Forum W oczekiwaniu na testowanie LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę
Odpowiedz

LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę

Oceń ten wątek:
  • m_d_f Autorytet
    Postów: 1735 749

    Wysłany: 4 lipca 2018, 12:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bonda wrote:
    Wychodzi niecałe 11 już po przeliczeniu.
    32,61 w nmol/l

    Aha, przepraszam, źle zrozumiałam. 11 ng/ml to nie jest źle, jeśli jesteś jeszcze dokoksowana Duphastonem. Poza tym może akurat to był ten czas, kiedy progesteron spadł do najniższej swojej wartości.

    Iga66 lubi tę wiadomość

    Starania o drugie dziecko

    HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

    Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

    Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

    Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 4 lipca 2018, 12:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bonda, szczerze to ja bym się udało z tym do lekarza. jakiegokolwiek, choćby do internisty. Co prawda mi ginekolog mówiła, ze progesteronu w ciąży się nie bada, bo nic to nie wnosi a tylko się człowiek może zdenerwować, ale skoro już zbadałaś, to może warto by zobaczył to ktoś kto ma jednak większą wiedzę niż my.

    Amina myślę, ze nikt nie chce Cię tu denerwować, po prostu jest to bardzo dziwne. nie znaczy to, ze z Twoją ciąża jest cokolwiek nie tak, ale mi przy takiej becie nawet lekarka nie chciała robić usg, bo uznała ze szkoda moich pieniędzy bo nic na nim i tak nie zobaczymy. Kiedy Ty dokładnie miałaś tą betę badana?

    Edit, Bonda to zmienia postać rzeczy, to nie jest taki bardzo zły progesteron.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 12:33


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • golonat Ekspertka
    Postów: 227 150

    Wysłany: 4 lipca 2018, 12:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, melduję się trzy dni przed planowanym terminem testowania.
    Z dwiema kreskami na pink teście i z dwiema kreskam na nord teście. No dobra, z bladziochami ;). Ale takimi, które widać gołym okiem, bez wpatrywania się.
    Wygląda na to, że znów jestem w dwupaku <3. Boże, tak bardzo chcę, żeby tym razem wszystko było w porządku, żeby się udało szczęśliwie....

    patuniek86, Aga9090, Malgonia, m_d_f, Bonda, frezyjciada, Ola_445, Siwulec, Iga66, aannkka, madzi2506, JennyXS, Tosia2323, Kargo31, Reniferra, Nadzieja22, Angelika83, Morelowanowa, moyeu lubią tę wiadomość

  • frezyjciada Autorytet
    Postów: 4363 6731

    Wysłany: 4 lipca 2018, 12:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pęcherzyk ciążowy pownien być możliwy do uwidocznienia przy stężeniu beta HCG ok. 1500 mIU/ml.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 lipca 2018, 12:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Pęcherzyk ciążowy pownien być możliwy do uwidocznienia przy stężeniu beta HCG ok. 1500 mIU/ml.
    Mój gin na NFZ nawet przy becie 3300 nic nie widział. Także musi być dobry sprzęt, żeby nawet przy będzie 1500 coś zobaczyć

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 4 lipca 2018, 12:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Golonat ale super wiadomość :)

    Myślałyśmy tu ostatnio o Tobie :) Siwulec Cię wywoływała nawet :P
    Trzymam mocno kciuki za Twoje bladzioszki :)

    golonat lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Bonda Autorytet
    Postów: 299 360

    Wysłany: 4 lipca 2018, 12:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Bonda, szczerze to ja bym się udało z tym do lekarza. jakiegokolwiek, choćby do internisty. Co prawda mi ginekolog mówiła, ze progesteronu w ciąży się nie bada, bo nic to nie wnosi a tylko się człowiek może zdenerwować, ale skoro już zbadałaś, to może warto by zobaczył to ktoś kto ma jednak większą wiedzę niż my.

    Amina myślę, ze nikt nie chce Cię tu denerwować, po prostu jest to bardzo dziwne. nie znaczy to, ze z Twoją ciąża jest cokolwiek nie tak, ale mi przy takiej becie nawet lekarka nie chciała robić usg, bo uznała ze szkoda moich pieniędzy bo nic na nim i tak nie zobaczymy. Kiedy Ty dokładnie miałaś tą betę badana?

    Edit, Bonda to zmienia postać rzeczy, to nie jest taki bardzo zły progesteron.
    Jutro rano wizyta u gin, może zmieni dawkowanie.

    f2w3rjjgl4va9bg3.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 lipca 2018, 12:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Pęcherzyk ciążowy pownien być możliwy do uwidocznienia przy stężeniu beta HCG ok. 1500 mIU/ml.
    a ciałko żółte chyba jeszcze pozniej ?
    ja na 1 usg miałam tylko pęcherzyk- GS beta była wieksza niz 1000,a dopiero na 2 usg była cała reszta- GS, YS i CRL
    więc albo ten lekarz to jakiś konował albo...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 12:39

    Malgonia lubi tę wiadomość

  • m_d_f Autorytet
    Postów: 1735 749

    Wysłany: 4 lipca 2018, 12:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Golonat, cudnie, gratuluję zielonej kropki :) Ten miesiąc naprawdę jest magiczny ;)

    golonat lubi tę wiadomość

    Starania o drugie dziecko

    HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

    Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

    Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

    Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
  • Ulv15 Autorytet
    Postów: 468 479

    Wysłany: 4 lipca 2018, 12:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    golonat super! :D

    golonat lubi tę wiadomość

    mhsvqps6gsnsidfx.png

    03/07/2018 - 12dpo - dwie różowe krechy :)
    15 marca - urodziny naszego skarba 💖
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 lipca 2018, 12:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amina wrzuć te zdjęcie

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 4 lipca 2018, 12:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bonda, ja wiem, ze ogólnie to nie jest szałowy progesteron, ale jak gadałam ze swoim ginem przy jakiej wartości mogłabym nie brać luteiny, to powiedział, ze ponad 10 już będzie ok. wiec jak bierzesz to tego wspomagania, to myślę, ze wszystko będzie dobrze. wystraszyłam się, bo też podzieliłam te 11 przez 3 i wtedy to wyszło naprawdę mało.

    m_d_f lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Amina Koleżanka
    Postów: 49 62

    Wysłany: 4 lipca 2018, 12:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    a ciałko żółte chyba jeszcze pozniej ?
    ja na 1 usg miałam tylko pęcherzyk- GS beta była wieksza niz 1000,a dopiero na 2 usg była cała reszta- GS, YS i CRL
    więc albo ten lekarz to jakiś konował albo...

    albo co? Usg było robione wczoraj popołudniu a beta 2 doby wcześniej.

    zdjęcie:

    58974384ea79ebbdmed.jpg

    Jak mi ktoś napisze jeszcze że lekarz to konował albo coś w tym stylu to więcej tu nie zajrzę. Strasznie mi przykro że tak jedziecie dziewczyny i zabieranie mi radość. Zamiast tego może jakieś rady jak się upewnić czy coś?

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 lipca 2018, 12:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana my nie chcemy źle, tylko mówimy, że przy takiej becie no nie ma opcji żeby coś było widać jeszcze

  • frezyjciada Autorytet
    Postów: 4363 6731

    Wysłany: 4 lipca 2018, 12:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie Nenusia, ja pisałam, że przy becie 1400(ale była wyższa w dniu badania, bo tamten wynik byl chyba sprzed 2 czy 3 dni) na najlepszym usg-najnowszy voluson było widać malutki pęcherzyk. Dlatego nie mogę sobie wyobrazić, że przy becie 100 z groszami był pęcherzyk z ciałkiem do tego.... A już o nfz to wcale nie wspominam, bo tam to mam wrażenie, że nawet jak dziecko macha nogami to nic nie widać na tych dziadowych sprzętach...

    Achia chyba myślimy o tym samym

  • frezyjciada Autorytet
    Postów: 4363 6731

    Wysłany: 4 lipca 2018, 12:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amina wrote:
    albo co? Usg było robione wczoraj popołudniu a beta 2 doby wcześniej.

    zdjęcie:

    58974384ea79ebbdmed.jpg

    Jak mi ktoś napisze jeszcze że lekarz to konował albo coś w tym stylu to więcej tu nie zajrzę. Strasznie mi przykro że tak jedziecie dziewczyny i zabieranie mi radość. Zamiast tego może jakieś rady jak się upewnić czy coś?
    Amina równie dobrze to co masz nad strzałką może być pęcherzykiem. Na tym usg nic nie widać, dziwię się, że lekarz Ci powiedział, że to pęcherzyk jeszcze z ciałkiem żółtym....
    Żeby się upewnić idź do innego lekarza i powtórz betę. poczytaj sobie na internecie od jakiej wartości widać pęcherzyk w macicy

    Aga9090 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 lipca 2018, 12:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aicha, Frez chyba też o tym myślę :)

    Siwulec lubi tę wiadomość

  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 4 lipca 2018, 12:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    golonat wrote:
    No dobra, melduję się trzy dni przed planowanym terminem testowania.
    Z dwiema kreskami na pink teście i z dwiema kreskam na nord teście. No dobra, z bladziochami ;). Ale takimi, które widać gołym okiem, bez wpatrywania się.
    Wygląda na to, że znów jestem w dwupaku <3. Boże, tak bardzo chcę, żeby tym razem wszystko było w porządku, żeby się udało szczęśliwie....


    GRATULACJE !!!! wszystko będzie dobrze :D
    robisz betę czy coś? jak się czujesz? opowiadaj

    golonat lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 lipca 2018, 12:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amina, no przykro mi, ale na tym zdjęciu nie widać żadnego pęcherzyka. Musisz jeszcze z tydzień poczekać. I nikt nie Mówi Ci takich rzeczy ze złośliwości.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 lipca 2018, 12:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amina wrote:
    albo co? Usg było robione wczoraj popołudniu a beta 2 doby wcześniej.

    zdjęcie:

    58974384ea79ebbdmed.jpg

    Jak mi ktoś napisze jeszcze że lekarz to konował albo coś w tym stylu to więcej tu nie zajrzę. Strasznie mi przykro że tak jedziecie dziewczyny i zabieranie mi radość. Zamiast tego może jakieś rady jak się upewnić czy coś?
    Widać więcej "pęcherzyków" :/ moim zdaniem za szybko poszłaś do lekarza

‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Insulinooporność - zasady żywieniowe, dieta i objawy.

Czym jest insulinooporność? Insulinooporność a dieta - na czym polega zależność? Jak odżywiać się przy insulinooporności? Które produkty spożywcze warto włączyć do diety, a z których warto zrezygnować? Artykuł napisany przez Zosię i Anię z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego