucha jak na @ zaraz po owulacji ...

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • monika_85 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie z 1 ciąży pamiętam że miałam przed terminem i w terminie @ takie bóle.
    A teraz mam burze mózgu, bo to taka niewiadoma.

JennyXS lubi tę wiadomość

Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
    AMH 1,62
    Endometrioza 3 stopień
    8.12 2016 - 1 IUI :( • 2.02 2 IUI :(
    Maj 2020 Angelius ,startujemy z procedurą ivf
  • moyeu Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acilya wrote:
    Moyeu, to jednak zostajesz? :( Przykro mi bardzo :( Miewałaś już tak że dodatni test a ujemna beta?
    Acilya nigdy tak nie miałam, zastanawiam się czy to nie była czasem biochemiczna. Mam teraz 2 dzień @ i leje się ze mnie jak nigdy! Cieszy mnie to wszystko w sumie, bo może się coś u mnie w końcu ruszyło? No mam duże nadzieję na ten cykl! :D

JennyXS, Acilya lubią tę wiadomość

30 lat 🍍 starania od II 2018
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
    ❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
    ❌AMH
    IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻

👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie

💉IVF💊
    IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
    19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
    22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭

💉IMMUNOLOGIA🦠
    IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
    ❌TEST IMK
    ❌TEST CBA
    ❓ANA 3
    ✅P/c przeciwplemnikowe
    ❓KIR
    ❓HLA-C

Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_85 wrote:
    Ja właśnie z 1 ciąży pamiętam że miałam przed terminem i w terminie @ takie bóle.

Z doświadczenia wiem, że objawami nie ma co się sugerować. Ja podczas starań prawie co cykl byłam w urojonej ciąży. Po owulacji piersi miałam powiększone i bolały, doszukiwałam się na nich żyłek, jakieś kłucia jajników, bóle brzucha, zachcianki, chuśtawki nastroju... I nic z tego nie było. A w ciąży nie miałam kompletnie żadnych objawów. Dopiero po terminie okresu zaczął mnie pobolewać brzuch i piersi sporo urosły. Reszta objawów pojawiła się po 5 tygodniu

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja w lipcu :) Śliczne macie te psiaki :D
    Moyeu, w poprzednim cyklu miałam podobną sytuację więc mam nadzieję, że coś tam się zadziało...

Ja już odliczam do testowania, jeszcze tydzień :)

• kubekkawy Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moyeu - fajnie, że masz duże nadzieje na ten cykl! Cieszę się, że pomimo porażki masz nadzieję! Kurcze, sama jestem zdziwiona dlaczego Ci te testy wychodziły..

Monika - jutro już poniedziałek. Niech będzie dla Ciebie najlepszym poniedziałkiem!

moyeu, monika_85 lubią tę wiadomość

To będzie dobry dzień, ale najpierw kawa.
  • Ola_445 Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj jakos mam slabszy dzień. Straszne bole w klatce piersiowej mam. Nie wiem czy to jakies nerwobole czy co? W sumie niczym dzisiaj sie nie zdenerowalam. No i tak szczyka mnie jeszcze w piersiach. :x

03.2014 r Aniołek
    Syn 2015 ♡
    Ponad 2 lata starań
  • Furka Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moyeu ja przed terminem @ miałam na teście cień cienia, co prawda bety nie robiłam bo bałam się biochemicznej i krwawienie przyszło dzień wcześniej, byłam pewna że to @. W poniedziałek w pracy dziwnie się poczułam i poszłam po test, sama nie wiem dlaczego bo na ciążę już nadziei nie miałam, wyszedł mega pozytywny. Także moim zdaniem wszystko może się zdarzyć
    P.S przepraszam że tak Wam się w wątek wcielam :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2018, 13:40

oar85vsmpx1eyab3.png
  • JennyXS Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_85 wrote:

Ten progrsteron trochę niski. Ja w poprzednim cyklu miałam podobnie bo beta 6.25 a progrsteron 3.95. No i niestety drugiej bety juz nie zrobilam bo biochemiczna. Życzę żeby u Ciebie wzrosnął progrsteron wraz z betą :)

monika_85 lubi tę wiadomość

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • moyeu Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furka wrote:
    Moyeu ja przed terminem @ miałam na teście cień cienia, co prawda bety nie robiłam bo bałam się biochemicznej i krwawienie przyszło dzień wcześniej, byłam pewna że to @. W poniedziałek w pracy dziwnie się poczułam i poszłam po test, sama nie wiem dlaczego bo na ciążę już nadziei nie miałam, wyszedł mega pozytywny. Także moim zdaniem wszystko może się zdarzyć
    P.S przepraszam że tak Wam się w wątek wcielam :))
    Furka , kochana jesteś, ale jak wyszła mi druga kreska (jasna, ale jednak) w 12 dpo to 13 dpo zrobiłam rano test (już tylko cień cienia) i betę, która wyszła negatywna, później wszystkie testy były już białe. A @ przyszła w 17dpo ;) więc niestety ale pozamiatane.
    Kubeczku no właśnie ja też jestem w ciężkim szoku, ale już dochodzę do siebie - nie ma innego wyjścia! U mnie dopiero 6 cykl starań, więc jeszcze nie ma tragedii, wczoraj miałam największy kryzys, ale zajęłam się nauką do obrony i jakoś dzień zleciał, a dzisiaj jest wszystko różowe :D Nowy cykl, nowe nadzieje :) przy czym skoro coś się już zadziało, @ średnio obfita a nie, jak zwykle mocniejsze plamienie, to znaczy że może coś się u mnie ruszyło ;). Chcę iść w czwartek do mojej ginki poza kolejnością na monitoring (tak kazała 2 cykle temu, ale obrona mgr i nawał roboty w pracy kompletnie pozbawił mnie chęci łażenia po lekarzach w resztkach wolnego czasu ;) ) więc trzymajcie kciuki proszę :D

kubekkawy lubi tę wiadomość

30 lat 🍍 starania od II 2018
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
    ❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
    ❌AMH
    IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻

👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie

💉IVF💊
    IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
    19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
    22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭

💉IMMUNOLOGIA🦠
    IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
    ❌TEST IMK
    ❌TEST CBA
    ❓ANA 3
    ✅P/c przeciwplemnikowe
    ❓KIR
    ❓HLA-C

Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻
  • monika_85 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny przykro mi :( w którym dpo badalas bete i proga? Drugiej bety już nie robiłaś bo @ przyszła?

Kubekkawy dziękuję kochana, wyniki będę odbierać pewnie z sercem w gardle.

AMH 1,62
    Endometrioza 3 stopień
  • JennyXS Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika_85 robiłam w 14dpo a w 16dpo przyszła @. W 15 dc była na teście jeszcze druga kreska ale bardzo bladziutka więc wiedziałam czego się spodziewać.

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika trzymam kciuki :)

• monika_85 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia dziękuję :*

Jenny, u mnie okaże się jutro. To będzie 13dpo.

Że to wszystko takie skomplikowane musi być :/

AMH 1,62
    Endometrioza 3 stopień
  • Ulv15 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak macie te bóle to opisałybyście je jak takie kłucie tak niziutko w podbrzuszu? Ja mam tak już czwarty dzień, pierwszego dnia (6-7dpo)były mocne a teraz są coraz lżejsze. Zastanawiam się czy też tak macie?

mhsvqps6gsnsidfx.png

03/07/2018 - 12dpo - dwie różowe krechy :)
    15 marca - urodziny naszego skarba 💖
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OMG! Widziałyście reklamę tv testów ciążowych Clearblue?
    Zaczyna się od "Jestem w ciąży - to drugi tydzień!"
    Ja pierdzielę, on wie, że będziesz w ciązy jeszcze przed owulacją!
    Co za technologia :D

To co - kto uderza jutro do apteki po Clearblue sprawdzić, czy to będzie szczęiwy cykl?

ef36, Siwulec, monika_85, madzi2506, moyeu, Morelowanowa, MamaFabianka, Malinka7, Iseko, golonat lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Ola_445 Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie poki co po owulacji bylo klucie takie jakby mi ktos szpilke wbijał, bol promieniowal do pachwin. Pozniej pojawil sie bol miesiaczkowy, no a teraz codziennie lekki bol miesiaczkowy i dzisiaj doszedl bol piersi, takie szczykanie, no i w ogole sutki mi sie zrobily takie czerwiensze i ciagle nabrzmiale, za to piersi sa jakie byly, moze lekko wrazliwe

Ulv15 lubi tę wiadomość

03.2014 r Aniołek
    Syn 2015 ♡
    Ponad 2 lata starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie szczerze mówiąc nie było żadnych objawów-coś tam pojawiło się tak z dobry tydzień po terminie @. jedynie co to twarz mi wysypało jakby krostkami? ale to też w terminie @
    zadnego kłucia, bólu brzucha, bólu piersi- nic takiego nie miało miejsca.

• Ola_445 Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle ze ja jeszcze przed @ jestem tak dodam jeszcze :D

Ulv15 lubi tę wiadomość

03.2014 r Aniołek
    Syn 2015 ♡
    Ponad 2 lata starań
  • Nat90 Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ;)

Monika, trzymam kciuki za jutro, przytulam mocno, wyobrażam sobie co teraz przeżywasz

ja mam 10/11dpo, wrociłam właśnie ze spaceru i na wkładce miałam sporo brązowego plamienia, wgl brzuch jak nigdy boli mnie od 2-3 dni, a zawsze zaczynał drugiego dnia miesiączki. czytam sobie właśnie wątki o plamieniu implantacyjnym i staram się nie wkręcać za bardzo:)
    ahhh boziu boziu, zaraz trzeba iść do pracy, a tak mi się wyjątkowo nie chce, zimno mi przeokrutnie, leżę pod kołdrą z gorącą herbatą i najchętniej nie wychodziłabym do wtorku

monika_85, Reniferra lubią tę wiadomość

34bwvkcbc86rh45f.png
‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ