Forum W oczekiwaniu na testowanie LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę
Odpowiedz

LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę

Oceń ten wątek:
  • Ola_445 Ekspertka
    Postów: 262 54

    Wysłany: 2 lipca 2018, 12:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju ale wysyp testów. Szalenstwo :D Powiem Wam że aż mi sie udziela ale musze strzelic sobie wewnetrznego kopa i sie uspokoic bo zdecydowanie za wczesnie dla mnie na test. Chociaz powiem Wam ze i tak mam wrazenie ze ovu wyznaczylo mi zle owulacje i mialam ja w 14 najpozniej 15 dniu cyklu.
    Wychodziloby na to ze jestem 7-8dpo a nie 5 -.-

    03.2014 r Aniołek
    Syn 2015 ♡
    Ponad 2 lata starań
  • kubekkawy Ekspertka
    Postów: 232 84

    Wysłany: 2 lipca 2018, 12:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja to na razie testuję owulacyjnie :P mamy wspólną pasję <3

    m_d_f, MamaMamita, JennyXS lubią tę wiadomość

    To będzie dobry dzień, ale najpierw kawa.
  • m_d_f Autorytet
    Postów: 1772 765

    Wysłany: 2 lipca 2018, 12:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amina, u Ciebie to nie ma żadnych wątpliwości, widać bladą kreskę na bank :) To że wyszła dopiero po terminie @ nie oznacza nic złego. Tak jak już ktoś pisał, owulacja mogła być później :) Gratuluję!

    Amina lubi tę wiadomość

    Starania o drugie dziecko

    HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

    Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

    Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

    Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
  • m_d_f Autorytet
    Postów: 1772 765

    Wysłany: 2 lipca 2018, 12:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kubekkawy, to miło, bo czuję się trochę osamotniona :D Sypią się dookoła pozytywne testy ciążowe, bety rosną, a ja tu dopiero do owulacji dopełzam.

    kubekkawy, Ulv15, JennyXS lubią tę wiadomość

    Starania o drugie dziecko

    HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

    Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

    Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

    Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
  • kubekkawy Ekspertka
    Postów: 232 84

    Wysłany: 2 lipca 2018, 12:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    m_d_f wrote:
    Kubekkawy, to miło, bo czuję się trochę osamotniona :D Sypią się dookoła pozytywne testy ciążowe, bety rosną, a ja tu dopiero do owulacji dopełzam.

    a my to widzę na takim samym etapie :) czyli też testujesz 19-20.07?

    To będzie dobry dzień, ale najpierw kawa.
  • m_d_f Autorytet
    Postów: 1772 765

    Wysłany: 2 lipca 2018, 12:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teoretycznie powinnam 17.07 - bo mam krótkie cykle 25 dni, a zdarzają się i krótsze 24-dniowe (jak ostatni), ale w tym cyklu zapowiada się 26-dniowy. Więc testować będę 18. :)

    kubekkawy lubi tę wiadomość

    Starania o drugie dziecko

    HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

    Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

    Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

    Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
  • misiak17 Ekspertka
    Postów: 231 219

    Wysłany: 2 lipca 2018, 12:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaMamita no to poczekaj jeszcze ze 3 dni i powtórz test. Albo rób codziennie i patrz czy ciemnieje :)


    Usunięcie mięśniaka
    3 aniołki + 1cp
    Jeszcze będzie dobrze, musi być :)
    30.08 - 1 IUI ☹
  • MamaMamita Przyjaciółka
    Postów: 99 52

    Wysłany: 2 lipca 2018, 12:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie bede codziennie rano sikać bo nie wytrzymam

    kubekkawy, m_d_f lubią tę wiadomość

  • Grzechotka2 Autorytet
    Postów: 712 823

    Wysłany: 2 lipca 2018, 13:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testujcie, ja w 7dpo miaam bladziocha :)

    l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • Amina Koleżanka
    Postów: 49 62

    Wysłany: 2 lipca 2018, 13:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam też za Was kciuki. Mam nadzieję, że to to i że wszystko będzie dobrze. Martwi mnie tylko że od wczoraj nic nie sciemniala ta kreseczka

  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 2 lipca 2018, 13:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzechotka wizytujesz jutro? o której ?

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 2 lipca 2018, 13:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amina wrote:
    Dziewczyny trzymam też za Was kciuki. Mam nadzieję, że to to i że wszystko będzie dobrze. Martwi mnie tylko że od wczoraj nic nie sciemniala ta kreseczka

    spokojnie, test to tylko test, beta będzie najważniejsza a bardziej jej przyrost po 48h ;)

    Amina lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • m_d_f Autorytet
    Postów: 1772 765

    Wysłany: 2 lipca 2018, 13:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amina, mi jeszcze parę dni po terminie @ wychodziły blade kreski. Nie robiłam codziennie, bo stwierdziłam, że nie będę panikować, ale dwie grube krechy zobaczyłam dopiero 8 czy 9 dnia po terminie.

    Amina lubi tę wiadomość

    Starania o drugie dziecko

    HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

    Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

    Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

    Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4381 1177

    Wysłany: 2 lipca 2018, 13:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś się orientuje czy dopóki beta nie spadnie do 0'nie będzie owu i @?

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • Amina Koleżanka
    Postów: 49 62

    Wysłany: 2 lipca 2018, 13:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Waszym zdaniem mam zrobić w środę jeszcze raz betę wówczas? Ginekolog mówi że na usg najwcześniej zaprasza 10 lipca.

  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 2 lipca 2018, 13:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti wrote:
    Ktoś się orientuje czy dopóki beta nie spadnie do 0'nie będzie owu i @?

    nie mam pojęcia, ja wcale nie sprawdzałam bety po poronieniu, ale miałam owu ok 15dni po zabiegu

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Grzechotka2 Autorytet
    Postów: 712 823

    Wysłany: 2 lipca 2018, 13:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    Grzechotka wizytujesz jutro? o której ?

    O 17:30. Ale muszę jechać pół godziny, bo wybrałam sobie lekarza prawie 30km od domu :D

    Siwulec lubi tę wiadomość

    l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 2 lipca 2018, 13:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amina jak dzisiaj zrobiłaś betę to warto ją powtórzyć po 48 h żeby sprawdzić czy przyrost jest prawidłowy

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Amina Koleżanka
    Postów: 49 62

    Wysłany: 2 lipca 2018, 13:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    Amina jak dzisiaj zrobiłaś betę to warto ją powtórzyć po 48 h żeby sprawdzić czy przyrost jest prawidłowy

    czyli w środę.

    Siwulec, jak powinien być przyrost hcg?

  • JennyXS Autorytet
    Postów: 436 333

    Wysłany: 2 lipca 2018, 13:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piękne kreski widzę u wszystkich ❤
    Trzymam kciuki za bety :)

    200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego