LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę
-
WIADOMOŚĆ
-
Bonda wrote:Wychodzi niecałe 11 już po przeliczeniu.
32,61 w nmol/l
Aha, przepraszam, źle zrozumiałam. 11 ng/ml to nie jest źle, jeśli jesteś jeszcze dokoksowana Duphastonem. Poza tym może akurat to był ten czas, kiedy progesteron spadł do najniższej swojej wartości.Iga66 lubi tę wiadomość
Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
Bonda, szczerze to ja bym się udało z tym do lekarza. jakiegokolwiek, choćby do internisty. Co prawda mi ginekolog mówiła, ze progesteronu w ciąży się nie bada, bo nic to nie wnosi a tylko się człowiek może zdenerwować, ale skoro już zbadałaś, to może warto by zobaczył to ktoś kto ma jednak większą wiedzę niż my.
Amina myślę, ze nikt nie chce Cię tu denerwować, po prostu jest to bardzo dziwne. nie znaczy to, ze z Twoją ciąża jest cokolwiek nie tak, ale mi przy takiej becie nawet lekarka nie chciała robić usg, bo uznała ze szkoda moich pieniędzy bo nic na nim i tak nie zobaczymy. Kiedy Ty dokładnie miałaś tą betę badana?
Edit, Bonda to zmienia postać rzeczy, to nie jest taki bardzo zły progesteron.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 12:33
-
No dobra, melduję się trzy dni przed planowanym terminem testowania.
Z dwiema kreskami na pink teście i z dwiema kreskam na nord teście. No dobra, z bladziochami . Ale takimi, które widać gołym okiem, bez wpatrywania się.
Wygląda na to, że znów jestem w dwupaku . Boże, tak bardzo chcę, żeby tym razem wszystko było w porządku, żeby się udało szczęśliwie....patuniek86, Aga9090, Malgonia, m_d_f, Bonda, frezyjciada, Ola_445, Siwulec, Iga66, aannkka, madzi2506, JennyXS, Tosia2323, Kargo31, Reniferra, Nadzieja22, Angelika83, Morelowanowa, moyeu lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Golonat ale super wiadomość
Myślałyśmy tu ostatnio o Tobie Siwulec Cię wywoływała nawet
Trzymam mocno kciuki za Twoje bladzioszkigolonat lubi tę wiadomość
-
Malgonia wrote:Bonda, szczerze to ja bym się udało z tym do lekarza. jakiegokolwiek, choćby do internisty. Co prawda mi ginekolog mówiła, ze progesteronu w ciąży się nie bada, bo nic to nie wnosi a tylko się człowiek może zdenerwować, ale skoro już zbadałaś, to może warto by zobaczył to ktoś kto ma jednak większą wiedzę niż my.
Amina myślę, ze nikt nie chce Cię tu denerwować, po prostu jest to bardzo dziwne. nie znaczy to, ze z Twoją ciąża jest cokolwiek nie tak, ale mi przy takiej becie nawet lekarka nie chciała robić usg, bo uznała ze szkoda moich pieniędzy bo nic na nim i tak nie zobaczymy. Kiedy Ty dokładnie miałaś tą betę badana?
Edit, Bonda to zmienia postać rzeczy, to nie jest taki bardzo zły progesteron. -
nick nieaktualnyfrezyjciada wrote:Pęcherzyk ciążowy pownien być możliwy do uwidocznienia przy stężeniu beta HCG ok. 1500 mIU/ml.
ja na 1 usg miałam tylko pęcherzyk- GS beta była wieksza niz 1000,a dopiero na 2 usg była cała reszta- GS, YS i CRL
więc albo ten lekarz to jakiś konował albo...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 12:39
Malgonia lubi tę wiadomość
-
Golonat, cudnie, gratuluję zielonej kropki Ten miesiąc naprawdę jest magiczny
golonat lubi tę wiadomość
Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
nick nieaktualny
-
Bonda, ja wiem, ze ogólnie to nie jest szałowy progesteron, ale jak gadałam ze swoim ginem przy jakiej wartości mogłabym nie brać luteiny, to powiedział, ze ponad 10 już będzie ok. wiec jak bierzesz to tego wspomagania, to myślę, ze wszystko będzie dobrze. wystraszyłam się, bo też podzieliłam te 11 przez 3 i wtedy to wyszło naprawdę mało.
m_d_f lubi tę wiadomość
-
Achia wrote:a ciałko żółte chyba jeszcze pozniej ?
ja na 1 usg miałam tylko pęcherzyk- GS beta była wieksza niz 1000,a dopiero na 2 usg była cała reszta- GS, YS i CRL
więc albo ten lekarz to jakiś konował albo...
albo co? Usg było robione wczoraj popołudniu a beta 2 doby wcześniej.
zdjęcie:
Jak mi ktoś napisze jeszcze że lekarz to konował albo coś w tym stylu to więcej tu nie zajrzę. Strasznie mi przykro że tak jedziecie dziewczyny i zabieranie mi radość. Zamiast tego może jakieś rady jak się upewnić czy coś? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo dokładnie Nenusia, ja pisałam, że przy becie 1400(ale była wyższa w dniu badania, bo tamten wynik byl chyba sprzed 2 czy 3 dni) na najlepszym usg-najnowszy voluson było widać malutki pęcherzyk. Dlatego nie mogę sobie wyobrazić, że przy becie 100 z groszami był pęcherzyk z ciałkiem do tego.... A już o nfz to wcale nie wspominam, bo tam to mam wrażenie, że nawet jak dziecko macha nogami to nic nie widać na tych dziadowych sprzętach...
Achia chyba myślimy o tym samym -
nick nieaktualnyAmina wrote:albo co? Usg było robione wczoraj popołudniu a beta 2 doby wcześniej.
zdjęcie:
Jak mi ktoś napisze jeszcze że lekarz to konował albo coś w tym stylu to więcej tu nie zajrzę. Strasznie mi przykro że tak jedziecie dziewczyny i zabieranie mi radość. Zamiast tego może jakieś rady jak się upewnić czy coś?
Żeby się upewnić idź do innego lekarza i powtórz betę. poczytaj sobie na internecie od jakiej wartości widać pęcherzyk w macicyAga9090 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
golonat wrote:No dobra, melduję się trzy dni przed planowanym terminem testowania.
Z dwiema kreskami na pink teście i z dwiema kreskam na nord teście. No dobra, z bladziochami . Ale takimi, które widać gołym okiem, bez wpatrywania się.
Wygląda na to, że znów jestem w dwupaku . Boże, tak bardzo chcę, żeby tym razem wszystko było w porządku, żeby się udało szczęśliwie....
GRATULACJE !!!! wszystko będzie dobrze
robisz betę czy coś? jak się czujesz? opowiadajgolonat lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAmina wrote:albo co? Usg było robione wczoraj popołudniu a beta 2 doby wcześniej.
zdjęcie:
Jak mi ktoś napisze jeszcze że lekarz to konował albo coś w tym stylu to więcej tu nie zajrzę. Strasznie mi przykro że tak jedziecie dziewczyny i zabieranie mi radość. Zamiast tego może jakieś rady jak się upewnić czy coś?